Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Roata de rezerva mai mica e de carat?

SilenceDJ

Postări Recomandate

Sper ca nu mai este un topic asemanator , am cautat si n-am gasit.

Intrebarea mea , si eu , si multi altii dintre voi aveti niste roti pe masina , de multe ori roti mult mai mari decat roata de rezerva.

Freelanderul e 4x4 fulltime deci automat se f... treaba daca doamne feri fac pana si imi pun roata de rezerva care e cu mult mai mica decat cele de pe masina (roata de rezerva originala) fac un fel de zama de pinioane in IRD :grin:

Ce solutie am putea gasii? un kit de vulcanizare rapida am mereu cu mine , dar roata de rezerva o cam car degeaba asa-i?

@moderatori - daca topicul nu e deschis la rubrica potrivita rog a-l muta. :h5

Never stop exploring
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Roata de rezerva mai mica e de carat?

E o intrebare cu raspuns automat : pe asfalt pina la prima vulcanizare , cu viteza redusa ; in teren ...esti singurul responsabil de actiunile tale , daca nu ai rezerva ( cel putin la dimensiune )asemanatoare .

Kitul de pana nu te ajuta (deloc ) la alte defecte decit in banda de rulare . Pe lateral , cel mult o intepatura de la vreo sirma ( desi nici asta nu-i recomandat , si rezultatul e indoielnic la anvelopele su flancuri subtiri ) , restul ...cu rezerva sau cu lemnul sub punte , schimbat pe masura ce se roade de pamint . total aiurea , de la o prejudecata de genul 'mie nu mi s-a intimplat pina acum , deci ...'

Situatii roze , ( numai pe dedesubt ) absolut superbe , numai dupa ce se termina . In rest , sex neprotejat ....

Daca sint mai multe masini identice , parca m-as risca sa iau doua rezerve la 3-4-5 masini .

Personal am mers ani la rind cu doua rezerve , si n-am facut absolut niciodata pene .Ajunsesem cindva sa bag rezerva in portbagaj , tiplata in folie de ambalaj .

In schimb , m-am rasturnat ...si nici atunci n-am facut pana ...

Pe asfalt , cu drumuri scurte , cunoscute si circulate , precum si in oras , nu port rezerva ....si am rezolvat penele cu spray de pana , sau cu snururi - trebuie sa inlocuiesc iglita , ca s-a strimbat major la ultima pana ( o sirma de electrod , 'recoltata ' in plin oras - intepare directa in crampon , si a trebuit sa strapunga cam 3 cm , asa ca scula a avut viata grea , si s-a strimbat .Next -> una scula profi + neaparat un cleste spitz de buna calitate .) Mai am una de rezerva , dar ...e tot d'aia ...Aaaa, si era pe la orele 22 , pe cine sa ridici de la bere/pat/film/masa/femeie sa-ti vina cu roata de acasa....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Buna seara !

In primul rand, daca diferentialul de pe puntea cu pana este complet deschis, nu se intampla nimic.

Daca are ceva LSD, acesta va munci ceva in plus, dar nimic deosebit.

In cazul in care diferentialul este supravegheat electronic pe partea de asa-zisa blocare, conteaza pragul diferentei la care incepe sa se intample ceva acolo, prag care in acest caz este dat de diferenta intre diametrele rezervei si a celeilalte roti de la aceeasi punte.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

caz particular:

Am 33" pe cocioaba si vreau sa iau 32" pentru rezerva , pentru ca am gasit una f ingusta, 32x9 si nu imi distruge atat de tare balamaua ca un 33x11.2 cat am pe masina. De asemena ar intra pe janta normala pe care o am deja.

e prea mare dif. intre ele? amandoua sunt km2

multumesc!

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare