Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Capete de gresat la Ford Ranger

ovi4x4

Postări Recomandate

M-am bagat azi sub Ranger sa gresez ce e de gresat pe acolo (nu o mai facusem niciodata).

Am gasit 2 axe cardanice, catre puntea fata cu 2 cruci si catre puntea spate cu 3 cruci. Fiecare din cele 5 cruci avea cate un cap de gresare, dar nu am gasit la nici o culisanta un asemenea cap de gresare.

Era cate un burduf bine strans la capete. Oare sa nu fie nevoie de gresat culisantele ? Nici rulmentul de la axul catre puntea spate ?

Altceva pe la puntea fata ( planetara, pivot), caseta de distributie, mai are cap de gresat ?

In manualul masinii se recomanda reinoirea vaselinei la rulmentii rotilor din fata la fiecare 40000 km. Cum se face asta ?

La cutia de viteze si diferentiale fata / spate se foloseste acelasi tip de ulei de transmisie, 80W90 API GL5 ? Cumva se schimba si la cutia de transfer ?

Cam ce capacitate (in litri) o fi necesara pentru un schimb la toata transmisia ?

Multumesc

Editat de ovi4x4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 ani mai târziu...

Re: Capete de gresat la Ford Ranger

Tocmai mi-am cumpara o pompa de gresare si vaselina aferenta si am de gand sa ma apuc de gresat Fordul Ranger din dotare. Am identificat si eu vizual cele 5 cruci cu cap de gresare . Am citit manualul de la cap la coada , insa nu apar alte gresoare. Intre timp a mai facut cineva operatiunea ? Ma adresez si posesorilor de Ranger de dupa 2006 , care, pe burta ,sunt identice cu modelele precedente ( 1999 - 2006 ) .

Stiu ca sunt ( sau au fost ) cateva Ranger , modelul 2006-2011 . Ati mai gasit ceva de gresat pe la ele ?

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Re: Capete de gresat la Ford Ranger

Poate foloseste cuiva informatia. Musai de gresat si culisanta de la cardan. Intrucat partea cu caneluri care intra pe bucsa, este parte din cardanul spate ,( eu as fi pus bucsa pe interiorul cardanului si partea cu caneluri pe articulatia de dupa rulmentul intermediar ) vaselina are prostul obicei sa se scurga catre burduf si astfel , in burduf este vaselina , dar pe partea canelata nu mai este. In opinia mea de necunoscator este greseala de proiectare. Daca inversau lucrurile , vaselina era captiva pe partea pe care trebuie sa o si lubrifieze , nu sa se scurga, din cauza inclinatiei cardanului , spre burduf , unde nu face nimic . La caldurile de vara , pe un asfalt incins , praful se alege de vasilica. Se inmoaie si se scurge toata.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare