emanoeladrian Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? Felicitari pentru achizitie :apsa o stapanesti sanatos !! Nu cred ca e valabil si pentru uleiurile moderne semi sau sintetice de calitate. In ceeace priveste filtrul aceeasi situatie avand in vedere ca sunt calitative. Ceeace iti recomand eu este un surub drenaj ulei cu CHIP magnetic pentru retinerea particulelor metalice din ulei . RAV 4 Model Luxury 2018. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? Am patit un mare ,,necaz,, azi..de ziua barbatului!:MI-AM LUAT HZJ105 DIN 2003(inscris pe CD in 2006) cu numai 55000km:ypu Super masina! cum le oi gasi nu stiu!:br Vezi ca am vorbit cu cel de sus, si pana nu ma plimbi cu ea ............ Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Martie 10, 2012 Autor Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? Felul in care mere un 105,fie el si ,,nou,, nu da pe nimeni pe spate!(e greoaie ) da tinand cont ca E cateva exemplare in Ro de 105 .....te dau o tura dupa ce montez anvelopele buclucase:wink: NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TOYO L Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? Felul in care mere un 105,fie el si ,,nou,, nu da pe nimeni pe spate!(e greoaie ) da tinand cont ca E cateva exemplare in Ro de 105 .....te dau o tura dupa ce montez anvelopele buclucase:wink: poze, poze...! LJ 7O Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Martie 12, 2012 Autor Partajează Postat Martie 12, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? O s-o si pozez domne da am un set de intrebari pana una alta...: 1 la ce interval se schimba uleiul la 1HZ?care este cel mai recomandat? 2 ce solutie se foloseste pt a curata/proteja injectoarele? 3 ce solutie ar fi recomandata pt a curata motorul inainte de schimbul de ulei? 4 cand se greseaza planetarele(la ce km) si daca se face fata+spate operatiunea?? 5 uleiurile in grup si cutie de viteze la ce intervaltre schimbate,de care,cat? ASTEPT PARERI AVIZATE PS as aprecia sa aflu de la un cunoscator ce sa ,,revizuiesc,, la 55000km?:tk NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanoeladrian Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? La punctul 2 iti raspund eu, dealerii Toyota au o solutie(originala Toyota) la 90Ron(flacon) pentru un rezervor de 60litri. Eu am bagat la LC si acum nu mai aud nici o bataie (ziceam eu ca de tachet)...deci functioneaza, recomandarea este sa mergi cel putin 250-300km dupa aceea. La punctul 3 eu te sfatuiesc sa nu bagi in motor nimic altceva decat ulei, poti sa-l schimbi pe urmatorul mult mai curand decat se recomanda si cu asta ai curatat motorul. La celelalte intrebari nu ma bag , eu as fi dus-o la reprezentanta, dar e decizia fiecaruia cum isi intretine 'jucaria' :grin:. Spor la treaba ! RAV 4 Model Luxury 2018. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Martie 12, 2012 Autor Partajează Postat Martie 12, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? Voi lua legatura cu un profesionist in Toyote ca la reprezentanta nu cred ca au vazut macar un 1HZ pana acum(ma refer la cea din Pitesti) AM SA CAUT SOLUTIA MINUNE SI VOI SCHIMBA ULEIUL F DES(da mai intai sa aflu care-i termenu recomandat de ,,medici,,) Ar mai fi o intrebare: CUREAUA DE DISTRIBUTIE...La cati ani se schimba ? NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? Alooo, domnu` !!! Nu mai scrieti cu LITERE MARI ca ne-ati asurzit de cat tot tipati la noi !!! :ha: PS - Reamintesc ca in limbaj de internet, scrisul cu litere mari semnifica a tipa la interlocutor............ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? la motorul 1 HZ cureaua de distributie se schimba la 100.000 km. sau 6 ani. (vorbesc de curea de origine ). este indicat sa se inlocuiasca si rola si tensionerul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Martie 13, 2012 Autor Partajează Postat Martie 13, 2012 (editat) Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? @Astral tip pt ca daca vb incet nu ma aud decat @emanoeladrian si @neafane caraora le multumesc!:h5 Ma gandeam ca mai sunt si alti cunoscatori,ca mai au si altii nevoie de informatii E T C PROPUN PT ULTIMA OARA TIPAND: hai sa facem un topic cu intretinerea fiecarui tip de Toyota!!DIN BARA IN BARA!(de exemplu eu nu stiam ca la homocinetica NU SE BAGA VASELINA ci un ulei special:old) PS NU E PACAT SA STRICAM TOYOTELE DATORITA NECUNOASTERII??(multi vad ca merg si au impresia ca nu tre sa le faca nimic iar apoi se trezesc ca strica motoare pt ca nu au reglat tachetii,ca se strica planetare pt ca nu le-au gresat..e t c) Editat Martie 13, 2012 de ALPINA NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? (de exemplu eu nu stiam ca la homocinetica NU SE BAGA VASELINA ci un ulei special:old) Poti sa dezvolti, te rog? Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? daca vei baga ulei (indiferent de tip ) vei ditruge foarte repede rulmentii pivot si capetele de planetara. la homocinetice se greseaza (cam 20 de pompe cu decalemitru ) cu vaselina care contine bisulfura de molibden (MOS2) la fiecare 10-15000 de km. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? Asa zic si eu, n-ai cum sa pui ulei... in primul rand nu cred ca sta acolo fara sa curga. In al doilea rand, in documentatie este explicat cum se scoate surubul pe post de dop si se monteaza gresor in gaura ramasa... Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Martie 13, 2012 Autor Partajează Postat Martie 13, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? cel care a luat 105-ul gri mat de la mine a fost la service si i-au bagat un ulei f vascos(cica asa ar da in program) Tocmai de aceea ar fi f bine sa ne ajute cineva cu un ,,manual,, online Toyota..pe modele...:tk NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TOYO L Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? ulei se pune in MRL'uri, si vaselina in homocinetica. LJ 7O Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? O s-o si pozez domne da am un set de intrebari pana una alta...: 1 la ce interval se schimba uleiul la 1HZ?care este cel mai recomandat? 2 ce solutie se foloseste pt a curata/proteja injectoarele? 3 ce solutie ar fi recomandata pt a curata motorul inainte de schimbul de ulei? 4 cand se greseaza planetarele(la ce km) si daca se face fata+spate operatiunea?? 5 uleiurile in grup si cutie de viteze la ce intervaltre schimbate,de care,cat? ASTEPT PARERI AVIZATE PS as aprecia sa aflu de la un cunoscator ce sa ,,revizuiesc,, la 55000km?:tk Nu stiu cit de avizat sint, dar iti spun ce facem aici, si masinile tin peste 500,000km, ceea ce cred ca ti-ar ajunge :banana 1, ulei motor la 5,000km pentru conditiile tale (10,000km in esenta doar daca mergi pe sosea, fara remorca, cu 100km/h etc etc). Filtru la fiecare schimb sau daca esti chiar lenes la fiecare al doilea schimb (asta daca le faci la 5,000km). 15-40 aici, ca-i cald, in Romania ceva mai subtire. Clasa CD sau mai bun. Adica CE, CF, etc. gasesti CI acum cred. Filtrul de aer: aici nu-i praf in general, deci cind e murdar (20-40,000km). Cel original se poate spala in apa, daca nu ma insel scrie pe el cum. Are indicator de filtru murdar in bord ca la camioane (si indicator de apa in filtrul de motorina etc, iubesc masina asta ca-i facuta ca lumea nu de "unica folosinta"), dar ala se aprinde cind e ingrozitor de murdar. 2, pentru injectoare, pompa etc: cel mai impotant ar fi sa schimbi filtrul la timp. Aici normal e la 20,000km si arata luna cind il schimbi. In Ro nu stiu, vezi si tu... Unele au 2 filtre, poate daca motorina e murdara acolo pui un pre-filtru daca nu ai deja. De asemenea daca motorina e low sulfur zice-se ca nu mai are asa proprietati de ungere, si se recomanda adaus de "inbunatitor" de ala. Din cite se pare este cel putin la fel de bine si de simplu ca in loc de "inbunatitor" sa adaugi in rezervor ulei (mineral, simplu) de 2 timpi, in proportie de 1:200 3, nu e recomandat nimic ca sa cureti inainte de schimbul de ulei, daca il schimbi la timp ar trebui sa iasa toata mizeria odata cu uleiul. Daca bagi ulei nou si e negru in 2 zile nu te agita, e normal, inseamna ca e ulei bun si are aditivi detergenti si ridica mizeria IN ULEI, nu o lasa prin motor. 4, tu ai punti rigide, da? Gresezi doar cardanele cind schimbi si uleiul de motor, eventual din cind in cind bagi ceva vaselina in grupurile fata (cum s-a explicat aici). Nu stie nimeni cit ajuta, cit ajunge la articulatiile homocinetice, dar teoria e sa bagi o sirma prin busoanele alea cu cap patrat, si daca nu dai de vaselina cam 1/3 - 1/2 din nivel, mai bagi. Daca nu, oricum se schimba/completeza cind faci rulmentii de roata, ca ar trebui desfacuti si gresati si pivotii etc. Nu ulei, ci vaselina de aia cum s-a zis aici. Ulei la landrover cred, (si) de aia sint pline de ulei pe dedesupt :ha:. Rulmentii de roata ei zic la 20,000km, aici se face la 40,000km (sau mai mult)fara absolut nici o problema. Si apropo, la MRL din cite stiu eu vaselina, dar PUTINA, doar cit sa fie unsuros, ca altfel nu se mai misca cilindrii aia ca nu-s ginditi sa impinga vaselina de colo-colo. 5, uleiul la diferentiale, transfer, cutie de viteza la 40,000km. In spate de LSD, in rest normal. Nu stiu din cap, daca vrei ma uit in cartea tehnica si iti spun. 6, cureaua de distributie eu stiam la 150,000km dar probabil nu e rau mai devreme. Sa te bucuri de ea, si la astia ce zic ca-i puturoasa (este), bag-o in reductor si las-o la ralanti si arata-le pe unde urca fara sa pui piciorul pe acceleratie :grin: Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Martie 15, 2012 Autor Partajează Postat Martie 15, 2012 (editat) Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? :tk ..asta de-o luai e facuta fara MRL-uri..pt arabi(de fapt scrie peste tot in limba lor&engleza) desi pe maneta de la cutia de transfer am 2h/4h Am inteles ca s-ar invarti inutil planetarele fata chiar daca e pe 2h fara MRL-uri:op Editat Martie 15, 2012 de ALPINA NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Martie 17, 2012 Autor Partajează Postat Martie 17, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? iata ddoua foto facute-n graba am si o intrebare pt domnu Tudor:dvs va indica identic presiunea ulei si temperatura apa?(la temperatura am dubii ...mentionez ca mersesem 10km) NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? cand e mai rece asa va sta acul la temp. Vara va fi un pic mai sus (ce vrei este o masina facuta pentru tari cu temp. foarte mari) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? ...... 6, cureaua de distributie eu stiam la 150,000km dar probabil nu e rau mai devreme. .... Intrebare: motoarele aste nu au distributia pe pinioane? "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 (editat) Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? Din poza pusa de ALPINA in care se vede capacul de plastic de la distributie, rezulta ca e pe curea :uameni astia de la Toyota... s-a scumpit fierul si au ramas fara pinioane? L.E. M-am mai documentat putin. Distributia e juma-jumate. De la vilbrochen pana la pompa de injectie, pinioane. De la pompa de injectie pana la axa cu came, curea. Ca la Mazda B2500 :grin: Editat Martie 18, 2012 de Marse Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? Ulei la landrover cred, (si) de aia sint pline de ulei pe dedesupt :ha:. La Land Rover cu punti rigide, tot vaselina se baga. In rest, garnituri, O-ring-uri si simeringuri proaste se gasesc la toate marcile. P.S.: Un Land Rover nu "pierde" fluide, doar isi marcheaza teritoriul:ha::ha::ha: :h5 It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? Asa-i, curea de distributie doar de la pompa la axul cu came. Am citit un pic pe net si am o banuiala ca Toyota a ridicat intervalul de schimb al curelei dintate la 150,000km sau 90 luni mai mult ca sa fie "ecologica" decit din alte motive; aparent curelele de distributie intra la "consumabile" si sint depunctate "ecologic" in US :uameni Deci 100,000km sau 6 ani ar fi mai bine, mai ales ca e vorba doar de o curea si idler-ul (care-i musai de schimbat si el), e relativ ieftin, acces usor si simplu de schimbat. Alpina, prima oara am crezut ca ai un GXL sau Sahara sau ceva, caci doar Standard-ul are MRL, restul (aici) au 4x4 permanent cu diferential central si buton de blocare al diferentialului central. Si atunci au maneta doar pentru reductor: 4H-N-4L. Daca a ta are 2H-4H-N-4L atunci e ca a mea (standard), minus MRL-urile. Eu nu m-asi stresa, avind in vedere ca cele 4x4 permanent au exact aceeasi mecanica nu-i nici o problema daca se invirt planetarele alea non stop. Oricum nu se simte nimic, eu dupa ce ies din teren oricum las MRL-urile cuplate pina ajung acasa. Oricum se recomanda in carte minim 16km/luna (10 mile :grin:) cu MRL-urile cuplate sa se miste uleiul prin diferentialul fata! Si pe masinile de firma stau MRL-urile cuplate tot timpul. Poate - si doar POATE, parerile-s impartite - consuma cu 0.1 L/100km mai mult :banana Banui ca arabilor nu le place sa se dea jos din cabina, si acel +0.1L/100km zau ca nu-i deranjeaza :ha: Pentru restul raspunsurilor uite mai jos extras din cartea tehnica si manualul de reparatie: Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? La Land Rover cu punti rigide, tot vaselina se baga. In rest, garnituri, O-ring-uri si simeringuri proaste se gasesc la toate marcile. P.S.: Un Land Rover nu "pierde" fluide, doar isi marcheaza teritoriul:ha::ha::ha: :h5 Si in plus deci are si tratament anticoroziv gratuit :h5 Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Martie 20, 2012 Autor Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: despre HZJ105 nu vorbeste nimeni? Eu am varianta HZJ105 GX-R(mentionez ca nu am vazut niciun buton care sa cupleze diferentialul central) Sa inteleg @Tudor ca nici tu nu ai avut,dar ai montat dupa aceea MRL-uri?:tk NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate