crivo Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Ma intereseaza sa am la bord 12 volti si ceva curent puternic(eu am 24v la un camion iveco),metoda cu un fir de la inserierea bateriilor nu este agreiata de meseriasi si asa ca ramane alte metode,sfaturi,etc ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
al_eugen Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Din 24v -12v min 1ah,merge? Poti incerca sa faci un modul bazat pe un DC/DC convertor, mai ales daca vrei ca alimentarea de 12V sa fie cat de cat stabila. uite aici cateva integrate care fac asta (poti gasi si la alti producatori): http://www.infineon.com/cms/en/product/channel.html?channel=db3a304320d39d590121a6b7a6430c40 Primul din lista de acolo iti poate da 12V si 1.8A din 24V DAR, trebuie putina atentie la partea de racire, pentru ca, practic, 12Vx1.8A = 21.6W ii disipi pe integratul cu pricina. Acelasi gen de calcul termic e valabil si daca folosesti un divizor rezistiv...... Mitsubishi Outlander 2.2D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Din 24v -12v min 1ah,merge? eu am cumparat asa ceva http://www.google.com/products/catalog?hl=en&q=converter+24v-12v&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1680&bih=928&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=7743903909808575324&sa=X&ei=xkgwTqvYNoeeOvGS_X4&ved=0CGQQ8wIwAw Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Din 24v -12v min 1ah,merge? Buna seara ! Exista de cumparat in pompele din vest convertoare DC/DC de la 24V la 12V, diverse amperaje. Acum vreo zece ani am luat unul de 20A, si era cam 100/200/60mm dimensiune, in carcasa de aluminiu, cu radiator si ventilator... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Musiu Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Re: Din 24v -12v min 1ah,merge? Ma intereseaza sa am la bord 12 volti si ceva curent puternic(eu am 24v la un camion iveco),metoda cu un fir de la inserierea bateriilor nu este agreiata de meseriasi si asa ca ramane alte metode,sfaturi,etc ! Cred ca este cea mai simpla si eficienta metoda cu fir de la inseriere daca traseul firului este facut ca la carte. 1AH este sub 5% din capacitatea bateriei, nici nu-l simte. Eventual trase doua fire si mutat odata pe an de la o baterie la alta. Sau masurate tensiunile pe baterii si tras curent de la cea mai puternica. Bine-inteles ca un convertor este recomandat daca nu poti interveni la masina si are avantajul ca-l poti muta de pe o masina la alta. Dar e o vorba pe aici: cu bani poate oricine :grin: father of three. ex HZJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Re: Din 24v -12v min 1ah,merge? Cred ca este cea mai simpla si eficienta metoda cu fir de la inseriere daca traseul firului este facut ca la carte. 1AH este sub 5% din capacitatea bateriei, nici nu-l simte. Eventual trase doua fire si mutat odata pe an de la o baterie la alta. Sau masurate tensiunile pe baterii si tras curent de la cea mai puternica. Bine-inteles ca un convertor este recomandat daca nu poti interveni la masina si are avantajul ca-l poti muta de pe o masina la alta. Dar e o vorba pe aici: cu bani poate oricine :grin: Un convertor este muuult mai ieftin decat un acumulator auto,dar...fiecare face ce crede de cuviinta cu banii sai.Solutia cu alimentarea de la o singura baterie este cea mai simpla dar nu este chiar indicata.Iar daca tot vrei sa faci asa schimba "firul" de la o baterie la alta la o luna nu la un an si sa ai mare atentie la acel "fir"...Daca il legi la plusul uneia din bateri ai 12V iar daca il legi la plusul celeilalte ai 24V.NU se schimba firul de la o baterie la alta , se muta bateriile una in locul alteia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 (editat) Re: Din 24v -12v min 1ah,merge? daca iti trebuie doar un curent de un amper sau (doi amperi) cum ai specificat in titlu topicului atunci un tranzistor amarat, o rezistenta, o dioda zener si un condensator sunt suficiente ca sa cobori la 12v 1ah. cred ca toate piesele te costa 5 lei. iti mai trebuie o cutiuta si patru fire doua intrarea si doua iesirea. LE; daca te pricepi cat de cat la electronica cauta pe internet ca ai sa gasesti scheme clasice de stabilizatoare de tensiune. Editat Ianuarie 13, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate