costakala Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 Poate sa-mi dea cineva vreun ajutor la urm problema:aud niste zgomete asemanatoare cu cele ale unei planetare care are probleme cand virez maxim stanga sau dreapta (ciudatenie e ca numai cand dau cu spatele pe o inclinatie sau cand cobor,cand urc inclinatia cu fata nu se aude) cand scot 4x4(cuplata fata de la mrl) nu se mai aude....cu ce timp am umblat la rulmentul din ext al roatei(l-am scos,l-am gresat,si l-am strans la loc),poate sa fie de la rulmenti kingpin.....nu am avut timp sa dau jos sa verific ma intrebam daca poate sa fie o problema mai clasica sau cu care s-a mai intalnit cineva.... Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GPScu Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 Re: zgomote planetara ,punte fata y60 Verifiva si MERELEURILE ......unul din ele are urechile rupta si nu cupleaza corect :2dr tel 0763325967 Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 Re: zgomote planetara ,punte fata y60 Ia-o de la un capat , sint mai multe care pot da aceleasi simptome . Nu exclude cardanele . Nici jocul de cuplare la diferentiale . Planetara o poti aprecia cu adevarat numai scoasa din punte . Verificarea la pivoti e prea simpla ca sa poti mentiona macar 'e posibil sa fie de la kingpin'... Nu cumva se aude cind esti cuplat 4x4 pe teren aderent ?... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costakala Postat Iulie 21, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2011 Re: zgomote planetara ,punte fata y60 Ba da cos,pe aderenta si mai ales cand greutatea apasa pe puntea fata,,,am desfacut toate(mrl,fuzeta,kingpin..,planetare),le-am spalat bine pe toate. probleme:rulmentul de la un pivot kingpin are semne de uzura(si lipseste capacelul dintre pivot si int omocinetica,bilele de la planetare sunt cam inchise la culoare(stiam ca treb sa fie lucioase..)sincer nu stiu sa contolez o planetara(doar sa o tin in unghi si sa intor de ea stanga-dreapta si sa ascult ceva zgomete..),si inca o chestie care nu am bagat prea multa importanta,,,,e bara de directie(cea cu capetele de bara) este indoita....(automat roata din dreapta vireaza dreapta mai mult)......apropo ce vaselina treb sa pun in angrenaje(in omocinetica) Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 (editat) Re: zgomote planetara ,punte fata y60 Capacelul poate fi confectionat din orice tabla , e numai un disc si chiar daca nu are circumferinta cu inelul de cauciuc vulcanizat , tot isi va face treaba . Mai bine cu unul artizanal , decit fara . La bara de directie ....nu ai nici o scuza .( Ambele au 'capete de bara ' - si bara de directie = bara de la caseta la roata , aia din fata puntii ; si bara de conexiune intre roti = aia dintre roti , in spatele puntii .) Kingpinul e prea ieftin si se inlocuieste in timp ce maninci o inghetata ...Dar nu prea scoate zgomote ...Atentie la reglaj . Planetara sa nu aiba jocuri mari intre partile in angrenare . E permis numai jocul intre axul planetarei si capul planetarei , in sensul ca se poate misca putin axial din siguranta dintre tija si 'steaua cu bile ' . Culoarea ...e discutabila , sa speram ca nu a avut vreun motiv sa se incalzeasca , ci a capatat o culoare mai inchisa de la vaselina . Care vaselina e bine sa fie macar una mai buna (LiCa ..sau altele ) , dar nu grafitata . Daca e una care nu emulsioneaza prea usor cu apa si nu se separa in doar o saptamina , e de bine . Din cauza ca e necesara o cantitate mare ...o vaselina sintetica de calitate nu cred ca e rezonabil financiar , desi ar fi o alegere buna . Macar in cardane , daca e sa fie ...una buna , care sa poata unge satisfacator sub sarcini mari si viteze mici . Si sa nu se combine cu apa , si sa poata functiona normal in gama de temperaturi impuse de angrenaj. Cit despre zgomote ...pe teren aderent chiar are motiv sa trosneasca cam tot lantul cinematic ( neavind diferential central ). Sper sa nu se si rupa ceva . Editat Iulie 21, 2011 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costakala Postat Iulie 23, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2011 Re: zgomote planetara ,punte fata y60 Multumesc domnu cos de informatii ,prinde f bine.... Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
spike Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 Re: zgomote planetara ,punte fata y60 salut,eu am patit cam acelasi lucru si a fost din mrl,tot asa se auzea un zgomot dupa ce dadeam cu spatele,am scos ambele mrl si nu mai facea dupa care am inlocuit un mrl si a mers,sper sa ai noroc sa fie cat mai ieftin.bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MAD MADI Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: zgomote planetara ,punte fata y60 Si eu am avut problema asta :grin: si nu o data :))) MRL-urile au fost de vina la mine, mi-am pus niste AVM HD si am rezolvat problema, bafta Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate