Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope MT pt Pajero SWB

Kali

Postări Recomandate

Re: Anvelope MT pt Pajero SWB

Din pacate trece anul si nu prea am avut deloc parte de noroi ... decit niste balti si o singura urcare pe clisa.

Ca un review general:

- anvelopele sunt absolut excelente pe pamant uscat si umed, iarba si pietre. Se infing binisor la ravene si au suport mai bun decit BFG KM2 la inclinari laterale.

- pe noroi (dar n-am gasit noroi clisos decit la o singura iesire) nu descarca bine decit daca cobori presiunea la 1.8 -1.7. Ce-i drept, in span si cu 1.7 am urcat o panta la 45% si sus erau destul de bine descarcate. Aceiasi incercare la 2.0 bari a fost fara succes. Am mai trecut ceva balti mai mari si, din nou s-au comportat excelent.

Intr-un cuvant = pe teren sunt putin peste KM2 in orice conditii le-am testat, iar pe asfalt sunt putin sub KM2 - stabilitate mai slaba si aderenta subtire pe ploaie, dar exact la asta m-am asteptat din start. Sunt putin zgomotoase pe asfalt, dar nimic similar cu Simex-urile ...

Pentru mine, Federal MT este de departe cel mai bun compromis pentru un all-over MT, care vrea si putin mai "extrem" din cind in cind.

Editat de Kali
Tot Samuraiul ' ii cel mai tare
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc de raspuns , cred ca merg la Delta Group si cumpar 4 Simex ca sa nu am indoieli in teren . Am decis asa pentru ca am cateva randuri de jante pe care pot lasa anvelopele de vara si cele de iarna , imi iau niste dopuri pentru urechi si gata :wink:.

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

E interesant ca Federal Couragia tin la tavaleala pe asfalt. Dupa 15.000 km arata la fel ca atunci cand le-am cumparat.

Am pe alta masina BFG AT si nu prea se vede diferenta ...

Concluzia mea este ca atat Federalul cat si BFG-ul sunt anvelope cam de acelasi calibru.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Si ale mele au aproape 10.000km 80% asfalt, 20% teren. Abia se vede ca au fost utilizate, iar crampoanele sunt toate in buna stare :) Ce-i drept, pe asfalt rar trec de 90 kmh, si niciodata mai mult de 110 kmh. Peste viteza asta, masina se simte putin instabila (are legatura si cu inaltimea/ latimea anvelopei = 235/85/16).

Probabil ca in teren Simexul este considerabil mai bun, insa pt cine nu vrea sa se joace in fiecare weekend cu schimbatul gumelor, un MT mai agresiv gen Federalul este o optiune mult mai buna ...

Link spre comentariu

Dar diferenta intre Simexuri si Mt-Uri la zgomot pe asfalt cam care ar fi de la 1 la 10 ? cat simex cat Mt ?

M-ati inebunit , nu mai stiu ce sa cumpar :oo

Daca esti pasionat de noroiala, iti plac traseele scurte si grele si nu folosesti masina mult pe asfalt - Simexul is "the king"

Pe de alta parte, si cu un MT mai agresiv treci prin 95% din locurile unde treci cu Simexul, si daca preferi plimbarile mai lungi, in care mai intra si ceva asfalt, sau daca folosesti masina zi de zi, cum fac eu - opinez ca un MT gen Federal, KM2, Cooper STT, Kumho KL71 e o optiune mai buna.

Si eu am studiat vre-o 2 luni pana am ales Federalurile, si a fost o alegere "per intreg", nu numai pt teren, sau numai pt asfalt, etc ...

PS: Toate sunt compromisuri, cauciucul ideal nu exista :grin:

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Nu se preteaza la fel de bine si Insa Turbo profil Sahara la ce vrei tu sa faci cu masina ?

Poate ne spune un posesor de asa ceva care este treaba cu ele.[/QUOT

Excelente in noroi, descarca repede, nu am ramas niciodata blocat, dar pe sosea fac ca avionul iar la viteza , fiind inguste (235/85R16), la manevre bruste nu sunt stabile (poate cu 265/75R16 ar fi mai OK pe sosea)

Editat de stanley
Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare