Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Electrovalva pentru frana - gasesc asa ceva si prin Romania?

Max

Postări Recomandate

Oare gasim si pe la noi o asemenea electrovalva pentru circuitul de franare sau se comanda numai din state?

http://lrorpull.lowrangeoffroad.netdna-cdn.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/i/linelock.jpg

http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/yotamain/4runner/brakes/electric-brake-line-lock-kit.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Electrovalva pentru frana - gasesc asa ceva si prin Romania?

am intrebat si eu acum 2-3 ani pe forumul aro si am fost facut troaca de porci de am regretat ca mi-a trecut ideea

electrovalve gasesti la magazine cu piese de camioane atat pt aer cat si pt lichid

cred ca si la cei cu magazinele de hidraulica ar trebui cercetat se pot gasi si acolo solutii interesante.

Link spre comentariu

Parker, hansa ..sunt cateva din firme de hidraulica pneumatica cu n- aplicatii.trebuie doar sa iti faci o comanda si sa zici actionare 12 volti. mediu agrsiv lichidfrana ,timpi de descidere, inatatnat....si restul de conectica nu-i bai gasesti pe toate drumurile.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

...trebuie doar sa iti faci o comanda si sa zici actionare 12 volti. ....

Pai, eu am nevoie de electrovalve la 24V. Acum studiez un modul ABS ca sa vad daca pot folosi electrovalvele din el.

Link spre comentariu

De ce te complici cu electrovalva si nu folosesti una manuala mult mai simpla si mai ieftine?

http://www.spidertrax.com/s.nl/it.A/id.620/.f?sc=2&category=8

Sunt mai comode cele electrice dar sunt ok si astea daca le pot gasi acum in Romania. Vinde cineva asa ceva la noi?

Am nevoie de doua bucati.

Link spre comentariu

Eu nu am pe stoc,am avut si le-am montat pe masini,dar o sa mai aduc.

Incearca la Hansaflex,ar trebui sa aiba ei robineti sau la magazinele de camione care ar trebui sa aibe electrovalve.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Am rezolvat problema. :wink:

Multumita lui Bogo (SJ).

Am gasit la el pe stoc doua bucati exact ca si cele din primul post al meu, la un pret foarte bun. Acum voi avea si frana de mana si "blocant" pe spate. :wink:

:tk

http://lrorpull.lowrangeoffroad.netdna-cdn.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/i/linelock.jpg

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

Ce rol au chestiile astea? Creeaza preziune in sistemul de franare in momentul in care sunt alimentate? Intreb deoarece am montat punti de Patrol pe acaretul din dotare si inca nu m-am hotarat ce sistem sa folosesc pentru frana de mana (puntea spate cu discuri).

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Ce rol au chestiile astea? Creeaza preziune in sistemul de franare in momentul in care sunt alimentate? Intreb deoarece am montat punti de Patrol pe acaretul din dotare si inca nu m-am hotarat ce sistem sa folosesc pentru frana de mana (puntea spate cu discuri).

Nu fac presiune ci pur si simplu inchid circuitul. Tu apesi frana, cuplezi electrovalva si lasi frana. Circuitul dintre electrovalva(e) si etrieri ramane sub presiune.

Link spre comentariu

Nu fac presiune ci pur si simplu inchid circuitul. Tu apesi frana, cuplezi electrovalva si lasi frana. Circuitul dintre electrovalva(e) si etrieri ramane sub presiune.

Desi aici nu este sectiune juridica, doresc sa atrag atentia asupra unui aspect (sunt convins ca atat @Max cat si cei care in mod curent construiesc/modifica masini stiu, insa, sunt destui care nu stiu acest lucru). Si anume: conform legislatiei in vigoare, un astfel de sistem nu poate fi considerat ceea ce se cheama "frana de parcare" sau "frana de ajutor". Pentru "frana de parcare" (frana de mana, asa cum o stim toti), circuitul de actionare trebuie sa fie exclusiv mecanic si total separat de circuitul franei de serviciu (frana la picior). Detaliile se regasesc in documentul atasat (pe vremuri erau cuprinse in "faimosul" 328 - Decretul privind circulatia pe drumurile publice sau in Regulamentul de aplicare al acestuia - sper ca nu am facut vreo confuzie privind denumirile:old).

Este evident ca nu orice "cap de creta" poate sa discearna cum sunt construite sistemele de franare ale unei masini, asta o poate face doar un reprezentant al RAR. Dar este la fel de evident ca masinile noastre, cele mai multe, atrag atentia mai mult decat masinile obisnuite si, in consecinta, e bine sa fie cat mai conforme cu cerintele legale ( nod in papura se poate gasi foarte usor).

RNTR7.pdf

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Desi aici nu este sectiune juridica, doresc sa atrag atentia asupra unui aspect (sunt convins ca atat @Max cat si cei care in mod curent construiesc/modifica masini stiu, insa, sunt destui care nu stiu acest lucru). Si anume: conform legislatiei in vigoare, un astfel de sistem nu poate fi considerat ceea ce se cheama "frana de parcare" sau "frana de ajutor". Pentru "frana de parcare" (frana de mana, asa cum o stim toti), circuitul de actionare trebuie sa fie exclusiv mecanic si total separat de circuitul franei de serviciu (frana la picior). Detaliile se regasesc in documentul atasat (pe vremuri erau cuprinse in "faimosul" 328 - Decretul privind circulatia pe drumurile publice sau in Regulamentul de aplicare al acestuia - sper ca nu am facut vreo confuzie privind denumirile:old).

Este evident ca nu orice "cap de creta" poate sa discearna cum sunt construite sistemele de franare ale unei masini, asta o poate face doar un reprezentant al RAR. Dar este la fel de evident ca masinile noastre, cele mai multe, atrag atentia mai mult decat masinile obisnuite si, in consecinta, e bine sa fie cat mai conforme cu cerintele legale ( nod in papura se poate gasi foarte usor).

[ATTACH=CONFIG]145837[/ATTACH]

Bineinteles ca acest sistem nu poate fi considerat in mod legal ca si frana de parcare.

Masina pe care am instalat acest sistem, chiar daca e inmatriculata, este folosita exclusiv in teren astfel incat nu ma intereseaza in mod deosebit parerea RAR-ului. :grin:

Link spre comentariu

In privinta legalitatii modificarilor nu sint prea multe de spus - teoretic nu ai voie nici cu alte becuri , alte roti sau nici macar cu parasolar ( vopsea , portbagaj neomologat ....) .

Practic sint mai preocupat de faptul ca sistemul de constructtie al etrierului de Y60 ( care nu difera cu mai nimic de solutia clasica verificata , prezenta pe marea majoritate a masinilor ) nu prezinta garantie la mentinerea indelungata sub presiune .

In cazul in care sa doreste un sistem sigur , varianta sistemului independent cu pompa separata si etrieri cu diafragama metalica ( solutie indestructibila , bulletproof for life ) e singura pe care o vad . E ceea ce voi aplica la mine .

Pina atunci merg pe etrierii mecanici , de care sint nemultumit - clantane , reglaje dese , intretinere frecventa .

Cel mai usor de aplicat ar fi varianta de upgrade pentru Defender - un disc de frina pe cardan . Alta Marie , doar ca in loc de palarie ( tamburul de Patrol ) are farfurie ( discul de Defender ) .

Se poate combina cu un etrier care are si pirghia de frina de stationare - WW , Audi , Renault ...Bineinteles ca e o tiganeala - multa munca si rezultate medii .

L.E.

In functie de sarcina ( variabila odata cu pozitia masinii ) repartitorul de frinare de pe spate taie din presiune disponibila pentru frinare la puntea spate , si iar e un aspect negativ . Chiar si asa , valva de inchidere a circuitului ar trebui sa fie intre repartitor si etrieri - in cazul in care repartitorul e cu conducta de retur e cu atit mai problematic ).

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cel mai usor de aplicat ar fi varianta de upgrade pentru Defender - un disc de frina pe cardan . Alta Marie , doar ca in loc de palarie ( tamburul de Patrol ) are farfurie ( discul de Defender ) .

Se poate combina cu un etrier care are si pirghia de frina de stationare - WW , Audi , Renault ...Bineinteles ca e o tiganeala - multa munca si rezultate medii .

La Discovery si Defender, precum si la multe variante de RR, frana de mana (stationare) e din fabrica pe cardan (cele mai multe cu tambur) si frana de serviciu e clasica (hidraulica). Varianta de upgrade cu disc se pare ca e mai fiabila atat vreme cat e protejata cat de cat (lovituri, crengi, etc.), dar este mult mai eficienta decat cea cu tambur.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare