Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

conversie pe elicoidale la mk1

MARCR

Postări Recomandate

Re: conversie pe elicoidale la mk1

Revin cu informatii noi pe acest subiect.

Dupa lupte seculare si cautat pe internet am gasit din o pereche de arcuri foi din dezmembrare plus 4 telescoape (2 fata si 2 spate) la 350 RON. Binenteles ca trebuie sa le curat, gresez samd dar e ok.

Am studiat in continuare pe directia cu arcurile elicoidale si am gasit tot din dezmembrari diferite punti spate pe elicoidale provenite de la Pajero Mk1. Aceasta transformare este o idee a mea de a renunta la arcuri lamelare daca se mai rup si astea ......

M-am gandit ca fiind masini de acelasi model este suficient sa inlocuiesc puntea pe lamelare cu cea pe elicoidale , sa fac adaptarile la prinderile pe sasiu pentru tiranti, bara antiruliu, si bara laterala. Mergand la fata locului sa vad puntea m-am lamurit repede ca nu este asa de usor sa faci adaptarile (chiar si pentru un doctor in materie ca Unimog). Mai simplu ar fi sa iei sasiul complet si cu asta basta.

Bun partea asta am lamurit-o. A mai ramas o problema: potrivirea grupului spate la carcasa puntii spate. Omul avea mai multe punti spate demontate la dispozitie si fiecare avea un numar diferit de prezoane pe flansa carcasei (8, 10 sau 12).

Repet toate proveneau de la Mk1 din diferiti ani de fabricatie si cu diferite motorizari.

Intrebarile mele sunt:

1. Este suficient sa se portiveasca la prezoane grupul spate pentru ca sa se potriveasca si la raportul de transmisie?

2. In ce masura schimbarea si a grupului fata (punte fata) poate rezolva problema unor eventuale necompatibilitati la rapoartele de transmisie?

Multumesc,

Tavi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 6 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare