Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mutare calculator injectie.

KAROLOKW

Postări Recomandate

:grin:Salutare tuturor

dupa cum spune titlul vreau sa mut calculatorul de injectie de la i Niva 1.7i multipunct din partea stanga jos de la sofer undeva mai sus macar la nivelul bordului sau chiar in torpedou daca se poate :) :x

am deschis acest topic pentru ca de o saptamana ma ocup de jumulirea unei nive de toate cele pe care eu le consider inutile.

am inceput cu covorasele de cauciuc si cu mochetele alea din scame care sunt fonoabsorbante dar si hidroabsorbante :):grin: am eliminat plasticaraia si fetele laterale cele ornamentale si o gramada de cabluri inutile care atarnau pe acolo si inca nu am terminat tocmai din acest motiv :hl vreau sa mut calculatorul ca nu vreau sa intre apa la el cumva :) cand sunt in :dr2 si am nevoie de motor :):grin:

daca e cineva care a facut aceasta operatiune rog daca se poate sa imi dea ceva sfaturi,indrumari,poze :tk

pe site-ull ala ...co.uk am cautat de am habaugit si nu am gasit nimic ori eu nu stiu sa caut ori nu este oricum dau de baut cand e gata si ne vedem la o iesire undeva :):h5:dr4:dr2:tk:tk:tk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Mutare calculator injectie.

de ce nu i faci o vizita lui Niva la atelier?

pai eu sunt in Bucuresti acum si aici o jumulesc :) iar de cunoscut nu cunosc pe nimeni :) daca ai da-mi te rog cateva detalii pe PM sa nu suparam pe nimeni:)

Link spre comentariu

Te salut. Sfatul meu este sa amplasezi ECU ( calculatorul) la parasolar , sus. Operatiunea nu este complicata, dar trebuie facuta cu mare atentie in prelungirea firelor, pt a nu le incurca. Atentie;

1. cositoreste firele pt a avea contact ferm

2. diam firelor de prelungire sa fie cel putin egal cu cel din cablajul original

3. cablajul trebuie copexat cu folie de Aluminiu pt a nu interfera cu statia de emisie-receptie, situatie in care pot aparea disfunctionalitati ale motorului cand apesi pe butonul de emisie.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Te salut. Sfatul meu este sa amplasezi ECU ( calculatorul) la parasolar , sus. Operatiunea nu este complicata, dar trebuie facuta cu mare atentie in prelungirea firelor, pt a nu le incurca. Atentie;

1. cositoreste firele pt a avea contact ferm

2. diam firelor de prelungire sa fie cel putin egal cu cel din cablajul original

3. cablajul trebuie copexat cu folie de Aluminiu pt a nu interfera cu statia de emisie-receptie, situatie in care pot aparea disfunctionalitati ale motorului cand apesi pe butonul de emisie.

Salutare si multumesc pentru idei :)

am decis sa nu ma mai stresez adica sa nu ma apuc de prelungire ci pur si simplu sa il mut de acolo de la podea stanga jos mai sus cu 25 cm exact pe ramforsarea aia de tabla orizontala pe care erau sigurantele si mufa OBD.

de acolo am folosit doar surubul cel mai departat spre "oala" rotii,pe celelalte doua suruburi le-am anulat adica le-am taiat si celalalt dinspre usa l-am folosit pentru a conecta una dintre cele doua mase ale calculatorului,cablurile alea maro mai groase.

Apoi mufa OBD si suportul cu cele 4 sigurante le-am fixat cu cate un surub sub traversa unde acum e Calculatorul.

ca remarca pentru o mai buna pozitionare a mufelor calculatorul a fost intors cu mufele in sus spre bord.

momentan sunt multumit mai ales ca nu am de gand sa ma bag atata in apa, dar daca intra apa macar sa nu fie chiar acolo jos sa fie putin mai ferit suficient cat sa imi permita sa ies de unde sunt cu masina.

in rest am mai jumulit ceva mochete si de sub picioare si de sub bord asa ca am mai scos 4-5 kg inutile :)

urmeaza si altele sper cat de curand numai ca ma tot uit si nu mai stiu ce sa arunc de pe ea:)

Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]113872[/ATTACH]

aici e pozitia originala a calculatorului iar eu l-am ridicat deasupra acele traverse albe pe care sunt fixate acele 4 sigurante :)

vin si cu poza ulterior ca nu am mai avut baterie si pentru ea :)

Imagine072.thumb.jpg.53f0734fb1d338abfaba6ecdc5226bd1.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare