Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina Mea Freelander (Ursoiu')

Sir. Kid

Postări Recomandate

De aproximativ o luna sunt propietarul unui Land Rover Freelander din 2007 (18.12.2006 - a ieșit din fabrica fiind imatriculata pentru prima data in 2007). Are un motor 2000 cm, td4. Interiorul este bej deschis si mi se pare foarte foarte comod mai ales la drum lung. consumul e foarte bun, adica aproximativ 900km mixt (preponderent în oraș) cu un plin 60L.

O scurta lista de dotări:

- oglinzi electrice;

- faruri electrice;

- servodirectie, servofrana;

- volan reglabil;

- aer condiționat;

- proiectoare și stopuri ceata;

- jante aliaj inclusiv rezerva;

- etc.

Mâine va primi:

- ulei motor, ulei cutie, ulei ird, ulei grup;

- filtru combustibil, filtru aer, filtru polen, filtru ulei, filtru epurator;

- plăcuțe de frână fata;

- saboți spate;

Sincer nu am intrat cu ea pe off-road pana acum si nu cred ca se va întâmpla foarte des, întrucât nu vreau sa ajungă sa aibe "greierași în bord". Singura problema care mai rămâne de rezolvat la ea e problema cauciucurilor. Aici poate ma puteți ajuta, sa merg pe cauciucuri all season sau pe cele dedicate vara/iarna? Pana acum, am avut numai dedicate și le cunosc cum se comporta, cu cele all season nu am avut contacte.

Cu poze voi revenii zilele astea!

Toate cele bune,

Kid

Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Masina Mea Freelander (Ursoiu')

Salut. Merita sa ai anvelope dedicate sezoanelor in ideea in care le tii pe jante separate si nu pentru a face mutarea in fiecare iarna. Daca vrei ceva pentru a folosii in permanenta iti recomand All Terrain mult mai ok in toate conditiile decat All season. Eu folosesc acum M/T si sunt si astea o varianta de compromis, parerea mea.

Link spre comentariu

practic M/T, înseamnă Mud and Terain, nu? acestea având crampoane, nu sunt mai zgomotoase la viteze de 90-120km/h?

Link spre comentariu

Mud-Terrain.Sunt cramponate da, zgomotoase pana in 80, comportament rutier foarte bun, consider dezavantaj faptul ca au coeficientul de viteza maxima 160 km/h dar rar am alergat-o peste viteza asta. Modelul este Cooper STT, cauta pe google ca sa-ti poti face o idee.

Link spre comentariu

hmmm... poți sa îmi dai o marca si un model, ca sa vad exact cu ce se mănâncă? totuși m-ar interesa ceva street, pentru ca, nu cred ca o sa merg mult pe offroad. dar niște păreri despre mixte vs. dedicate?

In noua legislație, cele de tip M/T sunt agreate pe timp de iarna? asta având in vedere echiparea autoturismelor cu cauciucuri de sezon? (adică iarna sa fie cauciucuri de iarna).

Link spre comentariu

Am scris marca si modelul. Cooper STT. Am avut din fabrica pe Land rover anvelope Goodyear Wrangler All Season si de iarna cumparate ulterior Continental Winter Contact 4x4. Diferenta intre ele era poate la franare pe suprafete alunecoase dar sincer la plecare in zapada afanata sau batatorita nu simteam vreo diferenta desi din moment ce anvelopele de iarna aveau avantaj la oprire trebuiau sa aiba si la plecare. Anvelope de vara nu am avut pe niciun 4x4.

Link spre comentariu

Pe Cooper STT scrie clar Mud + Snow si nu cred ca vazand un 4x4 cu anvelope agresive vreun politist va spune - Opreste-te, tu nu treci, exista sansa sa pui in pericol circulatia !

Link spre comentariu

Daca nu faci mult off-road si nu te aventurezi singur, sunt suficiente niste AT-uri bune, gen BFG AT, sau... daca din cand in cand o mai iei si pe langa drum, unde mai gasesti cate umpic de noroi, ia-ti KUMHO - Road Venture MT, dintr-un punct de vedere, sunt niste AT-uri mai agresive. Zgomot prea mult nu fac si nici nu se uzeaza asa repede ca un MT pur-sange.

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Ar fi bine sa te gandesti ca in general MT-urile sunt catalogate ca fiind 80% pentru offroad si 20% pentru asfalt, AT-urile pentru un raport 50%-50% iar cele standard cu care vine echipata masina din fabrica sunt in general 80% onroad, 20% offroad. In conditiile in care tu nu ai folosit deloc masina in offroad, MT-urile s-ar putea sa fie putin nepotrivite.

Oricum ar fi, cauciucurile sunt un compromis. E bine sa il gasesti pe cel care ti se potriveste cel mai bine stilului tau, nu neaparat sa iei cele mai tari cauciucuri pentru offroad cu care apoi sa mergi 90% din timp doar pe strada.

Link spre comentariu

In funtie de ce anume iti doresti sa faci (pe drum sau off road) ar trebui sa alegi. Eu am primit sfaturi de la un englez cu un V6, care face off road si uneori adopta drumuri de hard off road A incercat cam toate tipurile de cauciucuri pe ambele tipuri de jenti (15 - ´´fier´´ si 16 - aliaj aluminiu) si a ajuns la concluzia ca pentru a merge pe toate tipurile de drum si vreme prefera 16 cu cauciucuri sahara insa turbo sau 15 cu sahara insa turbo.

Problema majora cu cauciucurile dedicate off road este cresterea consumului de combustibil, care la un drum mai lunng este destul de mare.

Eu, am incercat 3 tipuri de cauciucuri :

- Michellin Sy. de vara

- Wrangler de iarna

- Wrangler All S.

Pot spune, in mod cert, ca cele de vara merg si iarna mult mai bine decat cele de iarna de la wrangler, in schimb cele Wrangler All S m-au surprins placut. Sunt mai bune decat cele de vara sau cele de iarna, inclusiv pe off road, prin sleauri, noroi, iarba cu norloi, pietris ... , zapada afanata pana la gheata tip oglinda In parcare , iarna nu este nici o problema sa faci locuri de parcare pe troienele de zapada si nici sleaurile formate din gheata nu sunt o reala problema (pe acestea din urma nu trebuie smucita masina la plecare si franare si nu vor exista probleme)

Este o masina stoc care adora noroaiele si sleaurile inamolite. Asta nu inseamna ca nu depinde foarte mult de sofer si mai ales de rabdarea sa.

Masina ajuta enorm indiferent de cauciucuri, insa tine cont ca orice modificare la roti , mai ales la cauciucuri, poate rezulta intr-un consum mai mare de conbustibil, iar daca masina nu este folosita pe off road mai mult de 50%, ci doar pe drumuri ´´de tara´´ nu cred ca merita sa fie echipata de off road

Land Rover Freelander 1 TD4 5 usi (din 2001)

Land Rover Freelander 1 TD4 3 usi- 2002 (al sotului)

Land Rover Freelander 1 V6 3 usi- 2001 (in progres) Toate Automate

Link spre comentariu

Mulțumesc pentru sfaturi și păreri! Ma uitam la ea și e echipata acum cu Michelin SY 215/65/16 M + S! Nu stiu ce sa zic... e convenabila ideea sa merg tot pe M + S? adica sunt considerate și de vara și de iarna? (evident cu profil de strada)

Link spre comentariu

Ia in calcul si ipoteza coonform careia de la toamna toate masinile trebuie sa aiba cauciucuri de iarna sau cel putin M+S

Never stop exploring
Link spre comentariu

Mulțumesc pentru sfaturi și păreri! Ma uitam la ea și e echipata acum cu Michelin SY 215/65/16 M + S! Nu stiu ce sa zic... e convenabila ideea sa merg tot pe M + S? adica sunt considerate și de vara și de iarna? (evident cu profil de strada)

Nu.

Michelin face doar cauciucuri de vara sau de iarna , niciodata all season. Cele de pe masina ta sunt cele de vara de care eu am mentionat ca am avut insa pt jenti de 15. Eu am mers cu ele si iarna si au fost mai bune decat cele de iana de la goodyear wangler insa mult mai proaste decat goodyear wangler all season. Daca sunt tocite inegal schimbale de urgenta.

Preferabil cu all season-uri noi, nu reesapate. Cele noi vor tine 4 ani, cele reesapate intre 2 si 2 1/2 ani, iar diferenta de pret este mult prea mica intre cele noi si cele reesapate pentru a fi profotabile cele reesapate.

Link spre comentariu

Nu.

Michelin face doar cauciucuri de vara sau de iarna , niciodata all season. Cele de pe masina ta sunt cele de vara de care eu am mentionat ca am avut insa pt jenti de 15. Eu am mers cu ele si iarna si au fost mai bune decat cele de iana de la goodyear wangler insa mult mai proaste decat goodyear wangler all season. Daca sunt tocite inegal schimbale de urgenta.

Preferabil cu all season-uri noi, nu reesapate. Cele noi vor tine 4 ani, cele reesapate intre 2 si 2 1/2 ani, iar diferenta de pret este mult prea mica intre cele noi si cele reesapate pentru a fi profotabile cele reesapate.

hehehe... poate sunt greu eu de cap, dar pe ele daca sunt de vara de ce scrie M + S adica mud and snow?

Dimensiunea standard pe 16'' este 215.65r16?

Michelin SY se gasesc de vanzare? sau vin doar ca stock pe masina?

Editat de Sir. Kid
Link spre comentariu

hehehe... poate sunt greu eu de cap, dar pe ele daca sunt de vara de ce scrie M + S adica mud and snow?

Michelin SY se gasesc de vanzare? sau vin doar ca stock pe masina?

intra pe site-ul oficial michelin si ai sa constati ca au doar de ianna sau doar de vara. Am pus mai jos un link cu cautarea pe site lor

http://www.michelin.ro/anvelope/anvelope-4x4-suv/#filter=all

http://www.michelin.ro/anvelope/michelin-latitude-tour-hp?fromTyreSelector=true&brand=land%20rover&selectorMode=byCar&model=freelander&range=freelander&engine=2.0%20td4%2098

Link spre comentariu

Ia in calcul si ipoteza coonform careia de la toamna toate masinile trebuie sa aiba cauciucuri de iarna sau cel putin M+S

Am inteies ca M+S nu se socotesc a fi de iarna.

Link spre comentariu

Anvelopele de iarna adevarate sunt cele care au desenate pe ele un fulg de zapada.

Scenariul ideal este sa ai cite un rind de roti (5) cu cauciucurile aferente pentru orice situatie (sosea vara, iarna, offroad). Orice abatere de la aceasta regula se transfera in consum mare, uzura accentuata, etc. Restul sunt compromisuri pe care le faci in functie de comportamentul masinii tale. Nu te astepta sa primesti super sfaturi pentru ca nici o masina nu seama cu cealalta si comportamentul "'piesei"' dintre volan si scaun este diferit.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Alexa. Michelin produce si gume allseason. Modelul Sychrone cu care era dotat Freelanderul din fabrica sunt M+S (noroi + zapada) adica allseason. Din pacate Michelin Romania nu importa acest model. Am gasit in Anglia dar e prea complicat sa le aduc de acolo asa ca o sa ma orientez catre altceva.

P.S. Mie mi s-au parut exceptionale in zapada. Am facut iarna asta o iesire la Bucin la zapada si unde o Toyota cu MT-uri si un Mercedes cu cauciucuri de iarna au ramas inzapeziti eu m-am distrat. In schimb in noroi erau dezastru, parca erau slik-uri.

LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua.

TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture.

Link spre comentariu

Alexa. Michelin produce si gume allseason. Modelul Sychrone cu care era dotat Freelanderul din fabrica sunt M+S (noroi + zapada) adica allseason. Din pacate Michelin Romania nu importa acest model. Am gasit in Anglia dar e prea complicat sa le aduc de acolo asa ca o sa ma orientez catre altceva.

P.S. Mie mi s-au parut exceptionale in zapada. Am facut iarna asta o iesire la Bucin la zapada si unde o Toyota cu MT-uri si un Mercedes cu cauciucuri de iarna au ramas inzapeziti eu m-am distrat. In schimb in noroi erau dezastru, parca erau slik-uri.

Am inteles cu nu s-ar mai fabrica Michelin Synchrone 4x4 215/65/16. Eu am 6 bucati pe care le "pastrez" pentru la iarna si drumuri lungi pe asfalt.

Minunatul LR Discovery II Td5, 2001

White Wolves Offroad Club

Link spre comentariu

pentru cine vrea, all season la super prețuri, după ce am studiat piața am găsit

continental conti4x4contact 215.65.R16 (h) M+S, la prețul de 350 RON bucata! Eu zic ca e super bun prețul! Este vorba de anvelope noi produse în luna 11 din 2011(citit din DOT). Pana acum parerile sunt bune despre acest model de anvelope dar... poate voi aveti alta părere!

335.jpg.9a5b2a03ea967bab0676870f1a4741f4.jpg

335.jpg.fbbeb70fa45ba82ea690118964c15160.jpg

Editat de Sir. Kid
Link spre comentariu

pentru cine vrea, all season la super prețuri, după ce am studiat piața am găsit

continental conti4x4contact 215.65.R16 (h) M+S, la prețul de 350 RON bucata! Eu zic ca e super bun prețul! Este vorba de anvelope noi produse în luna 11 din 2011(citit din DOT). Pana acum parerile sunt bune despre acest model de anvelope dar... poate voi aveti alta părere!

Poate saptamana 11,NU luna.

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

da... ma gândeam la altceva! săptămâna 11 din anul 2011!

Link spre comentariu

http://www.michelin.co.uk/tyres/4x4-suv-tyres/#filter=all

Am cautat pe toate siteurile michelin si le-am adresat si un mail, nu au existat all season la ei de ceva ani buni, iar cele facute de ei pt toate anotimpurile sunt comenzi speciale.

In schimb, mi-au raspuns ca sunt unele cauciucuri , precum SY., care din cauza profilului si tipului de cauciuc se comporta bine si pe zapada, insa nu in conditiile atmosferice din estul Europei decat daca sunt cele de iarna.

Multi confunda SY. cu All S. din cauza indicativelor, asa cum am crezut si eu pana acum 2 ani, insa cauciucurile care veneau din fabrica pe Freelander sunt SY de vara sau de iarna (in funtie de anotimpul in care soseau la reprezentanta masinile), predominant erau de vara.

Daca nu ma crezi adreseaza un mail direct la fabrica, cu putina rabdare vei primi raspunsul.

Link spre comentariu

http://www.michelin.co.uk/tyres/4x4-suv-tyres/#filter=all

Am cautat pe toate siteurile michelin si le-am adresat si un mail, nu au existat all season la ei de ceva ani buni, iar cele facute de ei pt toate anotimpurile sunt comenzi speciale.

In schimb, mi-au raspuns ca sunt unele cauciucuri , precum SY., care din cauza profilului si tipului de cauciuc se comporta bine si pe zapada, insa nu in conditiile atmosferice din estul Europei decat daca sunt cele de iarna.

Multi confunda SY. cu All S. din cauza indicativelor, asa cum am crezut si eu pana acum 2 ani, insa cauciucurile care veneau din fabrica pe Freelander sunt SY de vara sau de iarna (in funtie de anotimpul in care soseau la reprezentanta masinile), predominant erau de vara.

Daca nu ma crezi adreseaza un mail direct la fabrica, cu putina rabdare vei primi raspunsul.

Probabil ca ai dreptate: "cele facute de ei pt toate anotimpurile sunt comenzi speciale". Modelul Sychrone cu care era dotat Freelanderul meu din fabrica sunt M+S (noroi + zapada) adica allseason si au si steluta pe ele. Din ce am citit despre ele s-au montat doar pe freelandere asa ca probabil erau comanda speciala.

LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua.

TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Bun! uite și poze cu ursoiu, asa cum am promis! poate ceva pareri, sugestii, poate idei de upgrade-uri?!

DSC_6644_web.jpg.e6a5fd44661a1f3b193e4f04a5713660.jpg

DSC_6632_web.jpg.4ac43d049694294721165dff25b849a6.jpg

DSC_6635_web.jpg.055991cadd25b1fd950a389b7a62986d.jpg

DSC_6634_web.jpg.61c13edb26068d95158dc8573f98af24.jpg

DSC_6636_web.jpg.e42f80af1615b55044319074733164e5.jpg

DSC_6633_web.thumb.jpg.6073aecbbb0b8c9b05f3f56e8eddf3d6.jpg

DSC_6631_web.jpg.7430a48710e20e43dd8b8ac4f46d0155.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare