AXXIS13 Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Imi puteti recomanda pe cineva din Bucuresti care face diagnoza pt JIMNY 2007 ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VAXXi Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Re: Diagnoza jimny Diagnoza adica citire de coduri OBD ? poti incerca cu orice OBD-reader ieftin, gasesti pe Okazii la preturi modice. Sau poti incerca metoda asta (cu unirea pinilor), desi n-am incercat-o (este listata si in manualul de service, ar trebui sa mearga). Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Re: Diagnoza jimny Spune aici ce simptome are masina. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Re: Diagnoza jimny poti face diagnoza la motor la noi la garaj Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aicidincolo Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Re: Diagnoza jimny unde are Jimny mufa de diagnoza? , vreau sa incerc metoda cu strapul si sa citesc erorile prin numararea martorului engine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Re: Diagnoza jimny Sub volan, e o mufa trapezoidala (OBD). Metoda cu strap-ul era valabila la modelele mai vechi de injectie, spre exemplu la Samurai. Inainte sa pui vreun strap, asigura-te ca ceea ce faci e corect, altfel s-ar putea sa prajesti ceva. La Jimny merge orice cititor de OBD (eu folosesc ScanGauge), iar Suzuki nu are coduri specifice. La cit de ieftin e acum un cititor OBD si la cite variante am citit pe net cu strap-urile alea, eu nu m-as risca sa pun strap-uri. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aicidincolo Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Re: Diagnoza jimny http://www.rhinopower.org/diag/cel.html e siteul care explica detaliat unde se pune , dar nu gasesc mufa cu 4 sau 6 pini sti ceva de ea? multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Re: Diagnoza jimny Eu nu am folosit niciodata mufa aia. Pe site-ul dat de tine scrie ca se gaseste in spatele torpedoului, care torpedo e foarte usor de scos :wink: Insa inainte de asta, as cauta mufa aia si descrierea pinilor in manualul masinii (pe care il gasesti aici pe topicul facut sticky). Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Re: Diagnoza jimny Te pot ajuta si eu cu testerul in zona de sud a Bucurestiului. :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aicidincolo Postat Mai 1, 2014 Partajează Postat Mai 1, 2014 Re: Diagnoza jimny cod eroare martor aprins suzuki probleme motor consum marit resetare OBD strap erori lipsa putere tester unire pini mufa este in spatele torpedoului nu trebuie dat jos, e chiar usor accesibila daca te apleci si te uiti acolo, prin metoda cu strapul am gasit erorile 1 3 si 3 2 senzor lambda si senzor manifold si asa se explica probabil consumul meu marit si lipsa de putere. acum stiu sigur ca am probleme si cam care. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Re: Diagnoza jimny Vezi ca ai doua sonde lambda :wink: Poate codul ala spune si care dintre ele e dusa, de regula se duce prima. Senzorul de pe galerie e usor de inlocuit si daca nu am imbatrinit prea tare, la mine e fabricat de Mitsubishi. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.baron Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Re: Diagnoza jimny Salut! Caut pe cineva in Iasi pentru o diagnoza la un suzuki Jimny 1.3 benzina fabricatie 1999... Stiti pe cineva? Eu pe cine am sunat au zis ca au de la 2001 in sus cu mufa de 16 pini. Eu nu am gasit o asemenea mufa. Dupa cum se vorbea pe pagina anterioara am inteles de mufa cu 4 sau 6 pini pentru strap, dar nu stiu daca e ce am gasit eu: Din cate am inteles ea trebuie sa aiba conectorul A liber, iar restul de 5 conectate, insa la mufa gasita, atat A cat si C sunt libere... Aveti cumva o poza cu mufa in cauza? Mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Re: Diagnoza jimny Daca nu ma inseala memoria, in spatele torpedo-ului exista o mufa cu 4 picioare si doi dintre pini se pun in scurt, ECU intrind in acest fel in modul de diagnoza. Codurile de eroare sint semnalizate prin aprinderea becului MIL (check engine) din bord. Intreaga procedura e descrisa in manualul de service. Daca nu il ai e un thread sticky in aceasta sectiune. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.baron Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Re: Diagnoza jimny @unde - am citit despre diagnoza, problema ca nu stiu care este mufa. Am cautat in spatele torpedoului, poza atasata mai sus e de acolo. Astea sunt cele doua mufe pe care le-am gasit... vreau sa fiu sigur ca aceea e mufa ca sa nu ard alte chestii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 (editat) Re: Diagnoza jimny Toate Jimny-urile au mufa de diagnoza cu 16 pini "OBD", plasata sub volan cu capul in jos. Toate Jimny-urile au mufa de diagnoza cu 6 pini linga ECU. In functie de anul fabricatiei si de dotari mufa cu 6 pini este sau nu functionala. La mine nici la J1 (G13BB, 2000) si nici la J2 (M13A, 2004) mufa cu 6 pini nu trece ECU in mod diagnoza. Pentru Jimny fabricat intre 1998-2000 protocolul este SDL. Pentru Jimny fabricat dupa 2001 protocolul este KWP-SDL si OBD2 Editat Februarie 1, 2016 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ess1902 Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Diagnoza jimny Stie cineva daca la motorul m13a se regleaza jocul culbutorilor sau nu ca si intretinere uzuala (30000 km)? Din cartea tehnica rezulta ca da; la service in iasi ( oficial) mi-au zis ca nu se regleaza pt ca sunt hidraulici. A reglat cieva tachetii? Si la ce interval? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Re: Diagnoza jimny Sigur nu se regleaza jocul culbutorilor pentru ca nu are :wink: Se regleaza jocul la pastile (adica se schimba cu altele mai groase de regula ca sa compenseze jocurile), pentru ca axele cu came sint deasupra supapelor (motorul este DOHC, nu OHV). Operatiunea asta se face la un service specializat in chiuloase. Tachetii nu sint hidraulici. Vorbesc de motorul M13A, cum ai zis ca ai. Daca ai motor G13, atunci intr-adevar are culbutori si se regleaza. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ess1902 Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Re: Diagnoza jimny Nu, ma refer la motorul M13A. Deci in concluzie la acest motor nu se regleaza " tachetii" cum se facea la dacie la intervale fixe sau cind " ticaie" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Re: Diagnoza jimny Asa este... nu se regleaza tachetii, ca nu are, insa tot se regleaza jocurile la supape :wink: Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ess1902 Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Re: Diagnoza jimny Aha merci acum am inteles. Si jocurile la supape se regleaza la un interval fix sau cind se aude? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Re: Diagnoza jimny Jocurile se verifica la 30k, daca imi amintesc bine. Verificarea se face cu motorul rece. Corectia se face daca e necesar. O vizita la un atelier specializat in chiuloase ar trebui sa te lamureasca. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate