Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cutie viteze ARO motor Ford pe IMS

13 Todesengel

Postări Recomandate

Am inteles ca ar exista o cutie de viteze cu reductor montata de uzina pe ARO cu motor de Ford(chiar si una in 5 trepte),care nu ar necesita artificii gen"intoarcere de punte-punte TV"..pozitia diferentialului fata potrivindu-se cu geometria cutiei.

Stie cineva ceva ?

IMPOTRIVA VINATORII , IMPOTRIVA ASASINILOR DE ANIMALE !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi ca avem un coleg pe forum care din cate stiu are un ARO cu motor Ford pe ea screi un pm : mleo (Mihai Leonte din Brasov)iti mai dau un numar de telefon dl Badita din Campulung a fost inginer la prototipuri la ARO vreo 25 ani pana s-a inchis fabrica 0723719631 sau tot de la ei dl Narcis 0745027700

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

nu mai am motor de Ford.

Lasind la o parte ca al meu avea un "altfel de motor de ford", din ce stiu eu , diferita de motorul cu care au fost echipate cele de serie.

Cutia mea de viteze s-a potrivit perfect pe o alta masina, deci diferea doar carcasa de ambreiaj.

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Re:

nu mai am motor de Ford.

Lasind la o parte ca al meu avea un "altfel de motor de ford", din ce stiu eu , diferita de motorul cu care au fost echipate cele de serie.

Cutia mea de viteze s-a potrivit perfect pe o alta masina, deci diferea doar carcasa de ambreiaj.

Si ce ai facut acum cu cutia ta de viteze :grin:

Link spre comentariu

Re: cutie viteze ARO motor Ford pe IMS

e prea banal sa pui puntea de tv si pe langa costurile f mici si a pieselor de schimb (care abunda la pretri derizorii)... mai ai si o punte cu mult mai solida decat cea de IMS cu care cum dadeai intr-un butuc sau bolova, se indoia "oala" foartte usor si o rodea rapid diferentialul... care ramanea fara ulei, si care se facea praf si pulbere

cum doriti, dar de ce sa te legi la cap daca poti sa inchizi geamul??

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Just si asta. Cu cat e mai grea puntea de TV fata de cea de M?

3-5 kg maxim

pt ca planetarele sunt identice, grupul identic, homocinetica identica, butucul si placa ansamblu ambreaj trebe oricm pusa de pe M... ce ramane in plus e exteriorul puntii care e din material mai gros, dar care daca il compari (goala fiind ) cu una de M (goala si aia) ...nu e diferenta mare...cum ziceam maxim maxim 5 kg... de material pus unde trebuie

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

pai daca o intorci nu se schimba sensul de rotatie al rotilor?

intorci pe dracu, ca nu se poate intoarce pt ca ar sta homocinetica invers..

e o expresie folosita de cei care au vazut puntea de tv si au crezt ca e una de ims pusa invers

si ...daca ar fi singura problema cu diferentialul... ala la M se poate pune cu coroana si in dreapta si pe stanga... deci chiar poti si gresi si sa il pui invers... dar nu de aia nu se poate intoarce puntea

Link spre comentariu

Am eu montata pe I M S cutie de Aro cu reductor pe partea stanga , (provenita de la Aro cu motor Ford ) cu greu , pe motor de campulung si merge super .

si eu tot caut...

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare