Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

defect cutie viteze wrangler 1989 2,5l

IulianMelinteanu

Postări Recomandate

Acum aproximativ 2 luni am sesizat ca la schimbarea treptei a 3 a si de la mic si de la mare un zgomot (carait) mentionez ca se intampla doar in treapta a 3 a , ambreiajul functioneaza corect . Daca intarzii intrarea in treapta a 3 a , zgomotul dispare . Din experienta pe care o am la fiare banuiesc pe sinctonul treptei a 3 a a4a . Mai nou , a inceput sa aud un huruit in treapta a 3 a si cand schimb a 4a (nu mereu) carie si ea .

Doresc sa desfac cutia de viteze si ma gandesc la ce e mai rau . Stie cineva de o cutie SH ? am inteles ca se potriveste si dupa cherokee cam aceeasi ani . Daca este doar sincronul de vina prefer sal iau nou ,daca nu ... cutie de viteze zic eu !

Pareri ? cunoscatori sa-si dea cu parerea! Ce ma sfatuiti ? Altceva decat ceea ce cred eu ? Mu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: defect cutie viteze wrangler 1989 2,5l

Acum aproximativ 2 luni am sesizat ca la schimbarea treptei a 3 a si de la mic si de la mare un zgomot (carait) mentionez ca se intampla doar in treapta a 3 a , ambreiajul functioneaza corect . Daca intarzii intrarea in treapta a 3 a , zgomotul dispare . Din experienta pe care o am la fiare banuiesc pe sinctonul treptei a 3 a a4a . Mai nou , a inceput sa aud un huruit in treapta a 3 a si cand schimb a 4a (nu mereu) carie si ea .

Doresc sa desfac cutia de viteze si ma gandesc la ce e mai rau . Stie cineva de o cutie SH ? am inteles ca se potriveste si dupa cherokee cam aceeasi ani . Daca este doar sincronul de vina prefer sal iau nou ,daca nu ... cutie de viteze zic eu !

Pareri ? cunoscatori sa-si dea cu parerea! Ce ma sfatuiti ? Altceva decat ceea ce cred eu ? Mu

Nu ma pricep extraordinar.....dar o problema asemanatoare am avut si eu la o masina de firma: deca mergeam cu a 5-a, o lasam pe liber putin si incercam sa cuplez iar a 5-a se auzea zgomotul ala (carait)...solutia a fost ca inainte sa cuplez iar a 5-a sa o bag in a 4-a si imediat in a 5-a....nu mai face:D.

Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!!
Link spre comentariu

Buna ziua !

@daniel_hnatec:

Treaba asta facuta de tine nu este solutie, este doar o modalitate de a amana inevitabilul, ca pana la urma tot la facut cutia bucati se va ajunge.

@iulian1900:

Si eu zic ca este acel sincron. Si celelalte urmeaza, probabil. Cutie la mana a doua, nu stiu ce sa zic, poate o iei in stare identica sau mai proasta, nu se stie. Depinde un pic si de pret, zic eu.

Ai putea sa iei o cutie SH, s-o pui sus si sa vezi cum se comporta, si in acelasi timp, indiferent de comportament, sa o repari pe prima, ca sigur nu strica sa ai ceva back-up.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Nu ma pricep extraordinar.....dar o problema asemanatoare am avut si eu la o masina de firma: deca mergeam cu a 5-a, o lasam pe liber putin si incercam sa cuplez iar a 5-a se auzea zgomotul ala (carait)...solutia a fost ca inainte sa cuplez iar a 5-a sa o bag in a 4-a si imediat in a 5-a....nu mai face:D.

TAre metoda ! eu la origini sunt instructor auto ... nu pot accepta metoda ta ! desfac cutia .

PS Pot sa invat viitori soferi sa schimbe asa treapta ?( Glumescdesigur)

Link spre comentariu

TAre metoda ! eu la origini sunt instructor auto ... nu pot accepta metoda ta ! desfac cutia .

PS Pot sa invat viitori soferi sa schimbe asa treapta ?( Glumescdesigur)

A fost o solutie de scurt durata....si pe mine m-ar fi deranjat in timp daca as fi folosit masina.

Bafta!

Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!!
Link spre comentariu

Pe motorul de 2.5 probabil ca ai cutia AX-5 si exista kituri pentru reconditionare, cu care iesi mai ieftin decat sa cumperi o alta cutie.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Pe motorul de 2.5 probabil ca ai cutia AX-5 si exista kituri pentru reconditionare, cu care iesi mai ieftin decat sa cumperi o alta cutie.

cutia este BA10-5 si se pare ca ajunge pe la 250 euro . Azi duc utilajul la desfacut !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Nu stiu cat de ieftine sunt sincroanele la cutia de jeep dar eu la lancruiser fabr 96 ultima oara am dat 1800 lei pe un sincron.

De fel nu recomand SH uri, dar daca ai doua sincroane de inlocuit (cel mai probabil), si pretul se apropie de cel mentionat mai sus, cred ca aia va fi cea mai la indemana solutie.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Am gasit o cutie de viteze SH in 200 euroi , Nu stiu ce sa fac ? sa la risc s-o iau ? Omu de la care o iau a zis ca mi-o primeste inapoi daca sunt probleme (dar cica nu s ,ca el a probat o inainte de dezmewmbrare ) Intretimp cutia actuala a inceput si sa huruie in toate vitezele fara treapta 4 ( un mecanic mi-a spus ca treapta 4 i-a aceeasi turatie cu motorul si de aceea nu huruie cutia) Huruitul este de la un rulment ranit , sau mai multe .

Cel mai comod si ieftin pentru mine este sa imi iau un SH pentru ca o scot si o pun pe cealanta .

Ce sfaturi imi dati ? s-o las pe actuala pana pica detot ?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare