omoroka Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 (editat) Propun combinata alpina de offroad + urcare cu picioarele pe Vf. Moldoveanu dinspre sud + sa ne intoarcem cu masinile intregi acasa undeva in prima jumatate a lunii Septembrie dupa ce-mi repar masina. Durata 2 zile cu dormit la cort la 2200m altitudine Traseu Se pleaca Sambata dimineata spre Nucsoara - Slatina de unde se intra in creasta Scarisoara prin Valea Cernatului pana la altitudinea maxima 2300m apoi se coboara in Valea Valsanului si se urca din nou la 2200m pe Culmea jepii de Sus unde vom si campa. A dou-a zi se face traseu de picior pe Vf. Moldoveanu si inapoi, aprox. 8 ore dus/intors. Tot Duminica seara se face intoarcerea acasa pe traseul Valea Valsanului - Bradetu - Pitesti - Bucuresti Conditii Traseu offroad usor insa foarte lung si izolat, o buna parte din el am parcurs-o de 3 ori in anii trecuti si sper sa nu se fi schimbat mult. In zona vaii Cernatului posibil un pic de noroaie iar la coborare spre V. Valsanului traseul este accidentat in cateva portiuni izolate, insa nu foarte grav si va fi pe coborare. Urcarea pe culmea Jepii de Sus nu am parcurs-o nici-o data dar cred ca este din acelasi aluat ca si restul traseului. Traseul de picior este foarte lung si extenuant. In ciuda faptului ca vom ajunge cu masinile aproape la acelasi nivel cu varful cel mare si la doar 6km distanta de el in linie dreapta, in realitate se fac cam 8 ore dus + intors timp in care trebuie sa va carati multa apa la voi si mancare de drum. Timp de gratar nu prea este asa ca va recomand alt fel de mancaruri sa va luati la voi. La cort este bine sa aveti echipament care sa va permita sa dormiti confortabil la temperatura de +10 - 0 grade care va fi noaptea (In 1992, in a dou-a jumatate a lui Septembrie la 2400 am avut -13 grade noaptea!) Totusi, vom cauta sa prindem un weekend frumos, fara ploi sau alte intemperii iar luna Septembrie e propice in Fagaras. Echipare Masini 4x4 in stare tehnica foarte buna, de preferat cu MT-uri dar nu obligatoriu, avand in vedere ca pe aceste trasee se testa Dacia Duster stock inainte de lansarea ei pe piata. Exista doritori? PS: consultati harta lui Mielu: http://harti.mielu.ro/dl.php?file=fagaras6.jpg Track-urile GoogleEarth vor veni si ele curand :h5 LE: am stabilit data iesirii 17-18 Septembrie, cu mentiunea ca eventualele conditii meteo nefavorabile ar putea s-o amane Editat Septembrie 12, 2011 de omoroka 1 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Am facut urcarea din valea cernatu si coborarea in valea valsanului acum 2 saptamani. Desi plouase putin iar sus era nor nu au fost nici un fel de probleme. Ba mai mult din valea cernatu urcau mexinanii nostri dupa afine cu daciile. Coborarea are o singura panta mai "ceva" dar nu are cum sa puna probleme. Atentie pe partea cealata ca este rezervatie de ursi. Daca puneti cortul la 2200 nu au cum sa vina sau... depinde de gratar:ha: TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KTibor Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Ideea este buna, si mie mi-ar placea sa vin . Poza alaturata am facut-o duminica de pe Moldoveanu :grin: Pentru campare in luna septembrie la altitudini de peste 2000 m obligatoriu sac de dormit cu puf de minim 1600-1700 g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanB Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 (editat) Re: Combinata alpina in Fagarasi Ma intereseaza! Camparea se face la capatul drumului de masina inteleg. As putea in orice we din sept., mai putin primul. Editat August 23, 2011 de DanB Mitsubishi Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 23, 2011 Autor Partajează Postat August 23, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Doua filmulete de anii trecuti: Urcarea finala pe Culmea Scarisoara in Octombrie QKgdH9_DNZg Coborarea spre Valea Valsanului okbDSbK2CFM Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 23, 2011 Autor Partajează Postat August 23, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Ma intereseaza! Camparea se face la capatul drumului de masina inteleg. As pute in orice we din sept., mai putin primul. Salutare Akon. Long time no see :h5 Exact, vom merge cu masinile si pe o culme si pe cealalta pana la capatul drumului de masina. Weekendul asta sigur nu pot nici eu. Tinem legatura :wink: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rupere2004 Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Omoroka, am fost pe acolo acum 2 sapt. Dumul este surpat la un moment dat dar se poate trece. Nu stiu cat va evolua in timp. Cand ajung acasa , daca imi amintesc , revin cu poza. In rest traseul e brici ! Localnicii il fac cu Dacia 1300 ( urca la stanele din golul alpin) Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Brutaru Cristian Ionut Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi salutare ,as vrea sa particip si eu la aceasta plimbare daca este posibil . nr masinilor este limitat?:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Salut, am mers si eu spre vf Moldoveanu dinspre valea valsanului, am postat si track-ul in alta discutie: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41602-AICI-PUNETI-HARTI-CU-TRASEE-OFF-ROAD-SI-DESCRIEREA-SUMARA/page5 dar, saptamana trecuta, am mers pe vf Moldoveanu dinspre valea rea. Daca scopul este vf Moldoveanu, atunci recomand cu caldura accesul dinspre valea rea. Diferentele sunt majore: - apa din abundenta pe valea rea (de fapt ar trebui sa se numeasca valea cascadelor, daca termenul nu ar fi asociat cu o zona binecunoscuta din bucuresti plina cu materiale de constructii, ) si lipsa totala de pe valea valsanului, mie nu mi-au ajuns 2 litri de pe valea valsanului, si m-am intors cu un litru de pe valea rea. - lungimea traseului mai mare de pe valea valsanului (aprox 6km vs 3km), contrabalansata de diferenta de nivel, la stana din valea rea se pleaca de la 1400m, fata de 2200m. Traseul nu este totusi usor nici prin valea rea, pentru ca sunt 2 urcari de aprox 400m pe panta foarte abrupta, prima de la stana pana deasupra cascadei, a doua din portita vistei pana pe vf vistea mare. - traseul pana la plecarea pe jos este mai frumos pe valea valsanului, pentru ca se merge in final prin gol alpin, cu puncte de belvedere deosebite, pe valea rea fiind traseu numai pe firul apei. Valea rea compenseaza in schimb cu cascade deosebite, si o caldare spectaculoasa la capatul traseului de masina (la stana din valea rea) unde atentie nu se poate campa, locuri de cort fiind cu aprox 1 km mai inainte. Atentie la temperaturi, sfarsitul de august la munte inseamna deja toamna tarzie, saptamana trecuta am avut peste noapte 4,5 grade si cand nu era soare temperatura nu trecea de 12 grade. Va doresc drum bun, vreme buna, mai ales pe traseul de picior. ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Recomand si eu Valea Rea. Mie cel putin nu mi s-a parut grea urcarea din Valea Rea pana pe Moldoveanu. Odata ce mi-am format un ritm incercam sa nu-l rup si sa nu vb cu nimeni in timp ce mergeam.La coborare a fost genial. Am prins un avans de 2ore fata de ceilalti:grin::wink:. Vreau si eu sa merg cu voi. Tinem legatura.:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi foarte faina ideea! vin si eu! dupa 5 septembrie voi fi in Bucuresti, disponibil pt iesirea asta, daca nu o faceti mai repede. deocamdata ma prajesc la soare... :shrk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Geoars Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Eu am fost pe traseul acesta in 2006 prin Valea Valsanului si singura problema este in caz de ceata v-ar trebui o busola sau sa inregistreze Omoroka trakul pe GPS deoarece marcajele le numeri pe degete. In poze se vede maximum unde se poate merge cu masina si cam cat mai este de mers pana pe Moldoveanu. Pare putin dar este destul de lung. La un moment dat se ajunge la un lac. Bafta ! ''Nimeni nu are dreptul sa priveasca o alta persoana de sus decat in momentul in care se apleaca si ii intinde o mana de ajutor'' ------------------------ Toyota Hilux 2001 2.4TD Honda Accord 2007 2.4 AT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 27, 2011 Autor Partajează Postat August 27, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi [ATTACH]114349[/ATTACH]Eu am fost pe traseul acesta in 2006 prin Valea Valsanului si singura problema este in caz de ceata v-ar trebui o busola sau sa inregistreze Omoroka trakul pe GPS deoarece marcajele le numeri pe degete. In poze se vede maximum unde se poate merge cu masina si cam cat mai este de mers pana pe Moldoveanu. Pare putin dar este destul de lung. La un moment dat se ajunge la un lac. [ATTACH=CONFIG]114300[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]114299[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]114301[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]114302[/ATTACH] Bafta ! Nu vom merge pe Valea Rea si nici pe Valea Valsanului. As vrea sa fie si offroad chiar daca poate ceva mai mult de mers la picior in ultima zi. E mai placut sa mergi pe creasta, sa vezi totul de sus decat sa urci de pe o vale. In imaginea de mai jos avem asa: - cu galben urcarea pe Valea Cernatului, cu varianta albastra (daca suntem pregatiti) de urcare prin Muntele Malita (asta nu l-am facut inca dar nu e obligatoriu sa-l incercam); - cu rosu coborarea in Valea Valsanului pana la urmatorul traseu. - cu verde, traseul de urcare in Culmea Jepii de Sus pana la tabara noastra de inoptat. V-am atasat inclusiv track-urile. Alte sugestii sunt bine venite, dar sa fie pe creasta nu pe vale :grin: Fagaras 2011.zip Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 29, 2011 Partajează Postat August 29, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi facem niste propuneri de perioade? ca sa stim cum ne organizam timpul? eu propun 10-11 sept. sau 17-18 sept. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 30, 2011 Autor Partajează Postat August 30, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi facem niste propuneri de perioade? ca sa stim cum ne organizam timpul? eu propun 10-11 sept. sau 17-18 sept. haideti sa o facem in 17-18 Septembrie, cu mentiunea ca trebuie sa tinem cont si de starea meteo Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanB Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Sper sa o faceti we de dupa 17-19 septembrie. Mi-am dat seama ca pe 17 sunt la Iasi, la etapa ... Chiar mi-ar parea rau sa ratez iesirea asta. Mitsubishi Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacepa Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Daca e loc, poate vin si eu pe 17-18. Nobody remains virgin, life fucks everyone Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi omoroka, e hotarata pentru 16-17-18 septembrie? ca altfel merg in capatanii. iar. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi se pare ca sambata 17 e partial insorit, iar duminica 18 ploua. cel putin in teorie... iar we urmator e cu ploaie full. asa ca poate ne riscam in 17-18, cum am stabilit initial. daca ne prinde ploaia pe coborare, nu e asa grav :grin: facem o lista pt 17-18? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Ramane stabilit in principiu pentru 17 - 18 cu mentiunea ca tinem un ochi pe starea meteo iar daca vremea e proasta amanam pentru o alta data. Motivele pentru care nu merita sa mergem pe vreme proasta acolo sunt faptul ca nu vom mai vedea nimic din frumusetile locului, nu vom putem parcurge traseul pe picioare pe vf Moldoveanu, traseul e luuung si indepartat de civilizatie si nu vrem sa ramanem blocati in pustietate plus multe altele. Avem pana acuma: 1. omoroka 2. minitehnicus 3. Brutaru Cristian Ionut 4. optimus 5. pacepa 6. akon (cu semnul intrebarii) Alti doritori? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marius4motion Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Daca nu aveti nimic impotriva as dori sa particip si eu cu samurake al meu . Sper sa il verific saptamana asta ca sa fiu impacat ca totul este OK ! :j:j:j:j Samurai mic dar puternic In cap incap multe , dar putine raman ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanB Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Din pacate nu pot we cu pricina, sunt la Iasi, la etapa. Dar imi pare fff rau si o sa va cer trakul, vreau neaparat sa ajung in toamna asta pe Moldoveanu, poate o sa vrea cineva sa repete urcarea si sa faca pe ghidul :) Va invidiez si va urez vreme buna! Dan Mitsubishi Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Ramane stabilit in principiu pentru 17 - 18 cu mentiunea ca tinem un ochi pe starea meteo iar daca vremea e proasta amanam pentru o alta data. Motivele pentru care nu merita sa mergem pe vreme proasta acolo sunt faptul ca nu vom mai vedea nimic din frumusetile locului, nu vom putem parcurge traseul pe picioare pe vf Moldoveanu, traseul e luuung si indepartat de civilizatie si nu vrem sa ramanem blocati in pustietate plus multe altele. Avem pana acuma: 1. omoroka 2. minitehnicus 3. Brutaru Cristian Ionut 4. optimus 5. pacepa 6. akon (cu semnul intrebarii) Alti doritori? Poti sa ne adaugi si pe noi pe lista: Vetu+1 Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi WE urmator planificasem o ascensiune pe Leaota, de care mi-e dor. Ma tenteaza si pe mine Moldoveanu desi nu stiu daca as putea sa tin pasu' cu voi. Daca nu iese primul aranjament, parca m-as alatura. Chit ca fac numa jumate.:old Cat e taxa? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Re: Combinata alpina in Fagarasi Imi pare rau ca nu poti veni Akon. Incercam sa mergem cat mai repede atata timp cat vremea e buna. De la inceputul lui Octombrie poate sa ninga oricand. Vetu, ma bucur sa te vad my friend :h5 Stane, hai cu noi. Taxa nu e, excursia e organizata pe Bulgaria :ha::ha: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate