Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Voi ce uleiuri folositi?

paulbratu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 136
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Voi ce uleiuri folositi?

Sorin, astept cu nerabdare concluzia ta. E drept ca eu am folosit Valvoline doar in grupuri / cuti dar, daca cel de motor nu este bun inseamna ca nici celalalt ...

In motor am pus LiquiMoly, bineanteles cu specificatiile din carte (10w40) ...

Desigur dl. Bogdan!

:h5

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oricum nu ma mai apuc de schimbat uleiuri in viitoul apropiat :wink:

De fapt, de cand s-a racit pe afara, parca nu imi mai vine sa fac nimic la masina, cu toate ca, am o lista tare lunga - cu lucruri necesare si cu altele care nu ar avea rost dar, imi fac eu de lucru :grin:

Link spre comentariu

Azi, îmi cumpărai și eu un bidon de 5 L de zeamă - mult lăudatul Liqui Moly MOS2 LEICHTLAUF 10w-40 - cu disulfură de molibden (ultima fiță!:ha::ha::ha:). Cu 152 lei.

IMG_20130924_111331.thumb.jpg.aeb6918f8a793d8065af3721c0f49c6d.jpg

Am și filtrul de ulei, mâine îmi vine și filtrul de aer și dau cu ele pe mașină să vedem ce-o zice (Suzuki Jimny 1,3 16v, 59kw - G13BB). Sunt la al treilea schimb, deci am făcut 20.000 km cu ea, din noiembrie anu` trecut (fac schimburile la 10.000 km). Primele 2 dăți am luat Mobil SUPER 2000, 10w40. Lumea zice că s-au cam prostit ăștia cu uleiurile, producătorii consacrați (Castrol, Mobil1, Aral ș.a.m.d.) Nu știu ce să cred.

Și puteam să iau Castrol Magnatec 10w40 bidon de 5L cu 115 lei. Dar am zis să încerc și eu Liqui Moly să nu zic că n-am încercat.

Pe vremuri, foloseam Aral, Shell, Castrol RS, am folosit și Motul ... dar când am avut pierderi mari ... am băgat și Petrom (în motor de 1,9 TDI non PD) ... și nu s-a văzut nicio diferență.

Ce scriu ăștia pe site-ul Liqui Moly ... e o poveste frumoasă ... "mașina nu mai consumă ulei ... pelicula de protecție care reduce uzurile (e miezu` din dodoașcă!), scade consumul de carburant ... etc." Nu pot să cred că acum cu Mobil, îmi consumă mai mult carburant decât îmi va consuma de mâine încolo, cred de altfel, că mai toate uleiurile, sunt la fel. Sau tot pe-acolo.

Părerea mea, este așa ... dacă respecți specificațiile fabricantului și schimbi la timp uleiul și filtrul ... motorul merge mult și bine (sute de mii, sau chiar milionu`). Mai puțin important e cine face uleiul, sau dacă scrie sau nu pe el că zice AutoBild - "die besten marke in alle klassen" sau Auto Motor und Sport "best brand 2013." Ăsta e marketing și atât și se reflectă doar în preț.

Noi să fim sănătoși și să ne ducă troacele peste munți și văi ... să ne simțim iarăși ... flăcăi.:h5

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Bre,

Asta cu molibden ...nu e prea pe gustul meu ...noi punem din alea in bidon portocaliu sau halbastru ...cica nu se streseaza oilu in interior... :grin:

Castol Magnatec ...e o mizerie de ulei ...de fapt asa se intampla cam cu toate uleiurile de la Castrol in ultima perioada...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

la masina de zi cu zi, un focus 1.6, 90 cai, tdci, 2007, folosesc liqui moly, sunt la primul schimb, nu pot sa zic ca m-a dat pe spate, nu pot sa zic domnule deja nici nu mai aud motorul sau consuma cu 3 litri de motorina mai putin, cum am mai vazut tendinta asta la unii dar sunt multumit de ulei si o sa merg in continuare pe liqui moly....totusi daca se respecta normele date de producator pt fiecare motor in parte si daca nu cumparam uleiul de la coltu strazi eu zic ca fiecare marca isi face treaba foarte bine.

Link spre comentariu

Bre,

Asta cu molibden ...nu e prea pe gustul meu ...noi punem din alea in bidon portocaliu sau halbastru ...cica nu se streseaza oilu in interior... :grin:

Castol Magnatec ...e o mizerie de ulei ...de fapt asa se intampla cam cu toate uleiurile de la Castrol in ultima perioada...

Eu de unde să știu d-astea dom`le? Nu știui că contează culoarea bidonului ...

Luai și eu ce avu la magazin ...

Vouă, celor care folosiți de mult timp - și sunteți fani declarați Liqui Moly (datorită vouă am zis să-l încerc și eu) -> vă fac cadou o imagine - să o puneți ca background pe desktop, sau măcar ca avatar, acilea, pe forum.:ha:

1672506209_LiquiMoly-Kiss.thumb.jpg.473a56f7cb17192c576b8c99aa702c7a.jpg

Numai bine!

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Printre multiplele tatuaje de pe ici de pe colo...LUX, SUPER, ULTRA, EXTRA sa fi sigur ca exact in centrul atentiei avem tatuat si LM ... :ha:

Bre uleiul e bun (indiferent de indicativ)... momentan, asta pana se apuca baietii buni ...de miluit si indoit ...:uameni

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

La Frontera X22XE benzina, folosesc de un an Mobil 1 10W60 Extended Life (masina are 210000 km). Tine foarte bine presiunea la cald spre deosebire de uleiurile incercate inainte de acesta.

Inainte am incercat tot Mobil dar 10W40, cu care erau momente in care la relanti se aprindea becul rosu de presiune de ulei. Deja ma gandeam la pompa de ulei sau chiar mai grav. Dupa Mobil 10W40 am incercat BP si Elf ambele 20W50 (credeam ca oricum motorul este terminat asa ca macar sa incerc cu un ulei mai gros). Si cu aceste uleiuri se aprindea becul de presiune ulei la cald (nu aveam efectiv presiune in relanti, senzorul verificat fiind ok).

La recomandarea unui prieten si consultand fisa tehnica pe net, unde am vazut ca vascozitatea la 100 grade Celsius era 22,7 cSt iar la 10W40 era 14,4 cSt, am pus acest Mobil 1 10W60, cu care am deja aproape 7000 km dupa un an. Mai mult, acum am pus acelasi ulei si in Astra 2.0 diesel.

0724066100
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare