Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Valva esapament

cos

Postări Recomandate

A montat cineva pe masina lui ?

Unde gasesc una , pentru esapament de 45-50 ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Valva esapament

n-am auzit pana acum de asa ceva. ce e aia? sunt curios...

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Scurteaza evacuarea , se deschide in fata tobei mici ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Daca e vorba de evacuarea motorului 2.8 td , eu zic ca nu merita sa-ti pierzi timpul cu supape pentru ca nu face zgomot nici sa vrei. La al meu Nissan i-am lasat jumatate din evacuare si doar cu o finala mica prin care treceau gazele direct nu scotea nici un zgomot.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Cu 28-ul ma impac bine ...si am sa-l trec la pantaloni lungi , cind mai creste bugetul ....Mi-e oarecum simpatic asa cum e si n-as vrea sa cercetez care-i mai fiabil - japonezu asmatic sau beemvaru' batos ...cel putin nu inca . Mai astept putin sa crape de ciuda , sau sa crap io ....

Valva asta mica e pentru o benzinarita , si tare nu-mi vine s-o fac manuala . artizanal , ci sa montez una electrica .

Nu mai stiu pe unde chucknorisu' masii sa dau de ea, ca n-am mereu mintea acasa , citeodata o mai trimit la prins fluturi . Sau libelule .

Revenim , de la albinute la ciupercute . Cine vinde valve de downpipe ?....

Link spre comentariu

Se numeste valva CUT-OUT, teoretic nu e greu de construit, dar e mai greu sa o faci etansa sa nu rasufle gaze. Si eu visez la un sistem cut-out , dar deocamdata cred ca o sa-l fac simplu cu capac ori infiletat direct de ramura Y-grecului, ori cu o flansa cu doua suruburi. Mie nu imi e greu sa ma bag sub masina sa desfac dopul, cu toate ca era mai omenesc sa fi fost un sistem electric sau cu cablu macar...asta insemna valva fluture care nu rasufla...complicat daca e facuta de la 0.

Exista de cumparat dar nu e tocmai ieftina.

cateva exemple: capac, manual si electric sau vacum

qtp-10250_w.jpg.edfbd650df9dd6637a418d39c20dd1f8.jpg

manual_cut_out.jpg.c6b7e06f7fc8f7be0677d7c7794626ad.jpg

QTEC40CP.thumb.jpg.e23156a3e97a104a1fa903bb3e1105f0.jpg

2112309462_boost20cut-out.jpg.6e09193d02a49916660f29dcc7f02e43.jpg

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut,

Mi-am facut eu una pe un jeep wrangler.

Etansarea am facut-o pe con iar actionarea este pneumatica cu cilindru.

Nu scapa gaze.

Mi-a fost usor sa o montez deoarece am esapamentele in lateral.

Ti-am atasat si doua poze.

1954639227_2011-07-2716_09_40.thumb.jpg.c65318ece81fbf239c8000349ed01d03.jpg1102245300_2011-07-2716_08_49.thumb.jpg.b448023b6f67fa425b79b177d0598769.jpg413662899_2011-07-2716_09_20.thumb.jpg.d0bb0af2bd96dc7b66871ac63b954643.jpgpencil.png

Editat de keith_rom
Link spre comentariu

Buna ziua, intreb si eu: la ce ajuta valva asta? Avantaje/dezavantaje?

Presupun ca se foloseste ptr a merge in teren ca si fara toba....

Multumesc

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

De cumparat e prea scumpa pentru a o freca de toate musuroaiele. De facut falva in sine ...o faci dar nu o sa etanseizeze bine si o sa bage gaze in habitaclu. Ce-l mai simplu de facut este cu un capac prins cu doua piulite fluturas, singurul dezavantaj este ca trebuie sa te tarai pe sub masina ....

Eu am piesele taiate la unghi, mai trebuie sudate, e simpla cu capac :grin:

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Daaa...e bune ....

Azi am montat si eu o valva pe esapament la Vitara ( care ar fi trebuit sa raga si sa muga ca o cireada de bivoli in lupta cu o hoarda de lei ...

Am rezolvat-o magistral , folosind o jumatate de EGR ( capsula vacuumatica de diametru mare - ma asteptam sa nu fie depresiune mare in admisie la Suzitara ) si cu vacuumul cules de la stutul de test din admisie , cu comanda printr-o electrovalva de la un Terrano , ma rog , tot tacimul , cu tot cu bucatar .

Concluzia finala e ca functioneaza bine , poarta de evacuare se deschide la o turatie onorabila , numai buna de facut show .

Efectul sonor e aproape NUL , pentru ca ar fi trebuit ca in loc de 30mm sa fie cel putin la diametrul tubulaturii de evacuare , iar daca e posibil evacuarea standard sa fie obturata de clapeta care se roteste .Asaaa ...ca pentru un efect maxim . MAXIM , am spus ...

Saptamina viitoare se da catalizatorul jos si se pune in cui la pastrare , se muta clapeta ( viitoarea clapeta , de 65 mm...) mai aproape de galeria de evacuare , si se instaleaza in galerie un sistem de camuflare prin ceata fumigata , produsa de injectarea unei cantitati de motorina in galeria calda ....

Desi am crezut initial ca e doar o gluma , propitaru' m-a convins ca e absolut necesar sistemul , chiar vital la o Vitara . Deci : 'nu trageti in pianist , face si el ce poate '.

Cred ca voi renunta la eleganta actionarii pe vacuum , trecind la cablu' ala bun la toate .

Link spre comentariu

Buna seara !

La fel de vital ca si chestia cu fumegatoarea, exista flacoane cu ceva lichid concentrat cu diverse arome, care, odata turnat in rezervorul de benzina (un flacon per plin), va asigura un miros de capsuni, vanilie, etc., al gazelor de evacuare.

Am aflat asta acum vreo cinci ani, cand am inceput sa-mi caut in USA piese pentru Pontiac...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

...la fel de utile aromele , ca si clapeta la Vitara ...

...esentiale pentru buna functionare ....Chiar vitale .

...n-o sa ma pot abtine la a nu-i comunica vitaristului in cauza . Am o presimtire ca vei primi cindva un PM ...

Link spre comentariu

Stie cineva daca antimoniul sau materialul acela din care sunt facute carburatoarele, rezista la temperaturi mari ? ...defapt rezista la gazele din esapament ?

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Nici o problema...

E tot de la summit zeama aia vitala, tre' s-o gasesc pe site-ul lor si apoi iti dau link-ul.

Ideea este sa nu fie ceva lichid cu regim de ADR, ca nu va fi permisa expedierea by plane, ci doar cu barca. Ca si diversele uleiuri and stuff...

Exista si kit-uri de flame-thrower pentru teava finala de evacuare, cea care iese afara, ceva cu un mic injector de benzina si un piezo care sa dea scanteie cand vrea muschiul tau sa apase pe buton...

Ma informez...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Oficial, la iesirea din chiulasa, gazele au undeva pe la 1000-1200 de grade, dar se racesc repede. Ramane de stabilit ce temperatura este acolo unde se va dori montata clapeta de soc sau de aer, ca banuiesc ca de-aia te intereseaza...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Muschiu' meu nu vrea el pentru el , dar iti multumesc anticipat in numele beneficiarului direct . Desi in subconstientul muschiului meu incolteste speranta ca respectivul sa nu afle . Niciodata .

Sa speram ca va trece la clasa mare , iar motorul o sa-i sune pe bune a 4.0 , iar ceata ....mai dau de la mine gratis - pina in toamna , cind shhimb motorul meu ....

Ceata de ulei , sanatate curata ...merge unsa ...

Link spre comentariu

Exact, pentru valva valvelor, ca imi tot raschetez creierul cum sa fac o valva din ceva care sa nu rasufle gaze.

Am cautat acuma pe net si am vazut ca in jur de 800 grade ii temperatura maxima de unde incepe sa se topeasca antimoniul , deci cand ies din chiuloasa au 1200, iar un metru mai departe, dupa toba mica ... tot or avea 5-600 grade, deci e cam la limita....

Deci mai caut, deocamdata valva egr e interesanta si incerc sa gasesc una pe la "donatii".

Daca nu reusesc, capac cu suruburi si fluturasi...

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

pt. temperatura gazelor la diesel te pot ajuta, la benzina nu stiu.

sonda montata la 5 cm dupa turbina - 160-600 grade C (relanti-shpan in sarcina)

baietzii from down under spun ca temperatura inainte de turbina (la iesirea din colectorul de evacuare) ar fi cu 200 grade C mai sus decat postturbina.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Cred ca se poate folosi un corp clapeta ..care sa fie la dimensiune macar apropiata cu teava de evacuare. Sunt multe masini de la care se poate " imprumuta" corpul care contine clapeta de acceleratie ... care poate etansa corespunzator atunci cand e inchisa. cu o astfel de piesa la indemana se poate crea usor ceva asemanator cu poza nr 3 din primele posturi..cu orice fel de actionare.

La sfarsit de drum..asfaltat..:)
Link spre comentariu

Pai eu aia am intrebat acuma ceva posturi, " Rezista antimoniul la temperatura gazelor evacuate ?" Daca stiam ca nu se topeste la temperaturi mari, aveam Cut-Out pe masina de cateva luni....

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare