dmx Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Am facut-o si pe asta, desi cunostintele mele nu ma recomandau:uameni M-am apucat sa desfac grupul fata, avand de ceva vreme o bataie constanta la fortari, mai ales ca exista posibilitatea ca si mecanicul la care urma sa ma duc sa vada pentru prima data un grup de niva iar cand faci un lucru din pasiune si placere ai sanse maxime de reusita. MI-am improvizat o rampa si m-am apucat de treaba, am desfacut incet incet p-acolo, ce stiam eu si cu putin ajutor(nu puteam singur sa iau jos grupul) am reusit sa-l iau jos!:x L-am desfacut cu grija, cu unele notatii:wink: si am descoperit problema!Erau doi dinti de la un satelit care erau rupti.Am inlocuit grupul cu satelitii, am luat si doi rulmenti noi daca tot am desfacut si m-am pregatit sa le montez la loc, dar intre timp mi-a venit o idee, cu schimbatul rapoartelor in diferentiale, asa ca am luat legatura cu Luci pentru grupurile cu raport 4,3 si astept sa le primesc si abia dupa aceea sa le montez. La ce ar trebui sa fiu atent la montare? Sunt ceva mici secrete?:tk Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Re: Diferential fata Niva Ti-as recomanda ! 1.Sa pui , cilindrul elastic dintre rulmentii de pe pinionul de atac , nou . 2. Reglajul la diferential sa-l verifici dinte cu dinte (cu hirtie de tigara s-au indigou ) 3. Sa bagi in ulei un aditiv Metabond pentru transmisie. Daca ai linga tine un meserias care a mai reglat diferentiale (dar nu pentru RABA ) nu e rau . Spor la treaba si bafta ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Re: Diferential fata Niva Cilindrul elastic de care spune dl.Niva este de fapt o bucsa deformabila care dupa manualul de reparatii scrie ca trebuie stransa la un cuplu de 230-250 daN. Iti trebuie o dinamometrica puternica, eu am strans la cuplu dar mi s-a blocat grupul de aceea iti recumand sa strangi acea bucsa din aproape in aproape pana dispare jocul axial! De asemenea pune in grup niste rulmenti de calitate /eu am luat dupa ebay.de o marca germana: "Lagersatz"/ Bafta multa! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Re: Diferential fata Niva Buna seara ! @marian: Lagersatz inseamna in germana "set de rulmenti"... Deci nu e marca deloc, ci doar denumirea produsului care era de vanzare. Marca inseamna Koyo, Timken, SKF... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Re: Diferential fata Niva Buna seara ! @marian: Lagersatz inseamna in germana "set de rulmenti"... Deci nu e marca deloc, ci doar denumirea produsului care era de vanzare. Marca inseamna Koyo, Timken, SKF... Stima, Dragos Ai dreptate : pe cutiile pe care le-am cumparat erau seturile complete pt cv , reductor ,grup fata/spate Asta se intampla acum 2 ani iar eu fiind" II "cu germana am crezut ca este marca de rulmenti....! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Re: Diferential fata Niva Nici o problema, Marian, acum stii macar despre ce este vorba. Undeva pe forum este un topic legat de denumirea unor subansamble sau piese, tradusa de diversi co-forumisti si de mine, din diverse limbi in romana. S-ar putea sa te ajute daca mai ai chestii de luat din diverse tari, via ebay/amazon sau direct de la producatori/furnizori. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Re: Diferential fata Niva Cred ca la topicul asta te referi : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59803-Dictionar-tehnic&highlight=dictionar REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Re: Diferential fata Niva Multumesc, Astral ! Intr-adevar, acela este topicul la care m-am referit. Si n-au fost chiar atat de multi co-forumisti implicati acolo, daca am vazut eu bine... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 Re: Diferential fata Niva Am uitat sa-ti zic ca iti trebuie o cheie speciala pentru reglat diferentialul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 (editat) Re: Diferential fata Niva Am uitat sa-ti zic ca iti trebuie o cheie speciala pentru reglat diferentialul. cheia se poate confectiona...e foarte simplu..ceva in forma de "T"..cu o platbanda sudata pe dunga...care sa fiu putin mai mica decat diametrul fusului(interiorul pe unde se introduce planetara)..asta la dif fata...si pe spate se poate improviza orice... Eu am folosit in ambele cazuri o cheia mai mare de 30 si ceva,cheie fixa...:h5 Probabil colegul nostru @dmx e in refacere...am vb cu el si se resimtea dupa cele aproape 30 kg de "grupuri"....:ha:...a fost o gluma.Asteptam rezultate si intrebari...:tk...prima data comanda semeringurile..toate 4,verifica rulmentii...si nu folosii ciocanul de metal,curata foarte bine lacasurile suruburilor,mai ales la dif de aluminiu,cumpara si silicon termic pentru etansare...si nu folosii chei decalibrate,putin efort acum..si mult timp nu vei mai umbla la nathasa.bafta! ..si inca ceva..atentie la pozitiile cardanelor,mai bine faci si ceva poze..o sa te ajute la montaj si mai ales la pozitia diferentialelor...unul e pe stanga si celalalt e pe dreapta,cardanele se rotesc pe invers unul fata de celalalt..oricum e greu de explicat in cuvinte si eu vb pe intelesul tuturor..cel putin asa cred..:hl Editat Iunie 23, 2011 de Land Niva Luci Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Re: Diferential fata Niva Cam asa arata cheia de reglat diferentiale Niva . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat Iunie 25, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2011 Re: Diferential fata Niva Eu am folosit o cheie fixa de 24 parca si merge, am terminat diferentialul fata, trebuie sa-l montez sus si sa desfac spatele.Din pacate timpul nu imi ajunge sper sa nu :old pana o sa termin. Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Re: Diferential fata Niva Intrebare de novice (stiu ca daca intrebi pari prost-cinci minute- dar daca nu intrebi ramai prost toata viata) :cum verifici daca ai joc in diferential? pe" pipaite" nu dupa cum ti se pare ca auzi in mers sau in sarcina? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Ianuarie 18, 2012 Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 Re: Diferential fata Niva si tot de bagare in seama pt DMX daca schimbi rapoartele la unul din drupuri nu trebuie facut acelasi lucru si la celalalt? :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Ianuarie 18, 2012 Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 Re: Diferential fata Niva dupa mine, e obligatoriu. Fiind un4x4 permanent, nu prea vad cum ar putea sa difere rapoartele pe grupuri. Sa ai un 4.2 pe faca si clasicul 3.9 spate ar fi cam non sens Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat Ianuarie 18, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 Re: Diferential fata Niva si tot de bagare in seama pt DMX daca schimbi rapoartele la unul din drupuri nu trebuie facut acelasi lucru si la celalalt? Trebuie neaparat acelasi raport in ambele diferentiale, masina va merge infranat cu rapoarte diferite, pe teren cu aderenta abia se misca, plus ca dupa foarte putini km va crapa diferentialul central si poate unul din diferentialele din grupuri. Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinbms Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Re: Diferential fata Niva Probema cu carcsa la grupul fata. Sa rupt intai suportul din fata, dupa care a cedat normal si prinderea la cel din spate, doar ca sa rupt bucata din carcasa grup. L-am sudat dar nu a tinut decat pana la prima smucitura puternica. Daca are cineva de dat, ma intreseaza. 0723246862 Sorin. Am gasit nou la Botosani 500lei, dar cred ca ar merge si second. Am inteles ca nu este diferenta intre rapoarte grup, dar intre motor 1.7 si 1.6? ONE LIFE LIVE IT... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Re: Diferential fata Niva Probema cu carcsa la grupul fata. Sa rupt intai suportul din fata, dupa care a cedat normal si prinderea la cel din spate, doar ca sa rupt bucata din carcasa grup. L-am sudat dar nu a tinut decat pana la prima smucitura puternica. Daca are cineva de dat, ma intreseaza. 0723246862 Sorin. Am gasit nou la Botosani 500lei, dar cred ca ar merge si second. Am inteles ca nu este diferenta intre rapoarte grup, dar intre motor 1.7 si 1.6? Deci pana la urma ce ai nevoie? grup de fata sau de spate? si ce anume iti trebuie? coroana si pinioanele sau doar carcasele? ca eu nu pre inteleg din mesaj ce anume iti trebuie dar deduc ca ai avea nevoie de un grup fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinbms Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: Diferential fata Niva Deci pana la urma ce ai nevoie? grup de fata sau de spate? si ce anume iti trebuie? coroana si pinioanele sau doar carcasele? ca eu nu pre inteleg din mesaj ce anume iti trebuie dar deduc ca ai avea nevoie de un grup fata. Este vorba de carcasa grup fata. S-au rupt ambele prinderi ale carcasei grupului si se mai tine doar in planetare. Am comandat carcasa grup si suportul noi. Le astept luni cand o sa la si pun pe masina, dupa care o sa pun si ceva poze. ONE LIFE LIVE IT... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: Diferential fata Niva Este vorba de carcasa grup fata. S-au rupt ambele prinderi ale carcasei grupului si se mai tine doar in planetare. Am comandat carcasa grup si suportul noi. Le astept luni cand o sa la si pun pe masina, dupa care o sa pun si ceva poze. CEVA poze cu etapele after inlocuire?:) te intreb ca eu sunt tare curios cum pot sa imi rezolv si eu treaba ieftin si bine ca imi curge un simering adica ala de la cardan langa grupul fata...si pe spate se pare ca e acelasi simptom:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Re: Diferential fata Niva schimba rulmentul si simeringul VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Re: Diferential fata Niva schimba rulmentul si simeringul :) multam fain pe fata am rezolvat prin schimbarea simeringului ,de atunci am bagat-o in noroi ama si alte cele si vad ca nu plange pe la el deci e bine:) voi face aceasi operatiune si pe spate maine probabil daca imi vin piesele :) va tin la curent dar din pacate poze nu am dar incerc sa fac. :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 Re: Diferential fata Niva daca pui si un rulment nou mai castigi ceva etanseitate si nu pune ulei mult ,peste nivel! e un motiv de deformare a simeringului. VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 Re: Diferential fata Niva daca pui si un rulment nou mai castigi ceva etanseitate si nu pune ulei mult ,peste nivel! e un motiv de deformare a simeringului. pai rulment nou nu am pus dar am pus simering nou si ulei am turnat pana a inceput sa curga pe la gaura,acuma ma chinui cu bucsile de la tendoane :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selariu Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Re: Diferential fata Niva Bună ziua! Urmărind acest thread, rog colegii Nivişti" să mă ajute la o problemă şi o întrebare: 1.PRoBLEMA- mi s-au spart rulmenţii grupului faţă(din diverse motive), ,s-au rupt suporţii de pe carcasă şi grupul mai ""stă"" doar ţn planetare şi cardan... 2.Întrebarea-Câţi rulmenţi are grupul faţă' ....din ce am citit în acest post sunt 4 simeringuri, dar nuştiu câţi rulmenţi... şi tare aş dori să scap de zgomotele şi troncănitele alea...:grin: Vă mulţumesc anticipat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate