Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inceputul noului proiect Y60

patroler

Postări Recomandate

Dupa o:banana viata lunga de Patrolist am devenit Toyotist dar inima a ramas la batrana

Y60.Cea mai adevarata acaret de teren dupa parerea mea.

Dupa multa cautari in Ungaria si peste tot ,am gasit o baza destul de OK.An fabr.1995,cu AC.blocant spate...

Acuma va urma modificarile necesare dupa cum ...

suspensie OME comandat

body lift confectionat +bara directie hard.

cuplaje AVM

flanse roti 3cm.

jenti 10J

anvelope 35-36x12.5x15 MT

statie cb.

troliu

decupat aripi ?

De luni incepem proiectul.

1864780803_PatrolY60004.thumb.jpg.b36c917ef7415e82ad3c854aefdc0502.jpg

1668930511_PatrolY60005.thumb.jpg.f889985359e45d4cc088bca6c50a86dc.jpg

168260439_PatrolY60007.thumb.jpg.3a2dd1bfcd5d4d95012d00c6d844351b.jpg

Editat de patroler
Viva 4x4!:grin:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Inceputul noului proiect Y60

Baieti,ce parere aveti,pe langa kitul de inalt.OME mai pun un body lift de 5.5cm,pentru roti de 35",nu o sa fie pre inaltata?Nu prea asi decupa aripile,sunt prea virgine.

Ce spuneti?Mentionez ca la Y61 am pus langa OME, parca vreo 6cm si era OK.:tk

Link spre comentariu

Baieti,ce parere aveti,pe langa kitul de inalt.OME mai pun un body lift de 5.5cm,pentru roti de 35",nu o sa fie pre inaltata?Nu prea asi decupa aripile,sunt prea virgine.

"Y60.Cea mai adevarata acaret de teren dupa parerea mea."

:g

Depinde la ce o vei folosi... fiecare centimetru in sus, trebuie compensat in latime (ET, flanse, gume, etc), pt. a-i pastra sabilitatea laterala. In desert O.K., in padurile mioritice K.O.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

"Y60.Cea mai adevarata acaret de teren dupa parerea mea."

:g

Depinde la ce o vei folosi... fiecare centimetru in sus, trebuie compensat in latime (ET, flanse, gume, etc), pt. a-i pastra sabilitatea laterala. In desert O.K., in padurile mioritice K.O.

Eu am avut Y60 si stiu ce inseamna eu am fost super multumit de ea.

Vorbesc de body,sa nu fie nici mult nici putin.Sa intre roata,sa aiba loc dar sa nu exageram ca fratii francezi de pe GR.net:grin:

Cu stabilitate,latime nu o sa am probleme,am jenti de 10J cu ET super negativ si am si flanse daca e cazul de 3cm si gume de 12.5

Link spre comentariu

Felicitari de noul proiect.

Eu am vazut Y61 cu roti de 35/11,5 Simexuri originale si cu -30 la janta care incapeau perfect cu o suspensie de OME de +5cm. Acuma depinde ce vrei sa faci cu ea. Daca faci mediu spre extrem probabil ca o sa iti frece la incrucisari mari mai ales daca dai jos si barele stabiizatoare.

Spor la treaba si bine ai revenit in the world of patrol.

Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor
Link spre comentariu

Merci pentru incurajare.Daaaa Razvane,tu sti cea mai bine,ce am simtit totdeauna dupa modelul Y60.:h5

De abia astept rezultatul......

Link spre comentariu

Felicitari de noul proiect.

Eu am vazut Y61 cu roti de 35/11,5 Simexuri originale si cu -30 la janta care incapeau perfect cu o suspensie de OME de +5cm. Acuma depinde ce vrei sa faci cu ea. Daca faci mediu spre extrem probabil ca o sa iti frece la incrucisari mari mai ales daca dai jos si barele stabiizatoare.

Spor la treaba si bine ai revenit in the world of patrol.

Da, Y 61-al exul meu cu OME + 6 cm body = 35x12.5x15

Iar Y60 exul meu....cu arc+ cred ca 6.5 cm body.... + decupari aripi = 35x12.5x15 si 36x12.5x15 (Simex)

PICT1714.thumb.jpg.3624a05426fe8c8c058c4fed0db3d2e1.jpg

1939834701_toyo001.thumb.jpg.d7abb4136b8f74bf53b7d8da938da8b7.jpg

Editat de patroler
Link spre comentariu

Alte pareri?

Merci,:tk:h5

Link spre comentariu

la al meu Y60, am pus OME +5 cm care a ajuns +7cm la masurare, si aveam de gand sa pun si un body de 5cm. Dupa ce am incaltat-o cu 33/12.5, am renuntat la body.

Probabil ca intra si 35(depinde mult si de ET- ul jantei) dar nu cred ca vei face incrucisari prea mari mai ales cu ET foarte negativ

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu

Ce sa mai dam atitea pareri , daca nu stim la ce buget se refera modificarile .

Unele cirese de pe tort ar fi articulatii sferice la tendoanele fata ( flex mult mai bun , amortizare ioc -> in timp , posibile fisuri la punte si la sasiu ; tendoane mai bune pe spate + renuntarea la tendoanele superioare in favoarea unei triangulatii simple -> flex si mai bun pe spate + dispare bara panhard ( necesita si amortizoare mai lungi si eventual arcuri mai lungi sau/si conuri de decuplare / si mai bine cu helper coaxial ) = mult de munca , dar si satisfactii pe masura .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Yonut a spus sa nu pui body lift daca mergi cu ea in teren , de ce ? Si eu vreau sa pun BL ...

Cum e sa cazi in sus ?
Link spre comentariu

Yonut a spus sa nu pui body lift daca mergi cu ea in teren , de ce ? Si eu vreau sa pun BL ...

practic..se ridica doar caroseria...sasiul tot acolo e..

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

Nici eu nu prea inteleg,

pui body lift sasiul e tot acolo, centrul de greutate ramane jos.

pui suspensie mai mare, puntile tot acolo raman, ridici centrul de greutate.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Buna ziua !

In cazul unui body-lift, pe langa faptul ca sasiul ramane tot acolo unde este, iar sub diferential tot atata loc ramane, exista mai multe dezavantaje, in special la utilizarea in terenuri grele.

Avantajul este ca se poate realiza ieftin si rapid, oferindu-ti loc de roti mai mari fara a interveni la suspensie.

Dezavantaje:

- unele furtune/tevi/fire trebuie prelungite sau relocate din prinderi.

- la unele masini radiatorul e prins de caroserie, deci poate nu o sa stea bine furtunele sau vor fi prea scurte.

- gat umplere rezervor nu va mai sta corect si/sau va fi greu accesibil.

- spatiu inestetic intre masca si bara fata, respectiv in spate tot cam asa, ca barile sunt prinse de sasiu.

- daca masina are bari de protectie a pragurilor sau ceva scuturi, dupa body-lift trebuie rearanjata treaba acolo, ca va arata ca un cur.

-forte de torsiune mari care apar in suruburile/prinderile caroseriei de sasiu. Cred ca la acest aspect se referea Yonutz, ca este cel mai pregnant in teren.

De retinut un aspect: sunt doar doua modalitati de a castiga garda la sol in punctul cel mai de jos (sub diff-uri). Prima este cu roti mai mari, (respectiv suspension lift ca sa le faci loc), a doua este conversia la punti portale sau modificarea in portale a celor existente.

In ambele situatii, sasiul se ridica si el, deci creste si unghiul ventral, a.k.a. spatiul de sub burta masinii. Iar in cazul portalelor, nu se umbla la absolut nimic in afara de capetele puntilor, acolo unde se monteaza portalele. Deci suspensia ramane stock, cardanele la fel, etc.

@koais:

In cazul body-liftului, centrul de greutate nu ramane jos, el urca proportional cu inaltimea liftului, dar mai putin decat la suspension lift.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna ziua !

In cazul unui body-lift, pe langa faptul ca sasiul ramane tot acolo unde este, iar sub diferential tot atata loc ramane, exista mai multe dezavantaje, in special la utilizarea in terenuri grele.

Avantajul este ca se poate realiza ieftin si rapid, oferindu-ti loc de roti mai mari fara a interveni la suspensie.

Dezavantaje:

- unele furtune/tevi/fire trebuie prelungite sau relocate din prinderi.

- la unele masini radiatorul e prins de caroserie, deci poate nu o sa stea bine furtunele sau vor fi prea scurte.

- gat umplere rezervor nu va mai sta corect si/sau va fi greu accesibil.

- spatiu inestetic intre masca si bara fata, respectiv in spate tot cam asa, ca barile sunt prinse de sasiu.

- daca masina are bari de protectie a pragurilor sau ceva scuturi, dupa body-lift trebuie rearanjata treaba acolo, ca va arata ca un cur.

-forte de torsiune mari care apar in suruburile/prinderile caroseriei de sasiu. Cred ca la acest aspect se referea Yonutz, ca este cel mai pregnant in teren.

De retinut un aspect: sunt doar doua modalitati de a castiga garda la sol in punctul cel mai de jos (sub diff-uri). Prima este cu roti mai mari, (respectiv suspension lift ca sa le faci loc), a doua este conversia la punti portale sau modificarea in portale a celor existente.

In ambele situatii, sasiul se ridica si el, deci creste si unghiul ventral, a.k.a. spatiul de sub burta masinii. Iar in cazul portalelor, nu se umbla la absolut nimic in afara de capetele puntilor, acolo unde se monteaza portalele. Deci suspensia ramane stock, cardanele la fel, etc.

@koais:

In cazul body-liftului, centrul de greutate nu ramane jos, el urca proportional cu inaltimea liftului, dar mai putin decat la suspension lift.

Stima,

Dragos

:g:g:g:g:g:g:g

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

Dragos ,acuma am facut la un Y 60 un body lift de 3 cm(cel negru din ultima iesire) nu a implicat absolut nimic merg roti de 35/12,5/15 ceva crosetat la aripi.Este adevarat ca la body lifturi mai mari apar multe alte probleme.

Partea cu inesteticul spatiu dintre sasiu si caroserie se rezolva atunci cand montezi bara fata,spate HD iar pragurile se fac si ele in functie de inaltimea cauciucurilor sau a functionalitatii(eu am optat pentru praguri care protejeaza caroserie).Daca vrei sa faci off road atunci ai nevoie de suspensie pentru off road ,jos ambele bari stabilizatoare si altele...

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Dragos ,acuma am facut la un Y 60 un body lift de 3 cm(cel negru din ultima iesire) nu a implicat absolut nimic merg roti de 35/12,5/15 ceva crosetat la aripi.Este adevarat ca la body lifturi mai mari apar multe alte probleme.

Partea cu inesteticul spatiu dintre sasiu si caroserie se rezolva atunci cand montezi bara fata,spate HD iar pragurile se fac si ele in functie de inaltimea cauciucurilor sau a functionalitatii(eu am optat pentru praguri care protejeaza caroserie).Daca vrei sa faci off road atunci ai nevoie de suspensie pentru off road ,jos ambele bari stabilizatoare si altele...

Merci Pinti,dar nu am avut nici o masina de teren sa nu-l schimb suspensia pe OME+fara bari+fara bara stab+.....problema mea a fost doar cu body liftul,nu am vrut sa pun nici prea mic nici prea mari,dar nu am vrut sa decupez din aripi.

Dar s-a rezolvat problema,body lift de 5.5cm si suspensie OME....rezultat....ce se vede pe poze.Urmeaza decuparea din aripilor din spate,partea de jos,bara din spate cred ca va mai ramane pana cumpar dou stopuri cu semnalizari,suport troliu...cuplajele (AVM)am comandat deja si montat ceva snorkel.

1454702472_PatrolY60009.thumb.jpg.ec4a619d2bb959d3f081a2ea6ada6dcb.jpg

1517732881_PatrolY60010.thumb.jpg.b381cc1327cb4957091af9ab70bf900a.jpg

940035209_PatrolY60008.thumb.jpg.0339c18e1484385814f42544b0879934.jpg

161338713_PatrolY60011.thumb.jpg.f790875d25a847097c4599c62e2174c6.jpg

Editat de patroler
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare