Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

samurai decat cu tractiune fata ???

emoboy250

Postări Recomandate

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: samurai decat cu tractiune fata

Daca se rupe cardanul pentru puntea din spate si il scot de tot,Samuraiul poate sa mearga doar cu fata?Trebuie mers sub o anumita viteza daca trage decat fata?

Cuplezi mrl-urile fata daca ai, cuplezi 4x4 usor si mergi fara probleme, numai sa scoti cardanul spate pentru ca flansele o sa se invarta permanent si daca lasi vreo bucata de cardan atarnata pe vreuna din ele, poti sa mai rupi cate ceva.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu la fel am mers doar cu fata cand am avut cardanul la facut si nu a fost nici o problema, am mers normal adica nu am tinut cont

Suzuki samurai 1.6 8 valve vitara, land rover discovery 1 300 tdi
Link spre comentariu

offtopic, dar nu ma pot abtine:

"doar cu tractiune fata", nu "decat ..."

multumesc !

exista 10 tipuri de oameni: cei care inteleg binar si ceilalti.
Link spre comentariu

Atentie sa verifici rulmentii de pe fata (sunt conici) sa vezi daca sunt suficient de stransi....trage un pic de roti si vezi daca misca....sa nu mai rupi altceva pe acolo.

In rest nu ar trebui sa fie probleme.

OFFROAD CLUB SIBIU

Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut

Link spre comentariu

"Daca se rupe cardanul pentru puntea din spate si il scot de tot,Samuraiul poate sa mearga doar cu fata?Trebuie mers sub o anumita viteza daca trage decat fata?"

Caphonne, colegul nostru a zis fara cardan spate. Din cunostintele mele nu are ce sa se intample, masina se comporta mai mult sau mai putin ca una cu tractiune fata. Atat timp cat nu exista posibiltatea de a se creea tensiune in cutia de transfer nu are de ce sa-si faca griji vis a vis de mersul pe asflat.

Link spre comentariu

Eu am avut flansa de pe pinionul de atac bulita si a trebuit sa ma deplasez doar cu tractiune fata, pe zapada. Masina s-a comportat mult mai urat decat ar fi facut-o doar cu spatele in conditii similare, directia mi s-a parut varza. Credeti-ma, pot aprecia corect, in rest am condus toata viata mea doar masini cu tractiune fata.

Samurai incepator
Link spre comentariu

@caphone,

tensiune in planetare apare doar in conditia in care nu exista diferential sau acesta este blocat.

4x4 pe asfalt nu se merge pentru ca masina are cutie de transfer fara diferential central si astfel se creaza tensiuni intre puntea fata si cea spate

se poate merge linistit doar cu tractiune fata cu conditia sa se scoata cardanul spate .

Link spre comentariu

offtopic, dar nu ma pot abtine:

"doar cu tractiune fata", nu "decat ..."

multumesc !

Excelent ! Bine punctat. Ar merge un Edit la titlul topicului ;)

Bafta mergeti voi si cu viteza daca puteti sa vad cum luati virajele ....pe asfalt uscat eventual fara servo (din cate stiu Samuraiul nu are).Eu ma retrag din discutia asta discutata si arhidiscutata la aproape toate sectiunile si la Suzuki si la Mitsubishi etc.

Rugamintea mea e sa nu mai pui atata emotie, pentru ca nimeni nu atenteaza la cunostiintele tale, e doar o discutie.

Nu este o discutie batuta mult, pentru ca e vorba de a folosi 4x4 fara cardanul spate.

Cand e vorba de a folosi doar tractiunea fata (FARA cardan spate), nu e nici un fel de tensionare acolo, pentru ca intre rotile fata stanga / dreapta ai diferentialul, iar flansa de iesire pentru cardanul spate se invarte in ritmul care trebuie.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Mai daca merge fara cardan spate inseamna ca trage fata deci masina este in 4L sau 4H ce o avea ea corect?Tensiunea se creeaza asupra planetarelor in viraje pentru ca nu parcurg amandoua acelasi arc de cerc.Daca citeai in linkul postat observai asta.Este o regula :nu se merge in 4x4 pe asflat uscat decat pe portiuni foarte scurte si cu viteza mica nu cum spun colegii ''poti sa mergi cu ce viteza vrei''.In primul rand nu permite masina mersul in 4x4 peste o anumita viteza.

Dar fiecare face ce vrea cu masina lui.....Sunt bune postarile astea stim si noi pe viitor de la cine luam masini sau nu luam.Bafta.

In cazul tau Cristi la Land Rover sau la Hyundai este alta ''tehnologie'' tu poti sa mergi in 4x4 cu o viteza mai mare trebuie sa se specifice in cartea masini ma rog asta este alta discutie.

din pacate nu ai inteles nimic din cum e cu 4x4 ..

LJ70, ex Jimny, ex IMS M461
Link spre comentariu

Si eu sunt de aceeasi parere, cat timp cardanul spate este suspendat, flansa spate se invarte pe liber cu ce viteza are nevoie, iar puntea fata, avand diferential deschis, se va comporta ca orice vehicul conceput cu tractiune fata.

Singura problema ar fi ca acum tot cuplul va veni pe puntea fata, care nu stiu daca este calculata sa functioneze asa, deci cred ca e bine sa o menajezi (desi daca patineaza spatele in regim de 4x4, e acelasi lucru: cuplu 100% spre puntea fata).

Mergi linistit, nu se va intampla nimic.

Link spre comentariu

Samurai doar cu tractiune fata

Buna ziua !

Cu 4x4 cuplat, fara cardan spate, Samuraiul stie sa mearga fara probleme. Cu 50-60km/h am mers cu masina unui prieten in oras, mai sus n-am avut ocazia. Auzi, tensiuni in planetare... Si cana ai blocant fata, cum stai cu tensiunile ?

Off-topic, sau off-Suzuki, mai bine zis:

Am umblat si cu Cherokee vreo doua saptamani doar cu tractiune fata, pana a venit cardanul spate Tom Woods. A fost interesant, ca eu am full time locker in ambele punti, dar a mers. Si cum eu pot sa decuplez planetara dreapta fata din sistem, am mers putin si doar cu tractiune fata stanga, ca sa vad cum e si daca este o solutie viabila la nevoie.

A mers si asa, dar tragea dreapta si trebuia compensat din volan. Dar a mers...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Si eu sunt de aceeasi parere, cat timp cardanul spate este suspendat, flansa spate se invarte pe liber cu ce viteza are nevoie, iar puntea fata, avand diferential deschis, se va comporta ca orice vehicul conceput cu tractiune fata.

Singura problema ar fi ca acum tot cuplul va veni pe puntea fata, care nu stiu daca este calculata sa functioneze asa, deci cred ca e bine sa o menajezi (desi daca patineaza spatele in regim de 4x4, e acelasi lucru: cuplu 100% spre puntea fata).

Mergi linistit, nu se va intampla nimic.

Imi permit , cu acordul tau , sa te corectez putin . El doreste sa foloseasca masina fara cardan spate , deci automat va merge in 4H . In cazul asta , diferentialul central este blocat si , indiferent de situatie , va transmite 50% fata 50% spate , mai clar cardanul fata se va invarti cu exact aceeasi viteza ca si cardanul spate .

Tu spui ca tot cuplul va veni pe puntea fata , lucru gresit . 50% din cuplu se va indrepta catre flansa spate (nu mai este cardan , dar tot se invarte flansa de la iesirea din cutia de transfer) , iar 50% din cuplu se va transmite puntii fata . Din punct de vedere al tractiunii pe rotile fata , totul va fi in regula , daca diferentialul fata este liber (neblocat) .

Cu mult respect , Alex !

Mitsubishi Pajero SWB 1993 2.8

Do not go where the path may lead , go instead where there is no path and leave a trail

Link spre comentariu

Poti merge linistit fara cardan spate, cu viteza pe care o vrei. Merge ca orice alta masina cu tractiune fata daca are diferential deschis. Iar treaba cu cuplul 50% pe fiecare flansa de la reductor chiar cand nu are cardan spate e o gluma.

Si o completare pentru cei care nu au samurai si nu stiu cu ce se mananca, NU are diferential central.

4x4
Link spre comentariu

Aloo domnilor cum sa mearga cu ce viteza vrea ?Banuiesc ca merge pe asfalt nu?Ia mai rasfoiti forumul si vedeti cum e cu mersul in 4x4 pe asfalt.Nu mai dati sfaturi asa de dragul forumului.

Sa mai postez odata un link care l-au mai poastat si altii si l-am mai postat si eu odata la sectiunea Suzuki .....

http://forum.club4x4.ro/showthread.p...23-cuplare-4X4

Ai grija poate ramai si fara tractiune fata...

Cum zici tu mestere!!!.....Eu ne(avand) samurai nu stiu cu ce se mananca toata aceasta treaba.:wink:

OFFROAD CLUB SIBIU

Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut

Link spre comentariu

Poi e cred ca treaba cu cuplu sta altfel cu a spus cnv!Poi nu merge tot cuplu la rotile din fata?Poi da merg cu 2H (cu cardanul din spate) nu se duce tot cuplul pe spate?:wink:

Link spre comentariu

Poti sa mergi linistit numai cu puntea fata. Singura chestie pe care n-o recomand este sa faci offroad asa, ca puntea fata nu a fost proiectata sa suporte toata sarcina (presupun, nu am testat).

Poi e cred ca treaba cu cuplu sta altfel cu a spus cnv!Poi nu merge tot cuplu la rotile din fata?Poi da merg cu 2H (cu cardanul din spate) nu se duce tot cuplul pe spate?:wink:

emo boy...... poi m-ai dat gata :n1

Mi-am adus aminte de "bula demnitarului" din Catavencu :grin:

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare