Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mi-am luat Niva! Am nevoie de sfaturi!

Ciph3r

Postări Recomandate

De cateva zile mi-am achizitionat o Lada Niva cam batranica din 1983. Masina se prezinta binisor doar ca in momentul cand dau drumul la ambreiaj se aude un sunet puternic ca o lovitura fier pe fier sub masina ( ce poate fi ?). Mai trebuie schimbata bucsaraia si facute franele ca nu prea tin decat la a doua pedala si foarte jos ( de unde recomandati sa cumpar piese ).

Si cum toti romanii se pricep la fotbal,politica si masini , cineva spunea ca daca las permanent cauciucurile cu profil agresiv( vezi foto), " se ascut grupurile" asa s-a exprimat omul.

Vreau si eu sa cumpar 2 jante de tabla pentru ea.

Astept raspunsurile voastre!

Cu respect !

niva2.jpg.74dd9a56abaff421d08e821279e06ed5.jpgniva1.thumb.jpg.5dae8e2f50ea355322d6f9dca65ef662.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Mi-am luat Niva! Am nevoie de sfaturi!

Bine ai venit pe sectiunea Lada Niva !

Viziteaza topicul

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?38596-In-atentia-noilor-utilizatori.

Si fa-ti prezentarea la

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor&highlight=prezentarea+membrilor

Dupa ce ai trecut de aceasta procedura , te ajutam cu placere !

Link spre comentariu

Nu ti se ascute nici un grup stai linistit. Inafara ca iti poate creste putin consumul si creste si riscul de a le toci pe asfalt mai repede decat ca pe niste gume de sosea sau AT, nu se intampla nimic.

De ce sa iti cumperi doua jante ? Sa pui 2 roti de un neam si alte 2 de alt neam ? Mai bine lasale astea 4 cum sunt ele, ca altfel risti sa tocesti gumele de pe fata si cand le pui pe alea din spate sa mergi pe deal, iarasi ai doua mai bune si doua mai proaste.

Si oricum la transmisie nu ii vine bine in modul 4x4 cu roti diferite.

PS: Profilul de MT ce il ai tu, se mai accepta pe sosea, in sensul ca nu se toceste asa de repede ca un Simex.

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Imi cer scuze nu citisem regulamentul. Acum totul e ok m-am conformat cerintelor forumului. Astept orice sfat sau parere de bun simt legate de problemele postate mai sus. Vreau 2 jante pentru ca janta de rezerva este ruginita rau si are deja gauri in ea si una din jantele de pe masina trebuie folosita obligatoriu cu camera pentru ca are gaura prea mare pentru a pune valva pe ea.

Respect!

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Imag0004.jpg.872003f303e95c9a07f8eaec30dd67c5.jpgImag014.thumb.jpg.ceba538a0c537b8e4f2aea7f6e8436d4.jpgsa o stapanesti sanatos !

treci pe 15 ,sfatul meu !, si in privinta rotilor scapi de probleme!vitara sau samurai ,gasesti la sectiunea vanzari :h5

asa arata cu roti de vitara pe 15 !

Editat de teo pes
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

De cateva zile mi-am achizitionat o Lada Niva cam batranica din 1983. Masina se prezinta binisor doar ca in momentul cand dau drumul la ambreiaj se aude un sunet puternic ca o lovitura fier pe fier sub masina ( ce poate fi ?). Mai trebuie schimbata bucsaraia si facute franele ca nu prea tin decat la a doua pedala si foarte jos ( de unde recomandati sa cumpar piese ).

Si cum toti romanii se pricep la fotbal,politica si masini , cineva spunea ca daca las permanent cauciucurile cu profil agresiv( vezi foto), " se ascut grupurile" asa s-a exprimat omul.

Vreau si eu sa cumpar 2 jante de tabla pentru ea.

Astept raspunsurile voastre!

Cu respect !

Bine ai venit!

Din cele spuse de tine mai sus,acel zgomot metalic auzit sub ea atunci cand dai drumul la ambreiaj,nu te speria,si mie mi s-a intamplat,si, nu a fost decat o cruce cardanica ce-si facuse uzura accentuata.

In primul rand trebuie sa le controlezi pe fiecare in parte la ambele cardane(de obicei prima data da in crucile de langa reductor nu in cele de langa punti),sa vezi jocul,dc au le schimbi,dc nu pune mana si greseaza-le,pt ca vaselina le tine in viata.

Avand cauciucuri mai grele probabil fata de cele originale,da in crucile cardanice,pana la grup mai este ceva distanta.

In legatura cu piesele te sfatuiesc sa cumperi de la Cluj de la S.C. Tibgal,au preturi mai mult decat acceptabile si marfa de calitate(fata de rusii sau mai bine zis moldovenii dim targuri).

Ultima achizitie de la Cluj :

-4 buc cruci cardanice suedeze de 24 mm,150 ron cu transport cu tot la Craiova,aduse la 24 de ore dupa ce am facut comanda;

-Chit de directie made in Rusia- Togliati-155 ron;

-1 buc platina 10 ron......si pot continua;

Si eu am tot o baba di 1983,carburatie,1600cm,4 trepte,gpl etc,e buna,cam setoasa dar tine la tavaleala si nu te lasa cu curul in balta:wink:

In legatura cu marimea rotilor,eu am pe ea JR de Aro/15,cu flanse distantoare,merg binisor si pe teren noroios si pe zapada si gheata si pe asfalt.

Sa pui o marime cat mai apropiata de cele originale,chiar dc au profil agresiv(asta dc mergi mai mult in teren),dc nu ia AT.:wink:

[ATTACH=CONFIG]110308[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]110309[/ATTACH]

Sa auzim numai de bine!

bau bau
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

A mea vibreaza de la un rulment ceva ...dar merge asa si o sa o las asa pana cand o ceda psihic ..:)) eu merg numai cu cramponate pe ea ..consuma mai mult cred dar nu am auzit sa se ascuta ceva ..

LADA NIVA 2008 :lr
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

In ce stare se afla masina?Am citit in alt topic ca i-ai facut tinichigeria.Ai masina parcata langa Maltex?Cam ce consum ai la drum lung?Pune si ceva poze daca ai.

Link spre comentariu

In ce stare se afla masina?Am citit in alt topic ca i-ai facut tinichigeria.Ai masina parcata langa Maltex?Cam ce consum ai la drum lung?Pune si ceva poze daca ai.

PUNE SI TU O POZA CU ATELAJUL SA TE IDENTIFIC PRIN BZ !:2dr

Link spre comentariu

Salut.Nu sunt din Buzau,sunt din jud Ialomita si comuna se numeste Munteni-Buzau situata la mislocul distantei dintre Urziceni si Slobozia.Momentan nu am un 4x4,am un logan,si asi vrea o niva dar sunt in documentare deocamdata si la stransul finantelor pentru niva.

Link spre comentariu

Salut.Nu sunt din Buzau,sunt din jud Ialomita si comuna se numeste Munteni-Buzau situata la mislocul distantei dintre Urziceni si Slobozia.Momentan nu am un 4x4,am un logan,si asi vrea o niva dar sunt in documentare deocamdata si la stransul finantelor pentru niva.

BAFTA !!:2dr

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutare. Scuze daca postez gresit dar am si eu nevie de un sfat.

Doresc sa achizitionez o Niva. E din 2008 are cam 20k km, are ca dotari doar servo si costa 3600euro. Problema la ea e ca a fost recarosata.

Merita sa iau o masina recarosata? Pot fi probleme la ea? Proprietarul spune ca a fost antifonata si revopsita pe dedesupt. Se poate sa fi ascuns defapt ceva?

Km pot fi reali? Se poate verifica cumva lucrul acesta?

Ma intereseaza masina mai mult pentru mers extraurban cu distante destul de scurte (cam 20/30 km)de drum forestier.

Astept un raspuns cat mai curand. multumesc.

Link spre comentariu

Doresc sa achizitionez o Niva. E din 2008 are cam 20k km, are ca dotari doar servo si costa 3600euro. Problema la ea e ca a fost recarosata.

Merita sa iau o masina recarosata? Pot fi probleme la ea? Proprietarul spune ca a fost antifonata si revopsita pe dedesupt. Se poate sa fi ascuns defapt ceva?

Ma intereseaza masina mai mult pentru mers extraurban cu distante destul de scurte (cam 20/30 km)de drum forestier.

,,20k km" ?..cat inseamna? , daca actele sunt in regula ce probleme sa fie? poti opta la una cu rugina la suprafata si mergi la sigur dupa ce o faci tu!

Link spre comentariu

parerea mea este ca e un pret cinstit pentru o masina de genul cu datele pe care le dai tu.

mai ales ca e stoc masina fara nimic adaugar sau scos,acum daca actele sunt in regula daca omul iti poate da acte pentru noua caroserie sau si mai bine ca aceasta sa fie trecuta cu rerie cu tot deja in cartea masinii e si mai bine,vezi ca omul sa iti dea fiscal deasemenea si in rest 2008,cu 20 de mii si servo la banii aia ...asta e...incearca sa o scoti mai putin ca :) asa e interesul dar in rest sfat personal verifica tot si studiasa bine masina sa fii sigur ca toate corespund si merg cum trebuie sa fii impacat cand dai banii ca stii pe ce ii dai.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare