Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

AR vs. Mecanica vs. TCM

Vizitator BobbyFurtuna

Postări Recomandate

Vizitator BobbyFurtuna

Desii cei mai in varsta stim ca nu mai exista facultatile din vremea lu` Impuscatu` decat cu numele, daca am luat in calcul Universitatea Politehnica Bucuresti, profilele AR, Mecanica si TCM. Dintre cele 3 facultati AR-ul ar fi cel mai strans legata de fenomenul automobilistic, dar din care dintre cele 3 credeti ca ati invata mai mult si care ar avea perspective mai largi de angajare in opinia voastra?

P.S. La inginerie mecanica sunt 3 sectii la Inginerie in limbri straine, in transporturi, si la facultatea de mecanica si mecatronica. Pe care o recomandati si care ar fi urmatoarele in ordine, deci un top 3?

Editat de BobbyFurtuna
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: AR vs. Mecanica vs. TCM

adevarul e ca facultatea o faci mai nou strict ca si un hobby , pt ca nu prea te mai ajuta la ceva , deja la interviu te intreaba cate facultati, cate doctorate cate masterate ai pt a ocupa un banal loc de zugrav. :grin:

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

:)) asa ceva :)) o facultate de urmat....

Deci in final revenind on topic ce parere aveti?

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Nu ma refer la nimic afara. Eu vroiam o comparatie intre facultatile enumerate de mine. Ma rog un top ca sa intelegeti mai bine, facultatile ordonate dupa numarul de oportunitati pe care le ai dupa ce termini si care ar fi cea mai strans legata de fenomenul automobilistic dupa AR!

Link spre comentariu

1. TCM

2. AR

3. MECANICA

Zic locul 1 TCM pt. ca inveti destul de multa proiectare a diverselor componente dintr-un autovehicul sau a altor masini. Nu ii strict auto deci generalizezi. Ex: proiectare cutii de viteze / reductoare pt macarale.

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

TCM acum este in cadrul carei facultati? Inginerie industriala sau inginerie aplicata?

Link spre comentariu

Eu am facut TCM-ul care acum ii spune IMST.(Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice)

Am facut Rezistenta,Organe de masini si proiectare de mi-a iesit pe nas.Sunt foarte multe laboratoare care in schimb te ajuta sa intelegi fenomenele reale.

In anul 3 cind proiectam cutii de viteza la Transporturi proiectau o menghina.

Nu vreau sa te sperii dar din appx 75 care au inceput TCM-ul in 1992 au terminat 20 in 1997.

Nu este o facultate usoara si eu cel putin am avut parte de profesori buni.

Si tot in domeniu auto pe la reprezentante am lucrat pina in 2006.

Ordinea mea privind polivalenta si deschiderea orizontului:

1.TCM

2.MECANICA

3.AR

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

IMST are mai multe sectii, printre care si TCM. Ce ati terminat dvs. si pe care ati recomandao la ora actuala?

Link spre comentariu

Eu am facut TCM-ul care acum ii spune IMST.(Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice)

Am facut Rezistenta,Organe de masini si proiectare de mi-a iesit pe nas.Sunt foarte multe laboratoare care in schimb te ajuta sa intelegi fenomenele reale.

In anul 3 cind proiectam cutii de viteza la Transporturi proiectau o menghina.

Nu vreau sa te sperii dar din appx 75 care au inceput TCM-ul in 1992 au terminat 20 in 1997.

Nu este o facultate usoara si eu cel putin am avut parte de profesori buni.

Si tot in domeniu auto pe la reprezentante am lucrat pina in 2006.

Ordinea mea privind polivalenta si deschiderea orizontului:

1.TCM

2.MECANICA

3.AR

Pe vremea mea - am terminat Electrotehnica in 1995 - in folclorul studentesc umbla vorba ca ordinea ar fi cam inversa.

Am fost la un examen de tehnici de programare in locul unui prieten la TCM (carnet masluit) in re-re-reuri - nu reusea sa treaca mai nimeni,probabil erau aia 55 care s-au impotmolit - si am ajuns sa ma cert si cu profesorul care mi-a dat o nota mica desi i-am rezolvat problema in 2 moduri.Nivelul era mult sub ce faceam noi - cu Eugenia Kalisz,pentru cunoscatori.

Acum trebuie sa recunosc,la desen tehnic era bun TCM-ul,cand aveam de facut proiecte la ei apelam pentru cearsafuri in calc.

Sigur ca orice facultate tehnica iti deschide mintea - cu conditia sa aiba ce!:grin:

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Evident ca orice facultate tehnica te face sa privesti altfel un fier, dar depinde cum altfel. In concluzie din IMST care sectie credeti ca ar fi mai indicata la ora actuala? Un raspuns concret, dar bine inteles legat de automobilistica!

Link spre comentariu

Daca tu crezi ca o facultate,oricare ar fi ea,te face doctor in 'automobilistica' sau in orice altceva te inseli amarnic.Teorie stim toti,practica ne omoara si nu prea cred ca programele de invatamant superior s-au schimbat prea mult in ultimii 20 de ani - o stufosenie care nu te pregateste pentru experienta practica.

Vrei sa intelegi teoria predata - angajeaja-te intr-un service sau pe langa un mecanic bun - nu schimbator de piese- si in cazul asta poti sa faci si metalurgia.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Ideea era spre ce ati opta nu a zis nimeni ca o facultate te invata ceva practic!

Link spre comentariu

Tu vrei sa te inscri la o facultate aleasa dupa parerile altora ? Du-te la fiecare facultate si intreaba studentii din ultimul an daca sunt multlmiti de ce au facut si daca s-ar inscrie din nou la aceeasi facultate . In primul rand trebuie sa iti placa tie ce vrei sa faci, altfel va fi greu . Daca nu gresesc, in primii ani se pot face transferuri intre facultati asemanatoare ? Succes !

Nu mai am Aro , l-am vandut !
Link spre comentariu

Habar nu am ce sectii mai au acum...Meseria nu se invata in facultate ci doar teoria.

Meseria o inveti la "seral" pe sub masini in service.

La capitolul alegerii facultatii,doar tu stii ce ti se potriveste.

Mie mi-a placut ce am facut in facultate (cu exceptia primilor 2 ani de mate speciale si alte timpenii) dar ingineria in Romania nu este platita daca esti angajat.

Iar in reprezentantele auto (cel putin unde am lucrat)mai mult de sef de service nu ai posibilitatea de promovare si vei ajunge ca un absolvent de ceva economic(directorul executiv) sa vina si sa iti dicteze cum sa repari masinile.Eu am iesit din sistem in 2006 si am jurat ca nu voi mai practica ingineria in RO decit pentru mine.

Asa ca mai ai timp de gindire....

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

:)) nu este vorba de mine ca vad ca toti ati inceput. Vroiam o opinie la o intrebare pe care mi-a pus-o si mie la randul meu cineva si i-am spus AR. Acum ingineria cu totii stim ca nu este platita cum ar trebuii dar este platita in comparatie cu alte meserii. Ce mai merge in Romania daca o luam asa? Nu mai merge nimic si nici un om bine pregatit in orice domeniu nu este platit la adevarata valoare.

Link spre comentariu

Neavind virsta completata in profil....am presupus ca este vorba de tine:grin:

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Ma scuzati o sa o completez nu mi-am dat seama! Nu este vorba de mine, doar ma intereseaza un sfat concret. Facultatea aia, sectia aia!

Link spre comentariu

SeptimiuAL ti-a dat cel mai bun sfat, facultatea potrivita e cea unde absolventii zic ca au mai ramas profesori valorosi si o programa cu materii utile. Exista la acelasi profil facultati si facultati.

Ca utilitate practica nu ar trebui sa conteze mult care din ele o faci, Cu un curriculum si profesori ca lumea ar trebui sa profesezi fara problema in orice domeniu care cere inginer mecanic. Cand e vorba de angajare, deseori ti se cere o anume specializare chiar si atunci cand angajatorul de fapt habar nu are ce vrea. Evident o sa ceara total alta specializare decat cea care o ai, pentru ca Murphy nu doarme.

Ca profil: AR e specializat pe transport auto rutier, presupun ca pe langa materiile tehnice specific legate de autovehicule ar trebui sa dea si informatii despre managementul transporturilor, legislatia speciala, securitatea rutiera si alte de astea (cel putin asa m-as astepta eu sa fie). TCM e tehnologia constructiilor de masini, e inginerie generala aplicata in proiectarea si constructia de orice fel de mecanisme si masinarii (incerc sa evit termenul masina pe care noi il aplica autovehiculelor). Mecanica pare si mai generala, ma duce cu gandul catre o teoretizare a mecanicii. Am convingerea ca toate merg pe un trunchi comun, cu un numar de materii specializate pe domeniul propriu.

Samurai incepator
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare