Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare pe Y61 - compresor de aer

coategoale

Postări Recomandate

Din necesitatea unui compresor pentru umflarea rotilor in anumite situatii in care trebuiesc dezumflate m-am gandit la o adaptare - modificare si anume:

- la o pompa de vacum de Y60 care este pe alternator sa modific supapa sau sa montez o conducta pe unde sufla aerul

- la acea conducta sa montez o butelie mica cu regulator de presiune si o priza de aer unde sa cuplez furtunul pentrru umflat rotile.

-pe conducta de vacum existenta sa pun un filtru de aer

- sa montez alternatorul de Y60 cu pompa de vacum modificata pe Y61 si astfel sa obtin un compresor actionat de motorul masinii.

Stie cineva daca pompa vacum inversata ar putea sufla presiune suficienta pentru umflarea rotilor ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Modificare pe Y61 - compresor de aer

Te complici tare. Cumpara un compesor auto ...dala ieftinache si mic ca si dimensiuni ca e inghesuiala la Y61 sub capota...Il montezi sub capota unde vezi ca are loc, tragi o comanda in interior on/of si mufezi la el un furtun dala de aer.

Toata operatiunea nu cred ca te duce mai mult de 150 ron (compresor, fire, comanda, furtune).

Bafta!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

N-o sa-ti duca in veci o pompa de vacuum inversata!

Trebuie un compresor care sa-ti duca cel putin 6-8 bari in mod constant, si un debit de cativa litri pe minut, altfel ori adormi, ori faci pe pompierul pe langa el - mai ia naibii foc prin compartimentul motor si o sa te-ntrebi cine te-a pus sa-l fixezi acolo.

Cine si-a pus asa ceva pe masina, a pus si un rezervor tampon de cativa litri pentru aer comprimat (cu ceva automatizare si niste supape de sens - am vazut unul serios cu o adaptare dintr-un extinctor dintr-acela foarte lung si subtire, montat sub masina in lungul unui lonjeron - la un LX70/73).

... BRAKES ARE FOR PUSSIES !..
Link spre comentariu

Cu rezervor tampon m-am gandit si eu , pus undeva unde sa nu incurce , cu regulator de presiune si supape , sa am o rezerva de aer disponibila oricand , sa nu astept prea mult.

Varianta cu compresor mic actionat de baterie ar fi buna tot cu rezervor de aer sa scurtez timpul de asteptare.

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare