Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Navara D40 - zgomot la motor la ralanti

dany_mjc

Postări Recomandate

Colegi am o navara D40 cu motor YD25 Automata si am un zcomot ciudat la motor in special la relanti ,dupa mai multe cercetari prin toate servisurile pare a fi de la distributie ...si in momentl cand o pun pe P,N sau R cu frana apasata incepe a vibra destul de urat si nustiu daca si vibratia e tot de la distributie ...ma sperie ideia ca am auzit ca costa in jur de 5000 RON distributia....

Ms asteps sfaturi ,pareri .....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 luni mai târziu...

Re: Navara D40 - zgomot la motor la ralanti

Colegi am o navara D40 cu motor YD25 Automata si am un zcomot ciudat la motor in special la relanti ,dupa mai multe cercetari prin toate servisurile pare a fi de la distributie ...si in momentl cand o pun pe P,N sau R cu frana apasata incepe a vibra destul de urat si nustiu daca si vibratia e tot de la distributie ...ma sperie ideia ca am auzit ca costa in jur de 5000 RON distributia....

Ms asteps sfaturi ,pareri .....

Pana la urma ce a fost...simt si eu o vibratie...cam in aceleasi conditii...

Link spre comentariu

se infunda duzele stropitorilor de ulei de pe distributie. Lantul nu e uns corespunzator si incepe sa roada la patine , si dantura pinioanelor incepe sa piarda cate un dinte.

Remediaza repede treaba ca altfel o sa te coste mult . Acum mai ai sanse sa scapi ieftin

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Uite si ceva detalii "pe viu" de la un cadavru de D40 ce a patit chestia asta. poti observa ca pinionul de antrenare a pompei de vaccum nu mai are NICI un dinte! Lantul i-a papat pe toti !

131220112208.thumb.jpg.f1f627df8c272fedc09700210e14f719.jpg

131220112210.thumb.jpg.bfc0ce0df15841a1a9d473d34ac049aa.jpg

2077418811_distributieNavaraD40.thumb.jpg.a9e04a31672e70e91c460225d9f8e370.jpg

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

volanta cu masa dubla e vina....

Sincer eu nici nu stiu cum ar trebui sa vibreze de rau ca sa stiu daca este volanta ce ai zis tu ...sau ce a zis mai sus colegu Nissan 4x4.....nici nu cunosc pe cineva in Craiova cu una asemanatoare sa vad cum ar face...dar cert e ca ceva vibratii sunt ,nu ft mari sa sa ma sperii cumva. Este prima masina care o am cu cutie automata.

Editat de Alinf
Link spre comentariu

in mod normal la un motor fiabil prezenta distributiei pe lant ar trebui sa te scape de batai de cap cu inlocuire de curele distributie, role ghidaj, role intinzatoare sau pompe de apa dar la motorul asta este un defect intalnit mai des sa cedeze distributia pe lant.recomand schimbarea uleiului de motor mult mai des decat spune cartea 30000 de km.

Link spre comentariu

da asa spune cartea dar cartea mai spune ceva de durata de utilizarea a masinii de 200000 de km dar la reprezentanta ti se recomanda sa schimbi uleiul mai des si mi sa spus ca la cutia de viteze nu se schimba uleiul dar am sa-l schimb la 100000 de km pentru linistea mea

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

intr un final i am schimbat toata distributia nu va zic cat costa ca nu vreau sa iimi amintesc....cauza exacta nu am deopistat o dar daca mai mergeam 1000 km o faceam praf ...era tot distrus pe pompa de vacum si pinionu de la pompa de motorina mai avem jumatate din dinti...

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Sorry, masina cu cutie automata nu are volanta cu dubla masa ..... Deci o poti exclude din start:old

nu stiu daca e vorba exclusiv de Nissan dar eu personal am intalnit masini cu cutii automate si volante cu masa dubla.

Link spre comentariu

poate vrei sa zici ca ai auzit de cutii automate cu dublu ambreiaj.

de volanta cu masa dubla la cutii automate nu am auzit nici eu.

crede-ma ca stiu ce vorbesc! VOLANTA MASA DUBLA la masina cu, cutie automata!

pacat ca nu mai exista volanta( avea joc f mare) ca-i faceam poze sa poti vedea

Link spre comentariu

Buna ziua'

Acela este un convertizor din cate stiu si se afla montat la intrarea in cutia de viteze fiind conectat la arborele cotit al motorului prin intermediul unei volante dar nu cu masa dubla

Editat de petrescu catalin
Link spre comentariu

masinile din gama VAG echipate cu cutii DSG 6 (6 trepte, dublu ambreiaj umed) au volanta cu masa dubla.

DSG 7 si DSG 8 nu stiu.

acuma, daca DSG este cutie automata sau nu, depinde cum privesti problema.

volanta cu masa dubla este oricum the same shit, indiferent ce cutie are dupa ea.

++++++++++++++++++++++++++++++

important insa este ca initiatorul topicului a rezolvat problema inainte de a trosni tot ce se putea prin motorul ala.

don' Luigi a dignosticat corect.:h5

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

ca si zoncluzie pe care am luat-o zgomotul era de la distributie ,ceva vibratii erau de la motor ca aveam probleme cu regulatorul de presiune si l am schimbat si cu un senzor de la filtrul de particule ... si principalul motiv al vibratiilor erau tampoanele la motor care erau distruse...

concluzia mea e ca zgomotul metalic era clar de la distributie , vibratiile de la tamponele de la motor distruse si o mica influenta regulatoru de presiune defect si un senzor la filtrul de particule ca facea sa nu mearga rotund motorul...si asa sa mai facut o investitie

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

ca si zoncluzie pe care am luat-o zgomotul era de la distributie ,ceva vibratii erau de la motor ca aveam probleme cu regulatorul de presiune si l am schimbat si cu un senzor de la filtrul de particule ... si principalul motiv al vibratiilor erau tampoanele la motor care erau distruse...

concluzia mea e ca zgomotul metalic era clar de la distributie , vibratiile de la tamponele de la motor distruse si o mica influenta regulatoru de presiune defect si un senzor la filtrul de particule ca facea sa nu mearga rotund motorul...si asa sa mai facut o investitie

gama VAG are volanta dubla masa si la automate

ATENTIE LA CE ULEI FOLOSITI IN MOTOARELE DE NISSAN GENERATIE NOUA

distributiile se duc naibii din cauza materialelor de cacao si a zemurilor folosite (recomand ulei nissan original) stiu eu de ce ....dar nu pot sa dau tot din casa ....e valabil pt toata gama nissan ...nu incercati uleiurile nissan in alte masini in special diesel ...

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare