Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope MT pt Pajero SWB

Kali

Postări Recomandate

Salutari,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru alegerea unei anvelope MT pt un Pajero SWB 2.5TD - suspensie stock. Acum am pe masina BFG AT si sunt foarte multumit de comportamentul pe asfalt, cit si de cel pe teren uscat (pamant, iarba, pietre, etc).

Pe de alta parte, ce am descoperit "hard way" este ca daca pamantul este ud, lucrurile se schimba dramatic ...

Dupa un studiu intens pe net (deci am la dispozitie numai pareri si specificatii de producator) am conceput o lista scurta de 3 anvelope ... si mi-e foarte greu sa decid care anume ar fi alegerea mai buna (mentionez ca masina o folosesc zi de zi si ies off-road cam in fiecare weekend ... si nu prea am unde sa depozitez un set de gume pt a pastra si AT-urile):

1. Insa Track Special (rEsapata)

+ aderenta excelenta in orice conditii de off-road

- aderenta scazuta la inclinatii laterale (aici parerile sunt impartite)

- comportament sinistru on-road (inteleg ca e totusi ceva mai bun decit la un silverstone extreme)

- comportament slab pe gheata

2. Maxxis Mudzilla

+ acceptabil la noroi

- anvelopa unidirectionala

+- nu stiu daca sa consider un plus sau un minus comportamentul rutier: mai bun decit Insa Turbo, insa inca sinistru

3. Federal Couragia MT

+- profilul arata destul de agresiv pt off-road, insa sunt pareri ca nu descarca suficient de bine si ca e slabut la noroi mai serios

+ comportament acceptabil on-road

Personal inclin spre Federal Couragia pt ca am senzatia ca face o medie mai buna medie "on-off" insa din acelasi motiv am ales acum 3 luni AT-urile si acum am ajuns la concluzia ca e mai mult de asfalt si drum de tara decit de off-road serios.

Nu imi voi mai permite anul acesta sa iau un alt set de gume si ma tot gandesc daca imi voi blestema zilele pe asfalt sau la iarna daca ma duc la Insa Turbo ...

Mai e si problema dimensiunii anvelopei. Acum am 245/75/16 si cred ca e o dimensiune foarte ok pt masina. Pe de alta parte, ma tot gandesc sa ma duc la "gumele de defender": 235/85/16 - as avea ceva crestere in diametru (de la 30.5 la 32) si consider ca profilul mai subtire e mai ok ...

Multumesc anticipat pentru orice pareri

Editat de Astral
Tot Samuraiul ' ii cel mai tare
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Anvelope MT pt Pajero SWB

primele sfaturi :)

- varianta 1: pastreaza AT-urile pt toata ziua si iesiri soft + un set de roti cu simexuri, de preferat insa turbo, pot sa fie si SH. nu uita ca din iarna asta se amendeaza lipsa anvelopelor de iarna, iar AT-urile de la BFG sunt allseason, au inscriptionat M+S si "fulgul". si sunt si foarte bune pe zapada. este varianta optima. iti pui simexurile doar cand vrei "scandal".

- varianta 2: vinde AT-urile si ia-ti MT (ca sa ai doar un singur rand de roti) dar sa ai grija sa aiba inscriptionat M+S (pe BFG MT KM2 am vazut eu ca este). si aici ti-as recomanda tot BFG, sunt bune si pe asfalt, sunt rezistente atat la solicitari offroad cat si la uzura, si daca ai grija iarna, te descurci bine si pe zapada. atentie ca masina ta e scurta si poti avea surprize cu gume fara aderenta buna pe zapada. mie personal mi se pare cea mai buna solutie cu BFG MT KM2.

daca vrei sa pastrezi un singur rand de roti, ramai pe BFG AT sau BFG MT, cu celelalte o sa ai probleme serioase pe zapada + amenzi ca nu respecti prevederile legale cu gumele de iarna.

daca vrei 2 randuri de roti, atunci AT + simex, ai maxim pt fiecare exploatare.

Link spre comentariu

Multumesc mult BooBoo de sfaturi ... de fapt acest topic e cumva ajutat de sfatul tau de acum doua saptamani cum ca ar trebui sa trec la MT-uri :)

Si eu sunt convins ca varianta cu doua seturi de gume e "cel mai bun compromis" ... partile cu adevarat proaste pentru mine in aceasta situatie sunt :

1. nu am unde sa depozitez "safe" inca un set de gume (am un set de 31/10.5/15 de iarna in balcon ... sunt anvelope de strada)

2. va trebui sa mai cumpar inca un set de jante ... si bugetul nu chiar permite (zilele astea tb sa montez si troliul si sa platesc diferenta ...). Jantele pe 15 de la alea de iarna sunt stock si praf ...

Cit priveste BFG MT, sunt convins ca e o anvelopa foarte buna, insa nu cred ca face un compromis mai bun pt ce imi tb mie decit Federal Couragia MT (profil mai agresiv, review-uri mult mai bune pentru comportamentul in teren (mai ales pt noroi)

Nu stiu prea multe despre Maxxis Mudzilla - nici nu prea e cine stie ce documentatie pe net - poate sa ma ajute cineva cu o opinie Maxxis Vs Federal MT ?

Sau Insa Turbo - cit de sinistre sunt pe asfalt ? mai am rinichi sau auz dupa un drum de 1000km pana la Botosani dus-intors in aceiasi zi ? :)

Link spre comentariu

pai cu profil simex nu mergi pe asfalt, decat ocazional si pe distante scurte pt a ajunge la traseul de offroad. daca zici ca ai deja niste gume de iarna, foloseste-le pe alea cu jantele lor, si vara :grin: eu am mers cu Pininul cu gume de iarna si era destul de acceptabil, si vara. iar pt teren ia-ti insa turbo profil simex, pe jantele de 16, si le pui pe masina doar cand iesi pe teren. sper ca nu locuiesti la etaj, sa trebuiasca sa cari rotile alea de fiecare data :old

ar fi o solutie, sa tii rotile cu simexuri la un atelier, si mergi acolo vinerea sa ti le schimbe baietii rapid, si lunea la fel, dar te costa 20 de lei fiecare schimbare...

Link spre comentariu

BooBoo, iese din discutie varianta cu doua seturi de gume si schimbatul in fiecare weekend ... stau la etajul 4 si am o constitutie destul de lenesa si nu foarte solida :grin:

De obicei cind cumpar ceva ma hotarasc instant si regret dupa aia :))

Desi acum sunt setat sa iau Federal Couragia MT in configuratia 235/85/16, mai am citeva zile la dispozitie sa reflectez si ma razgandesc (mai exact pt ca nu am destui bani si astept salarul dupa 01 Aug:)))

Am mai vorbit cu citiva off-roaderi si toti m-au sfatuit sa nu iau Insa Turbo daca am de gand sa merg mult cu masina pe asfalt (ca le fac praf imediat si ca nu se comporta ok). Mai raman celelalte 2 optiuni, si deocamdata votez pt Federal pt ca am senzatia ca face o mai buna medie on-off (si suna mai bine "Couragia" decit "Mudzila" :ha:)

Link spre comentariu

pai de aia ziceam ca sa iei MT si nu simex, si avand in vedere ca mergi mult pe asfalt m-am gandit la BFG MT KM2, plus ca-s "bune" si de iarna, sigur (si eu cochetez cu ideea asta).

bafta la ales guma minune. sau... cardanu fie cu tine! :wink:

Link spre comentariu

Pai mai asteapta vre-o doua saptamani, sa vedem cum ma descurc eu cu Couragia - poate asta e revelatia sezonului :))

Eu nu prea am incredere in Km2 -uri ... le-am vazut "la lucru" in noroi si nu mi-au facut o impresie buna deloc ... poate era masina sau soferul, sau poate aveau presiune prea mare ... dar gusturile nu le poti discuta :grin:

Link spre comentariu

Asumand ca voi merge pe Federal MT, care ar fi dimensiunea mai buna: 265/75/16 (32/10.5/16) sau 235/85/16 (32/9/16) ? Nu ma intereseaza consumul in mod deosebit sau stabilitatea pe sosea, doar cum ar conta off-road.

Link spre comentariu

Roaga pe cineva care are vreun model de care vrei tu, sa te ia la o tura pe coclau sa iti faci o idee despre cum merge la noroi, cum descarca, cum sta pe laterala...:h5

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Asumand ca voi merge pe Federal MT, care ar fi dimensiunea mai buna: 265/75/16 (32/10.5/16) sau 235/85/16 (32/9/16) ? Nu ma intereseaza consumul in mod deosebit sau stabilitatea pe sosea, doar cum ar conta off-road.

Practic au acelasi diametru. Pentru noroi merge mai bine 235/85R16. Daca pui si flanse de 30mm vei avea stabilitate mai buna

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

Roaga pe cineva care are vreun model de care vrei tu, sa te ia la o tura pe coclau sa iti faci o idee despre cum merge la noroi, cum descarca, cum sta pe laterala...:h5

Culmea e ca as vrea sa imi iau MT-uri acum sa pot sa vin la Agnita in August, banuiesc ca n-as prea avea ce cauta cu AT-uri :grin:

Nu sunt chiar asa de des intilnite gumele astea ... n-am vazut pana acum la nici un participant pe la intilnirile la care am mai iesit.

Deocamdata sunt pe cale sa risc sa le iau si vad eu daca stiu sa face ce zice reclama ca stiu ...

Link spre comentariu

Practic au acelasi diametru. Pentru noroi merge mai bine 235/85R16. Daca pui si flanse de 30mm vei avea stabilitate mai buna

Multumesc, iti dau dreptate si cred ca o sa merg pe 235 pana la urma ...

Link spre comentariu

Daca vrei doar un set de gume trebuie sa te astepti la un compromis.

Un Mt nu e silentios si nu are performantele unui At sau Ht pe asfalt si nu se comporta ca un Simex sau copie Simex in noroi.

Foarte multa lume lauda Bfg Mt Km 2 desi nu sunt la fel de bune in noroi ca si Km1.

Despre Federal lumea vorbeste de bine dar sa nu crezi ca e mare diferenta intre ele. Tot Mt-uri sunt.

Foarte importanta e si presiunea cu care mergi in ele. Si pe asfalt si in teren.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Cred ca ceea ce spui face perfect sens.

Nu am pretentii absurde de la noile gume : gen sa fie similare cu Simexurile in teren sau la fel de silentioase ca AT-urile pe asfalt ...

ce astept de la ele este sa fie clar mai bune decit AT-urile in teren, in special daca e ud sau ploua ... si ceva mai bune decit Simexurile pe asfalt :grin:

pt ca altfel nu face nici un sens sa schimb BFG AT-urile pe care le am acum ... care nu au nici 5.000km ...

Link spre comentariu

Multumesc mult BooBoo de sfaturi ... de fapt acest topic e cumva ajutat de sfatul tau de acum doua saptamani cum ca ar trebui sa trec la MT-uri :)

Si eu sunt convins ca varianta cu doua seturi de gume e "cel mai bun compromis" ... partile cu adevarat proaste pentru mine in aceasta situatie sunt :

1. nu am unde sa depozitez "safe" inca un set de gume (am un set de 31/10.5/15 de iarna in balcon ... sunt anvelope de strada)

2. va trebui sa mai cumpar inca un set de jante ... si bugetul nu chiar permite (zilele astea tb sa montez si troliul si sa platesc diferenta ...). Jantele pe 15 de la alea de iarna sunt stock si praf ...

Cit priveste BFG MT, sunt convins ca e o anvelopa foarte buna, insa nu cred ca face un compromis mai bun pt ce imi tb mie decit Federal Couragia MT (profil mai agresiv, review-uri mult mai bune pentru comportamentul in teren (mai ales pt noroi)

Nu stiu prea multe despre Maxxis Mudzilla - nici nu prea e cine stie ce documentatie pe net - poate sa ma ajute cineva cu o opinie Maxxis Vs Federal MT ?

Sau Insa Turbo - cit de sinistre sunt pe asfalt ? mai am rinichi sau auz dupa un drum de 1000km pana la Botosani dus-intors in aceiasi zi ? :)

Spune pas la Mudzilla daca vrei sa mergi si pe asfalt. Indreaptate spre Maxxis Trepador sau Maxxis Bighorn. Pe ambele Maxxis-uri compozitia cauciucului e ceva mai moale, nu o sa tina cat si un BFG MT KM sau KM2.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Cu AT-uri poti sa vi la standard, dar mai bine te hotarasti si vi cu MT-urile pe masina.:h5

"Standard" imi suna ceva de genul "cu femeile si copiii" :grin: imprumut niste MT-uri si tot vin la Open :banana

Link spre comentariu

Spune pas la Mudzilla daca vrei sa mergi si pe asfalt. Indreaptate spre Maxxis Trepador sau Maxxis Bighorn. Pe ambele Maxxis-uri compozitia cauciucului e ceva mai moale, nu o sa tina cat si un BFG MT KM sau KM2.

Daca Mudzilla nu e o optiune ... inclin din ce in ce mai mult pt Federal - arata mai agresiv decit celelalte Maxxis si e si mai ieftin. Multumesc de sfat :tk

Link spre comentariu

Salut. Eu am Discovery incaltat cu Cooper Stt 245/70 R17 si sunt un foarte bun compromis off-road mai serios/sosea. Sincer imi pare bine ca nu am luat A/T uri. Azi m-am intors de la mare, pe autostrada am mers 140-150 fara probleme, se comporta exceptional pentru cat de agresive sunt si in off si pe asfalt. Cred ca acest model sau Bf Goodrich m/t sunt variantele cele mai bune pentru a avea un comportament bun si pe sosea.

Link spre comentariu

Salut. Eu am Discovery incaltat cu Cooper Stt 245/70 R17 si sunt un foarte bun compromis off-road mai serios/sosea. Sincer imi pare bine ca nu am luat A/T uri. Azi m-am intors de la mare, pe autostrada am mers 140-150 fara probleme, se comporta exceptional pentru cat de agresive sunt si in off si pe asfalt. Cred ca acest model sau Bf Goodrich m/t sunt variantele cele mai bune pentru a avea un comportament bun si pe sosea.

Multumesc mult de sugestie. Cum descarca STT-urile la noroi ? Asigura ceva sustinere la inclinarile laterale ?

Link spre comentariu

Nu se compara cu Simex-urile( pe care nu le-am avut dar parerile celor care fac off-road in adevaratul sens sunt numai de bine). Se descarca foarte bine de noroi si pietre, nu le-am testat in noroi foarte cleios ( cei de pe forumurile off road straine care comenteaza comportamenul Cooper Stt spun ca acesta este punctul lor slab). Sustinere laterala buna, am testat acest lucru dar nu in noroi ci intr-o compinatie de pamant/pietris care arata a alunecare de teren.

Link spre comentariu

Salut,

Daca vrei sa testezi Federal Couragia M/T, iti pot oferi masina mea, care este echipata cu astfel de anvelope.

Am 31x10,5R15 pe un Pajero (V6-3,5) in Bucuresti.:h5

Ma poti suna la 0722257944 sau PM

Pe roti ca sa poti !

Pajero 3,5/99 - Off, Outlander 2,0/07 - On = Mitsubishi

Link spre comentariu

Cristi, multumesc mult pentru plimbare si "test" - au fost convingatoare :)

In consecinta sunt proaspat echipat cu un set de de Federal Couragia MT 235/85/16 de la Delta Group :banana

Ca prima impresie : anvelopele sunt doar putin mai zgomotoase pe asfalt decit AT-urile - mai exact fac un "zumzet" usor undeva peste 70kmh, insa nimic de speriat comparabil cu alte MT-uri similar de agresive

Pe pamant uscat stau cel putin la fel de bine ca AT-urile, insa asta nu are relevanta, ca nu pt drum de tara le-am luat ... :ha:

Cit priveste comportamentul la noroiala, o sa ies miine dimineata sa caut ceva balti prin jurul Bucurestiului si revin cu impresii.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare