crt82sil Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 momentan am pe vitara jante de aro (jr...cred) pentru ca, cauciucurile mele de 205/75/15 profil simex atingeau de lonjeroane cu jantele stock. vreau sa-mi schimb aceste jante cu unele cu et negativ mai mare...pentru mai multa stabilitate. stie cineva ce et au jantele de aro?...ca sa stiu ce jante sa-mi iau An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorin_Z Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Re: jante cu et negativ la vitara Salut! Pe jante scrie ET - 5 dar din cate stiu ET-ul este pozitiv, adica 5, liniuta fiind pentru a separa ET de 5 (tipic ro.). Eu nu am fost inspirat sa le masor dar am citit pe forumul Aro unde un tip le-a masurat si a iesit et-ul pozitiv. Eu am pe Vitara si arata super, plus ca si masina este mai stabila, deci cu cat este mai negativ cu atat mai bine! Succes! (fara "-uri") :) Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avantra Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Re: jante cu et negativ la vitara momentan am pe vitara jante de aro (jr...cred) pentru ca, cauciucurile mele de 205/75/15 profil simex atingeau de lonjeroane cu jantele stock. vreau sa-mi schimb aceste jante cu unele cu et negativ mai mare...pentru mai multa stabilitate. stie cineva ce et au jantele de aro?...ca sa stiu ce jante sa-mi iau Uita-te aici cum se masoara ET-ul (vezi postul #4) Experienta este singura in stare sa ne ofere informatie reala despre viata! (Mircea Eliade) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Iunie 1, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2011 Re: jante cu et negativ la vitara deci, ca sa scot mai in afara cauciucurile cu 3 cm ... trebuie sa cumpar jante cu et 2?:hl An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Re: jante cu et negativ la vitara Buna ziua ! In primul rand, centimetri sunt pentru tamplarie. In al doilea rand, in domeniul auto se lucreza in milimetri, toli sau fractiuni de toli. Ca exemplu, ET35 inseamna o adancime de presare pozitiva de 35mm. Asa cum ET-19 inseamna o adancime de presare negativa de 19mm. In al treilea rand, daca masori ET-ul si J-ul jantei, vei avea deja marimile de referinta, si vei putea actiona in consecinta. Adica alte jante, recentrarea celor actuale sau flanse (nerecomandabil...) Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Iunie 2, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2011 Re: jante cu et negativ la vitara Pana la urma...jante cu ce "et" ar trebui sa cumpar ca sa scot in afara cauciucurile cu trei cm ?:tk An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Re: jante cu et negativ la vitara cu ET - 30 mm suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Re: jante cu et negativ la vitara Jantele de Aro au ET +5 Daca vrei sa ajungi cu jantele astea la -30, poti lua flanse de 35mm (cam asta e marimea minima pt flanse) Doar ca in primele sapt. trebuie verificate sa nu se desfaca flansele, pana se "rodeaza" in pozitie, trebuie sa tii cont ca ai acum cate 10 piulite la o roata care se pot desface, 5 dintre ele fiind ascunse, deci trebuie verificate in prima perioada dupa instalare. Daca vrei sa "intorci" jantele de Aro (desfacere - recentrare) trebuie sa tii cont ca datorita configuratiei lor, o sa rezulte un ET de -40, nu se poate mai putin. Dar pt niste anvelope de 205/75, e posibil sa ai nevoie de un ET mai putin extrem, gen -20 sa fie arhisuficient. De asemenea, poti intoarce un set de jante originale de Suzuki, din alea cu gauri rontunde ca model, sunt si mai usoare decat cele de Aro, si iese dupa intoarcere un ET mai decent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 Re: jante cu et negativ la vitara Salut, la o Vitara scurta merg montate invers jante din acelea cu "spite" ?Are cineva montat asa ceva?Trebuie pilit din etrieri?Asta nu ar fi problema dar as vrea sa stiu daca asta ar rezolva problema sau exista risc sa nu le pot monta invers. Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
george_zainea Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 Re: jante cu et negativ la vitara Salut, la o Vitara scurta merg montate invers jante din acelea cu "spite" ?Are cineva montat asa ceva?Trebuie pilit din etrieri?Asta nu ar fi problema dar as vrea sa stiu daca asta ar rezolva problema sau exista risc sa nu le pot monta invers. Daca te referi la jantele de SJ 410, ce se pun si invers, doi prieteni au incercat sa puna invers aceasta janta. Pe Jimny si pe Vitara. La ambele se atinge in etrier. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sarruss Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Re: jante cu et negativ la vitara Subscriu si eu la ce a zis george_zainea, ating in etrier daca le pui intoarse. Te-ai gandit la distantiere? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate