Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intercooler pe Y60 motor de 2.8

DanT

Postări Recomandate

• Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Al meu Patrol Gr 1990 2.8

In principiu se pot pune intercoolere de pe orice masina cu cilindree mai mare de 2,5 litri ...

Intercoolere din imagine sunt custom, adica facute pe comanda ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Al meu Patrol Gr 1990 2.8

o alternativa de intercooler mai usor de montat ar fi de mitsu pajero 2,8td,eu lam montat undeva in stanga galeriei de admisie si am traforat un pic capota

ai putea sa pui niste poze interior/ext ? :grin:

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

Re: Intercooler pe Y60 motor de 2.8

sau asa ceva........ montat chiar pe un nissan patrol y60/2,8TD

1. intercooler

2. racorduri elastica profi

3. turbina cu geometrie variabila

4. supapa blow-off

5. reglaj presiune livrata de turbo

6. ceas de masura

IMG00006.JPG.cebe2c660fe1e54ff9f42342fc3adee7.JPG

IMG00005.JPG.567736e942f682f285b7dc164ccbdfc2.JPG

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Pacat de racordurile profi pentru ca sunt stranse cu coliere amatoricesti.

Asta ar fi un colier ce se asorteaza cu racordurile respective:

http://w25.indonetwork.co.id/pdimage/09/580809_clamp_gbs_150.jpg

Geometrie variabila SI wastegate extern ? Complicatie inutila, care ma duce cu gandul ca geometria variabila e controlata nesatisfacator.

Supapa blow-off pentru ce ? I-ati montat si clapeta de acceleratie ?

Back on topic...

Parerea mea personala e ca intercoolerele top-mount (cele de pe motor) sunt o imbunatatire fata de a nu avea intercooler deloc, dar un front mount sau un intercooler aer/apa sunt solutii care trebuie aplicate. Asta in ideea ca daca tot muncesti pe ceva, sa faci ceva performant.

Asa ca, pentru cine vrea intercoolere, un drum prin dezmembrari cu temele facute (masuratorile locului disponibil) la cercetat intercoolere disponobile e cel mai bun inceput. De acolo, tevi, coturi si racorduri sunt cele mai mici probleme.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Eu am montat intercoolerul undeva in fata radiatorului de apa partea dreapta (cu ceva modificari) 2 cot la 90grade si restul destul de lin......am pastrat dimensiune de iesire din turbina si tot ok...este o diferenta (a ramas si electroventilatorul intercoolerului)

Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular
Link spre comentariu

si cam cat a costat totul? se simte diferenta? e un IC custom sau provine de pe o masina?

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

ic e de la un mitshubishi 2.8 pe care am dat de la dezmebrari 100ron,restu 2bucatele de teava de inox,2 coturi siliconice,niste coliere mai bune si ceva rabdare ,diferenta eu unul am simtit-o......(descarca mai bine turbina in sarcina..)si cumulate cu altele: snorkel,evacuarea directa,radiator de ulei,se simte...eu am modelul fabricat in 98 cel cu chiuloasa schimbata,etc.

Editat de Max
Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular
Link spre comentariu

Pacat de racordurile profi pentru ca sunt stranse cu coliere amatoricesti.

Asta ar fi un colier ce se asorteaza cu racordurile respective:

http://w25.indonetwork.co.id/pdimage/09/580809_clamp_gbs_150.jpg

Geometrie variabila SI wastegate extern ? Complicatie inutila, care ma duce cu gandul ca geometria variabila e controlata nesatisfacator.

Supapa blow-off pentru ce ? I-ati montat si clapeta de acceleratie ?

Back on topic...

Parerea mea personala e ca intercoolerele top-mount (cele de pe motor) sunt o imbunatatire fata de a nu avea intercooler deloc, dar un front mount sau un intercooler aer/apa sunt solutii care trebuie aplicate. Asta in ideea ca daca tot muncesti pe ceva, sa faci ceva performant.

Asa ca, pentru cine vrea intercoolere, un drum prin dezmembrari cu temele facute (masuratorile locului disponibil) la cercetat intercoolere disponobile e cel mai bun inceput. De acolo, tevi, coturi si racorduri sunt cele mai mici probleme.

1. colierele "amatoricesti" sunt chiar ok, nu a sarit nici unul pana acum.

2. turbina cu geometrie variabila .......... chiar nu mai are west gate. Nu mai are nevoie, turbina are sistemul ei de gestiune electronica in functie de presiunea turbinei si turatia motorului

3. supapa blow-off ..... stii ce e aia? Ce legatura ar putea sa aibe cu clapeta de acceleratie?

Da, ai dreptate, un tunning de motor facut cu ceva drumuri pe la dezmembrari e mai profi.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

1. Daca tot zici ca faci treaba profi, fa treaba profi.

2. Wastegate extern:

http://i52.photobucket.com/albums/g8/DAdrianD/IMG00005.jpg

3. Nu, nu stiu ca supapa blow-off e facuta ca sa elibereze presiunea de pe traseul de admisie cand se inchide clapeta de acceleratie brusc, pentru a evita formarea unei unde de soc intre compresor si clapeta.

Stai linistit, pe mine nu ma impresioneaza zorzoanele si vorbele, cat despre treaba cu piesele de prin dezmembrari, poate nu toata populatia face bani (in loc de altceva) dimineata, dar asta nu o sa impiedice pe nimeni sa faca o lucrare proiectata si executata calumea.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

1. no comment

2. ceea ce ai incercuit acolo nu este west gate extern.

3. cu o sg exceptie( patrol Y60 cu motor de 4,2D si pompa injectie liniara comandata in vaccum), la generatia asta de motoare , nu am vazut nici o clapeta de acceleratie . Dar toate acestea, toate motoarele au supapa blowoff. Oare de ce?

4. Fiecare dupa buget, deh unii cauta prin gunoaie ca sa manance, fiecare dupa cum se descurca...... Eu nu pot decat sa va doresc succes in ceea ce intreprindeti si astept cu nerabdare sa postezi o lucrare de-a dumitale. Constat ca la pareri esti tare, sa vedem cum stai la capitolul realizari.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

@ssrli

Am rugamintea sa respecti participantii la discutie mai ales in cazul de fata cand experienta lor in munca e egala cam cu varsta ta.

Multumesc.

Link spre comentariu

1. no comment

2. ceea ce ai incercuit acolo nu este west gate extern.

3. cu o sg exceptie( patrol Y60 cu motor de 4,2D si pompa injectie liniara comandata in vaccum), la generatia asta de motoare , nu am vazut nici o clapeta de acceleratie . Dar toate acestea, toate motoarele au supapa blowoff. Oare de ce?

4. Fiecare dupa buget, deh unii cauta prin gunoaie ca sa manance, fiecare dupa cum se descurca...... Eu nu pot decat sa va doresc succes in ceea ce intreprindeti si astept cu nerabdare sa postezi o lucrare de-a dumitale. Constat ca la pareri esti tare, sa vedem cum stai la capitolul realizari.

1. Ar trebui sa iti dea o idee despre cum lucrez eu...trecem peste...

2. Daca wastegate extern nu e, ramane sa fie EGR, iar EGR-ul standard de 2.8 si 3.0 arata diferit din pozele ce le-am gasit in 5 minute.

3. Normal ca nu au clapeta de acceleratie, e diesel. Discutia cu supapa de blow-off am mai avut-o, acelasi sistem exista si pe Pajero, dar termenul e folosit gresit. Supapa de blow-off descarca presiunea in situatiile ce le-am zis. Ce zici tu e o supapa de overboost, care descarca presiunea in caz de defect al wastegate-ului standard.

4. Rabdare, alte lucruri au prioritate, se lucreaza si aici.

@ssrli

Am rugamintea sa respecti participantii la discutie mai ales in cazul de fata cand experienta lor in munca e egala cam cu varsta ta.

Multumesc.

Ionut, nu este singurul domeniu in care cineva ma trage de urechi cu privire la varsta, dar stai linistit ca in celelalte domenii lucrurile nu au ramas asa...

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

@ssrli

Nu te trage nimeni de urechi privind vasta ci doar iti aminteam diferenta de varsta intre voi vis-a-vis de abordarea problemei & exprimare. Nu iti contest in nici un fel cunostintele ...

Ptr cititori v-as ruga, ca poate or dori sa inteleaga si ei ceva din topicul asta

-sa fiti ontopic si nu discutati despre pere in piata de mere, mere care tocmai au fost separate de prune ...(topicul asta este desprins dintr-un topic de prezentare al unei masini si se anunta o discutie extrem de interesanta si educativa)

-din vasta voastra experienta ptr astia mai needucatii, necititii si nepracticantii, asa ca noi ... puneti si voi cateva poze cu explicatii cu lucrari executate de domniile voastre pe bere, pe cartofi sau pe obligatiuni ... pe orice le-oti fi executat.

Inca odata multumesc de intelegere.

Link spre comentariu

De abia astept rezultatele "tinerei sperante"! Dansul ne recomanda rabdare! Imi e teama ca voi avea de asteptat cam mult...... Dar poate va fi amabil sa ne prezinte masina sa, in starea actuala, pt a nu-l neindreptati si a-i putea aprecia efortul sau de perfectionare precum si perseverenta sa de a corecta si invata pe un umil inginer motorist de cum sta treaba cu tevile si acaretelea alea pe la motoare.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

@ssrli & @Nissan4x4

Ma scuzati ca va intrerup polemica:sr, as vrea insa sa aduc o mica precizare referitor la coliere.

Colierele de genul asta:

colier.jpg.438a658a6395439edd72d8d98e34e456.jpg

sint de fapt pt. imbinari ale unor elemente metalice (de ex. tevi de esapament, turbo, etc.).

Nu ca n-ar face treaba si la furtune elastice, dar e ca si cind ai lega un pechinez cu un lant de ancora de vapor.

In alta ordine de idei ma intereseaza si pe mine un intercooler, de fapt mai degraba locul unde il pot amplasa, deci nu va lasati deranjati de acest intermezzo.

:tk

Editat de Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

1.Hmm, coliere "dealea" se folosesc si la imbinarile elastice dar la cele high pressure si pe numai diametre mici. Daca studiezi un pic poza o sa observi ca sunt construite pt a oferi o strangere maxima si uniforma pe intreaga circumferinta.

La presiuni de max 1.5 bar si diametre peste 70 mm nu-si justifica prezenta. De fapt nici nu stiu daca exista furnizor de asa ceva la asemenea diametre.

2.Nu e nici o polemica. SSRLI e un baiat tanar cu preocupari tehnice, iar asta nu e rau. Din nefericire , documentarea de pe net nu tine loc de scoala tehnica si nici de experienta cu fiarele , dar, sunt convins ca odata cu trecerea timpului le va rezolva si pe astea.

Punctul critic in a convinge pe cineva din domeniul tehnic ca meriti sa fii bagat in seama este atunci cand realizarile tehnice sunt mai multe decat parerile pe care le exprimi. Dansul sta bine la pareri ....... deci astept sa vad si rezultate pe masura:old

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

@ssrli & @Nissan4x4

Ma scuzati ca va intrerup polemica:sr, as vrea insa sa aduc o mica precizare referitor la coliere.

Colierele de genul asta:

[ATTACH=CONFIG]109088[/ATTACH]

sint de fapt pt. imbinari ale unor elemente metalice (de ex. tevi de esapament, turbo, etc.).

Nu ca n-ar face treaba si la furtune elastice, dar e ca si cind ai lega un pechinez cu un lant de ancora de vapor.

:tk

Fac si eu un pic de offtopic dar macar ne mentinem discutiile pe nivel tehnic.

Nu neaparat. La Toyota se mai folosesc astfel de coliere la furtunul de alimentare a rezervorului. Presiune mica si diametru de aproximativ 50 mm.

La Toyota mea asa e. Acum stau sa ma gandesc...asa e de fabrica sau or fi fost montate ulterior? :cn

Sunt cele marcate cu "4" in schema.

rezervor.jpg.bedf685cfe8ebb486fa5f796c4d434b8.jpg

Editat de Max
Link spre comentariu

domnilor !

pt un ageamiu,la ce ajuta concret un intercooler?

raceste uleiul mai repede,da putere(cat?),etc

chestii concrete ,daca se poate

costul unui asemenea up grade(la asta nu s-a raspuns)

in rest ,astept noi invataminte

maxime!

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

domnilor !

pt un ageamiu,la ce ajuta concret un intercooler?

raceste uleiul mai repede,da putere(cat?),etc

chestii concrete ,daca se poate

costul unui asemenea up grade(la asta nu s-a raspuns)

in rest ,astept noi invataminte

maxime!

Actiunea de baza este faptul ca raceste aerul care intra in motor deoarece la motoarele cu turbina, acest aer este fierbinte lucru care nu ajuta deloc.

Cele mai utilizate sunt intercoolere aer/aer dica racirea se face cu aerul exterior.

Cele mai performante sunt aer/apa adica racirea se face cu lichidul de racire al motorului.

Asta ca notiuni de baza.

Pretul unui astfel de upgrade depinde foarte mult de tipul de instalatie de intercooler pe care vrei sa o pui, de caracteristicile motorului si multe alte chestii.

Trebuie sa te hotarasti ce vrei. Daca vrei doar ca sa scoti cativa caluti in plus asa de "amorul artei", este suficient un intercooler simplu aer/aer montat pe admisie intre turbina si motor.

Daca vrei sa faci un tunning serios cu cai multi si performante de racing, atunci e alta mancare de peste. Solutiile sunt complexe iar costurile pe masura. Observ ca aici sunt meseriasi care chiar stiu cu ce se mananca domeniul asta asa ca poti apela cu incredere la ei.

Link spre comentariu

1. aerul este luat din atmosfera si comprimat de turbina

2. in timpul comprimarii aerul se incalzeste grav

3. aer mai cald= aer mai rarefiat. Daca il racim devine mai dens si cantitatea de aer din camera de ardere este mai mare.

4. mai mult aer + mai multa motorina = explozie mai mare = mai mult power

Deci turbo+ intercooler rezolva problema "mai mult aer" in ecuatia cu rezultat "mai mult power".

Dar mai trebuie si factorul "mai mult combustibil" asta pt ca , singura, solutia intercooler nu ofera eficienta max...... De aici lucrurile se complica.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Fac si eu un pic de offtopic dar macar ne mentinem discutiile pe nivel tehnic.

Nu neaparat. La Toyota se mai folosesc astfel de coliere la furtunul de alimentare a rezervorului. Presiune mica si diametru de aproximativ 50 mm.

La Toyota mea asa e. Acum stau sa ma gandesc...asa e de fabrica sau or fi fost montate ulterior? :cn

Sunt cele marcate cu "4" in schema.

[ATTACH=CONFIG]109090[/ATTACH]

:ha::ha::ha:

Da ai dreptate, si eu am la K160 ceva asemanator.

Dar alea-s din alta epoca... .

Luat de val si avind de a face zilnic cu masinile si tehnologiile de poimiine, am scapat din vedere ce am eu in curte.

Mea culpa.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare