Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Iesire de week-end in Muntii Parang-Capatanii-Latoritei 26-27-28 august

minitehnicusro

Postări Recomandate

Propun o iesire in acest week-end sau in urmatorul in muntii Parang-Capatanii-Latoritei.

Pentru cine nu este familiarizat cu denumirile, sunt muntii unde se afla Transalpina si Strategica, lacurile Vidra, Petrimanu si Galbenul.

Zona este foarte frumoasa, eu merg acolo de 3 ani si nu am terminat de explorat. Relieful permite accesul facil cu masina la peste 2000m. Sunt drumuri forestiere in zona de nu va inchipuiti, fara nici o exagerare, o saptamana daca stai si nu le termini pe toate.

Durata

vineri (seara)-sambata-duminica

Traseu

In functie de dotarile masinilor participante si experienta soferilor se alege traseul efectiv de urmat, dar va fi "cu de toate", dintre traseele din imaginea atasata.

Pana in zona sunt 250-300km din Bucuresti.

Conditii

Traseu offroad relativ usor, insa lung (max 80-100km/zi), cu urcari de la 400-500m la peste 2000m. Camparea la cort, pe valea Latoritei, in zona Ciunget unde exista semnal GSM orange-vodafone si acces internet sau in zona lacurilor Petrimanu-Galbenu.

Pe traseu exista semnal GSM pe alocuri. Pe site-urile meteo, in acest week-end vremea se anunta frumoasa si calda.

Echipare

Masini 4x4 in stare tehnica buna, de preferat cu anvelope cu profil MT/Simex. Daca vremea devine instabila, masinile nepregatite vor fi puse in dificultate.

Exista doritori?

Parang-Capatanii-Latoritei.thumb.jpg.5dfadefab05ae295fab3770e9f801e15.jpg

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Iesire de week-end in Muntii Parang-Capatanii-Latoritei 26-27-28 august

din motive tehnice, mai exact o mare fisura in rezervor, se amana cu o saptamana, pentru week-end-ul urmator 02-03-04 septembrie

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

este posibila si cazarea la pensiune ceva sau numai la cort? ca am 2 copii cu care as veni...familia

si daca termin gpl de unde mai pot alimenta?

🏁-Fără un 4x4 ,,viața e pustiu”
Link spre comentariu

este posibila si cazarea la pensiune ceva sau numai la cort? ca am 2 copii cu care as veni...familia

si daca termin gpl de unde mai pot alimenta?

si eu am gpl pe samurai si am alimentat la horezu, pretul e mai mare decit la bucuresti, pe la 3,1 ron/litru.

benzinarie la horezu si la novaci, la voineasa (am auzit, nu am verificat).

cu cazarea la pensiuni e mai dificil in aceasta perioada, din cite stiu din anii trecuti, nu prea sunt locuri libere in weekend. trebuie facute rezervari din vreme.

incearca la novaci, acolo sunt multe spatii de cazare. link

da-mi un pm cu date de contact.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Gasesti la Ranca cazare fara probleme. Sunt multe vile goale.

L.E Suna la 0723.376.363. Preturile sunt decente 80lei/camera pt 2-3persoane. Curat,frumos.

Link spre comentariu

este posibila si cazarea la pensiune ceva sau numai la cort?

http://www.ranca.org/cazareranca.html

Se poate si fara rezervare in prealabil. La cate pensiuni sunt acolo, majoritatea raman goale, chiar in weekend. Atentie insa la un lucru: daca se doreste factura, trebuie discutat clar dinainte: cele mai multe sunt firme cu sediul in Tg. Jiu si sunt doar puncte de lucru acolo, nu au facturier ci doar bon de casa.

Petrecere frumoasa!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Salutare daca va mai este de ajutor comfirm benzinaria de la Voineasa doar ca nu stiu daca au GPL asa ca benzina ei zic ca e de la Luk oil si motorina nu mai stiu de unde.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

cum nu au fost amatori de plimbare, am plecat singur din bucuesti la ora 15:30.

pentru prima zi imi propusesm sa ajung la novaci si sa urc la ranca pe drumul forestier care merge paralel cu raul gilort.

cam doua treimi din drum este pe malul raului care urca de la 600m la 1000m, ultima treime este urcarea peste doi munti, de la 1000m la 1600m

a durat 3 ore, la ora 22:00 eram sus la ranca, o buna bucata de drum, mai excat incepand cu urcarea pe muntele dalbanul, a fost facuta pe intuneric si a fost chiar fun la lumina farurilor.

in poza este partea cea mai interesanta.

dalbanul-ranca.jpg.abfe592b9660793db799f9f440bffa12.jpg

drumul este ok, abordabil si de masini fara tractiune integrala, dar cu o garda la sol mai mare. sunt citeva zone unde e bine sa ai macar at-uri.

la ranca este festivalul toamnei sau ceva asemanator ca e plin de oameni care la ora 23 umbla bezmetici pe strazi.

poze nu-s ca pe intuneric nu ies.

maine o sa incerc sa cobor pana la baia de fier, pe la papusa-galbenul-musetoaia-zanoaga-raul galbenul.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

azi a fost o zi plina.

daca ieri am urcat la ranca prin valea gilortului, azi era in plan sa cobor prin valea raului galbenul. asta se poate face pe la florile albe, dar drumul este putin cam neprietenos la ultima coborare si la trecerea prin vadul raului sau de pe versantul celalalt coborand de pe musetoaia.

mai intai am cautat o cale de a ajunge pe musetoaia mergand pe drumul de la baza telesaunului de la ranca.

1.jpg.7e8a092e190ad803e2c2f1ea90e58c86.jpg

este traseul din parte de jos a imaginii.

la intrarea in padure dumul devine grav, sunt niste ravene de toata frumusetea, iar in vale la intersectie, un drum este blocat de o stiva mare de busteni, iar celalat duce prin vad. ca idee este abordabil dar in echipa. nu l-am coborat pentru ca inapoi nu cred ca il mai urcam singur... de acolo eram chiar aproape de coborarea la galbenul. data viitoare.

m-am intors si am incercat si pe celalat drum, care duce la statia de telescaun de pe varf. acolo m-am blocat iarasi pentru ca drumul se termina la statiile de captare a izvoarelor din valea muntelui cioara. drumul galben din mijloc.

drumul corect este pe urcarea dintre dengherul si papusa, prin spatele muntilor papusa, cioara, glbenul si musetoaia. pana aici drumul este bun, bine intretinut, pante nu foarte mari, abordabil cu orice suv mai rasarit.

coborarea de pe musetoaia in schimb este dificila, drumul este in multe locuri distrus de ape, numai bun sa testezi cit flexeaza suspensia.

mai departe am trecut pe langa muntele zanoaga, a urmat o coborare foare lunga pana la drumul de pe malul raului galbenul si apoi pana la baia de fier.

ca impresie generala, in partea de gol alpin drumul este frumos, cu panorame catre transalpina si strategica. e ok pentru incepatorii in offroad.

pan1.thumb.jpg.f2964c91952570e136ca05591bcbbd0e.jpg

alte poze sapt viitoare ca sunt in format raw si trebuiesc prelucrate.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

pentru ca era devreme, am hotarat sa mai mergem si pe traseul negovanu-tarnov-repedea-ciunget. avusesem deja doua tentative de a-l face dar pana acum nu se aliniasera planetele.

asa ca am urcat in mare viteza (1:10 min) de la polovragi la curmatura oltetului si apoi am inceput sa urcam catre negovanu pe langa boul si turcinul negovanului.

la negovanu este o intesectie mare, unde la stanga este drumul nostru, iar la dreapta drumul ce coboara la vaideeni pe la nedeia-beleoaia-funicel-casarie-piscul putului.

pana la nedeia drumul este ok, cam bolovnos la inceput, dar dupa ce treci de boul este bun.

de la negovanu se coboara pana la saua de la piatra tarnovului. unde incepe o minune de drum.

urcari in panta, mare, iar in capat e surpriza, drumul o ia brusc la stanga sau la dreapta. dar nu vezi incotro decit dupa ce ai ajuns pe varf. intr-a intai-a in reductor si in 4000 de ture.

coborarile sunt un deliciu. din loc in loc cite o cioata lasata la marginea drumului care trebuie evitata in ultimul moment.

senzatia e unica. trebuie incercata de amatorii de senzatii tari. totul se desfasoara pe un drum ingust, cu o rapa de vre-o 400-500m in partea dreapta a drumului.

2.jpg.20ce9712cdf262d6cfeddc07625bc274.jpg

peisajele sunt unice. trebuie sa mergi sa le vezi personal.

la final e o coborare lunga si sinuoasa pana la raul repedea care are ca destinatie finala ciunget.

asta e un drum pe care cu siguranta o sa-l tin minte si o sa-l reiau cind o sa am colegi de joaca.

poze sapt viitoare ca sunt raw si trebuiesc prelucrate.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

pentru ca era devreme, am hotarat sa mai mergem si pe traseul negovanu-tarnov-repedea-ciunget. avusesem deja doua tentative de a-l face dar pana acum nu se aliniasera planetele.

asa ca am urcat in mare viteza (1:10 min) de la polovragi la curmatura oltetului si apoi am inceput sa urcam catre negovanu pe langa boul si turcinul negovanului.

la negovanu este o intesectie mare, unde la stanga este drumul nostru, iar la dreapta drumul ce coboara la vaideeni pe la nedeia-beleoaia-funicel-casarie-piscul putului.

pana la nedeia drumul este ok, cam bolovnos la inceput, dar dupa ce treci de boul este bun.

de la negovanu se coboara pana la saua de la piatra tarnovului. unde incepe o minune de drum.

urcari in panta, mare, iar in capat e surpriza, drumul o ia brusc la stanga sau la dreapta. dar nu vezi incotro decit dupa ce ai ajuns pe varf. intr-a intai-a in reductor si in 4000 de ture.

coborarile sunt un deliciu. din loc in loc cite o cioata lasata la marginea drumului care trebuie evitata in ultimul moment.

senzatia e unica. trebuie incercata de amatorii de senzatii tari. totul se desfasoara pe un drum ingust, cu o rapa de vre-o 400-500m in partea dreapta a drumului.

[ATTACH=CONFIG]114799[/ATTACH]

peisajele sunt unice. trebuie sa mergi sa le vezi personal.

la final e o coborare lunga si sinuoasa pana la raul repedea care are ca destinatie finala ciunget.

asta e un drum pe care cu siguranta o sa-l tin minte si o sa-l reiau cind o sa am colegi de joaca.

poze sapt viitoare ca sunt raw si trebuiesc prelucrate.

Felicitari pentru traseu.

Sa inteleg ca ai coborat pe traseul marcat cu galben pe sub Piatra Tirnovului?

Va salut !

Link spre comentariu

Sa inteleg ca ai coborat pe traseul marcat cu galben pe sub Piatra Tirnovului?

exact, imaginile sunt scoase din trackurile inregistrate ieri. te bagi sa-l facem impreuna?

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

exact, imaginile sunt scoase din trackurile inregistrate ieri. te bagi sa-l facem impreuna?

mi-ar placea. in a doua jumatate a lunii Septembrie ma bate gandul sa merg in acea zona.

Va salut !

Link spre comentariu

niste poze. putine

piatra tarnovului

DSCF7251.thumb.jpg.8062b40d43b60ed351acc37332cef16b.jpg

DSCF7253.thumb.jpg.e161e5eb0b25059a7aaff5e08d879d49.jpg

intrarea in zona de conflict

DSCF7260_1.thumb.jpg.12e3661f188e52567bf4f0fc5c3cfeff.jpg

DSCF7262.thumb.jpg.1781951f23ab27fda9326e3792e3c6b7.jpg

drum ingust

DSCF7270.thumb.jpg.4b8d275bb4c69e2dfd26527852eb0d9d.jpg

iesirea in valea raului repedea

DSCF7275.thumb.jpg.2d0db35b442972be9572d6ee6f1bfb30.jpg

vedere catre balota si ursu

Panorama13.2.thumb.jpg.034243a4bc85bb3121828d7b4d0e1626.jpg

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

:br:br:brpentru plimbari. Pentru astfel de peisaje, numai sa le parcurgi fara campare parca e prea putin... si mult prea obositor, dpmdv:old.

Am vrut sa fiu alaturi la aceasta iesire dar timpul nu a fost la indemana.

Daca reeditezi o parte din traseu, din cate inteleg, sunt in zona in perioada 10-17 sept.:h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

mi-ar placea. in a doua jumatate a lunii Septembrie ma bate gandul sa merg in acea zona.

:wink: Poate ma lipesc si eu ... :h5cu niste must de Dragasani,

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

:wink: Poate ma lipesc si eu ... :h5cu niste must de Dragasani,

daca nu se intampla evenimente neprevazute, merg in zona din doua in doua saptamani. :x

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

salutare

frumos traseu si peisaje superbe

as vrea si eu sa merg pe acolo pana nu se strica vremea - am AT-uri

unde e facuta ultima poza din postul #18?

o zi faina

Adrian

Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Salut Minitehnicus!

Te-as ruga sa postezi, daca poti,track-ul de sub Tarnovu, mai exact zona Negovanu-Stana de sub Tarnovu.

Vreau sa ajung in week-end pe acolo

Multumesc mult,

Dragos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare