Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modulatie sau putere ?

dac_SSS

Postări Recomandate

Re: am si eu o intrebare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

amun president Jackson 2 ASC cu putere reglabila de la 4w pina la 28w .daca emit 4 w dar receptionez 28w are ceva in afara tarii.ms si sc daca nu m-am exprimat corect:tk

Puteti receptiona pe ce putere vreti, "nu se pune". La receptie emiteti fix zero. La receptie nu conteaza puterea statiei receptoare, doar sensibilitatea ei. Singurul lucru bun la o statie puternica este ca te faci auzit pe distante mari cand ceri ajutor, SOS etc. sau sa comunici cu o statie similara sau mai puternica. Dar nu poti auzi confirmarea unei statii standard 4W daca e departe.

In schimb nu stiu daca politia distruge statiile care sunt peste 4 W doar daca emit, sau le distrug asa "preventiv" daca sunt montate.

father of three.

ex HZJ 80

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: reglementari radio CB

exact ce se spunea mai sus in receptie nu folosesti puterea deloc doar in emisie,

la receptie te ajuta o sensibilitate mai buna si o instalatie bine pusa la punct, adica o antena calibrata si verificat ca intradevar sa ai cei 50 de ohmi si SWR 1:1,1 sau macar sub 1,5 care iti permite sa te incadrezi intr-o pierdere de 4% aproximativ.

ideea e ca intradevar in Mobil nu poti comunica pe distante mai mari de 25 Km deasemenea distanta aproximativa... de ce? pai foarte simplu...Pamantul nu este plat iar antenele pe care le folosim cu totii in Mobil adica pe masini cu talpa magnetica sau cu montura fixa sunt omnidirectionale adica emit teoretic un tor pe toate cele 360 de grade in jurul spicului.

revenind la faptul ca pamantu nu e plat de aici reiese si este demonstrat ca daca infigi un "bat" in pamant cu inaltimea de 1 metru si duci o tangenta la suprafata pamantului dupa aproximativ 25-27 km aceasta unda (tangenta) "iese" in spatiu. aici vorbim de comunicarea cu unda directa cand in termeni de radioscamatori :grin: antenele se "vad" (desigur aici se face presupunerea ca esti pe un teren de campie rara obstacole sau mai simplu pe ocean undeva.

deci folosirea unor puteri mari se justifica doar prin simplul fapt ca il "acoperi" pe celalalt care probabil va emite in acelasi timp cu tine dar cu o putere mult mai mica.

sa fim seriosi ca daca e sa facem un sondaj majoritatea celor care utilizeaza puteri mari sunt TIR-isti in rest nu prea sau cazuri izolate...

si cum spunea cineva...citez:"cel mai bun amplificator este antena" cel mai bine e sa le reglati :) ca vor merge si mai bine, iar un lucru deasemenea important este microfonul si reglarea acestuia sau reglaj facut in statie sau din statie referitor la "modulatie". De cele mai multe ori o modulatie buna compenseaza lipsa semnalului, te poti auzi foarte bine si clar pe modulatie dar fara Semnal.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare