nick67 Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Dupa lift-ul de 2" facut la Defender 90 m-am gandit sa schimb si panhard rod, radius arms si trailing arms, toate HD si cu bucse de poliuretan. Tracking rod si Drag link au fost si ele puse HD, cu capeti gresabilicu tot. Dupa schimbare a inceput sa vibreze volanul la accelerare, vibratia ce tine pana intra motorul in turatia de lucru - atunci se opreste.Parca merg pe urme de tanc. Panhardul fiind reglabil, l-am lungit cu 0.8 mm fata de cel vechi pentru a realinia puntea. Tot de atunci se dezactiveaza si ABS si TCS in cea mai mare parte a timpului. Dupa ce am fost la refacut geometria s-au stins senzorii, aveam ABS si TCS din nou, insa dupa juma de ora si-au revenit si s-au aprins din nou. Se pare ca bucsele de poliuretan sunt prea dure fata de cele de cauciuc si pana nu se aseaza va vibra in continuare.Deci nu o sa mai am pietre la rinichi. Are cineva vreo idee de remediere? Totul pe dedesubt este strans la specificatiile din manualul LR, nu joaca nimic, bucsele au fost unse cu vaselina. Tinand cont ca in vestul tarii nu pot da de un tester pt Defender 2008, solutia este de a merge la Bucuresti pentru tester, insa poate rezolva doar senzorii. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Eu sincer spus nu sunt de acord cu bucsile de poliuretan. Sunt foarte dure si la vibratii indelungate sunt casante. Tot pe bucsile originale as merge. Este si parerea lui Kess de aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58229-Cooper-Tires-24-Hours-4x4-2010-Grecia A facut bucsile de poliuretan varza. Ar mai fi poate de modificat si wide-angle la cardane. Zic poate pentru ca nu poti sa-ti dai seama de vibratii decit daca masina este urcata pe rampa si mergi cu ea cu diferite viteze. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sky Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Nick de cand am inaltat-o cu 5 cm si eu am o usoara vibratie insa o simt mai pregnant in pedalier pe o plaja foarte scurta de accelerare intre 60-65 km/h. Am fost la mecanic si am incercat sa-i dam de capatai insa totul pare rigid si la locul lui. Va fi imposibil de gasit exact unde este problema, Solutia ar fi: prin excludere schimband pe rand cu componente HD bucsele, barile si cruci cardanice. Cheltuiala prea mare pentru un disconfort marunt. Senzatia este comparabila cu atingerea masinii de ras (barbierit nu hahaha). Cred ca Marius are dreptate si problema vine de la usoara modificare a unghiului cardanului. Insa eu nu as vrea sa schimb crucile cardanice pana cand nu vor aparea uzuri care sa justifice aceasta operatiune. Sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat August 7, 2011 Autor Partajează Postat August 7, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Mersi Dorine. Prima data am schimbat arcuri si telescoape cu Terrafirma +2" Medium si in acelasi timp barile de directie HD-de atunci mi se aprind becurile de ABS si TCS care se pare ca sunt si dezactivate. Dupa aia am schimbat Panhard Rod, Radius arms si trailing arms si a inceput vibratia. Vibratia nu ma deranjeaza prea tare -apare doar la accelerare puternica si intre 1500-2000 RPM.Dar parca motorul este franat de ceva si merge greu. Dupa ce am lungit Panhard rod cu juma de tura s-a mai atenuat vibratia. Poate o sa pun distantiere de cardane de 1.5 cm dar mai astept pana rezolv cu senzorii.Senzorii cred ca sunt de vina de fapt pentru prima problema-am vazut asta si ieri seara in padure unde am ramas in santuri pe care ar fi fost normal sa le trec daca mergea TCS, chiar daca 2 roti erau suspendate la 20 cm de pamant. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Daca vrei tester aproape poti sa mergi la Oradea la reprezentanta....sa-ti dea foaia de diagnoza... in rest nu te lua dua ei ca-s varza... dar testerul nu minte... eu am convingerea ca vibratia e din cauza cardanului. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sky Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Sierrafery, baietii de la LR Oradea par a nu mai avea gat. La intrebarile pe care le pun clientii (in legatura cu masinile) au tot ridicat din umeri, incat acum umerii le-au ajuns in dreptul urechilor. Eu si un alt prieten de-al meu, posesor de Defender mai trecem pe la ei doar daca vrem sa le vedem fetele mirate! Este de-a dreptul imposibil sa le pui o intrebare tehnica care sa si primeasca un raspuns. Sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Dar Aradul la Fery este mai aproape. Acum cica aveti si autostrada parca. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat August 7, 2011 Autor Partajează Postat August 7, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Dar Aradul la Fery este mai aproape. Acum cica aveti si autostrada parca. Am vorbit cu Feri dar nu are setat testerul decat pt Discovery. O sa vad dupa MMOF.Mersi. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 (editat) Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Salutam! si eu cred ca vibratia e de la cardan. Acelasi lucru a fost si la mine , uita-te cu atentie daca nu cumva vezi si lovituri in dreptul crucilor dinspre cutie. La mine s-a rezolvat folosind un cardan de D2 (pina in 2002), dar totusi a mea este inaltata cca.7cm . Daca crezi ca si la tine vibratia provine de la cardan , am la vinzare un cardan mai special aproape nou. Editat August 8, 2011 de a DY 1 Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat August 7, 2011 Autor Partajează Postat August 7, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Mersi la toata lumea. Vibratia nu cred ca este din cardane, apare la turatii joase (cand,intr-adevar, cardanul nu se roteste uniform pana intra in turatia de lucru), a aparut doar dupa schimbarea radius arms si panhard rod.Maine o sa ajustez din nou panhard rod si mai vad.Eventual pun la loc panhard rod ala original nereglabil si vad atunci, cum zicea Sky, prin excludere. Oricum ma programez la Landatelier dupa MMOF sa vad ce mai e de facut. Eventual o sa pun flanse de 1.5 cm pe cruci, dar ramane de vazut. O sa va tin la curent cu cele 2 probleme( vibratie si senzori ABS/TCS) VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Cardanele au crucile aliniate ? ( Asta fiind o sursa sigura pentru simptomul descris ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat August 8, 2011 Autor Partajează Postat August 8, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" O sa verificam si crucile.Maine dimineata o sa o bag iar la reglat geometria si vedem cum stau aliniate toate.O sa punem la loc panhard originala si sa facem masuratori din nou. Sper ca prin excludere sa gasim cauza. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Septembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Am revenit la panhard originala, nereglabila, pana voi gasi pe cineva sa o regleze pe cea reglabila. Nu mai am nici vibratie, nu se mai aprind nici becurile de ABS si TCS(la Defender sunt doar 2 "3 amigos")-eraq senzoruld e ABS de fata stg desprins si s-a rezolvat. Acum am din nou un defender care nu mai necesita Diff Lock prin noroaie. Mersi pentru gazduire, Forum 4X4. Nick VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 (editat) Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Nick, voi incerca sa iti calculez eu ce lungime totala ar trebui ca sa aiba bara panhard ca sa fie totul ok. Am nevoie de lungimea barii panhard originale masurata din mijlocul suruburilor de prindere. In mm si cat mai exact. Mai am nevoie si de distantele de la mijlocul fiecare surub de prindere la pamant. Masurarea sa se faca cu masina pe roti pe un loc drept si cu rotile umflate egal. Teoretic, la un lift de 2", puntea ar trebui mutata cu 6 mm pentru a se alinia cum trebuie. Mare atentie si la bucsile de caster care trebuie sa fie pozitionate corect conform instructiunilor. Editat Septembrie 20, 2011 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Septembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" Nick, voi incerca sa iti calculez eu ce lungime totala ar trebui ca sa aiba bara panhard ca sa fie totul ok. Am nevoie de lungimea barii panhard originale masurata din mijlocul suruburilor de prindere. In mm si cat mai exact. Mai am nevoie si de distantele de la mijlocul fiecare surub de prindere la pamant. Masurarea sa se faca cu masina pe roti pe un loc drept si cu rotile umflate egal. Teoretic, la un lift de 2", puntea ar trebui mutata cu 6 mm pentru a se alinia cum trebuie. Mare atentie si la bucsile de caster care trebuie sa fie pozitionate corect conform instructiunilor. Mersi Max. O sa masor in zilele ce urmeaza distanta intre centrul celor 2 suruburi din capetele panhard. Cand am pus bara reglabila am marit-o cu 8 mm cum am gasit pe undeva. Bucsele +3 grade de la radius arm sunt excentrice si le-am pozitionat conform specificatiilor din manuale, cu distanta/pozitia exact ca si in sablonul care era in cutie. Eu tot cred ca neflexarea era din bucsele de poliuretan care sunt mult mai dure decat cele de pe originale.Poate si trailing arms de pe spate care erau tot cu corectie 3 grade/+bucse poliuretan afectau flexarea. Acum am lasat telescoapele originale si arcurile ce au venit in kitul +2"(medium ) si este OK. Am observat ca telescoapele din kitul de +2", dupa ce le-am dat jos dupa MMOF(deci dupa 1000-1500 km) aveau bucsele de jos deformate-se pare ca nu erau chiar potrivite pentru bratele +3grade sau or fi fost prea scurte sau prea lungi.. O zi faina,Nick. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" pe discoul meu I am patit acelasi lucru dupa arcuri si bucsi de poliretan ....in prima faza a crapat crucea de la cardanul fata de langa punte ... inlocuit cruce cu un gkn vibratia s a mentinut de atunci am facut vreo 5000 de km dar totu pare in regula ....( dupa spusele producatorului de arcuri am pus amortizoare de lungime standard si bara panhard originala) .... am ramas fara idei..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" O sa verificam si crucile.Maine dimineata o sa o bag iar la reglat geometria si vedem cum stau aliniate toate.O sa punem la loc panhard originala si sa facem masuratori din nou. Sper ca prin excludere sa gasim cauza. Nicule, acu intreb si eu ca sa ma aflu in treaba : da ce-ti veni frate, o bagi in concurs ? Bun venit in lumea celor care nu mai contenesc sa modifice si sa repare probleme pe care nu le-ar fi avut daca nu s-ar fi apucat sa modifice ce-a elucubrat fabricantul dupa ani de cercetare si teste... DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Re: Vibratie in volan Defender 90 dupa lift 2" pe discoul meu I am patit acelasi lucru dupa arcuri si bucsi de poliretan ....in prima faza a crapat crucea de la cardanul fata de langa punte ... inlocuit cruce cu un gkn vibratia s a mentinut de atunci am facut vreo 5000 de km dar totu pare in regula ....( dupa spusele producatorului de arcuri am pus amortizoare de lungime standard si bara panhard originala) .... am ramas fara idei..... rezolvat problema.....:banana reglat joc rulmenti pe fata si refacut directie :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate