ipampu Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Daca nu ai la indemina aparatura necesara verificarii presiunii in pneuri, un test mai vechi ar zice cica asa: - se traseaza cu creta o linie transversala pe suprafata de rulare a anvelopei - se ruleaza pe asfalt uscat citiva pasi - rezultat: --- daca linia de creta s-a sters in mod uniform presiunea e ok --- daca linia de creta nu s-a sters in zona mediana a suprafetei de rulare ci doar pe laterale presiunea este prea mare. In rest daca NU folositi gumele originale si excluzand parerea senzorilor de presiune (TPM), ce nivel de presiune folositi in gume (bari) pe macadam uscat, pe teren cu bolovani, pe asflat sau prin noroaie? :x Ionut 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lascarrica Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Re: Ce nivel de presiune recomandati? Linia de Creta din cate stiu exista un autocolant pe stalpul de la usa soferului unde sunt indicate presiunile. cred ca 1.8 ... chiar sunt curios si ma uit ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Re: Ce nivel de presiune recomandati? Linia de Creta E fix invers cu creta. Daca se sterge pe margini -> presiune mica, daca se sterge pe mijloc -> presiune mare. BFG KM2 31/10.5/15 pe asfalt intre 1.8 si 2 bar, iar in teren intre 0.9 si 1.3 bar. Daca nu sunt noroaie prea mari sau urcari pe ud si daca ma :fk2 prea tare lenea, nu le mai scad presiunea cand ies prin padure. Masina are putin peste 2 tone. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lascarrica Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Re: Ce nivel de presiune recomandati? Linia de Creta eu am 1.8 in oras (buc) si scad la 1.5 off ... gume general grabber 31/10.5/15 La prima iesire scad mai mult sa vad cum se comporta shogunu. Trebuie sa "rasfoiesc" serios forumul ca tot inveti.:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate