Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Voi ce uleiuri folositi?

paulbratu

Postări Recomandate

Re: Voi ce uleiuri folositi?

da...am vazut....o Scania la noi la firma....dar la aia se facea schimbul la 45000 km....tot in service si avea motorul 1,5 mil km....fara sa se umble in el

in alta ordine de idei....la cum sunt platiti soferii de Tir....si la cati soferi trec pe aceeasi masina.....nici nu ma mira ca nu mai trec motoarele de 500 000 km...numai eu stiu de cate ori am spus ca am o problema la masina.....mai fa si cursa asta si dupa ce te intorci...mergi la service....ma intorceam....hai mai fa si cursa asta.....pana ma apucau dracii si mergeam eu la BAG......sa ma trimita aia in service.....dar asta-i mentalitatea patronului de firma de transport in Romania.....sunt satul de ei pana peste cap :bleah

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 136
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

@Marius C alias Turagmes

Daca imi spui de o Scania 124-L (delfinul) atunci te cred. 124-L a fost din cate stiu eu, cel mai reusit model scos de Scania! La preturilev care se practica azi in transportul intern si international trebuie sa fii tampit sa sari o revizie! Cat despre rotatie sau migratia soferilor de la o firma la alta sau de pe o masina pe alta, aici este mai mult de discutat! Mentaliatea unuia care s-a invartit toata viata printre "fiare" e una pe cand a unuia care si-a vandut oile sau si-a vandut o bucata de teren si s-a facut mare sef si coordonator de flota e cu totul alta!

Si mai exista o problema: diagrama! Ca sa ocolesti diagrama si sa faci camionul rentabil: montezi butoane de "excitatie" la tahograf, apare al doilea, al treilea sofer imaginar, scoti limitatorul si ii dai blana unde se poate, pui mult peste capacitatea masinii (dublu daca se poate), mergi cu rovignete false, rca-uri trase la xerox (10 masini pe una), licente trase la xerox si tiplate samd! Atunci in goana asta sa platesti un leasing de 2000euro/luna rupi masina in doua, sari peste revizii, schimbi uleiul la 100.000 samd! D'aia saracele masini nu mai rezista mai mult de 500.000km fara sa repari motorul!

Si ontopic - parerea mea ca uleiul la o masina de teren "forjata" ar trebui sa se faca la maxim 5000 km, asta ca sa te tina motorul, indiferent de tipul de ulei utilizat!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@Marius C alias Turagmes

Daca imi spui de o Scania 124-L (delfinul) atunci te cred. 124-L a fost din cate stiu eu, cel mai reusit model scos de Scania!...

Parerea mea: cel mai reusit model scos de Scania este seria 3! Personal, am lucrat 2 ani jumate pe o Scania 113 M de 320 CP, fabricata in '91... ce masina... am luat-o cu ~ 1 800 000 km si am lasat-o cu ~ 2 200 000 km. Si nu am fost singurul care a plimbat-o, in intervalul asta!

Masina a venit de la olandezi, prin '95, cu ~ 800 000 km, fara interventii la motor. In intervalul asta nu i s-a desfacut odata macar motorul! Dar la fiecare 40 000 km avea la motor ulei nou, filtre de ulei, aer, motorina, uscator noi! La fiecare 80 000 km avea la cutia de viteze si diferential ulei nou! Gresare de cate ori era necesar, fara numar de km.

E adevarat ca timpul si-a pus amprenta pe ea, dar masina circula si acum!

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Eu am folosit GULF 10w40 iar pe la 5000 km uleiul a ajuns sa fie un fel de ... :bleah

comsuma si dadea gaze pe epurator....lucru care nu s-a intamplat primii 3000km,

Ce-i drept sunt convins ca nici motorul nu mai e pe la prima sau a doua tinerete dar parca s-a degradat uleiul ala pana la un stadiu de..... :bleah .....corect:voma.

Ieri am schimbat uleiul si am pus Mobil delvac 10-w40.

mi se pare un lucru de bun simt sa schimbi si toate filtrele la schimbarea uleiului asa ca le-am schimbat si pe alea

Am sa impartasesc impresii peste vreo 5-6000km adica max 2 luni.

BAFTA!

It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there!

Auto: TOYOTA 4Runner

Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS

NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA!

Link spre comentariu

Eu am pus la Cherokee (motor 4l benzina) Castrol Magnatec 10w40 + 1 flacon Duralube si sincer dupa nici 2000 km nu sunt multumit de el!

La Hilux (motor 2.4 diesel) o sa merg mai mult ca sigur pe Valvoline MaxLife Diesel 10w40 + 1 flacon de aditiv Valvoline.

Aceasta combinatie "Valvoline + 1 flacon ad." o folosesc de multi ani si multe zeci de mii de km pe un motor de passat 1.9 tdi cu rezultate f bune!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator vergu cristian

salut. eu merg la pajero 3.0 benzina cu GULF 10w40 pe care il schimb la 15000 si nu am probleme

nu-l consuma si presiunea e ok

Link spre comentariu

Vizitator BangBang

Salut.

Am Pajero din 1991, are 355000 km, akum am schimbat dupa 15000 km ulei Aral 5w40 si nu consuma nimic ... filtru am schimbat obligatoriu de fiecare data.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Sunt in masura sa dau un raspuns:

Am folosit Mobil Delvac 10w40. Rezultate: uleiul a rezistat mult mai bine, presiunea e ok, a disparut mirosul de ulei ars de la coada masinii si o mare parte din gazele aruncate pe epurator. Consumul de ulei se incadreaza in limitele bunului simt(cca 1,5L la 5500 km, aici incluzand si pierderile minore).

Deci se pare ca mai conteaza si uleiul folosit nu numai km masinii.

Zilele astea am implementat si un mic radiator de ulei, in speranta ca aduc o mana de ajutor uleiului sa-si mentina calitatile cat mai mult.

Urmatorul schimb va fi de Mobil delvac 15w40 saptamana viitoare.

Am sa impartasesc impresii cand imi voi forma o parere.

BAFTA!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mihaibd

Eu as vrea sa pun cumva alftel problema.

Am vazut ca toate uleiurile se incadreaza in diverse clase de calitate. Daca iau din aceeasi clasa de calitate un ulei care costa 10 ROn/litru si un ulei de firma mai cunoscuta (mobil, castrol, valvoline) care costa 30 ROn /litru, cei 20 RON difernata ce sunt? Numele firmei? Pt. ca ma gandesc ca fiind in aceeasi clasa de calitate amandoua trebuie sa corespunda unor norme care sunt identic valabile.

Voi ce ziceti? Eu am impresia ca la mijloc este vorba de marketing si de numele firmei.

Link spre comentariu

Eu as vrea sa pun cumva alftel problema.

Am vazut ca toate uleiurile se incadreaza in diverse clase de calitate. Daca iau din aceeasi clasa de calitate un ulei care costa 10 ROn/litru si un ulei de firma mai cunoscuta (mobil, castrol, valvoline) care costa 30 ROn /litru, cei 20 RON difernata ce sunt? Numele firmei? Pt. ca ma gandesc ca fiind in aceeasi clasa de calitate amandoua trebuie sa corespunda unor norme care sunt identic valabile.

Voi ce ziceti? Eu am impresia ca la mijloc este vorba de marketing si de numele firmei.

diferenta de 20ron reprezinta cei 7000km pe care ii faci in plus. exista uleiuri si "zemuri". o "zeama" costa 10ron, un ulei costa 30ron. deschide, pipaie, miroase si compara. "zeama" dupa 1000km e neagra, uleiul dupa vreo 7000.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Air-Wolf are o foarte mare dreptate. Mi s-a spart radiatorul de ulei la Pajerica(1983 - 2.3 TD) saptamana trecuta. Uleiul pe care l-am pierdut in 3 km era Mobil, schimbat in Decembrie. Aveam cam 6000 km de la ultimul schimb. Ei bine, chestia faina a fost ca uleiul care mi-a curs era culoarea de la mama lui(galben-portocaliu), cu o mica tenta spre gri. Am sudat radiatorul intr-un peco si ne-avand fonduri pentru Mobil pe moment, am luat XCell Turbo Diesel. Era vrea 15 ron/litru. A trecut o saptamana in care am facut cam 700 km fara "forjari" si deja joja e neagra. Faceti voi diferentele de pret. Saptamana viitoare ii schimb distributia si ii bag iarasi Mobil.

P.S.: .... Vorba aia: "Dai un ban, da stai in fata"

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Sincer sa fiu mai conteaza si gradul de uzura al motorului si regimul de exploatare... :P

dar daca uleiul este slab calitativ cedeaza imediat

mie Mobil Delvac deja imi da semne de "oboseala" la 5000 km

ce-i drept si motorl e cu multi km la activ si se foloseste de el din plin....

BAFTA!

Link spre comentariu

Mobil Delvac am si eu.....si dupa 2000 era negru.....acelasi ulei nu se comporta la fel in motoare de generatii diferite....capacitati diferite....etc :grin: :grin: :grin:

PS....de talpi....nu mai spun nimic

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
Vizitator GEORGE_PAD

as vrea sa spun ca eu cumpar pentru pajero sport al meu ulei mobil S 15w-40 la pretul de 100ron/4l si de o vreme m-a facut cineva atent ca sub eticheta care se vede la suprafata este o alta din care rezulta ca uleiul asta e facut in turcia...

pe de alta parte am descoperit uleiul asta <mobil delvac15w-40> "made in usa for domestical and imported producs" (asa scrie pe eticheta, care nu mai are alta dedesubt) si care costa 54ron/3.78l.

ce stiti?

dar despre METABOND?

Link spre comentariu

eu am luat aral 10W-40 pentru camioane. merge. oricum il completez la fiecare 1000 cu cel putin 0.5l.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator adminsdc

salut, pentru un jimni diesel din 2007 mobil 1 0w40.

intrebarea mea e daca stie cineva la cat timp se fac reviziile? in carte scrie 7500 in scjhimb toata lumea chiar si cei de la service au zis ca pot veni linistit la 10 si chiar 15 mii de km !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
Vizitator themircea

Salut!

GEORGE_PAD - Ma sperii, mai!

Eu bag tot Mobil, dar 10W 40 semi-sintetic. Sper sa nu fie si asta tot de-ala ce-ai luat tu cu eticheta lipita peste eticheta...

M-am saturat de globalizare! Vreau sa stiu pe ce mama dracu' dau banii nu sa iau Mobil si sa-mi tzatzaie c-rul ca poate-i facut in Turcia!

Mihai bd - Cum adica la aceeasi clasa de calitate? Te referi, cred, la vascozitate si la compozitie, ca in materie de calitate nu prea cred ca-s din acelasi film uleiurile cu 15 ron litrul si cele cu 30 ron litrul... Fiecare-si lauda marfa si evident ce vei citi pe eticheta este in jumatate din cazuri o poveste frumoasa despre zane si floricele...

Scuze, dar cred ca-s rare exceptiile in care sa gasesti ulei bun sub 25-30 ron litrul. Nu te zgarci la calitatea uleiului. Diferente de 10 ron litru iti vor economisi mult mai multi bani ceva mai tarziu. In plus, gandeste-te ca nu-l schimbi zilnic, da-l incolo... O data la cateva luni, merita si masina atata lucru.

Mircea

Link spre comentariu

Vizitator GEORGE_PAD

de la ultimul post, am schimbat TURBINA si deci si uleiul. am pus METABOND 15W-40. si desi mai am ceva probleme cu niste semeringuri (cica se mai scurge pe acolo ceva ulei), nu prea am mai completat ulei, iar masina merge struna.

Link spre comentariu

Vizitator GEORGE_PAD

pai "metabond fac aditivi pentru uleiuri. acum din acesti aditivi au facut uleiuri", citez din ce mi-a spus comerciantul de la care am cumparat. si oricum nu e "made in turki" ci "made in belgium". mie dupa vreo 2000 km inca nu mi-a facut probleme...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare