Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jimny nou in cluj dar cu dileme vechi :)

doc_tyby

Postări Recomandate

mi-am luat si eu jimny. ma plimb cu el pana la servici in fiecare zi , aproximativ 10 km pe zi dus-intors. in weekend ies in jurul clujului, plimbari de 3-4 ore prin padure, namoale, dar nu sunt disperat dupa pante abrupte, bolovani si nu imi plac drumetiile lungi de mers cu zilele. am aceeasi dilema, de vreo 10 zile ma tot sfatuiesc, o inalt din suspensii, ii pun troliu, ii iau jenti de metal cu simexuri resapate pe ele si am 2 seturi de jenti ,sau imi pun pe jentile mele de aliaj in 3 spite late bfg mt km2 215/75/15 care merg numai dupa inaltare cu 2 inch. O mie si una de intrebari si dileme.

momentam am pe ea fulda tram mix 205/70/15 cu dot din 21/2007 in stare buna. am fost la standardul de la sighisoara, m-am bagat in namol si am ieshit lejer. ma duc akum duminica la suzuki chalange la cluj la standard si acolo sper sa ma decid exact ce fac.

Momentan sunt destul de hotarat sa nu mai fac nimik pe ea so las standard mai ales ca am gasit in sfarshit cauciucuri mt mai serioase pe 205/70/15 de la maxxis si anume "trepador". ce ma enerveaza ca au un pret enorm de 650 ron bucata.

voi ce parere aveti? decat sa pun pe ea km2(490ron) pentru care din cate inteleg trebuie neaparat suspension lift de 2 (800 euro plus 200 ron manopera), nu ar fi mai bine sa optez ptr maxxis trepador? voi ce stiti de ele, cum se comporta in teren , dar pe asfalt? mai ales ca eu merg 6 zile din 7 pe asfalt si in weekend o zi ma bag in namoale si paduri iar la iarna de abia astept sa le incerc in zapada.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Jimny nou in cluj dar cu dileme vechi :)

Momentan sunt destul de hotarat sa nu mai fac nimik pe ea so las standard mai ales ca am gasit in sfarshit cauciucuri mt mai serioase pe 205/70/15 de la maxxis si anume "trepador". ce ma enerveaza ca au un pret enorm de 650 ron bucata.

voi ce parere aveti? decat sa pun pe ea km2(490ron) pentru care din cate inteleg trebuie neaparat suspension lift de 2 (800 euro plus 200 ron manopera), nu ar fi mai bine sa optez ptr maxxis trepador? voi ce stiti de ele, cum se comporta in teren , dar pe asfalt? mai ales ca eu merg 6 zile din 7 pe asfalt si in weekend o zi ma bag in namoale si paduri iar la iarna de abia astept sa le incerc in zapada.

Aceeasi intrebare am pus si eu anul trecut, insa nu m-am lamurit. Anvelope Maxxis gasesti la preturi mai bine in afara, iar transportul e relativ ieftin, mai ales daca iei 4-5 bucati.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Sa il stapanesti sanatos si sa ai parte de el.Daca poti ataseaza niste poze sa mai salivam si noi astia fara masini care mai avem de asteptat....un pic.Modificari poti face multe exemple gasesti pe forum daca ai ceva rabdare sa rasfoiesti paginile.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Nu trebuie sa te complici.

Poti sa o inalti cu 500 de Ronn.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54735-Suspension-Lift-Suzuki-jimny si http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58575-Body-Lift-Suzuki-Jimny fara sa cheltuiesti sute de euro.

Pentru ce vrei tu sa faci niste Mt-uri iti sunt de ajuns. Vezi doar sa fie cu M+S pe ele. Daca vrei neaparat Bfg Mt Km2 iti merg cu suspension si cu body lift.

Mt-urile iti vor fi de ajuns pentru ce vrei tu sa faci. Poti lua si resapate dar sunt putin mai grele. Le lasi pe jantele de aliaj si nu o sa ai probleme. Sau daca tot vine iarna lasa gumele care le ai ca pe zapada Mt-urile nu fac minuni.

Troliul nu e necesar daca nu faci chestii extreme. De obicei e bine sa mai mergi cu cineva care te poate scoate daca ramai impotmolit sau invers.

La masina poti sa-i faci foarte multe dar banii bagati nu o sa-i mai scoti niciodata. Cu cat e mai aproape de stock cu atat e mai fiabila. Orice modificare implica alte riscuri.

Jimny e o masina foarte capabila in off-road doar cu niste cauciucuri.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

absolut de acord cu stock super capabil, deci in principiu raman pe ideea de nu a o inalta deloc, nici macar cu 500 pentru ca nu stiu daca are rost sau daca ii face bine. raman pe ideea de maxxis trepador, ce ziceti de ele? sau mai e ceva mt ce are dimensiuni 205/70/15? si sa fie bun si off si on road?

apropo inca o intrebare? daca raman impotmolit, cu o sufa de unde il agat? ca cica inelele de sub el nu sunt rezistente, desi mie imi par destul de solide, sunt sudate de sasiu, deci nu sunt bune?

Editat de Astral
Link spre comentariu

Despre anvelopele Maxxis Trepador poti deschide un topic la "Anvelope..." unde pe langa faptul ca discutia va fi axata despre aceste anvelope, va fi utila si altora......

http://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?447-Anvelope-si-jante-Tehnic

Daca in cartea tehnica a masinii scrie ca acele inele sunt pentru remorcare/tractare, atunci e clar......

Pe acest topic, al masinii tale, te asteptam cu poze, asa cum e acum si apoi s-o vedem cum evolueaza.......

Link spre comentariu

Anvelope pentru Jimny stock ? Profil MT sau AT ?

nu vreau sa schimb nimik la jimny al meu. ce parere aveti e bine sau nu? :)

6 zile in oras 10 km pe zi si 1 zi 3-4 ore in off road dar nu catarari si pante super abrupte, dar da la noroi si zapada, paduri, etc.

la dimensiunile 205/70/15 ce propuneti? nu prea am chef de resapate, as fi luat bfg km2 dar au doar pe 215/75/15, deci ce propuneti?

akum am fulda tram mix si ma gandeam la maxxis trepador dar au un pret de ma sperie- 650 ron

Link spre comentariu

Re: ce mt-uri punem pe jimny stock? sau mai bine at-uri?

Parerea mea e ca nu stii nici tu ce vrei. Io eram la fel, si am facut asa: cele mai agresive respate pe care le-am gasit, pe principiul ca pana le fac praf, o sa stiu cam ce vreau in viitor. In cazul meu n-a functionat, dar asta e ideea: da-te cu masina pana vezi singur ce vrei, ca poate nu ti se potriveste ce vor altii.

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

Link spre comentariu

Cred ca cea mai buna optiune ar fi niste AT-uri capabile cu marcajul M+S si fulgul de zapada si nu ai nevoie sa schimbi nimic la masina, poate cel mult sa adaugi un troliu mascat in bara fata si putin decupaj. Cauta Jimny pe suzukidojo si poate iti mai vin niste idei (snorkel): http://suzukidojo.blogspot.com/search?q=jimny&updated-max=2009-04-23T12%3A19%3A00-07%3A00&max-results=20

foto credits: SuzukiDOJO

DSC03483_resize.JPG.bf65be165622468efff70cf2ac319036.JPG

DSC02142_resize.JPG.35dfdcb5d3696d909eb8be220f7fe256.JPG

Daca Jeep Rubicon este eroul atunci G Wagen este legenda!
Link spre comentariu

sau poti sa faci asta (foto) si sa ajungi sa consumi iarna cu 4x4 cuplat 20L/100km... :br

De ce sa consumi 20l iarna? din cauza acelei bari? sau ce vrei sa zici ??:grin:

Link spre comentariu

bara fata+troliu+bari laterale+bara spate+simex resapat+iarna+4x4cuplat=20L/100km (benzina)

Poate sa mergi doar in forja...... dar nici asa nu ajungi la 20% consum ,stai linistit. La mine FARA termostat nu statea apa nici la un sfert... si deabia deabia a consumat un 13% ......

Link spre comentariu

tot mai mult inclin spre ideea de a ramane stock si imi pun niste maxxis trepador care are 205/70/15 si review bune in noroi, piatra si zapada 4 stele din 5 iar in nisip si strada 3 din 5. ma enerveaza ca le gasesc doar pe un site si sunt la 650 ron bucata: http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=25814390.139.26240&typ=R-191149&ranzahl=4&Breite=205&Quer=70&Felge=15&weiter=30&kategorie=6&Ang_pro_Seite=15&Transport=P&tyre_for=OFF&dsco=139

nu am vazut pe nimeni sa le fi folosit, aveti vreo idee/parere? sau vreo alternativa la fel de buna dar mai ieftina?

Link spre comentariu

La noi nu am vazut pe nimeni sa le foloseasca pt ca sint destul de scumpe, iar pe genul asta de masini, oamenii prefera sa puna resapate (mai iefitne, dar semnificativ mai grele si mai dificil de echilibrat). In afara insa review-urile sint foarte bune, dar pt alte dimensiuni, caci prin state nu are nimeni Jimny :wink:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

pai si nu ieshi mai scump sa tot inalti, sa pui flanse, sa iei 2 seturi de roti+jenti, creste consum(drept ca nu cu mult).

asa cu 170 ron mai scump pe cauciuc comparativ cu bfgkm2, deci in total cu 680 ron in plus ai scapat de toate grijile. nu inalti, nu nimik, si ai pus cauciucurile si gata is profil agresiv in teren, noroi, is iarna/vara si sper ca vor fi ok si pe strazi mai ales ca umblu 6 zile din 7 pe strazi.

ce parere ai?

a si inca ceva : nu le mai are nimeni :)))

Link spre comentariu

pai si nu ieshi mai scump sa tot inalti, sa pui flanse, sa iei 2 seturi de roti+jenti, creste consum(drept ca nu cu mult).

asa cu 170 ron mai scump pe cauciuc comparativ cu bfgkm2, deci in total cu 680 ron in plus ai scapat de toate grijile. nu inalti, nu nimik

Mda, chiar ai scapat de toate grijile. Prima data cand o sa ramai in noroi si altul care a dat bani ca prostul s-o inalte si sa puna cauciucuri de teren o sa treaca fluierand o sa te lamuresti cum sta treaba. Sau cand trantesti diferentialul peste vreun bolovan ...

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

ca de la copil cuminte la copil cuminte:

-la Jimny stock am avut insa Turbo Sahara si au fost MI-NU-NA-TE! Asta pana sa le "prajesc" vreo 3000 km prin grecia la 75-90 grade pe asfalt si 2435 de curbe la 180 de grade (zona de coasta, coboram si urcam pana si de la plaje pe serpentine dracesti cu dif. de nivel de pana la 1500m). Am facut cu ele peste 8000 si inca erau ok, cu exceptia unui zgomot devenit deja perceptibil....

- pentru un Jimny non-stock dar tot cuminte, suspension lift 2 inch, BFG KM2 215 75R15

Si gata :) asta-i experienta mea :)

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

BFG-urile din prima poza pusa de sommelier le am eu (nu "ca alea", ci "exact alea" :grin: ). Pe asfalt sunt relativ ok, zgomot asa si-asa, pe ud sunt cam durere de cap. In teren insa sunt foarte ok, ies bine din zapada dar tot am reusit sa intorc masina la 180 cu ele. Noroi n-am avut ocazia sa incerc, dar am inteles ca nu-s foarte stralucite. Nu m-as feri de ele a doua oara, da' voi lua varianta de noroi la urmatorul set pentru diversitate.

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027.
Link spre comentariu

akuma serios uitati-va si voi la ce bibelou mi-am luat , si are 35.000 km reali cu istoric service la suzuki germania, trapa cu perdelutze :). oricum sunt un tip cuminte din fire , astept duminica suzuki chalange la cluj , mai povestesc cu unul , altul , dar tare am senzatia ca in prima faza imi pun maxxis-urile si va impartasesc si voua din experientza, sa nu zic ca nu am contribuit nimik constructiv la forumul acesta.

apropo insa simex acelea de 195/80/15 tot cu suspension lift merg? sau merg pe stock fara sa frece?

DSC08900.JPG.b452f176b7802ccc99533cd5f405bfb0.JPG

DSC08901.JPG.e2cc820091ad33c3cef2a55ccf0bf1f8.JPG

DSC08902.JPG.cd7c642d29b2306ba5330d2c97b5632a.JPG

DSC08903.JPG.51066773c7e0912dd48537d904af37ab.JPG

Link spre comentariu

las ca vezi tu ce poate jimylica duminca cu cauciucele astea naspa, si apoi imi pun maxxis si mergem la o tura impreuna sa vezi ca nu ma trag pe k.r si mai bag si eu dupa tine. ce te rog sa nu uiti sa pui si niste sufe :))

Link spre comentariu

las ca vezi tu ce poate jimylica duminca cu cauciucele astea naspa, si apoi imi pun maxxis si mergem la o tura impreuna sa vezi ca nu ma trag pe k.r si mai bag si eu dupa tine. ce te rog sa nu uiti sa pui si niste sufe :))

:ha: Te bag eu pe un traseu de ramai in primii 5m impotmolit cu oricare din gumele enumerate mai sus (exceptie simex):ha:.

Pune mana si baga SIMEX pe veverita. Alte discutii despre gume sunt inutile. Nu te oblig sa ma crezi. Acum depinde cat offroad bagi cu masina si ce vrei de la ea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare