oresti Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 pante 60 grade coborare lenta pt a testa franele si aderenta. masina domnisoarei R.R. :wink: http://www.youtube.com/watch?v=CkCjD9nfFgA&feature=related Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oresti Postat August 8, 2011 Autor Partajează Postat August 8, 2011 Re: Are Toyota frane ? sapt viitoare testam Kaiserul in panta de 75-80 grade.:wink: all this for YOU, in the name of hobby and fun. :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oresti Postat August 8, 2011 Autor Partajează Postat August 8, 2011 Re: Are Toyota frane ? Frane are,aderanta nu prea... eu zic ca la 2 tone , scurta si resapate pe 11 latime , se descurca ok in panta respectiva. Intradevar e loc de mai bine dar nu sunt fonduri pt pneuri 'a la carte':ha: O sa incerc o coborare mult mai abrupta , la vreo 70% pe inclinometru sa vezi atunci rupere de aderenta :ha::ha::ha: Ar mai fi si arcurile si amortizoarele pe fata din 1998 :roll: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Re: Are Toyota frane ? Maestre,ce pneuri ai recomanda matale? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oresti Postat August 8, 2011 Autor Partajează Postat August 8, 2011 Re: Are Toyota frane ? Maestre,ce pneuri ai recomanda matale? maestre? lol. nu chiar, Pe ce masina , ce inaltare, ce motorizare, pt a face ce? e complicat. Ex. eu as incalta toyota lui RR , cea din video cu BFG'uri MT de 31. Va face macadam ,sosea, si f putin off road unde la nevoie are un blocant spate. Acum are niste resapate parate pe 32 care sunt prea inalte si dure pt arcurile si amortizoarele obosite ce le detine. Ca sa compensez cat de cat merg pe 1.5 cu ele dar risti sa le de- sapezi:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Re: Are Toyota frane ? La asta faceam referire si pentru standard. Nu are nicio inaltare masina? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oresti Postat August 8, 2011 Autor Partajează Postat August 8, 2011 Re: Are Toyota frane ? La asta faceam referire si pentru standard. Nu are nicio inaltare masina? masina din video? nu. stock, standard, varza :ha: dar nu as inalta deloc o masina de standard. Pneuri moi cat mai putin cramponate pt a face priza pe macadam MT'urile sunt perfecte cat timp nu sunt resapate. suspensia buna face mult. Nu ai nevoie de flex mare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oresti Postat August 8, 2011 Autor Partajează Postat August 8, 2011 Re: Are Toyota frane ? Apropo de flex : la noi f multi sunt inca sub impresia ca mega flexul ajuta mult pe sleauri si ce se mai practica prin padure pe acolo. Nimic mai gresit. Mega flexul se trage de la Americani si RockCrawling. La cea ce facem noi , de multe ori dauneaza grav. Am construit 2 masini acum 3-4 ani cu mega flex si cu toate ca pareau a trece peste orice , .... nu era chiar asa. Da ,trec peste bolovani , ajuta sa pui roata jos pt a face priza dar per total dauneaza suspensiei si pieselor ce duc puterea la roti mult mai mult decat ajuta. Pe sleurile noastre cand pe laterala , flexul descarca caroseria si o propteste in peretele sleaului cea ce este un mare no-no. Autoblocantele gen Detroit compenseaza extrem de mult din lipsa mega-flexului . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Re: Are Toyota frane ? Pe sleurile noastre cand pe laterala , flexul descarca caroseria si o propteste in peretele sleaului cea ce este un mare no-no. Autoblocantele gen Detroit compenseaza extrem de mult din lipsa mega-flexului . Pe sleaurile noastre iti trebe agatare laterala a pneului ,combinata cu un blocant 100% intre punti si pe spate,face minuni,crede-ma! Am testat! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Re: Are Toyota frane ? 90-ul e avantajat in rally raid (ce e de fapt standardul) de mai multe elemente: -suspensia independenta fata -greutatea relativ mica -stabilitate buna pe inclinatii laterale desi iti induce senzatia de rasturnare (aceasta senzatie se inlatura total prin span "in contra" - adica te duci pe directia in care nu vrei sa-ti fuga fundul masinii). 90-ul mai este slab pe racire ...radiatorul este insuficient (un ventilator electric suplimentar si o eventuala priza in capota ii pot asigura o racire decenta chiar si intr-o exploatare indelungata "in rosu") . Nici la capitolul frane ...90-ul nu sta stralucit ... Alt punct slab: cutia de transfer ... :grin: Noul profil MT (KM2) de la BFG nu cred ca nu te va avantaja in acest tip de traseu. Mai bine cauti ceva cvadublu cramponat (4 randuri de crampoane). De asemenea un seting rigid al suspensiei (chiar 4 amortizoare pe puntea spate) ar deveni usor interesant. Cu un minim 1.8 bari ... (daca te tin rinichii chiar si mai mult) Fara kit de SL 32-ul (care e de fapt un 31.5) intra la limita ...iar 31-ul e o alegere buna cu conditia sa nu fie lata (31x10.5x16 de ex...din cate stiu eu nu prea iti intra jante pe 15 din cauza etrierilor) Megaflexul e bun ...dar ptr slow motion ... In competitie ...unde totul se desfasoara in mega viteza nu cred ca te va avantaja asa ceva. Cu cat e mai rigida si "lipita de drum" (centrul de greutate e jos) cu atat e ma bine. Cu toate astea daca este exploatata spre limita fara a o depasi (prea des :grin:)... e o masina foarte buna ... Dieselul spre exemplu pe coborare in reductor ... e geniala ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate