BobTheGreat Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 Buna ! Sint nou pe aici - si cum in ultima vreme ma tenteaza tot mai tare o Niva - as vrea sa stiu daca este vreun site care centralizeaza modelelel Niva aparute in ultimii 20 ani... Ma tot uit pe la mica publicitate - si fiecare zice altceva: - motor cu carburator sau injectie - motot benzina / diesel - capacitate 1600/1700/1900 - dotari AC, servo directie, ABS ... Ma puteti ajuta un picutz ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BogdanAWD Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: Modele Niva - detalii pe ani Salut, Am gasit un link: http://uaz-portal.de/index.php?title=LadaWiki:Portal#2110.2F2111.2F2112_Modelle S-ar putea sa iti fie util. Nu stiu insa pana cand a fost actualizat si daca cuprinde decat modele aparute pe piata germana. In mare pentru Romania ai oricum cam doua variante: 1600cmc pe carburatie sau 1700cmc, pe injectie. La variantele pe injectie stiu ca poti alege intre monopunct si multipunct. Cea monopunct este GM iar cea multipunct este BOSCH. Eu as merge pe multipunct. Nu stiu insa daca la trecerea de la 1600cmc la 1700cmc a existat o varianta pe carburatie si pentru 1700cmc sau s-a trecut direct la injectie. Ca si caroserie ai avea de ales intre 3 usi si 5 usi sau pick-up insa cele cu 5 usi sau pick-up sunt cam rare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: Modele Niva - detalii pe ani Modelele mai noi,sigur au servodirectie.Despre ABS, stiu ca s-a introdus obligatoriu pentru modelele fabricatie 2010,deoarece altfel nu mai puteau sa le importe in Romania,asta a fost explicatia care mi s-a dat mie, cand am luat masina in 2009.A/C, nu prea am vazut pe nive, sa fie echipate de fabrica,ci probabil s-au montat dupa ce au cumparat masinile, cum a fost si cazul meu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: Modele Niva - detalii pe ani De si in lista din linkul de mai sus sunt enumerate 40 de tipuri de Nive , in realitate sunt cca. 10 , diferenta la cele 30 de modele fiind dizainul (dat de diferite elemente de plastic), coloristica (vezi Safarii vopsit in zebra) . Eu , din punct de vedere tehnic le as categriza astfel : 1.Fabricate pina in 1992 - cu motorizare pe carburator 1,3 - 1,6 - 1,7 2.Fabricate intre 1992- 2000 - cu motorizare 1,7 injectie monopinct Opel si Ford (EFI-IV) , stopuri orizontale spate , bord format nou , norma poluare E 1,2 3. Fabricate 2000-2004 - aspect inbunatatit (aceas caroserie ca forma),motorizarea 1,7 mpi , Euro 3 , in trei variante de caroserie ,3 usi -cinci locuri, pick up cu doua locuri , respectiv 5 usi -5 locuri. In 2002 apare colaborarea cu chevrolet si naste Chevrolet Niva , care dupa doi ani se sisteaza fabricarea lor , difera prin aspect , forma caroserie , de si la prima vedere este dotat cu aceleasi suspensie ,transmisie,motorizare , totusi nu se potrivesc multe piese de la Niva standard (planetare supra dimensionate ,pivoti mai rezistenti cu alt antrax da prindere , etc.) 4. Fabricate 2004-2010 , Norma euro 4 , in cele trei variante de sus ,dotate cu servo directie din fabrica,planetare cu 24 de caneluri,ambreaj marit, cu accesorii pereferentiale ca aer conditionat ,geamuri cu actionare electrica , bulbar ,etc. 5. Fabricat dupa 2010 - Euro 5 , bord si instrumentele de bord dizain nou ,prinderea amortizoarelor schimbata , rulmenti roata fata drepte cu doua rinduri de bile , planetare fata spate cu 24 caneluri ,ambreaj 215 , si alte maruntisuri. Cam asta ar fii Niva , inca nu am vazut pe viu editie 2011 , deci nu stiu daca sa implementat si ABS , ce a ce pina in 2010 sigur nu a fost in dotarea Nivelor . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BobTheGreat Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Re: Modele Niva - detalii pe ani Merci mult de informatii ! Da - asa ceva voiam - o impartire a lor - sa stiu de unde sa "o apuc". @Niva -multumesc de detalii => descrierea e excelenta - si cam asta ma intereseaza. Oricum - dilema mea de acum incepe: ce sa iau ? Cum planul meu (din pacate - optimist) este sa fac undeva pe la 3000 km \ an - nu stiu daca merita sa ma gindesc foarte mult la performanta / consum / calitate finisaje / extra facilitati (gen ABS, servodirectie, etc). Pe de alta parte - tot din considerentul timp - nu prea imi pot permite sa stau cu ea tot in service... Ceva sfaturi din punctul asta de vedere ? (ma refer la ce Modele sint cel mai fiabile - ca sa nu deviem topicul). Multumesc ! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: Modele Niva - detalii pe ani Cu cit e mai simplu cu atit e mai fiabil (asta e parerea mea). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreicirip Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Re: Modele Niva - detalii pe ani pe forum la "vanzari" e o niva de vanzare din 96.Am citit topicul dar cand l-am sunat pe proprietar mi-a spus ca e pe carburatie .Sanse mici sa nu stie ce are sub capota...deci cand s-a facut trecerea de la carburatie la injenctie pana la urma?chiar ma intereseaza merci Nu este important sa castigi… este important sa-l faci pe celalalt sa piarda Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate