Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

samurai decat cu tractiune fata ???

emoboy250

Postări Recomandate

Re: samurai decat cu tractiune fata ???

@cipak si @gil chiar exista intalnirea Samuraielor, se numeste Suzuki Fest in august la Sighisoara si mi-ar placea sa ne vedem acolo, putem dezbate problema berii in voie :h5. Eu voi fi acolo, va astept si pe voi cu lichidele la rece! :banana

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu. Tu gindesti ca si cum intre punti ar fi un diferential liber, dar nu e. Si nu uita de diferentialele din punti. In clip nu se vad toate 4 rotile, dar fii sigur ca nu se invirt rotile de pe cealalta parte ca cele care se vad!

Nu poti spune "se invirte puntea", pt ca puntea e compusa din 2 planetare care au la mijloc un diferential. Doar daca acel diferential e blocat se invirte "puntea" cu totul, altfel planetarele au viteze diferite.

Ca sa rezum: in modul 4x4 (low sau high, nu conteaza) cardanul fata si cardanul spate se invirt cu aceeasi viteza (pentru ca Samuraiul nu are diferential central). Cuplu se va transmite insa mai mult cardanului care intimpina o rezistenta mai mare din puntea respectiva (pt ca rotile au aderenta mai buna).

Ca sa intelegi diferenta dintre cuplu si viteza de rotatie mai bine, gindeste-te la urmatoarele doua situatii:

1. incerci sa invirti o bara verticala fixata in ciment; in situatia asta exista cuplu, sau "forta de rotatie" (pentru ca il aplici tu cu miinile), in schimb viteza de rotatie e zero.

2. un titirez care se invirte singur; cuplul e zero (nu exista nicio forta de rotatie, nu-l "impinge" nimeni), in schimb viteza de rotatie este diferita de zero.

rog moderatorul sa intervina ca se fac mari confuzii si e pacat sa scada in asemena mod calitatea tehnica a discutiilor.

-Florin-

LJ70, ex Jimny, ex IMS M461
Link spre comentariu

@iulianul Mi-ar face mare placere sa pot ajunge la Sighisoara dar din pacate in fiecare an pana acum s-a tot ivit cate ceva mai important. Sau poate ne vedem prin tara, eu pe la sfarsitul lui iulie voi fi pe Valea Frumoasei ca mai vreau s-o vad asa cum e inainte s-o asfalteze astia si sa se umple de manelisti....

@caphonne Ai scris niste prostii si apoi le-ai sters. Nu asa se face, si oricum ai sters degeaba ca noi tot am apucat sa citim. Dar fiecare face cum il taie capul...

@emoboy Fara suparare, cauta pe net, citeste in manuale si fa-ti o idee despre cum functioneaza de fapt transmisia aia SIMPLA de Samurai. Nu mai chinui oamenii sa-ti explice pentru ca daca nu ai notiuni elementare e pierdere de vreme.

@cipak Samuraiul e bun la agatat gagici. Daca e spalat si dichisit, sigur e mai bun decat Peugeotul ala noroios si suparat din avatarul tau :ha:

@KiNeTic Multam' de lamuriri! :h5

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

HAHAHHAHAHHAHAAHHAH asta e cea mai tare chestie auzita vreodata!!!

ahahahahahahhahahaahahahhahahahaahahah

TAREEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu inteleg atitudinea asta. De ce trebuie sa ne hlizim asa daca cineva a pus o intrebare?

Tu stii ca exista masini la care daca le scoti cardanul spate, curge uleiul din cutia de transfer? La Jeep Wrangler de exemplu.

Uite aici:

http://www.oconeeoffroad.com/catalog/16591.26.jpg

Partea din stanga intra direct in cutia de transfer. Nu ara flansa.

Poate omul o fi vazut o situatie de genul asta si de aceea a intrebat.

Link spre comentariu

@iulianul Nu stiam de Suzuki Fest, I'll be there!! Am gasit postul lui cfantana despre eveniment.

@Gil eu credeam ca masinile sport au exclusivitate la agatat, dar uite, o sa incerc cu samuraiul (fara noroi pe el) si-ti spun ce iese:))

@Florin daca am gresit ceva te rog sa-mi spui (pe PM eventual). daca n-am gresit, o sa incerc pe viitor sa dau explicatii pe PM daca nivelul tehnic al intrebarii e scazut. :wink:

Link spre comentariu

- Baieti, va rog sa lasati berile si Suzukifest aici. E un topic tehnic in care s-au zis multe chestii interesante.

- Nu e cazul sa se faca haz de nimeni, ca nimeni nu s-a nascut om de stiinta si majoritatea dintre noi nici nu vom muri oameni de stiinta. Omul uneori intreaba si fara sa se informeze intai, si e normal pentru ca, daca s-ar informa intotdeauna nu i-ar mai folosi neaparat raspunsurile altora. Poate nu are timp, poate nu pricepe ce a gasit... mare branza!

Eu chiar am aflat lucruri noi, am crezut ca comportamentul slab al Samuraiului "decat" cu tractiune fata e doar in capul meu. Am descoperit ca nu sunt singurul cu parerea asta.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Nu inteleg atitudinea asta. De ce trebuie sa ne hlizim asa daca cineva a pus o intrebare?

Tu stii ca exista masini la care daca le scoti cardanul spate, curge uleiul din cutia de transfer? La Jeep Wrangler de exemplu.

Uite aici:

http://www.oconeeoffroad.com/catalog/16591.26.jpg

Partea din stanga intra direct in cutia de transfer. Nu ara flansa.

Poate omul o fi vazut o situatie de genul asta si de aceea a intrebat.

Pai era vorba de samurai in acest topic....nu de jeep wrangler...si dupa cum am vazut in semnatura, omul are samurai.

Si nu inteleg de ce isi da cu parerea intr-o discutie de care habar nu are.

Numai asa oare ca sa zica si el ceva? .......... in fine......

P.S.

Si exista si la samurai un astfel de cardan cel care leaga cutia de transfer de cutia de viteze..dar in discutie era vorba de cardanul spate.

Scuze daca am fost prea recalcitrant.

OFFROAD CLUB SIBIU

Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut

Link spre comentariu

Si nu inteleg de ce isi da cu parerea intr-o discutie de care habar nu are.

Omul nu si-a dat cu parerea ci a intrebat. De aceea e forumul ca sa lumea sa puna intrebari daca nu stie ceva.

daca scoti cardanul spate oare nu curge uleiul din reductor ?

Link spre comentariu

OK OK am inteles....nu o sa mai postez nimic de-acum in colo. Scuze.

1. Rog a mi se sterge toate mesajele pe care le-am scris in forum.

2. Rog a mi se sterge userul.

Va multumesc ca m-ati acceptat pana acum.

OFFROAD CLUB SIBIU

Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut

Link spre comentariu

OK OK am inteles....nu o sa mai postez nimic de-acum in colo. Scuze.

1. Rog a mi se sterge toate mesajele pe care le-am scris in forum.

2. Rog a mi se sterge userul.

Va multumesc ca m-ati acceptat pana acum.

Prieteneste, nu cred ca asta e solutia. Ar fi suficient sa fii un pic mai ingaduitor cu altii, pune-te in locul lor, nimanui nu-i place sa fie luat in ris. E pacat sa pleci din atita lucru. Mai sunt lucruri pe care le poti invata aici, si sigur sunt lucruri pe care le pot invata si altii de la tine.

Imi cer scuze daca m-am bagat unde nu-mi fierbe oala.

ps. daca vrei totusi sa stergi ceva, poti sa-ti stergi semnatura :wink:

Link spre comentariu

Eu propun sa va calmati si sa iesiti la o bere daca se poate. Orgoliile trebuie lasate la o parte, avand in vedere ca la fel ca si in cazul de fata, unul(care de regula inflameaza topicuri) intra in discutie, agita lucrurile si se cara iar ceilalti se cearta.

:x

4x4
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare