Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dezlipire cauciuc resapat

stanley

Postări Recomandate

Doar la unul din cauciucurile Insa Turbo Sahara 235/85R16, dupa cca 2500 km a aparut un fenomen de dezlipire a unei fasii late de cca 10 mmin in zona de montare pe janta PE TOATA CIRCUMFERINTA in aceasta zona. Dupa cum se stie, partea adaugata la cauciucul resapat incepe cam la cca 20 mm de buza cauciucului, dar dupa montare cam 3mm din cauciucul nou ajunge prins in janta. Fiind montat, se observa cativa cm din acea fasie iesita din buza jantei. Dupa ce l-am demontat, se vedea cum pe toata circumferinta cauciucul adaugat era dezlipit pe o latime de cca 10mm (cum am mentionat mai sus).

Inseamna ca fenomenul va continua? La folosirea in teren trebuiue luate niste masuri de precautie (eventual sa nu merg cu presiune prea coborata)? Nu se poate aplica un adeziv pe toata circumferinta pentru a stopa fenomenul de dezlipire?

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Dezlipire cauciuc resapat

Am citit pe aici pe undeva ca cineva a folosit super glue si a tinut.

Nu e un caz izolat. Destul de multe cauciucuri resapate fac asa.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Ar fi util sa pui si cateva poze.

Anvelopa a fost "noua" si montata corespunzator?

Da , sunt luate din Anglia de la Padocks (comandasem de fapt Kumho, n-au mai avut in stoc si atunci am luat IT Sahara, sunt ca si set suplimentar doar pentru teren, pana acuma sunt foarte multumit de cum se comporta in noroi si pietre, in teren le reduc spresiunea la 1,5 atm) si au fost montate bine. Nu le-am echilibrat, nu bat. Interesant ca fenomenul, pe toata circumferinta, s-a intamplat doar pe o parte, doar la un cauciuc, am luat 6 buc. ca sa consum toti banii si le rulez pereche pentru a tine mai mult. Dupa 2500 km facuti cu ele s-au uzat sub 1mm

Link spre comentariu

...postare stearsa deoarece a deranjat initiatorul topicului...

Imi cer scuze si pentru postare, si pentru ca a trebuit s-o sterg.

Editat de Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Nu inteleg prea bine unde s-a desprins, imi imaginez, si cred ca e de la mersul cu presiune scazuta. In schimb pot sa-ti explic pe scurt cum se face reesaparea, ca am vazut in Italia procedeul live: se ia cauciucul vechi, se polizeaza calea de rulare pana devine uniforma, se adauga pe calea de rulare o fasie de cauciuc groasa de aprox 2 cm, dupa care se imbraca totul cu un cauciuc subtire (cam 1-2mm maxim) si foarte elastic. Cine trebuie sa-si puna marca pe exterior imbraca si exteriorul, pana aproape de partea care intra sub janta, unde s-a desprins la tine, cine nu, doar marginile caii de rulare, exact pana unde vine modelul de "crampoane". Dupa care se pune la cuptor in presa dedicata modelului, programata la timpul si temperatura de coacere respective. Cam asta e in mare. Daca la tine se desprinde pe exterior, poate fi doar acel cauciuc subtire in care se imbraca.

Oricum e nasol... daca tu ai curaj sa mergi cu asa cauciucuri pe asfalt e afacerea ta...

Dar de ce nu o duci la o vulcanizare buna sa-ti spuna baietii ce-i de facut? Or sa ti-o lipeasca cu ce stiu ei, oricum un lipici elastic, nu vad cum super glue care devine casant cand se usuca poate sa tina.

Si oricum, e bine de evitat montarea-demontarea pe/de pe janta prea des si la cauciucurile normale, dar la cele reesapate...

Hai cu poze...[/quote

Domnu', ca doar n-o sa te duca cu helicopterul din oras direct la munte, trebuie sa faci ceva asfalt. S-a dezlipit acea fasie subtire de cca 1 mm grosime, de cca 10 mm latime, pe toata circumferinta, care intra cativa mm sub janta . Iar dezlipirea nu s-a intamplat din cauza dezjantarii, inainte de operatie se vedea deja fenomenul.

Deci astept sa zica cineva care are Insa Turbo , ce se poate intampla in continuare, se stabilizeaza fenomenul sau ruland pe sosea cu 90 - 100 km/h ma pot trezi ca se va face deodata fasii. Deocamdata cauciucul cu problema l-am lasat la o parte

Eu maine fac cu masina o actiune la munte, sa nu mai cobor acolo in teren presiunea la 1,4 - 1,5 atm?

Link spre comentariu

Intervin in discutie, deoarece reprezint (Delta Grup SRL) brand-ul INSA TURBO in mod exclusiv in Romania. Din punct de vedere comercial, cred ca te-a costat mai mult sa le aduci din Anglia decat de la noi:ih.

Raspunsul vis-a-vis de problema ta este:

- nu trebuie sa te ingrijorezi deloc. Explicatia este ca in acea zona (de contact cu janta) pelicula de cauciuc aplicata este foarte foarte subtire, iar prin frecare cu buza jantei, pe toata circumferinta anvelopei, chiar in zona de contact exterior (nepermanent), se separa (de anvelopa) o fazie de cca 10 mm, pe care daca o indepartezi, nu se cunoaste si nici nu deranjeaza.

Acest aspect nu a cauzat niciodata o alta problema in exploatarea acestor anvelope. O sa constati acest lucru.

Daca mai sunt alte nelamuriri sau probleme de calitate in garantie, ne poti contacta, chiar daca anvelopele NU au fost achizitionate de la noi. (Este vorba strict de anvelopele INSA TURBO, ale carui interese, noi le reprezentam in Romania.):tk

Pe roti ca sa poti !

Pajero 3,5/99 - Off, Outlander 2,0/07 - On = Mitsubishi

Link spre comentariu

...postare stearsa deoarece a deranjat initiatorul topicului...

Imi cer scuze si pentru postare, si pentru ca a trebuit s-o sterg.

Editat de Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Intervin in discutie, deoarece reprezint (Delta Grup SRL) brand-ul INSA TURBO in mod exclusiv in Romania. Din punct de vedere comercial, cred ca te-a costat mai mult sa le aduci din Anglia decat de la noi:ih.

Raspunsul vis-a-vis de problema ta este:

- nu trebuie sa te ingrijorezi deloc. Explicatia este ca in acea zona (de contact cu janta) pelicula de cauciuc aplicata este foarte foarte subtire, iar prin frecare cu buza jantei, pe toata circumferinta anvelopei, chiar in zona de contact exterior (nepermanent), se separa (de anvelopa) o fazie de cca 10 mm, pe care daca o indepartezi, nu se cunoaste si nici nu deranjeaza.

Acest aspect nu a cauzat niciodata o alta problema in exploatarea acestor anvelope. O sa constati acest lucru.

Daca mai sunt alte nelamuriri sau probleme de calitate in garantie, ne poti contacta, chiar daca anvelopele NU au fost achizitionate de la noi. (Este vorba strict de anvelopele INSA TURBO, ale carui interese, noi le reprezentam in Romania.):tk

Ai dreptate, este vorba de o fasie cam de 10mm, subtire, mai departe de ea nu sunt semne ca ar mai avea tendinta de dezlipire. Cum spuneam, din 6 cauciucuri , doar la

unul si doar pe o parte s-a intamplat. Pana acuma am peste 2000 km cu ele si sunt foarte multumit de cum se comporta in noroi si pe pietre, sincer, au fost peste asteptari !

Iar ca istorie, am dorit sa iau din Anglia Kumho, iar dupa ce mi-au tras suma din card, mi-au transmis ca nu mai sunt in stoc si fie imi returneaza banii fie sa iau altceva, iar in ideea ca voi reintra in posesia banilor m-am hotarat sa iau de la voi Sahara sau Dakar, de aceea am avut o discutie la telefon. In final, ca sa fiu sigur ca totusi nu pierd banii (m-a pus pe ganduri faptul ca mi-au tras suma din card inainte de a verifica clar daca au in stoc Khumo !!) , m-am hotarat sa iau de la ei sahara iar de suma total am luat 6 bucati in ideea de a le rula perechi pentru o uzura echilibrata. Iar ca si costuri, cu transport au iesit intr-adevar cu putin peste cat ar fi costat de la voi.

Consider ca pentru un rand suplimentar de roti, ca sa faci un offroad cel putin moderat in teren, Sahara reprezinta o buna varianta. Singura problema este ca la schimbarea rotilor in garaj inainte de a pleca la munte iti ia cam 2 ore plus dureri de spate! Sa sti ca in noroi se comporta mai bine chiar decat BFG MT KM1 pe care le-am avut pe Defender, nu am avut cu ele nici un moment de ezitare la traversarea unor balti cu noroiul pana la butuc (asta bineanteles in combinatie cu mecanica solida de la Pajero!).

Te voi tine la curent daca mai apar ceva probleme

Link spre comentariu

Ar fi util sa pui si cateva poze.

Anvelopa a fost "noua" si montata corespunzator?

Pun o poza. Intr-adevar, dezlipirea este produsa doar pe latimea de cca 10mm cat este acel cauciuc subtire, pana la zona care incepe sa se ingroase (deci pana la tesitura), pe o singura parte a cauciucului.

471237553_InsaTurboSahara002.thumb.jpg.28d379038c5724b422a9750af7be790d.jpg

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

mi-a mai venit inima la loc cand am citit acest topic. la mine arata cam asa unul dintre ele.

sunt cumparatede la Delta si au mers mai mult pe asfalt decat prin noroaie.

943642282_cauciucdezlipit.jpg.d04fabce8a27a21b6703522f6ec7fdfc.jpg

Tot timpul cu fruntea sus!
Link spre comentariu

In final, ca sa fiu sigur ca totusi nu pierd banii (m-a pus pe ganduri faptul ca mi-au tras suma din card inainte de a verifica clar daca au in stoc Khumo !!) , m-am hotarat sa iau de la ei sahara iar de suma total am luat 6 bucati in ideea de a le rula perechi pentru o uzura echilibrata.

Off topic.Eu lucrez de mai mult timp cu ei sunt cam aerieni mie mi s-a intamplat de au trimis comanda incompleta iar cand au observat ca au gresit ( marfa nu ajunsese la mine inca ) au trimis cu avionul diferenta pe costul lor de a ajuns marfa lipsa mai repede decat cel din transport

On topic. Pot sa zic ca am lucrat cu cel putin 10-12 producatori de reesapate si acelasi fenomen am constat la toti chiar daca aparitia lor era mai sporadica la unii deranjant este doar daca fenomenul se extinde si la talon . Ca o recomandare pentru reesapate nu circula cu presiuni sub 1.5 atm sunt sanse reala sa faci bolfa

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

In final, ca sa fiu sigur ca totusi nu pierd banii (m-a pus pe ganduri faptul ca mi-au tras suma din card inainte de a verifica clar daca au in stoc Khumo !!) , m-am hotarat sa iau de la ei sahara iar de suma total am luat 6 bucati in ideea de a le rula perechi pentru o uzura echilibrata.

Off topic.Eu lucrez de mai mult timp cu ei sunt cam aerieni mie mi s-a intamplat de au trimis comanda incompleta iar cand au observat ca au gresit ( marfa nu ajunsese la mine inca ) au trimis cu avionul diferenta pe costul lor de a ajuns marfa lipsa mai repede decat cel din transport

On topic. Pot sa zic ca am lucrat cu cel putin 10-12 producatori de reesapate si acelasi fenomen am constat la toti chiar daca aparitia lor era mai sporadica la unii deranjant este doar daca fenomenul se extinde si la talon . Ca o recomandare pentru reesapate nu circula cu presiuni sub 1.5 atm sunt sanse reala sa faci bolfa

Trebuia sa consum toti banii si m-am ales cu 6 gume, nu e rau pentru ca se pot rula perechi. Mi-au trimis intai 3 bucati, celelalte au venit peste cateva zile. Interesant ca DOT-ul era surprinzator de recent , ceace inseamna ca Insa Turbo se vinde bine. Fenomenul a aparut doar la un cauciuc, doar pe o parte, dezlipirea fiind doar pana la talon. Nu am mers sub 1,5 - 1,6, o sa am grije oricum . Multumesc!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare