Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum/cand/de ce cuplez 4x4 si blocantul la Patrol (Y60, Y61)

dansoare

Postări Recomandate

salut! iata intrebarile

1. la un nissan patrol 1999 cind se cupleaza 4x4 H sau 4x4 L masina trebuie oprita si apasat ambreiajul sau se poate face si din mers-iar daca da la ce viteza?

2.blocarea diferentialului spate trebuie OBLIGATORIU facuta cu reductorul cuplat?

3.ce inseamna incrucisari de punti? ce probleme sint si cum se solutioneaza?

multumesc si scuze pentru plictiseala pe care o vor stirni aceste intrebari seniorilor site-ului!

Editat de Yonutz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: trei intrebari de incepator nissan patrol 1999

2. Nu. Poti sa blochezi diferentialu oricand :wink:

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

1.Ambreiajul n-are nici o legatura cu trecerea din 4x4H in 4x4L si invers......Se recomanda sa faci trecerea mai degraba cu masina pe loc.

3. Vezi pe link....."o poza face cat o mie de cuvinte".....

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?51824-Cat-va-incruciseaza-puntile&highlight=incruciseaza

Pentru intrebarea ta, cea mai relevanta poza mi se pare cea pusa de Vitalies, prima, in care se vede ca exista riscul sa ramana o roata in aer si astfel sa nu mai ai tractiune pe ea si deci sa te cam blochezi pe loc, asta fiind una din situatiile cand apare necesitatea unui blocant :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?51824-Cat-va-incruciseaza-puntile&p=570181&viewfull=1#post570181

Link spre comentariu

1. la un nissan patrol 1999 cind se cupleaza 4x4 H sau 4x4 L masina trebuie oprita si apasat ambreiajul sau se poate face si din mers-iar daca da la ce viteza?

Intotdeauna pe loc. E sanatos ptr masina si evident si ptr buzunarul tau. Se poate si in mers dar ...nu se recomanda!

cu 4x4 L (low) nu mergi mai tare de 40 km/h ...

cu 4x4 H (high) nu mergi mai tare de 80km/h

Satelitii de pe fata daca sunt pe pozitia auto cupleaza automat sau ii poti da pe manual sa ii cuplezi cu cheia ...

2.blocarea diferentialului spate trebuie OBLIGATORIU facuta cu reductorul cuplat?

Asa ar fi normal. Nu mergi cu diferentialul blocat. Il pui de cate ori ai nevoie de el. Dupa ce ti-ai terminat treaba cu el il decuplezi. Cum il decuplezi: il actionezi din buton in OFF, dai 50-80 cm inapoi pana face "clanc" sa fi sigur ca s-a decuplat (chiar daca se stinge becul mai are boala Y61/Y60 sa ramana blocat si prin aceasta manevra ...se rezolva.

In mod normal tot ce spun eu aici cu manetele ...ai scris pe o eticheta pe spatele parasolarului de la sofer ...

3.ce inseamna incrucisari de punti? ce probleme sint si cum se solutioneaza?

Roata stanga fata jos / roata drepta fata sus; roata stanga spate sus / roata dreapta spate jos.

Nu exista probleme. Daca iti incurciseaza puntile bine inseamna ca intotdeuna pe denivelari esti cu rotile pe sol si deci ai aderenta. Daca nu iti incurciseaza destul scoti barile stabi (nu recomand la Y61) de tot.

Mai ai un buton acolo in stanga volanului: "stabi on/off". Ala cupleaza/decupleaza bara stabilizatoare spate ptr ca pe una din bielete are un motoras electric care permite asta.

multumesc si scuze pentru plictiseala pe care o vor stirni aceste intrebari seniorilor site-ului!

Nimeni nu s-a nascut invatat, cat traim inca mai avem cu totii de invatat cate ceva ...si nu in ultimul timp cine intreaba nu greseste.

O folosire corecta a masinii si o intretinere corespunzatoare ... inseamna intotdeuna viata lunga la masina.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

aici e vorba despre y60 sau y61?

I ♥ APUSENI

Link spre comentariu

Patrol 1999 = Patrol Y61 de 2.8 ... Cunosc f. bine in special aceasta masina. :grin:

Cam tot ce am scris acolo e valabil si la Y60, mai putin partea cu bara stabi spate. Schimb acum titlul ca poate mai au nevoie si altii de informatiile astea. :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Patrol 1999 = Patrol Y61 de 2.8 ... Cunosc f. bine in special aceasta masina. :grin:

Cam tot ce am scris acolo e valabil si la Y60, mai putin partea cu bara stabi spate. Schimb acum titlul ca poate mai au nevoie si altii de informatiile astea. :h5

ma gandeam eu...:grin: y60 s-a facut pana in 98 din cate stiu

I ♥ APUSENI

Link spre comentariu

e adevarat ca daca nu avem dif central nu e bine sa mergem 4x4 pe asfalt? ce se intampla?

I ♥ APUSENI

Link spre comentariu

Re: Cum/cand/de ce cuplez 4x4 si blocantul la Patrol (Y60, Y61)

Salut. Nu e bine e putin spus. Poti merge dar pe distante extrem de scurte gen suta de metrii. Raspunsul oarecum apare in intrebarea ta. "e adevarat ca daca nu avem dif central nu e bine sa mergem 4x4 pe asfalt?". Cum diferentialul de pe o punte are rolul de a permite rotilor sa se deplaseze cu viteze diferite intr-un viraj la fel si diferentialul central permite puntilor fata/spate sa functioneze cu rotatii diferite ale cardanelor. Mai cu alte cuvinte intr-un viraj rotile de pe puntea fata vor parcurge distante diferite fata de rotile de pe puntea spate si automat au nevoie de libera miscare. La o masina 4x4 part time cupland 4x4 High sau Low acest lucru nu este permis.

Link spre comentariu

Salut. Nu e bine e putin spus. Poti merge dar pe distante extrem de scurte gen suta de metrii. Raspunsul oarecum apare in intrebarea ta. "e adevarat ca daca nu avem dif central nu e bine sa mergem 4x4 pe asfalt?". Cum diferentialul de pe o punte are rolul de a permite rotilor sa se deplaseze cu viteze diferite intr-un viraj la fel si diferentialul central permite puntilor fata/spate sa functioneze cu rotatii diferite ale cardanelor. Mai cu alte cuvinte intr-un viraj rotile de pe puntea fata vor parcurge distante diferite fata de rotile de pe puntea spate si automat au nevoie de libera miscare. La o masina 4x4 part time cupland 4x4 High sau Low acest lucru nu este permis.

Am inteles!! am mai citit pe forum despre problema asta insa nu am inteles prea bine.... deoarece se faceau confuzii despre diferentialele din punti ,cum ca ele sunt blocate automat la orice masina cu 4x4L ..era un topic la un Isuzu Trooper parca.

I ♥ APUSENI

Link spre comentariu

I ♥ APUSENI

Link spre comentariu

salut! multumesc pt explicatiile pertinente! mai am totusi o nelamurire fata de cuplarea 4x4. viraje si unele chiar strinse apar si in situatii grele in teren cu bolovani,noroi etc. sa inteleg ca masinile cu 4x4 part-time trebuie sa mearga numai in linie dreapta cind esti in 4x4 ca sa nu afectam transmisia!? scuze,dar asa am inteles din unele raspunsuri. de fapt in teren se recomanda 4x4 cuplat si chiar low,nu?

Link spre comentariu

Salut. Problema apare la virare pe suprafata foarte aderenta(asflat). In acel moment la un 4x4 part time sau full time cu dif central blocat apare tensiune in cutia de transfer. In situatiile pe care le-ai enumerat tu nu se pune aceasta problema, rotile putand sa rupa putin aderenta(sa "patineze") pentru a elimina tensiunea din transmisie.

• Like 1
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Buna, acum m-am intors de pe un drum de T.A.F. unde din cauza rampei abrupte+noroi+stancarie am blocat si diferentialul spate la Y60 ("95), am urcat o perioada apoi am auzit un pocnet, am crezut ca ceva creanga sau piatra dar dupa o vreme am observat ca nu mai arde becul de la bord care indica diferentialul blocat. Cand am coborat l-am probat dar nu mai blocheaza. Ce s-a putut rupe? are ceva daca circul asa cu ea? cam cat costa un blocant second-hand? multumesc anticipat de raspunsuri.

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu

Verifica cu atentie traseul furtunelor ce duc la capsula vacumatica ,ce se afla pe diferentialul spate ,antrucat se pot smulge sau ciupi ,taia .Apoi verifica capsula de eventuale lovituri .Eu am patito cu furtune ce nu au fost bine sigurantate si ,din cauza noroiului foarte clisos acestea ,au atins de cardan care a sectionat o parte din un furtun .( Verifica foarte bine , ca s-ar putea sa nu fie grav)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare