kokane Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 am cumparat un amortizor directie pt cobra (100 ron-nou, bilstein) si as vrea sa il montez pe vitara mea. cum ar trebui sa il prind? am gasit pe net cateva poze dar unele mi se pare ca reprezinta un montaj eronat. a mai facut cineva asa ceva? se poate cu poze pentru a fi mai multi dintr noi lamuriti? multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kokane Postat Iunie 14, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? nu mai este nevoie de instructiuni. s-a montat in urma vizionarii unor poze cu alte lucrari. oricat ar spune unii ca merita pentru oras, este o mare prostie. concluzie: ai gume late, nu ajuta cu nimic. nu stiu in teren cum este pentru ca nu am mers pe acolo dar pe strada este o tampenie. thread closed. sfat: pentru oras, nu merita pus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? cu gume de 255/60 cum ai tu sau chiar mai late poti pune ce vrei ca tot tampenie va fi,deoarece strazile din romania sunt foarte denivelate dar in teren isi are rostul,dar nu la brate independente cum ai tu la o punte rigida vei vedea diferenta suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? Daca tot ai pus gume late pe Vitara , nu depasi 40km/h , si asa are lumea timp sa te admire ...si mai poti sa mai si conduci masina fara sa te omori singur ...de frumusete .Stiu , aspectu' conteaza , dar si deprinderea mersului serpuit e esentiala . In curind va trebui sa revizuiesti sistemul de directie ...Aceasi problema avem cu o Vitara - i-am schimbat caseta si tot merge de parca ai conduce cu un volan plin cu apa ....Gume lateee, ca la F1...super aspect , crima curata la 50-60/h.Mai sus n-a avut nimani curaj , depasiri imposibile , poate doar pe 6 benzi . Amortizoare de directie am doua montate pe masina mea , si in oras sar oarece borduri fara mila in drum spre casa ( si asa nu ma mai rog de altii sa se indure sa ma lase sa trec ...). Rotile sint cele corecte ...si chiar ajuta . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kokane Postat Iunie 14, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? Daca tot ai pus gume late pe Vitara , nu depasi 40km/h , si asa are lumea timp sa te admire ...si mai poti sa mai si conduci masina fara sa te omori singur ...de frumusete .Stiu , aspectu' conteaza , dar si deprinderea mersului serpuit e esentiala . In curind va trebui sa revizuiesti sistemul de directie ...Aceasi problema avem cu o Vitara - i-am schimbat caseta si tot merge de parca ai conduce cu un volan plin cu apa ....Gume lateee, ca la F1...super aspect , crima curata la 50-60/h.Mai sus n-a avut nimani curaj , depasiri imposibile , poate doar pe 6 benzi . Amortizoare de directie am doua montate pe masina mea , si in oras sar oarece borduri fara mila in drum spre casa ( si asa nu ma mai rog de altii sa se indure sa ma lase sa trec ...). Rotile sint cele corecte ...si chiar ajuta . cu respectul ce ti se cuvine (pentru ca stiu ce-ti pot mainile), sa iti spun ca asa am cumparat masina in martie. cu gumele alea. arata superb. priviri atrage, insa nu stiu cate, in comparatie cu bolizii de bucale (nu sunt foarte interesat de agatarea de pipitoance). din lipsa fondurilor (momentan) pentru achizitionarea unor bf 235/.../15, merg cu acestea. vreau sa obtin ceva intre oras si teren. asta este scopul meu. imi place vitara mea si nu vreau sa o rup in teren si nici sa o scot la pensie din oras. si ca o gluma (fara nicio ironie) la mersul cu 50-60km/h, tin sa te anunt ca am mers cu 100-120. sa inteleg ca-s chiar primul care a "spart gheata" ? :) din pacate/fericire, sunt destul de mult autodidact. din fericire, am pe la cine sa apelez cand vreau cate un sfat si o privire la partea mecanica motor. oricare dintre cele doua ar fi, am de citit si de invatat. nu vreau sa ma cert cu nimeni pe acest forum dar si aici ca si in alte parti, cei care cunosc se exprima destul de rar si cei care nu cunosc, arunca la pareri si sfaturi... atat. sincer, iti multumesc pentru interventie. m-ai ajuta enorm daca mi-ai spune si o dimensiune a gumelor, dimensiune care sa fie potrivita pentru teren si oras. ia in calcul un SL de 5cm ce va veni in curand. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kokane Postat Iunie 14, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? cu gume de 255/60 cum ai tu sau chiar mai late poti pune ce vrei ca tot tampenie va fi,deoarece strazile din romania sunt foarte denivelate dar in teren isi are rostul,dar nu la brate independente cum ai tu la o punte rigida vei vedea diferenta acelasi respect si repet spunand ca nu eu am pus gumele. asa am cumparat-o. am sa dau jos acel amortizor deoarece eu m-am obisnuit cu mainile la 10 si 10 pe volan cu masinuta asta funky. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? Un lucru e sigur - nu ma cert cu nimeni , orice ar implica asta , Nu-i stilul meu , sarcasmul de tastatura e departe de stilul meu de exprimare , vorbesc doar atunci cind am ceva de spus > cele de mai sus sint absolut reale - cu aceasi masina in aceleasi conditii + un peridoc cu barca ( aprox 350 kg ) orice manevra era un gest extrem . Masina in cauza e Vitara prezentata de Dulceanu . Incepe sa devina o prezenta obisnuita in atelier , posesorul investeste foarte mult suflet in buburuza asta ( desi poate foarte bine sa aiba orice LWB). Daca ai observat ca nu se comporta bine la viteze mici , de ce ai mai incercat sa tentezi diavolul cu 100-120 ? ( Am facut si eu asta- pedale la blana pe un segment de drum cunoscut , absolut liber , cu o masina 'buna ' , nu cu locomotiva mea . Inca mai cred ca a fost o prostie continua , mi-am dat seama ca nu-i ce vreau .De atunci merg cu 21-23 litri consum , alt sofer( posesorul masinii) cu aceasi masina 27 si peste, iar fiul posesorului ridica consumul la 30 si peste ...Asta ca sa-i faci idee ca sint un sofer mediu , 28TD zilnic ...) Ironia face ca am montat recent cite un amortizor de directie la masina de care spuneam mai sus si de asemenea la Vitara lui Sclipici , deci stiu cum se comporta . Sclipici merge fara probleme ( si a mers ...chiar bine , pe unde cei grei faceam eroisme cu darimat de maluri , el inainta ca o rata prin apa - dupa un timp nu-l mai intreba nimeni " sclipici ai trecut ? " , ci doar " pe unde mai esti ?" ) cu anvelope BFG KM , de aprox 29-30" , cu latimea de aprox 8-9" . Ma uit si-ti spun cu siguranta ...aaa, le vinde pe alea late , cu tot cu jante de aliaj , nu le mai vrea forever ....Adevarul e ca arata bine , chiar azi discutam cu unul dintre manglii care zicea ca ar vrea sa treaca la simexuri de 33/ 10,5...de la 35/12,5 , concluzia a fost : cei care aratau ridicol cu Toyo de concurs cracanate si pe gume inguste de 10,5 montate pe jante intoarse > sigur aveau mai multa experienta decit noi la vremea la care credeam ca arata ridicol ... Scuze de off, se poate sterge orice , oricind . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? Cos are dreptate! Am si eu 255\60, acum o saptamana le-am dat jos de pe masina, dupa ce am decis sa le folosesc doar pe asfalt si in oras, timp de o luna.. Concluzia e ca desi arata bine masina, nu se merita distrugerea directiei. Am montat amortizor de directie ptr Patrol si in oras nu ma incurca cu nimic, practic nu-l simti, dar in teren, pe pietroaie sau la urcarea bordurilor lui Cos, volanul nu mai are tendinta de a se smulge din maini. Am haiducit vara trecuta vreo 4-5 zile cu manglii precum Cos, Ion si Jorj, numa' pe dealuri si coclauri si aveam bataturi in palme din cauza terenului accidentat si a socurilor resimtite direct in volan si-n maini. In week-end-ul trecut am testat masina prin noroiul de la Lespa-Vrancea si se comporta perfect cu amortizor de directie si BFG MT KM 215\70. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kokane Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? Daca ai observat ca nu se comporta bine la viteze mici , de ce ai mai incercat sa tentezi diavolul cu 100-120 ? amortizorul l-am cumparat vineri si montat luni. sapt trecuta si asta. am mers cu 120/h inainte de a avea amortizorul de directie. am observat ca imi forteaza pompa de servo si ca imi sare lichidul de servo (nefiind foarte bine etansat rezervorul; inainte nu sarea) sunt de acord cu voi si cu altii. anvelopele mele sunt un chin dar nici nu vreau sa arate ca un carucior de handicapati. si mai e ceva la care nu m-am gandit: poate nici nu l-am montat bine si de aia sunt nemultumit... PS: accept sfaturi si sunt dispus sa fac o vizita din care sa invat naibii ceva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kokane Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? Concluzia e ca desi arata bine masina, nu se merita distrugerea directiei. Am montat amortizor de directie ptr Patrol si in oras nu ma incurca cu nimic, practic nu-l simti, dar in teren, pe pietroaie sau la urcarea bordurilor lui Cos, volanul nu mai are tendinta de a se smulge din maini. eu nu am iesit cu el in teren. am sa il las pana in weekend cand voi avea ocazia unei partide de pescuit. am sa il incerc atunci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kokane Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? BFG MT KM 215\70. BFG KM , de aprox 29-30" , cu latimea de aprox 8-9" ; simexuri de 33/ 10,5...de la 35/12,5 , concluzia a fost : cei care aratau ridicol cu Toyo de concurs cracanate si pe gume inguste de 10,5 montate pe jante intoarse > sigur aveau mai multa experienta decit noi la vremea la care credeam ca arata ridicol ... ce parere aveti de bf 235/60 sau 70/r15? acestea ar merge pentru uz general (oras/teren) impreuna cu un amortizor de directie bine montat pe o masina normala? fara modificarile de care zicea adammoga. nu le am. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? Eu am o Feroza. Nu e chiar Vitara dar tot cam aia e. Am luat niste jante de aluminiu de pe o vitara cu gume 255/60/15. Am mers foarte putin cu ele pentru ca le-am schimbat cu unele de iarna. Pe urmele lasate de tiruri masina era incontrolabila. Acum am 235/75/15 BFG AT si nu am nicio problema cu ele. Nu cred ca o sa-ti intre masura asta la vitara daca nu faci un SL sau un BL. Ca si compromis oras teren sunt cele mai bune dar nu exceleaza in nicio conditie. In schimb cele 255/60 nu sunt facute pentru teren. La cel mai mic noroi o sa ramai acolo. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kokane Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? Pe urmele lasate de tiruri masina era incontrolabila. Acum am 235/75/15 BFG AT si nu am nicio problema cu ele. Nu cred ca o sa-ti intre masura asta la vitara daca nu faci un SL sau un BL. Ca si compromis oras teren sunt cele mai bune dar nu exceleaza in nicio conditie. In schimb cele 255/60 nu sunt facute pentru teren. La cel mai mic noroi o sa ramai acolo. sunt de acord cu controlul masinii la gumele 255/60. amortizorul de directie nu-si face simtita prezenta on road cand esti incaltat cu ele. doar ca forteaza in pompa de servo. voi avea SL de 5cm si tinta sunt bf 235...15 AT sau MT. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
v-shase Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? pana sa citesc aici nu ma gandisem la un amortizor de directie ... iaca am un motiv nou de studiu Mitsubishi Pajero Sport:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kokane Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: cum se pune un amortizor directie pe vitara? pana sa citesc aici nu ma gandisem la un amortizor de directie ... iaca am un motiv nou de studiu vei gasi un montaj pe un jimny cu poze f bine facute. cred ca vei gasi si ceva de vitara dar nu mai stiu unde. daca vrei, atasez eu ce am si te orientezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate