Heavy D. Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 (editat) Buna ziua ! In eventualitatea ca sunt amatori de tuning electronic pe motorul diesel din dotare, vedeti aici: http://www.adonistechnology.com/index2007.php?pages=produits#9 Sunt extrem de multe variante, care potrivesc pe mai toate motoarele Toyota. Si cum nu aveti o rubrica de discutii diverse, am postat aici. Si ar mai fi si aici, pentru mai multe marci: http://www.artechnology-ruggeri.com/ Stima, Dragos Editat Iunie 11, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 Re: Chip-tuning pentru Toyota Nu sunt cam multi 50 de cai doar din chip- tuning? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2011 Re: Chip-tuning pentru Toyota Fa o referire clara, si discutam direct pe masina in cauza. Ca idee generala, un motor stock este un compromis intre performanta, fiabilitate, consum si norma de poluare. Cand vrei performanta, daca nu te tine/n-ai voie/nu vrei/n-ai bani sa cresti capacitatea cilindrica, iar motorul tau este gestionat electronic, aceasta este unica varianta. O turbina mai mare aduce si ea ce trebuie in plus, dar si acolo e de lucru, ca motorul nu merge doar cu aer. Cum actualmente dintr-un turbo-diesel de 2.0-2.2 litri se scot 200CP si 500Nm, (nu numai BMW si Mercedes, ci si Citroen), se presupune ca dintr-un 3.0TD care stock are 150 - 160CP, se pot scoate fara probleme 200CP si probabil vreo 100Nm in plus. Deci, ca sa raspund la intrebarea ta, nu este exagerat, daca avem in vedere un 2.5TD - 3.0TD de generatie noua. Dar parerea mea e clara: ce nu ai pe masina, sigur nu se strica..., Deci, cu cat mai putina electronica si alte gadget-uri, cu atat mai bine. Eu de mult incerc sa dau la schimb usile Jeep-ului meu, care au inchidere centralizata si geamuri actionate electric, pe usi fara mecanisme de-astea, dar nu gasesc pe nimeni, deocamdata... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 Re: Chip-tuning pentru Toyota Pai daca e sectiunea Toyota Kzj 3.0 de la 125 la 173. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2011 Re: Chip-tuning pentru Toyota Salut, baghy ! Dupa cum scriam mai sus, 25 - 30% in plus performanta este cat se poate de posibil. Urmareste mai mult cresterea in cuplu, asta compenseaza rotile mai mari sau rapoartele inca neconcordate cu noile roti. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Re: Chip-tuning pentru Toyota imi par si mie cam mari valorile!chiar mi-ar placea sa fie reale:grin: NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bdmugur Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Re: Chip-tuning pentru Toyota Lucrez in domeniu si eu cred ca valorile sunt foarte mari, nu ai de unde sa scoti atatia cai si cuplu doar cu soft mai bine zis nu din genul asta de motoare (multe din ele sunt cu pompa mecanica cu presiune mica fata de un CR), dar sa dea domnu sa fie ce zic astia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Re: Chip-tuning pentru Toyota am un LC 200 acumm si tare ma roade sa-i dau cai da parca astia dau prea multi:grin: a verificat cineva daca bat campii? NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bdmugur Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Chip-tuning pentru Toyota am un LC 200 acumm si tare ma roade sa-i dau cai da parca astia dau prea multi:grin: a verificat cineva daca bat campii? zi exact descrierea masinii tare din ce am ce motor cati caluti are la baza si poate te ajut eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Chip-tuning pentru Toyota J20,an 2008 luna 8 motor 4,5 v8 bi-turbo diesel cu 286cp din fabrica Te rog sa-mi dai tate variantele ajutatoare cu plusuri si minusuri:wink: NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Aprilie 13, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Chip-tuning pentru Toyota Buna ziua ! @ALPINA: La prima vedere, Adonis aduce cu sine 360CP si 190Nm pentru V8-ul diesel, adica circa 74 CP in plus, iar cuplul ajunge catre 790Nm. Cum aici vorbim de un diesel cu doua turbine si 4.5 litri capacitate, performantele Adonis duc motorul mai sus decat V10-le de pe Touareg, care are 5.0 litri capacitate, 313CP si 750Nm in versiunea de serie. Dar si pentru acesta din urma sunt disponibile kit-uri care-l duc la 376CP si 870Nm... Mi-e mila de automatele de dupa motoarele astea... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Chip-tuning pentru Toyota eu as da banii daca as fii sigur ca nu exagereaza..d'aia asteptam confirmari/pareri Cum de restul producatorilor ajung pe la 330-340cp si astia atat de sus? NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andumi Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Chip-tuning pentru Toyota Nu vreau sa par Toma Necredinciosul, dar o asa mare crestere de putere doar din electronica imi pare a fi marketing fara sustinere. Dar in ipoteza ca este adevarata, doar daca ma gandesc la cat de mult se modifica regimul termic al motorului si parca nu m-as baga in asa ceva. Mai ales pe masini de generatie noua sau aproape noua, unde electronica este suverana.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Aprilie 13, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Chip-tuning pentru Toyota Buna ziua ! Regimul termic al motorului in cauza nu se modifica deloc, pentru ca la cantitatea de motorina injectata, si aerul luat este pe masura. Iar daca 25% crestere in putere si vreo 20% in cuplu pare mult, inseamna ca nu sunteti familiarizati cu motoarele care sunt acum disponibile pe piata, in varianta lor stock... - motor Mercedes OM651, 2.2 litri, 204CP si 500Nm, patru cilindri. - motor BMW, 2.0 litri, 204CP si 400Nm (N47 D20 T0), patru cilindri. - motor BMW, 3.0 litri, 306CP si 600Nm (N57 D30 TOP), sase cilindri. - motor Toyota, 2.2 litri, 177CP, pe asta nu stiu cum il cheama, dar e in patru cilindri si asta. - motor BMW, 3.9 litri (V8), M67TU D39, 258CP, 600Nm. - motor BMW, 4.5 litri, (V8), M67TU D44, 329CP, 700Nm. - motor BMW, 3.0 litri, trei turbine, 381CP, 740Nm... Sase cilindri, nu stiu cum il cheama, dar aflu, daca e nevoie... Nu vad nici un motiv pentru care un V8 de 4.5 litri n-ar avea 400CP, de exemplu, daca pui doua turbine serioase pe el, si le faci si sa creeze boost pe masura. Pe undeva am scris aici de un diesel old-school de la Mercedes, OM605, 2.5 litri, care a fost dus la 500CP si 710Nm. Amanunte, vezi link-ul de mai jos: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66675-Chip-tuning-motor-consecinte-si-efecte-colaterale&highlight=finlandezul Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Chip-tuning pentru Toyota Motorul initial are 286 Cp. 286x125%=357,5 cp. Deci baietii nu mint dupa parerea mea si asigura cresterea puterii motorului cu 25%. In cifre suna impresionant dar in realitate cresterea este normala. Plus ca se poate proba acest lucru cu un test dyno. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andumi Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Chip-tuning pentru Toyota @dragos....nu vreau sa intru in polemica cu tine....:) As putea spune ca amandoi avem partea noastra de dreptate. Principiul tau este ok si daca il aplicam la orice masina, puterea poate fi crescuta prin metodele descrise de tine. Este suficient sa dau exemplul monster-truck-urilor sau al curselor speciale destinate lor. Acolo puterea unor motoare normale este crescuta la peste 1000 CP. Problema pe care am scos-o in evidenta, sau macar pe care am dorit sa o scot, este cea a rezistentei masinilor pentru o asemenea putere si cuplu. Esti sigur ca acele planetare pot sa reziste la asemenea forte?...Este adevarat ca din punct de vedere constructiv, o masina este proiectata "acoperitor", dar nu si pentru asemenea cresteri. Si inca ceva....de ce nici un producator de asemenea power kit-uri nu isi asuma raspunderea pentru cazul in care va exista o problema majora la motor sau sistemul de transmisie dupa montarea sistemului....? Toti vor da vina pe producatorul masinii ceea ce nu este corect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Aprilie 13, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2012 (editat) Re: Chip-tuning pentru Toyota Buna seara ! @andumi: Polemica e OK pana la o limita, cand e argumentata corect. Perfect de acord cu tine la capitolul "cele de dupa motor", de-aia am si scris initial ca mi-e mila de automatele de dupa motoarele in cauza. Si, dupa cum zici tu, mai sunt acolo grupuri conice, planetare, etc. In principiu eu as zice ca +25% e OK si masinile vor duce, dar daca te-apuci sa le talpalesti ciobaneste, nici alea stock n-ar tine. Chestia cu garantia data de producatorii de kit-uri, sau de lipsa ei, eventual, eu zic ca e limpede. Iti vine la lucru o masina cu 170000km, si omul vrea mai mult power. Va trebui sa-l faci sa inteleaga ca dintr-o curva n-o sa faci virgina vreodata, si nici din bunicuta vreo atleta de performanta. Motorul are deja un grad de uzura, turbina/turbinele la fel, etc., si pot pica si fara power in plus. Apoi cutii, diferentiale, planetare, etc. Pentru masini cu "power kit" de la bun inceput, se apeleaza la M GmbH, AC Schnitzer, Brabus, Lorinser, TechArt, Ruf, Gemballa, Hofele, 9ff, Hamann, Hartge, Alpina, Väth, SRT, Shelby, etc. Si alea-s cu garantie, dar pe alti bani decat o masina luata de pe banda... Ca idee, la categoria dragstere "Top Fuel", unde motoarele merg cu metanol, dintr-un V8 de sapte litri se scot 7000CP. Punem pariu ca trage bine ? Stima, Dragos Editat Aprilie 13, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate