Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

temperatura de lucru si tractiune la deal cu rulota

klinutzu

Postări Recomandate

salutare.

desi a trecut ceva timp de cand am venit din concediu nu am avut timp pana acum sa intreb cateva lucruri observate de mine in acest concediu.

in primul rand trebuie sa spun ca am in dotare un grand cherokee 2004, motor de 2.7 crd si cutie automata de mercedes si o rulota de 6 persoane care cred ca in acest concediu a avut undeva peste 2 tone...

in al doilea rand trebuie sa spun ca am avut parte de un concediu de vis prin serbia, muntenegru, albania, macedonia si bulgaria. tari foarte frumoase, dar pline de munti. in plus am avut navigatia setata pe "sightseeing", deci am avut parte de cele mai frumoase peisaje, dar si de cele mai inalte drumuri. am urcat si am coborat de mi se facuse frica...

acum vin si intrebarile. am observat ca nu de putine ori temperatura imi crestea la aprox 105 grade, moment in care incepea ventilatorul sa vuiasca precum o uzina electrica. instant opream si puneam masina pe "LOW", dupa care imi continuam drumul pana treceam de urcusul respectiv, apoi comutam pe "HIGH". bineinteles ca viteza era foarte foarte mica (aprox 20km/h, pt ca si pantele erau pe masura (intre 10 si 12%, pe lungimi mari - cativa km - intre 4 si... 10km)

1. este normala o temperatura de 105 grade? puteam sa imi continui calatoria pe normal sau a fost ok comutarea pe greu? nu de alta, dar am mai avut o masina (ford mondeo) la care pe anumite sectoare mi se ridica temperatura de nebuna si trebuia sa astept sa se reduca...

2. este vreo problema ca am mers pe "LOW" pe asfalt atat de mult; viteza era totusi mica...

am verificat ulterior si nivel de ulei si nivel de apa: nu am avut pierderi nici de una nici de alta...

multumesc.

astept raspunsurile voastre cat de repede posibil, pt ca sambata plec in grecia, tot cu rulota si stiu ca sunt ceva dealuri si munti de urcat...

jeep grand cherokee 2.7crd 2004
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: temperatura de lucru si tractiune la deal cu rulota

mai intreb o data posesorii de grand cherokee: care este temperatura de lucru a masinii voastre in diverse situatii (oras, tractiune, sosea, etc)?

multumesc.

jeep grand cherokee 2.7crd 2004
Link spre comentariu

Salut,

la mers in oras si afara , mers normal, temperatura nu cred ca trece de 90 sub nicio forma.

Asa e la mine, benzinar, nu ajunge nici la 90 in mers normal.

In sarcina cred ca se schimba situatia, mai ales cu 2 tone dupa tine.

Marius

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Salutare

Aceasi problema am avut o si eu tot cu gc 2004 2,7 crd .Am o rulota chateau chalet calista care cantareste 1300 kg.In pante pateam la fel se ridica temperatura foarte tare dar nu a fiert niciodata.Din pacate asta a fost motivul pentru care am si vandut masina acum putin timp optand pt un nissan navara d40 care nu se incinge de nici un fel.Am tras rulota cu jeep ul doi ani de zile in felul acesta la temperaturi ridicate si cu toate astea nu a patit nimic asa ca ....la cat mai multe plimbari in continuare cu casuta..

Link spre comentariu

Si inca ceva eu ii schimbasem termostatul si temperatura in oras statea la 90 grade iar in afara la viteza undeva pe la 80.Asta fara rulota.Nu recomand sub nici o forma a se circula cu aceasta masina cuplata pe greu si fiind pe asfalt.Distrugi transmisia.Eu o pacaleam in treapta 3 si urcand cu 40 la ora in ciuda injuraturilor pe care mi le luam de la cei din spatele meu.

Link spre comentariu

la motoarele astea temperatura lor normala de functionare este undeva in jurul valorii de 100 de grade....asa functiona al meu...si in teren si pe asfalt.....si Cherokee-ul de 2.5 si Grandul cu motor de 4000....deci pe undeva e o temp normala

in special ptr aceste motoare e bine sa se merga cu antigel....nu cu apa...apa la 100 de grade...nu prea mai e lichida....in schimb solutia de antigel....da :grin:

ps...la tine daca ai racirea uleiului din cv...in radiatorul motorului....e normal sa-ti creasca temp apei

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare