zep Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 in urma cu 2 zile mi-am facut un gard electric pt cai folosind o baterie de masina un releu de semnalizare si o bobina de inductie. sistemul functioneaza foarte bine si costul evident e mai mult dect decent. intrebare pentru cunoscatorii in ale electronicii cu ce pot inlocui releul de semnalizare? (acesta cred ca e piesa cea mai slaba in sistem) ce piesa sau circuit se poate folosi pentru a alimenta intermitent bobina de inductie ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Re: solutie gard electric Poti folosi un releu electronic de timp sau multifunctional. Numi vine in minte acum decat cel de la SCHRACK ... ZR5MF011; merge de la 12 la 240 VAC/DC. Timpii sunt reglabili de la 0,1 secunde la 100 ore. Daca curentul pe bobina e prea mare poti folosi ca releu intermediar un releu obisnuit de 12V/30A. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat August 5, 2011 Autor Partajează Postat August 5, 2011 Re: solutie gard electric multumesc ma apuc de studiat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Re: solutie gard electric sunt off topic cu intrebarea mea, dar, mere si la oameni chestia asta? asi curenta cativa pentru sperietura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat August 6, 2011 Autor Partajează Postat August 6, 2011 Re: solutie gard electric sigur ca merge l-am incercat sa vad daca functioneste incaltat , la 25 de m de bobina produce o piscatura deranjanta descult.....produce urlete dupa 3 zile de functionare non stop releul de semnalizare a perit nu mai clipoceste vreau sa incerc un releu de semnalizare electronic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: solutie gard electric am cumparat un pastor electric varianta reglabila...adica mai scump merge de rupe am imprejmuit aprox un ha si pe capatul alalat adi a decalrat ca nu stie ce vor face vacile...dar omul nu pune mana a doua oara probleme 1. face scurt pe langa suportii de fir, la 1 cm de plastic descarca scanteie ca si la bricheta 2. la porci nu e prea bun adica ei au o viteza mai mare de deplasare, si cand prind socul.... o tasnesc inainte si rup firul, asa ca nu merge prea mult eu am renuntat la el desi am dat 350 ron e baterie si 300 ron pe pastor consider ca functioneaza dar nu e o solutie de incredere nesupravegeat sau intretinut periodic forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate