hnicu Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 salutare la toata lumea. Cautand pe internet una alta am dat peste urmatoarea chestie: http://4x4mecca.com/forum/tech-database-posts/2452-trail-welder-you-can-make-yourself.html voi ce parere aveti ? a incercat cineva?:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: sudura de la bateria masinii Am incercat , merge .Totusi , eu sudez cam 10 zile /luna , asa ca m-am adaptat la lipsa reglajelor .Si mai trebuie sa te adaptezi si la caderea preogresiva a curentului disponibil , lucrind in reprize scurte , pentru a lasa timp acumulatorului sa revina . Nu-i chiar la indemina oricui , trebuie baterii bune , un set suplimentar de borne - am facut punte intre baterii cu o cheie de 10 prinsa in borne ; clestii obisnuiti de cabluri 'normale' nu fac contact bun si ard bornele bateriei ....' si lasati orice speranta sa incercati cablurile de supermarket - sint ele groase , dar cupru e deficitar in ele ... Cum ziceam , daca nu ai deprinderea cit de cit formata , e ultima speranta . Si mai trebuie sa stii citeva si despre polaritatea electrodului folosit , ca altfel iar e cam ...naspa . Dar , in final - da, merge . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: sudura de la bateria masinii Merge ..lejer cel mai bine cu baterii mari nu incercatii ce cele mici.. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hnicu Postat Iulie 17, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: sudura de la bateria masinii contenteaza daca am una mare si una mica? Acum mai am o intrebare : una vreau sa o folosec ca si pana acum pe instalatia masinii 12 v si impreuna pentru sudura si invertor cum le leg ? cum fac incarcarea? va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 (editat) Re: sudura de la bateria masinii Salut In cazul sudurii, bateria este practic pus a "in scurt" Curentul absorbit este practic maximul cruentului pe care il poate furniza bateria Batreiile sunt legate in serie pentru a micsoara curentul si pentru a se amorsa arcul . Depind esi de electrod pentru ca pentru unii electrozi tensiuena de amorsare este mai mare decat 24 V . De care electrozi se pot folosi? bazici sau rutilici ? Exista pericol mare sa explodeze un din baterii daca nu amandoua. Editat Iulie 17, 2011 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: sudura de la bateria masinii contenteaza daca am una mare si una mica? Acum mai am o intrebare : una vreau sa o folosec ca si pana acum pe instalatia masinii 12 v si impreuna pentru sudura si invertor cum le leg ? cum fac incarcarea? va multumesc Cel mai bine ar fi sa intercalezi intre baterii un battery split management. Adica un montaj electronic ce gestioneaza incarcarea dar si descarcarea baretiilor. Costa in jur de 1ooE, pretul variaza in functie de producator si amperajul gestionat. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: sudura de la bateria masinii Cit timp e mentinut arcul electric , bateriile nu sint in scurt , ci doar in sarcina mare . Cu doua baterii de 75 A in stare buna , incepe sa mearga . Cu baterii de 100A , e chiar bine ...la un electrod de 2,5 mm . Electrozii rutilici au nevoie de amperaj mai mic , ard mai stabil , amorseaza mai usor . Insa majoritatea sint pentru suduri de minima rezistenta , cu cerinte de aspect , la suduri obisnuite ( confectii metalice , etc ...) Amorsarea la voltaj marit e o facilitate a unor surse de sudura ( hot-start , sure-start , easy-weld ...fiecare fabricant are denumirea lui ) , dar nu e neaparat necesara . Singurul reglaj posibil e din diametrul electrodului si din adaptarea operatorului . Inca o data - nu poate fi considerata altfel decit ultima solutie . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Re: sudura de la bateria masinii Merge bine-mersi daca esti fortat de imprejurari. Bateriile se pun in serie pentru a scadea curentul si pentru a usura amorsarea arcului - majoritatea aparatelor lucreaza in plaja 17-45 volti. Atentie la tipul de electrod: -rutilici (supertit) si celulozici la '-' (necesar 70-90 A pentru electrod de 2,5 mm) -bazici la '+' Daca lipesti electrodul e posibil sa iei foc sau bateriile sa faca 'poc'. Poate fi singura solutie sa pleci mai departe de la dracu-n praznic. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate