Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Huruit, vibratii in treapta I - care-i cauza ?

knupz

Postări Recomandate

am o intrebare pentru cei care pot sa imi raspunda,am o mazda bt-50 cu o posibila problema la volanta,va trebui sa o schimb si am gasit una sh impecabila de pe un ranger acelasi an cu 25.000 km,avand in vedere ca masiniile par identice (ranger/bt50) credeti ca se va potrivi pe mazda mea ?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: MAZDA BT-50

Ok ma gandeam eu,vreau sa va explic cum se manifesta problema mea,masina are 93.000 km reali,si cand apesi pedala de ambreaj se aude un huruit,huruit-ul se aude mai tare la primul sfert de la apasarea ambreajului dupa care se se aude mai incet,ca simptome,masina nu tremura la viteza mare,nici la viteza mica insa la treapta 1 are un tremurat intre 1500 si 2500 rpm,o data ce schimb a doua numai am nici un simptom.Multi mecanici mi-au spus ca e volanta,altii rulmentul de presiune,totodata daca stiti un mecanic care care e pasionat de acest gen de masini si ma poate ajuta cu manopera respectiva sa imi trimita un pm.Eu in ciuda tuturor pareriilor ma gandesc sa schimb volanta+chitul de ambreaj(nou nout) cu toate ca masina nu da semne de ambreaj obosit.

Va multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

Huruitul e in mod normal de la rulmentul de presiune.

Din ce am experimentat eu, volanta cu masa dubla dezechilibrata s-a manifestat prin vibratii mari la relanti. O data ce a fost schimbata cu una fixa s-au redus foarte mult vibratiile.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

eu nu am nici un pic de vibratie,doar faza cu treapta 1 care tremura in momentele respective,nu stiu ce sa fac am gasit in germania o volanta rulata pe un ranger 25.000 km,m-ar costa cu transport inclus la jumate fata de una noua de aici,sa o iau pe aia sau sa nu iau deloc,nu stiu ce sa fac...

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Re: Huruit, vibratii in treapta I - care-i cauza ?

am schimbat volanta +chitul de ambreaj,toate noi noute,huruit-ul a disparut,era defapt de la volanta,chitul de ambreaj este in stare buna(daca vrea cineva ambreaj sh sa ma contacteze).Nu stiu daca este o problema sau nu dar in treapta 1,daca plec usor cu ea de pe loc,si accelerez usor(tot in treapta 1) pe la 1800 rpm pana in 2200 rpm,am o usoara vibratie/tremurat,nu stiu de la ce ar

putea sa fie sau daca este o problema,un mecanic mi-a spus ca este normal si mi-a sugerat cand plec de pe loc sa o turez mai tare,intradevar dupa cateva plecari mai turate,nu prea s-a mai simtit.Sunt curios,posesorii de ranger / bt50 daca asa este si la ei. salutare.

Link spre comentariu

incearca sa pui calculatorul pe ea sa vada debitul de aer si presiunea din pompa de injectie...daca nu e asta sa se uite la tampoane motor...si daca nici asta....incearca sa pleci cu a 2-a si daca nu face...vezi ce ai cu pinionul de atac...singura problema din cutie la BT50 este sincronul de a 5-a si pinionul de atac...bafta:old

Sa te umpli de noroi.......e ca un tratament!!!;)
Link spre comentariu

am schimbat volanta +chitul de ambreaj,toate noi noute,huruit-ul a disparut,era defapt de la volanta,chitul de ambreaj este in stare buna(daca vrea cineva ambreaj sh sa ma contacteze).Nu stiu daca este o problema sau nu dar in treapta 1,daca plec usor cu ea de pe loc,si accelerez usor(tot in treapta 1) pe la 1800 rpm pana in 2200 rpm,am o usoara vibratie/tremurat,nu stiu de la ce ar

putea sa fie sau daca este o problema,un mecanic mi-a spus ca este normal si mi-a sugerat cand plec de pe loc sa o turez mai tare,intradevar dupa cateva plecari mai turate,nu prea s-a mai simtit.Sunt curios,posesorii de ranger / bt50 daca asa este si la ei. salutare.

Verifica si EGR-ul, cand se infunda partial, poate da astfel de ciudatenii la acelerare constanta si in jurul turatiei de 1800-2000 rot.

Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

Cum spuneam pe alt topic, am schimbat si eu volanta si kitul de ambreiajncu altele noi.

Simptome: usoare trepidatii si senzatie de ambreiaj patinat in treapta 3 pe la 2000 rpm, in rest tragea destul de bine.

La service s-a constatat ca volanta avea joc putin mai mare decat normal iar ambreiajul era varza.

Acum cu piesele noi masina trage mult mai bine dar am o problema -intre 1500-2000 rpm din nou usoare trepidatii (fara insa patinare).

Mai am de schimbat o cruce cardanica spre spate si cred ca, cu aceasta ocazie, ii pun pe mecanici sa dea din nou jos cutia de viteze si sa rearanjeze volanta si ambreiajul.

Este vreun secret in montarea acestora la care trebuie sa fiu atent?Mecanicii par a fi ok dar n-ar strica sa-mi fac si eu temele de acasa.

In alta ordine de idei, pare imposibil de gasit crucea cardanica spate (lungime = 92 mm, diamtrul pastilei este 27 mm) pentru ca gresorul e pe pastila, nu in interior. Am luat originala dar pretul este exorbitant.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare