costakala Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Pun intrebarea asta pentru ca am vazut ca in general g-urile urca in anumite pozitii(botu sus) si gr nu...tinand cont ca ar fi o investiti de ~1200e,ma intreb se merita,planetarele tin(la niste gume profil simex extrem pe 33) Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Concluzia e clara = merita . O punte cu blocant nu poate fi comparata cu una fara - angrenezi roata cu aderenta sau invirti fara rost pe aia in aer . Pretul e mare , foarte adevarat . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Merita. Banii sunt problema. Intre o punte cu blocant si una fara nu stiu cati prefera a doua solutie. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? planetarele tin si sunt chiar relaxate la un simex de 33 eu zic ca nu merita decat pentru concursuri, in rest, mai bine troliu pentru situatii mai speciale forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costakala Postat August 5, 2011 Autor Partajează Postat August 5, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Ideea e ca facem trasee din ce in ce mai grele(zona muntoasa,pamant afanat prin paduri)si cateodata din cauza adrenalinei dai in masina mai mult cand ar fi mai simplu de intins sufa .....e clar ,cu puntea fata blocata ar fi mai relaxant .... Vreo idee de site cu ceva arb-uri mai ieftine(cum ar fi http://www.raptor.it)....apropo greu de montat corect ??? :) Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? planetarele tin si sunt chiar relaxate la un simex de 33 eu zic ca nu merita decat pentru concursuri, in rest, mai bine troliu pentru situatii mai speciale Troliu mai bine decat blocant e ca si cum ai cupla 4x4 dupa ce esti intepenit. Din punctul meu de vedere, nu exista variante daca bugetul permite un blocant. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 (editat) Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Eu mi-am pus blocantul fata dupa etapa de la Mures si de atunci au aparut problemele. Pana atunci nu am rupt niciodata vreo planetara, MRL si am facut zeci de iesiri, 3 cupe, 2 etape de campionat, inclusiv cu 35-uri. La Odorhei nu prea am folosit blocantul (era multa piatra si prindea roata), asa ca testul l-am facut la REA. Ca si comportament, masina urca mai bine, dar nu iti inchipui ca scapi de troliu. Practic, cu blocant fata-spate Patrolul urca aproape la fel de bine ca o masina cu 2-300 de kg mai usoara, dar numai cu blocant spate. Aici vorbesc de teren ud, fara piatra de care sa agate roata... Bilantul: Un MRL rupt in ziua 2 (fata blocata pe o troliere), o planetara rupta in ziua 3 (fata blocata pe sleauri, roti virate), fata rupta complet (nu stiu inca daca MRL-urile sau planetarele) in trial. Asta cu roti de 33''. La Toyota 73, cu blocant fata nu am reusit sa rup pana acum nimic (e drept ca am planetare HD, dar nici nu i-am dat in cap ca la Patrol). Blocantul fata il folosesti pentru a proteja masina, in locuri unde in mod normal trebuie sa-i dai span, cu blocant fata treci cu viteza mai mica. Daca insa esti mai iute de talpa sau pleci de la premiza ca poti sa-i dai in goarna ca Patrolul nu se rupe, patesti ca mine... Ca o parere personala, nu prea merita blocantul fata. In loc de 1500 de eur (blocant+compresor+manopera) si riscul sa ramai prin padure, mai bine te troliezi de cateva ori si asta este. PS: Inca un lucru interesant. In momentul cand rupi o planetara/MRL, cu fata blocata, ai tractiune pe 3 roti (2 spate si una fata). Cu toate acestea comportamentul masinii se schimba radical, senzatia e ca nu mai trage fata deloc. Cu masina intreaga si fara niciun blocant se urca muuuuuult mai bine decat cu blocant fata-spate si 3 roti tractoare. Din ce am inteles satelitii care muta sarcina de pe o roata pe alta au aici rolul cel mai important. Editat August 6, 2011 de razvanutza Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Buna ziua ! @razvanutza: Un lucru este clar, in conditii extreme, orice se poate rupe, cu blocant sau nu, dar in special cu blocant. Sunt variante mai ieftine de 1500 Euro, banuiesc, dar nu cunosc oferta aftermarket pentru Nissan. Ca exemplu, blocantele 100% pentru Cherokee m-au costat vreo 300 Euro bucata parca, daca imi aduc bine aminte. Din punctul meu de vedere, MRL-urile nu au ce cauta pe o masina 4x4, indiferent ca sunt manuale sau automate. Este elementul fuzibil daca utilizezi si blocant in puntea aferenta. Pe de alta parte, fara un blocant central, degeaba ai blocant in puntea fata, ca tot in regim de maxim 4x2 o sa ajungi in cazul extrem. Iar fara trei blocante, nici o masina cu doua axe motoare si patru roti nu stie sa mearga in regim de 4x4, oricat ai incerca. Iar cu o planetara fata sau MRL distruse, fata nu va trage deloc, daca nu ai si blocant central. Definitiv blocant fata, dupa cel central si cel spate. Troliu poate mai tarziu... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Dragos la Patrol cand treci pe 4*4 nu e ca si cum ai avea centralul blocat? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Dragos la Patrol cand treci pe 4*4 nu e ca si cum ai avea centralul blocat? Nu.....din simplul motiv ca asta ar insemna sa ai......diferential central ! Ori diferentialul central nu e acelasi lucru cu o simpla cutie de transfer : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40250-Cum-se-pune-diferential-central&p=412230&viewfull=1#post412230 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 (editat) Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Nu.....din simplul motiv ca asta ar insemna sa ai......diferential central ! Ori diferentialul central nu e acelasi lucru cu o simpla cutie de transfer : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40250-Cum-se-pune-diferential-central&p=412230&viewfull=1#post412230 Astral, din explicatia lui Magnum eu am inteles exact ca baghy: In acest moment, transmisia "full-time", cu diferentialul central blocat, lucreaza exact ca transmisia "part-time", cu axa fata cuplata Concret, la mine cu o planetara rupta, cu blocant fata-spate, pe 4x4L trageau celelalte 3 roti cu aceeasi viteza. La Toyota 80, cand am rupt planetara fata, daca nu blocam centralul nu plecam de pe loc chiar daca era 4x4 full-time. Practic, diferentialul central simtea ca o roata se invarte mai repede (aia cu planetara rupta) si transfera toata puterea motorului la ea... Editat August 6, 2011 de razvanutza Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Buna ziua ! @razvanutza: Un lucru este clar, in conditii extreme, orice se poate rupe, cu blocant sau nu, dar in special cu blocant. Sunt variante mai ieftine de 1500 Euro, banuiesc, dar nu cunosc oferta aftermarket pentru Nissan. Ca exemplu, blocantele 100% pentru Cherokee m-au costat vreo 300 Euro bucata parca, daca imi aduc bine aminte. Din punctul meu de vedere, MRL-urile nu au ce cauta pe o masina 4x4, indiferent ca sunt manuale sau automate. Este elementul fuzibil daca utilizezi si blocant in puntea aferenta. Pe de alta parte, fara un blocant central, degeaba ai blocant in puntea fata, ca tot in regim de maxim 4x2 o sa ajungi in cazul extrem. Iar fara trei blocante, nici o masina cu doua axe motoare si patru roti nu stie sa mearga in regim de 4x4, oricat ai incerca. Iar cu o planetara fata sau MRL distruse, fata nu va trage deloc, daca nu ai si blocant central. Definitiv blocant fata, dupa cel central si cel spate. Troliu poate mai tarziu... Stima, Dragos Dragos, Din pacate piata after-market la Patrol e slaba. Masina e destul de robusta stock (nu prea exista HD la cruci, planetare, grupuri) si in plus vine si cu blocant spate din fabrica. Din cate stiu blocantul fata e numai cel produs de ARB (1000 eur+200 compresorul + 200 montajul), varianta cu chinezarii cade din start. Personal mi-as fi pus un autoblocant pe fata, nu stiu daca exista fabricant de asa ceva pentru puntea de Patrol... Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Buna ziua ! Ca sa lamurim lucrurile, daca ai diff central dar nu il poti bloca, nu vei avea 4x4 nici cu blocant in fiecare punte, deci, doar 4x2 in cazul extrem, dupa cum spuneam. Daca nu ai deloc diff central (adica ai exclusiv cutie de transfer pur-sange), ceea ce este foarte bine la o adica, poti avea 4x3 daca ai un blocant spate, si 4x4 cu un al doilea blocant in puntea fata. Eu am si posibilitatea de 4x3, avand doua blocante si cutie de transfer fara diff central, pentru ca la puntea fata am montat un mecanism cu cablu, actionabil din habitaclu, din care pot sa cuplez planetara din dreapta sau nu. Acest lucru ma ajuta la viraje cand sunt prins la inghesuiala pe teren moale, dar consider ca nu am nevoie de 4x4. Acest mecanism nu este MRL, ci un inel de cuplare asemanator cu cel din cutiile de viteze. Inelul de cuplare comanda cuplarea/decuplarea celor doua jumatati din care este alcatuita planetara asa-zisa lunga. Cand o sa trec pe puntile mari, voi scoate din functiune si acest sistem, si MRL-urile cu care este dotata viitoarea punte fata. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Dragos, Patrolul nu are diferential central. Practic in 4x2 trage numai spatele , la 4x4H/L trag si fata si spatele cu aceeasi turatie. Din acest motiv nu se recomanda sa se mearga in 4x4 pe asfalt la masinile fara diferential central sau cu centralui blocat. La curbe fata si spatele parcurg distante diferite in aceeasi perioada (sunt pe cercuri cu raza diferita) dar rotile se invart cu aceeasi turatie datorita lipsei/blocarii diferentialului ceea ce duce la tensiuni in trasmisie. De atlfel asta e si o modalitate de testare a functionarii blocantului central. Cu el blocat intorci masina in loc (preferabil pe pietris) si una dintre roti - de obicei pe spate - ar trebui sa scartaie (ca si cum ar fi franata)... Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Buna ziua ! Daca nu ai diff central, e foarte bine, zic eu. Si asta explica si de ce tragea si jumatate din fata in cazul ala cu 4x3, descris de tine, cand ai rupt ceva acolo. Referitor la ruperea unei piese la masinile noastre, citez din afirmatiile unuia patit: "When something breaks, it's just nature's way to show you it's time to upgrade". Si se aplica si in alte domenii, nu numai in cele legate de auto... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Salut, am si eu Patrol si ma bate gandul sa pun diferential fata. dar eu m-am uitat mai mult catre un Detroit autolocker din simplul motiv ca nu mai ai riscuri ca la ARB sa-l uiti blocat si sa rupi planetare si alte chestii.plus ca e cam la juma de pret. @razvanuta: un prieten are un patrol 4.2i modificat de extrem cu roti pe 37 si a rupt o singura data planetara fata pe o urcare unde i-a dat de a rupto dar mai mult din cauza ca a uitat sa completeze ulei in punte cu arb-u blocat si mrl originale. deci verifica la tine puntea ca nu exista sa rupi cu 2.8td ai tu parca? si roti de 33 planetarele la patrol. iar la ARB daca virezi cand e blocat exista sanse sa rupi ceva. Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costakala Postat August 20, 2011 Autor Partajează Postat August 20, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Sal mihai,unde ai gasit detroit locker...da un site...ms Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Sal mihai,unde ai gasit detroit locker...da un site...ms http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64670-Differential-locker-Detroit-Locker&p=724822#post724822 aici pe forum este cineva care vinde sau a mai gasit copilotul meu pe ceva site din anglia Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LEGION Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? sal! si eu am optat pt un blocant fata si iti pot spune ca face toti bani, urc in relanti pe unde atli se chinuie rau,ajuta mult la noroi, masina s-a schimbat mult decand are blocantul fata. e adevarat ca nu il folosesc tot timpul dar la nevoie ma ajuta. e un blocant original de nissan,de spate, cu mici modificari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucica Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? colegul macfero aduce autoblocant detroit locker eu astazi la-am ridicat de la curier Patrol 3,3L Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dj78san Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 salut exista cumva Patrol Y61 , an 99 , fara diferential spate blocabil stock ? multumesc. dj78san@yahoo.com 0722.251.978 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TractoRila Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? parca cele de Olanda ''Viata trebuie savurata, nu suportata'' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dj78san Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? parca cele de Olanda deci exista...ok multumesc mult. Pai si in cazul asta , ce e de facut daca eu vreau sa fie blocabil dif spate? dj78san@yahoo.com 0722.251.978 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? daca vrei sa ai diff spate blocabil....montezi unul.....original...sau aftermarket simplu nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FORESTMAN Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Re: Merita un diferential blocabil pe puntea fata la y60 ? Merita pentru ca in situatia cu o roata din fata in aer, puntea fata contribuie zero la tractiune, si daca o roata e foarte descarcata si patineaza, efectul e foarte mic, rotile unei punti cu diff deschis tragand cu forta egala dar e data de roata cu cea mai mica aderenta. BENZ G, ca altceva ce ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate