Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Roadbook in stil Romanesc

Postări Recomandate

Re: Roadbook in stil Romanesc

... eu zic ca deja puteti inchide topicul.... ce a fost de spus s-a spus. :wink:

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 156
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

... eu zic ca deja puteti inchide topicul.... ce a fost de spus s-a spus. :wink:

nu vezi ca nu te baga nimeni in seama. :ha:

faptul ca topicul a ajuns aici nu e rau ,daca continua ca bascalie, e de rau.

E de rau ca nu realizati ca problema de rezolvat nu este a mea ci a noastra pt un viitor mai bun in off road.

Link spre comentariu

Oresti, cu avocatul glumesti, nu suntem in america sa dam in judecata MacDonalds ca am alunecat pe podeaua spalata.

:grin:

Si nici nu imi doresc sa fim. Despre seriozitatea noastra ca oameni, ai dreptate. Mare. Si da, comunismul are si el vina, plus multe altele. Dar nu intru in astfel de discutii, nu vom avea nici un rezultat.

Solutia pentru greselile de road-book nu este trecuta in regulament cnor... arbitrii daca ar fi fost intrebati ce ar fi raspuns??? Tare sunt curios!

Inca o data spun si eu ce au spus altii:

1. greselile de acest gen sunt din 2 cauze:

a. traseele terminate in pripa si neparcurse de un alt organizator care nu cunoaste traseul, pe road-book, ca la concurs (verificare)

b. copiere in graba, aparand greseli de transcriere

Ambele greseli de mai sus se datoreaza timpului cu traseele si numarului oamenilor implicati (daca sunt suficienti sa se imparta sa faca trasee pentru fiecare clasa, etc.)

Avand in vedere aceste riscuri, un organizator ar trebui sa le controleze.

Unii pot, altii nu. De aceea mergem unde consideram ca merita sa dam banii, nu?

Dar aici ajungem la discutia aia cu "etapa sau cupa?" si deja iscam orgolii.

Ca de altfel asta este la baza, orgoliul: dl. Alin ii arata dansul Roxanei ca uite Roxana a luat prima lectie din CNOR, ce bun sunt eu, doar cu 2 roti, etc.

Pesemne ca de aia si erorile in road-book, orgoliul. Eu am facut traseul, sunt bun si smecher, cum sa il mai verifice cineva?

Asa ca declar orgoliul ROMANESC (da Dl. Alin, romanesc, ca natia noastra are orgoliu cat pentru tot globul) ca fiind noul cuvant la putere, nu "eclatantul" lui Semaca.:ha:

Multam fain Schultz. Ma duc sa ii tai D.D -ului 2 roti ca la urmatoarea etapa sa fim egali :ha: :ha: :ha: Da tre sa isi dea jos dl Alin si kitu de inaltare si scuturile ca sa fim cu adevarat egali :ha:

Link spre comentariu

Eu, unul , apreciez si savurez greselile de roadbook, care sunt inevitabile si care -ti dau posibilitatea de a te departaja decisiv de ceilalti:grin:.... sau, de a te ingropa definitiv...:grin: Spre exemplificare, anul trecut la TAT, datorita unor greseli in roadbook, strainii, neobisnuiti cu chestia asta, ca si tine oresti, vociferau ca de ce romanii au primit roadbookuri corecte si ei nu?!!!:ha::ha::ha: Am mai spus, un copilot cat mai bun e cel care iese din situatia greselii de roadbook cat mai repede!

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

Oresti.... problema asta se discuta de cativa ani, si greseli tot mai sunt cu toata bunavoinata organizatorilor, si asta din cele 2 motive aratate de @shultz mai sus.... si o sa se mai repete...

DAR una dintre "CALITATILE" unui bun co-pilot, este sa le identifice in cel mai scurt timp si sa merga mai departe !!!

... nimeni nu o sa stea sa tipe la o mana de organizatori care si asa au o groaza de probleme pe cap...

... ideea este clara, si ce urmeaza nu cred sa aduca un sur-plus de idei....mai degraba o sa se transforme in Can-Can / bascalie...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Alin e suficient (dl se adauga doar in cazul frizerilor :))

Intre mine si Roxana erau glume, de fapt continuari de glume, nu e cazul de orgolii (cel putin nu de la mine :wink:).

OK, scuze atunci, eu o stiam pe R cam suparata in seara aia. Era Oresti mai conciliant ca Roxana ... deci nu cred ca era pusa pe glume :wink:

Scuze din nou.

Revenind la subiect, am afirmat in repetate randuri ca Standard-ului i se acorda cam tot atatea drepturi ca si Cenusaresei si, de aici, multele erori.

... din pacate da, da, da. Poate din 2012 vor schimba in CNOR ceva.

Nu uitati sa faceti propuneri de imbunatiri a regulamentului.

Eu voi sustine pana in panzele albe obligativitatea ca la Standard sa fie obligatoriu GPS care inregistreaza track-ul... nu pentru track in special, ci pentru viteza!!! Este fenomenal de grav ce se intampla, cu depasirea vitezei date, etc. deoarece stiu ca nu ii controleaza nimeni. Eu consider standardul de azi mai periculos decat openul: viteze mult mai mari de deplasare si lipsa protectiei roll-cage-ului.

Revenind la topic: sunt chestii multe ascunse pe care nu le stim. Asa ca se intampla diverse probleme, mai de scufita rosie, sau verde, sau alte nunate de gri. Oresti ce le-ar fi facut unor baieti la a caror iesire anul trecut ne-a lipsit ultima pagina de road-book? Iar anul acesta s-a intamplat la fel??? :ha:

Poate la anul nu mai mergem acolo, e simplu nu?

KAMIKAZE TEAM
Link spre comentariu

Alin e suficient (dl se adauga doar in cazul frizerilor :))

Intre mine si Roxana erau glume, de fapt continuari de glume, nu e cazul de orgolii (cel putin nu de la mine :wink:).

Revenind la subiect, am afirmat in repetate randuri ca Standard-ului i se acorda cam tot atatea drepturi ca si Cenusaresei si, de aici, multele erori. Daca venea Roxana cu Oresti la Mures acum vorbeam despre organizatori la trecut cu piosenie in voce. Daca veneau la Buzau, vorbeam despre ei doi la trecut ca-i omora Florin:ha:.

Eu reafirm ca trebuie sa lucram impreuna si nu unii impotriva celorlalti. Nu trebuie sa trecem peste greseli, dar nici sa dam cu pietre de pe margine. Cat despre cat de buni si minunati suntem fiecare, sa lasam Divinitatea sa ne judece:g

Eu am fost anul trecut la etapa CNOR de la Mures pentru prima oara copilot si am avut parte de cel mai impecabil roadbook pe care l-am vazut pana acum. Si am mai fost si la cupe si alte competitii si nu m-am plans pana acum de nimic.

Dar aici vorbim de campionat, nu mergem la distractie, asta se face la cupe si prietenesti, avem carnet de sportiv, avem contract cu niste sponsori carora daca le explici ce se discuta aici nu inteleg, etc.

Deci iara ce zici tu e irelevant. Si gluma poate vezi tu, eu am luat si iau treaba asta foarte in serios.

Link spre comentariu

Eu, unul , apreciez si savurez greselile de roadbook, care sunt inevitabile si care -ti dau posibilitatea de a te departaja decisiv de ceilalti:grin:.... sau, de a te ingropa definitiv...:grin: Spre exemplificare, anul trecut la TAT, datorita unor greseli in roadbook, strainii, neobisnuiti cu chestia asta, ca si tine oresti, vociferau ca de ce romanii au primit roadbookuri corecte si ei nu?!!!:ha::ha::ha: Am mai spus, un copilot cat mai bun e cel care iese din situatia greselii de roadbook cat mai repede!

da da, urcam din pajiste si pe road-book era dreapta... care se ducea in balarii, ajungea pe un forestier rupt si nefolosit, etc.

... de fapt era la stanga... dar ne-am prins repede, mai mult a durat sa intoarcem masinile pe stancile alea unde ajunsesem.

sau aveam de mers 3 sau 4 km pana la pozitie... numai ca dupa 800 de metri se termina drumul, erau gardurile unor case si am ghicit repede ca nu castigam puncte daca daramam gardurile.

KAMIKAZE TEAM
Link spre comentariu

Eu am fost anul trecut la etapa CNOR de la Mures pentru prima oara copilot si am avut parte de cel mai impecabil roadbook pe care l-am vazut pana acum. Si am mai fost si la cupe si alte competitii si nu m-am plans pana acum de nimic.

Dar aici vorbim de campionat, nu mergem la distractie, asta se face la cupe si prietenesti, avem carnet de sportiv, avem contract cu niste sponsori carora daca le explici ce se discuta aici nu inteleg, etc.

Deci iara ce zici tu e irelevant. Si gluma poate vezi tu, eu am luat si iau treaba asta foarte in serios.

Eu tot la campionat m-am referit in toate zicerile mele.

Iar daca glumele mele te-au deranjat, imi pare rau, voi evita pe viitor.

Ceea ce refuzati insa sa acceptati este ca si copilotul are rolul lui in descoperirea si combaterea bug-urilor de rb...cam cum a fost cu poarta aia de la trial :uameni

Alin Radu
Link spre comentariu

Ceea ce refuzati insa sa acceptati este ca si copilotul are rolul lui in descoperirea si combaterea bug-urilor de rb...cam cum a fost cu poarta aia de la trial :uameni

Da, corect si mai ales la Standard copilotul e piesa principala nu numarul de roti. Si chiar mi-am felicitat copilotul care la primul lui roadbook si la prima lui competitie a vazut o mare eroare de RB - 3.20 de km in loc de 4.20 km. Si i-am si zis atunci - nu au cum sa ne dea erori asa mari ... imposibil. Si uite ca e posibil. Si a fost posibil si mai rau.

Acum stau sa fac o lista cu "cate tipuri de erori de RB este ele"

La trial nu stiu la ce anume te referi, m-am concentrat mai mult sa cobor cum pe unde nu a coborat nimeni. :tk

Editat de R.R
Link spre comentariu

trialul a fost facut de RR la nervi si in lipsa co-pilotului . Probleme legate de roadbook cu o zi inainte. Altfel merge ff bine si sunt sigur ca va avansa rapid. Greselile majore la acesta etapa au fost ale mele ca co-pilot si nu ale Roxanei.

Link spre comentariu

Am eu o solutie. Sa zica oamenii ca Road bookul contine si surprize( erori ca sa nu le zic greseli) de la inceput. Si asa stai cu mai multa adrenalina de la inceput si te intrebi in fiecare pozitie daca acolo e surpriza:grin:

Just Me
Link spre comentariu

Vizitator mao

Este bine stiut lucrul asta, si nu se intampla de ieri, se intampla de la inceput.

@oresti no offence, dar sa ma ierte Dumnezeu: a mai fost cineva care a vrut sa indrepte lucrurile acum vreo 2000 de ani........

Link spre comentariu

Dragi Organizatori, sa va fereasca reaq daca la anu` nu faceti roadbookurile exacte la clasa exterm, ca vine Oresti si va muciueste pe toti :ha::ha::ha::ha:

acum fara mistouri, sincer , tu nu ti-ai dori un roadbook fara greseli? chiar nu e posibil? ce e atat de greu? Cum gasim noi greselile in traseu ,ei de ce nu il pot parcurge si gasi la fel de usor pt ca sa nu mai existe astfel de discutii ulterior?

Link spre comentariu

Am eu o solutie. Sa zica oamenii ca Road bookul contine si surprize( erori ca sa nu le zic greseli) de la inceput. Si asa stai cu mai multa adrenalina de la inceput si te intrebi in fiecare pozitie daca acolo e surpriza:grin:

ar fi o treba: aveti 100 de pozitii din care 5 sunt gresite. va descurcati.

ok, bun si acum te intreb ; cate canistre de banzina poti duce pe masina?

Link spre comentariu

Greseliele sunt omenesti, multumeste-te ca a fost una, si nu o pagina, si nu 4 km :wink: le-am intalnit pe toate (intreaba-l pe Marius Lupu)

Nu toti s-au nascut invatati, o sa le inveti pe parcurs, nu ai cum sa acumulezi experienta pana nu mai mergi la cateva concursuri si sa aiba mai multe greseli in RB. Si cum cei care au ajuns la finish cu acelasi roadbook, asa trebuia sa ajungeti si voi, ca ei s-au prins mai repede decat voi, asta-i jocul.

La Odorhei anul trecut am avut un azimut fara banda de confirmare , am stat acolo 45 min si ne-au ajuns din urma mai multe echipaje... in conditiile in care noi eram primii ajunsi acolo. Cand am gasit drumul, celorlalti le-a fost usor sa vina dupa noi si sa-si continue drumul. Acum noi ce era sa mai facem? Am mers in continuare si am zis ce prosti am fost:ha::ha: asta e.

Daca-mi vin in cap exemple am sa-ti mai zic.

Apai dupa mai multe curse o sa le mirosi imediat gerselie, crede-ma:wink:

Ai sa vezi ca pe ploaie nu o sa ti se potriveasca nicio pozitie, o sa estimezi din ochi, terratripul o sa fie bibelo`in masina :grin:

Editat de Vali alias Babu

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

Greseliele sunt omenesti, multumeste-te ca a fost una, si nu o pagina, si nu 4 km :wink: le-am intalnit pe toate (intreaba-l pe Marius Lupu)

Nu toti s-au nascut invatati, o sa le inveti pe parcurs, nu ai cum sa acumulezi experienta pana nu mai mergi la cateva concursuri si sa aiba mai multe greseli in RB. Si cum cei care au ajuns la finish cu acelasi roadbook, asa trebuia sa ajungeti si voi, ca ei s-au prins mai repede decat voi, asta-i jocul.

La Odorhei anul trecut am avut un azimut fara confirmare, am stat acolo 45 min si ne-au ajuns din urma mai multe echipaje... in conditiile in care noi eram primii ajunsi acolo. Cand am gasit drumul, celorlalti le-a fost usor sa vina dupa noi si sa-si continue drumul. Acum noi ce era sa mai facem? Am mers in continuare si am zis ce prosti am fost:ha::ha: asta e.

Daca-mi vin in cap exemple am sa-ti mai zic.

Apai dupa mai multe curse o sa le mirosi imediat gerselie, crede-ma:wink:

Ai sa vezi ca pe ploaie nu o sa ti se potriveasca nicio pozitie, o sa estimezi din ochi, terratripul o sa fie bibelo`in masina :grin:

Vali, te contrazic. Nu asta e jocul !!!! Jocul este Off roadul iar asta e labareala.

Nu arati ca sti off road daca organizatorul te trimite dupa panselute. Co-pilotajul se face in baza unui roadbook FARA GRESELI.

Ce descrieti voi mai jos este exact titlul acestui topic - Roadbook in stil romanesc

Un fel de laba trista al off roadului.

Un fel de daca tot nu stim off road macar sa facem pe indienii.

Un fel de am dat bani ca sa ma fu'a organizatorul cum vrea el.

Un fel de daca tot sunt sute de greseli in roadbook si toti spun ca asa enormal top si eu pe tren in aceiasi directie.

Drumul asta e unul gresit. Asta e laba romanesca nu off road.

Daca noi acceptam acest gen de greseli nu facem decat sa lasam cale libera la inmultirea lor.

faza cu ploaia e de inteles. traseul de standart a fost facut pe ploaie si diferentele erau mari. 1200-1400, 300-450, 500-600 si tot asa dar aici intradevar intervine co-pilotul . Asta e mirosul de care vorbim NU greseli directionale sau lipsa de sageti etc. Acea este parte aorganizatorului ,grija lui, problema lui- pt asta platim ca sa nu ne facem singuri roadbookuri ca sa ne dam organizat etc. Nu stau sa repar greselile incompetentilor ca nu de asta ma duc la etape. daca vor sa vin sa le repar , sa ma sune, sa ma plateasca si jur ca ma duc sa fac roadbookuri la orice etapa.

Editat de oresti
Link spre comentariu

Vali, te contrazic. Nu asta e jocul !!!! Jocul este Off roadul iar asta e labareala.

Nu arati ca sti off road daca organizatorul te trimite dupa panselute. Co-pilotajul se face in baza unui roadbook FARA GRESELI.

Ce descrieti voi mai jos este exact titlul acestui topic - Roadbook in stil romanesc

Un fel de laba trista al off roadului.

Un fel de daca tot nu stim off road macar sa facem pe indienii.

Un fel de am dat bani ca sa ma fu'a organizatorul cum vrea el.

Un fel de daca tot sunt sute de greseli in roadbook si toti spun ca asa enormal top si eu pe tren in aceiasi directie.

Drumul asta e unul gresit. Asta e laba romanesca nu off road.

Pai si la anul am inteles ca te dai la extrem, nu?

Ce-o sa faci daca-i ploaie afara iar tu ai o pozitie pe roadbook Y dreapta 300 m si dai din roti cam 3-4 km pana la un presupus Y dreapta si o iei p`acolo...dai intr-o ravena si n-ai cale de intoarcere si-ti f... masina. Ce faci dai vina pe organizator?

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

Pai si la anul am inteles ca te dai la extrem, nu?

Ce-o sa faci daca-i ploaie afara iar tu ai o pozitie pe roadbook Y dreapta 300 m si dai din roti cam 3-4 km pana la un presupus Y dreapta si o iei p`acolo...dai intr-o ravena si n-ai cale de intoarcere si-ti f... masina. Ce faci dai vina pe organizator?

nu. asta face parte din co=pilotaj. Asta nu e gresela de organizator mai ales daca ti se spune ca a fost facut pe ploaie sau vice versa.

Dar daca ajung la o pozitie cu 3 drumuri unde trebuie sa ma duc drept si organizatorul da eronat sageata dreapta , pt asta il f..

una e variata datorita climei ,naturii etc si una e incopetenta organizatorului.

mare diferenta.

La una poate sa vina ulterior si sa ma contrazica , sa imi arate ca am gresit , la a doua io dau original.

Link spre comentariu

Jocul este Off roadul iar asta e labareala.

Un fel de laba trista al off rodului....Asta e laba romanesca nu off road.

oresti, esti suparat si inversunat... este clar ca organizatorii au facut roadbookul cu ...ursuletul, deoarece, vad ca ai gasit urme de laba la tot pasul!!!:ha::ha::ha: si mai ales in pozitia 148:ha: care-ai facut mah, roadbookul...

PS: probabil ca nu-ti arde de glume...dar nu m-am putut abtine! no ofence!

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

oresti, esti suparat si inversunat... este clar ca organizatorii au facut roadbookul cu ...ursuletul, deoarece, vad ca ai gasit urme de laba la tot pasul!!!:ha::ha::ha: si mai ales in pozitia 148:ha: care-ai facut mah, roadbookul...

PS: probabil ca nu-ti arde de glume...dar nu m-am putut abtine! no ofence!

semaca sti care e faza? ca discutia a inceput de la faza cu greseala in roadbookul de acum 2 zile dar intentia acestui topic nu e sa rezolvam acesta problema ci PROBLEMA in sine , acea fiind greselile din roadbookuri.

:ha: sincer simt ca imi bat gura degeaba. Oricum vad ca mai toti care raspund raspund acelasi lucru- e normal sa fie asa si nu ii deranjeaza cu nimic. Un fel de lasa-ma sa te las.

Daca discutia asta avea loc pe un forum de afara cred ca deja se discuta la modul cel mai serios cum sa se rezolve problema. Aici, toti vor sa ma convinga pe mine ca e bine asa.

@ toti - ok m-ati convins. E bine asa! E bine acum?

Editat de oresti
Link spre comentariu

Oresti, saptamanile trecute, in threadul despre "etapa vs prieteneasca" spuneai :

Acum, confruntandu-te cu problema direct si personal intelegi ce spuneau cei care se plangeau atunci ;)

Roxana: tipurile de greseli de roadbook pot fi urmatoarele:

1) Distanta gresita. Asta poate proveni de la copierea gresita sau de la diferenta de teren / abordare intre momentul cand este facut / verificat roadbook si momentul cand este parcurs traseul.

2) Pozitie gresita

Pozitiile gresite pot fi:

2.1) pozitie incompleta / inexacta (sunt desenate 4 drumuri si tu gasesti 5 , sau dimpotriva sunt desenate 3 si tu gasesti 2 si o urma de bicicleta) Astea tin de cum isi reprezinta fiecare in cap, schematic realitatea.

2.2) pozitie cu indicatie gresita ( iti zice stanga cand tu trebuie sa mergi dreapta) . Aici e chiar nasol si ar trebui sa nu existe.

ca si gravitate pot fi

1) greseala cu abatere mica (poate proveni de la diferenta ud/uscat, de unde resetezi tu teratripul fata de unde l-a resetat organizatorul, etc)

2) greseala cu abatere mare (la TAT anul asta a fost o pozitie de 4 km care era de fapt la 8 :uameni ) - nici astea nu ar trebui sa existe...

Ce zice Oresti e in esenta corect, e nasol sa iti zica la stanga si sa fie la dreapta. Si mie mi se pare corect ca organizator sa parcurgi traseul PE ROADBOOK (dai altcuiva decat l-a scris) pentru a verifica inainte sa dai la concurenti.

Sigur ca da, nu intotdeauna lucrurile merg cu vrem si nimeni nu vrea taxe si mai mari, astfel incat organizatorii sa poata trai numai din organizare...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare