4L Limited Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 Buna seara, la testul efectuat ieri asupra masinii sa gasit ca "defectiune" faptul ca frana de mana tine prea sus. Deci trebuie sa o strang (reglez) cumva sa ii scurtez cursa....sa tina mai jos. Intrebarea este cum se procedeaza ? :grin: La alte marci si modele stiu ca exista un sistem de reglare sub masina. Cum este la WJ? Multumesc anticipat Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 Re: Frana de mana tine prea sus (WJ) Buna seara ! Tot ca la alte masini din aceeasi generatie, asa cum stii si tu. Si cand te bagi dedesubt ca sa vezi de ce cheie ai nevoie, ia cu tine o doza de WD40 si fa ce trebuie... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat August 13, 2011 Autor Partajează Postat August 13, 2011 Re: Frana de mana tine prea sus (WJ) Buna seara, m am bagat sub masina sa reglez frana de mana insa nu am gasit de unde se regleaza. Ies din masina 2 furtune pe unde trece cablul care prezinta loc de strans cu cheia dar nu prea vad cum sa strang deoarece nu au cate doua piulite sa tin si contra:hl. Daca a mai facut cineva operatiunea asta la WJ il rog sa ma lumineze putin :grin: Multumesc Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 (editat) Re: Frana de mana tine prea sus (WJ) Buna seara ! Daca nu ai reglaj central, ai cate unul la fiecare roata din spate. Fiecare taler are un orificiu (fereastra de vizitare) de acces acoperit de obicei cu un dop de cauciuc, daca acesta mai exista. Cu rotile din spate libere (puntea spate supendata), scoti acel dop, si cu o surubelnita lata ai acces la o rozeta de care poti roti cu ceva efort, daca surubul pe care e montata nu e ruginit/blocat. Va trebui sa gasesti sensul in care, rotind de acea rozeta, cursa in gol a sabotilor de frana de parcare se micsoreaza, scurtand astfel si cursa levieruui de comanda al franei de parcare. Si rotesti de rozeta pana se intampla ce trebuie, incercand sa obtii un rezultat identic la ambele roti, ca sa nu dea diferente prea mari pe aparatele celor de la MOT. Vezi aici, reperul cu numarul 6 (adjuster): http://i55.tinypic.com/olc8h.png In poza de mai sus, discul nu este prezent, sabotii franei de parcare actioneaza in interiorul tamburului uzinat in discul de frana spate. Si mai poti citi aici: http://www.autopartslib.com/2010/01/03/car/2002-jeep-wj-grand-cherokee-rear-disc-parking-brake-parts-diagram http://www.ehow.com/how_4583847_make-parking-brake-adjustments-jeep.html http://www.wjjeeps.com/parking_brake.htm De exemplu, eu am montat kit de discuri Teraflex pe XJ-ul meu, si pentru frana de parcare am si reglaj central, si cel separat stanga/dreapta, prezentat mai sus. Observatie: treaba descrisa mai sus are efect, dar trebuie verificata si integritatea sabotilor franei de parcare, ca daca s-a dus ferodoul de pe ei, frana poate tine "mai jos", dar efectul nu este cine stie ce, ca doar freaca metal pe metal. Stima, Dragos Editat August 13, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat August 13, 2011 Autor Partajează Postat August 13, 2011 Re: Frana de mana tine prea sus (WJ) Multumesc pentru informatii. Am cautat si eu pe net dar degeaba....nu am gasit nimic. Informatiile exista insa greu ajung la ele:grin:. Luni am sa desfac sa reglez.... Eu credeam ca daca are discuri nu exista tamburi si ca frana de mana antreneaza placutele. Marius Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 Re: Frana de mana tine prea sus (WJ) Buna seara ! In cazul tau, aceasta este situatia. Adica frana de serviciu actioneaza pe discuri, iar cea de parcare, pe tamburii de care scriam mai sus. Anumiti producatori utilizeaza intr-adevar un singur etrier/disc pentru ambele functii, dar actionarea este diferita. De exemplu, la VW-ul Passat 3BG din 2001 al unui prieten, frana de serviciu actioneaza clasic (hidraulic) asupra placutelor, dar cea de parcare actioneaza mecanic asupra aceluiasi piston. Motivul pentru care sistemele actioneaza diferit este ca sa ai unul din ele ca si back-up in caz ca celalalt cedeaza. Pentru ca daca ai avea ambele sisteme actionand hidraulic asupra aceluiasi etrier, in caz de pierdere lichid pe acolo, ambele sisteme nu mai functioneaza, ca nu mai au cu ce. Iar uneori nu-ti ajunge doar frana fata. Din acest ultim motiv, la unele marci, franarea este impartita pe diagonala (stanga fata cu dreapta spate si dreapta fata cu stanga spate) astfel incat, daca chiar se intampla ceva failure pe una din diagonale, cealalta ramane activa, si poti totusi opri in regim de emergency, fara ca masina sa traga exagerat intr-o parte si sa ai contact nedorit cu mediul inconjurator (parapeti, copaci, masini circuland din sens contrar, etc.). Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat August 16, 2011 Autor Partajează Postat August 16, 2011 Re: Frana de mana tine prea sus (WJ) Buna seara, astazi am rezolvat si frana de mana, o treaba relativ usoara daca sti unde sa umbli. Sambata am desfacut consola centrala la manerul franei de mana sperand ca acolo gasesc ceva de reglat:grin::grin: insa o gramada de treaba in zadar. Multumesc pentru informatii.....foarte utile!!! Marius Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate