Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jimny nou in cluj dar cu dileme vechi :)

doc_tyby

Postări Recomandate

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: ce mt-uri punem pe jimny stock? sau mai bine at-uri?

195/80R15 nu prea merg fara suspension lift. La incrucisari grave risti sa loveasca in contra-aripi.

Daca te pasioneaza si aspectul legal, dimensiunile astea nu au fost omologate la Jimny.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am incercat eu personal, dar Pepi de la Cluj parca imi zicea ca lui nu i-au incaput 195/80 simex decat dupa inaltare. La chestia cu masina "tzipla" ... io am luat-o la 12000 de km, si dupa 1 luna i-am pus profil bogger si am participat la prima intalnire club4x4, Sibiu 2007. Desi la vremea aia m-am certat cu cel care imi daduse cauciucurile, de atunci n-am mai regretat niciodata alegerea. In momentul in care ti-ai luat Jimny, ai facut o alegere, altfel iti luai Fiat Panda sau Rav4

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

imi place mult pe forum, aici, oameni faini si saritori, va multumesc mult.

"unde" pare sa gandeasca mai asemanator cu mine, i-am urmarit si posturile mai vechi, el a adus si ideea de maxxis, si se pare ca cel putin pana duminica raman pe ideea aceasta, stock cu maxxis pe el si cu ele pe strada, off road, vara iarna pana se uzeaza si apoi mai vedem.

poate duminica dupa suzuki chalenge ma schimb radical :) ramane de vazut.

inca o data , mersi, mari Domni.

Link spre comentariu

Oarecum off-topic: de unde iti iei Maxxis-urile nu au si modelul mudzilla ? ala e singurul model MT pe care l-as pune pe Jimny, dar nu l-am gasit, plus ca nu stiu daca se gaseste pe dimensiuni asa mici.

Link spre comentariu

Nu am incercat eu personal, dar Pepi de la Cluj parca imi zicea ca lui nu i-au incaput 195/80 simex decat dupa inaltare. La chestia cu masina "tzipla" ... io am luat-o la 12000 de km, si dupa 1 luna i-am pus profil bogger si am participat la prima intalnire club4x4, Sibiu 2007. Desi la vremea aia m-am certat cu cel care imi daduse cauciucurile, de atunci n-am mai regretat niciodata alegerea. In momentul in care ti-ai luat Jimny, ai facut o alegere, altfel iti luai Fiat Panda sau Rav4

nu prea pot sa cred ca ai regretat ca ai ales boggere,poate jimnyca nu le suporta dar este o anvelopa incredibila

eu am de peste 1 an asa ceva si nu am regretat nici o clipa alegerea

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Mai citeste odata ce am scris. Daca totusi ma exprim eu aiurea, mai zic o data: NU am regretat alegerea !

Asta am si spus: altceva in afara de boggere as pune doar acele Maxxis Mudzilla, sau ceva gen silverstone Mt-117, daca vreau musai neresapat.

Link spre comentariu

maxxis mudzila si pe site le vad sa fie doar ptr atv si le stiu de cand aveam kingquadul . cauciucuri f grele , bune, dar mai misto mi se pareau mudbug-urile.

deci nu cred ca este mudzilla ptr masini, sau ma insel eu?

Link spre comentariu

maxxis mudzila si pe site le vad sa fie doar ptr atv si le stiu de cand aveam kingquadul . cauciucuri f grele , bune, dar mai misto mi se pareau mudbug-urile.

deci nu cred ca este mudzilla ptr masini, sau ma insel eu?

te inseli,maxxis mudzila este si pentru masini dar din pacate 31x10.5x15 este o raritate marime mai mica nici nu stiu daca exista

cea mai comercializata marime este 33x 11.5x15

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

te inseli,maxxis mudzila este si pentru masini dar din pacate 31x10.5x15 este o raritate marime mai mica nici nu stiu daca exista

cea mai comercializata marime este 33x 11.5x15

Eu am pe masina 33*13.5*15 :)) Ti le vand eu dar nu-ti intra pe Jimny :))

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Vedeti si ce s-a mai discutat pe alt topic despre Maxxis Trepador :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?43307-anvelope-maxxis-trepador&highlight=maxxis

Despre Maxxis Mudzilla nu avem nici un topic.....inca......

Link spre comentariu

Vedeti si ce s-a mai discutat pe alt topic despre Maxxis Trepador :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?43307-anvelope-maxxis-trepador&highlight=maxxis

Despre Maxxis Mudzilla nu avem nici un topic.....inca......

Tot in legatura cu Mudzilla. Am vazut si eu la ei pe site ca nu mai produc acest model si Mudzilla de pe site sunt de fapt pentru Atv-uri.

Gumele care ne intereseaza pe noi au fost facute in masuri foarte late si foarte mari. 33/13.5/15, 35/13.5/15 sau 37/13.5/15.

Probabil careva avea o obsesie cu 13.5.

Pentru un Jimny la 198/80/15 nu o sa gasesti asa ceva. Resapate care se aseamana putin sunt cele Recip Trial.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Re: Anvelope pentru Jimny stock ? Profil MT sau AT ?

e sambata deja, maine ma duc la chalange, si tare am impresia ca luni comand trepador maxxis si apoi va zic ce parere am. enervant pretul si mai ales ca nu gasesc decat la cauciucuridirect.ro

apropo nu inteleg de ce ne tot trimiti la un alt topic, mai ales ca e super vechi, akolo nu mai posteaza nimeni, aici discutia e aprinsa si interesanta :)

no offence, mai ales ca daca citeste topicul respectiv nimeni nu zice nimik de ele pentru ca nimeni nu le are :)

sper ca nu te-am suparat.

Link spre comentariu

Pentru ca, asa cum am tot incercat sa-ti spun, e bine ca topicurile sa aiba un sens, un subiect bine conturat in jurul caruia se construieste discutia......Pe acest topic nu e foarte clar despre ce este vorba si de aceea i-am schimbat si titlul intr-unul in care daca il vede cineva sa stie daca il acceseaza sau nu-l intereseaza, intelegi ?

Aici e vorba asa :

-de un sfat pentru anvelope pentru Jimny stock = 1 subiect

-de o comparatie intre intre MT-uri si AT-uri = al doilea subiect

-de pareri despre gumele Maxxis Trepador/Mudzilla = doua subiecte

"Daca as citi eu aceasta discutie mi-ar fi suficient de clar despre ce se discuta aici ? "

Asa trebuie gandit cand deschidem un topic, indiferent de subiect.......

Iar faptul ca am RECOMANDAT topicul deja existent,dedicat anvelopelor Trepador, am facut-o pentru a-ti raspunde TIE la intrebarea TA din primul post.......

PS - Te rog nu mai scrie cu tz, sh, etc intrucat pe acest forum nu agream scrierea tip chat, mirc........lucru precizat dealtfel si in Regulamentul forumului.......

Link spre comentariu

daca bagi noroi - si e si masina de oras de zi cu zi pune MT + troliu

sau

Simex pe dim standard

EKO - ultima tura facuta de noi stii...plin facut ochi 300 si un pic de KM...fa un calcul la benzina....(stii ca am doar simex 205 fara bari dar cu troliu) apropo de discutia cu Sommelier

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

akuma serios uitati-va si voi la ce bibelou mi-am luat , si are 35.000 km reali cu istoric service la suzuki germania, trapa cu perdelutze :). oricum sunt un tip cuminte din fire , astept duminica suzuki chalange la cluj , mai povestesc cu unul , altul , dar tare am senzatia ca in prima faza imi pun maxxis-urile si va impartasesc si voua din experientza, sa nu zic ca nu am contribuit nimik constructiv la forumul acesta.

apropo insa simex acelea de 195/80/15 tot cu suspension lift merg? sau merg pe stock fara sa frece?

Foarte frumoasa masina. Spune-mi te rog cat a costat, ca prea arata bine :D

Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl
Link spre comentariu

gata, au sosit maxxis trepadoarele, de abia astept sa le motez si sa fac poze, eventual pun si barca ce am luat-o pe jimny, stiti cumva cam ce greutate pot pune pe bari transversale?

Link spre comentariu

Doc _tyby, hai sa clarificam o chestie: ori topicul asta e legat de anvelope Jimny si ramane doar atat, fara alte ramurici ale discutiei, ori schimbi titlul in ceva gen "Jimny-ul lui doc_tyby" si il unesc cu celalalt topic legat de dileme. Asa e un topic disfunctional, lipsit de tema. Astral are dreptate, sub forma actuala topicurile tale sunt de fapt utile doar tie, toate informatiile de aici se gasesc mai eficient grupate in alte topicuri de la sectiunea Jimny si la Anvelope.

Personal iti recomand varianta a doua, despre masina ta e normal sa scrii orice, Devii un soi de mama mandra de odrasla ei chiar si cand isi umple scutecul cu.. namol :)

Samurai incepator
Link spre comentariu

Re: Jimny nou in cluj dar cu dileme vechi :)

Din cate stiu, pe anumite bari transversale (cele pe care le pui peste alea pe care le are Jimny) suporta 30-45 kg. Si cam tot 45-50 Kg sa zidc ca duc si barile lui longitudinale... Grija mare la viraje pentru ca mi s-a parut ca miscarile laterale nu prea le-ar face bine....

PS: am gasit la unul din 2005 (deci ca al tau): Maximum roof load: 40 kg

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

PS: am gasit la unul din 2005 (deci ca al tau): Maximum roof load: 40 kg

La toate Jimny-urile e asa: 40 de kg maxim pe acoperis.

@doc_tyby: musai sa pui poze cu anvelopele Maxxis, eventual impresii despre cum s-au echilibrat si cum se comporta in teren.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

na ce noroc, barca mea are exact 39kg, m-am scos.

trepadoarele sper sa apuc sa le pun sapt asta , inca nu le-am pus ca e prea cald

barca am pus-o de 2 ori pe ea si am mers kilometrii buni, n-are nici o treaba, e perfect.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

au trecut 2 luni de testare si experienta cu jimny.

acum pot sa va spun parerea mea despre el si ce merita pus pe el, si no offence parere proprie:

1. cauciucuri: mi-am luat maxxis trepador 8060 la 650 ron bucata. Multumit de ele, sunt allseason deci numa bine pentru la iarna, in offroad se comporta bine si nu am nici o treaba pe asfalt. Deci raman cauciucuri pe masina pana se uzeaza complect, iarna/vara. In namoale parerea mea ca orice a-ti lua nu merita banii decat profilul simex. Asa ca daca ar fi sa dau timpul inapoi as face asa: 2 seturi cu jenti, unul all-season at-uri cat mai ieftine marime 205/70/15 sau 205/75/15(grabber-ele) si un set cu profil simex probabil as lua resapate de la insa pentru ca noi nu sunt dimensiunea standard. insist pe dimensiunea standard deoarece masina e 6 zile in onroad si una in offroad si acolo ii place namoleala si padurea. Nu imi plac bolovanii si urcarile abrupte sau mai grav inclinatiile duble. Deci ca o concluzie se pare ca voi mai achizitiona un set de jenti cu cauciucuri insa profil simex 1 zi pe saptamana si raman cu maxxis-urile in restul zilelor vara/iarna.

2. troliu: mi-am luat troliu electric mobil de la baumax la 580 ron. sufa de 6 t de 2 m, sufa de 4 t de 4 m, 2xocheti de 4,7t, 2xocheti 3,2t, scripete de 9t pentru ca nu era de 4t(ajunge unul de acesta). nu ascultati de cei ce zic ca nu tin inelele de pe jimny. sunt perfecte. am prins de ele ochetii de 3,2t si pe ei sufa de 2m. troliul prins de sufa de 2 m si sufa de 4m prinsa de copac. tot ansamblul merge perfect si l-am testat in namol extremmmmm. unde nu a mai tras am pus scripetele. deci lasati povestile de genul " nu tin carligele", sau nu e bun troliu ieftin de la baumax, sau nu e de ajuns bateria, luati optima la nu stiu cate sute de euro. Am ceva baterie de 45ah noname. S-a descurcat cu brio. Un alt avantaj al troliului ca poti sa il pui fata/spate. Eu m-am troliat de 4 ori pana acum din care 1 data in deep shit si de fiacare data de spate.Am decis ca imi voi mai lua in viitor i sufa de 8m de 4t, just in case.

3. bodylift sau suspensionlift. La ce fac eu mai mult ca sigur Nu! Poate in viitor daca ma enerveaza suspensia stoc si simt ca e imbatranita ii pun niste ome-uri , dar fara stabilizator de directie, doar suspension lift, cat mai mic. Consider ca masina nu trebuie inaltata sau latita, japonezu a facut-o exact cum trebuie. cine vrea extrem extrem extrem ala sa faca ce vrea cu ea.

4. diferential blocabil: Neaparat!!!! si nu prostii de genul autodeblocante(mare atentie nu autoblocante cum zic unii). Mecanismul autodeblocantelor nu il agreez luand in vedere 6/7 onroad. Urmatoarea investitie va fi un blocant spate la buton sau orice alta metoda , aici poate ma ajuta cineva cu ceva mai ieftin decat arb-ul. E enervant sa vezi ca iesi cu un 4x4 si cand ai nevoie constati ca ai 0x4. Luand in vedere faptul ca jimny e usor pe spate am senzatia ca dupa ce pun blocantul spate voi constata ca acolo unde ma bag cu botul in namol voi vrea si un blocant fata. Dar pentru asta mai am nevoie de experienta cu blocantul spate pentru inceput.

O concluzie de final, la cum ar arata jimny-ul perfect pentru mine:

-gume cat mai ieftine allseason profil at , dimensiuni standard 6zile din 7 si simex 1/7

-troliu electric, nu manual, cat mai ieftin, sufe etc(neaparat scripete)

-fara lift-uri, parerea mea

-lopata neaparat, eventual topor.

-diferential blocabil pe spate pentru inceput, apoi mai vedem cu fata.

Orice completare e binevenita, dar sa fie itestata si pertinenta, nu de genul, aia e o prostie (si el nici macar nu a incercat-o), aia nu tine ca se indoaie etc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare