Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Roadbook in stil Romanesc

Postări Recomandate

Re: Roadbook in stil Romanesc

@oresti

Am citit tot ce ai scris dar nu am inteles ceva.

Pe copiloti aia care gasesc solutia repede la o gresala de roadbook ii apreciezi pentru calitatea asta sau si aia sunt ........??

Adica care este parerea ta despre copiloti astia?

Ti-am scris aici ca sa nu stricam topicul etapei de la Cluj.

E frumos sa incurajezi organizarea unei etape si sa le dai

solutii la eventualele greseli pe care le-au avut.

Te salut

Rasty

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 156
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Oresti, saptamanile trecute, in threadul despre "etapa vs prieteneasca" spuneai :

CNOR'ul se ocupa de etape ,da? Acesta stabileste care etape si unde , da?

O etapa este esuata din vina organizatorului , depuneti plangere la CNOR in masa dupa etapa, cu motivatiile de rigoare si daca CNOR nu tine cont de plangerile celor ce sustin financiar etapele ,.... ii boicotati in masa la urmatoarea etapa , nu conteaza care este aceasta.Sa le explice CNOR'ul de ce nu se vor prezenta oamenii la etapa, buna sau rea.

CNOR'ul la randul sau trebuie sa penalizeze clubul respectiv prin suspendarea licentei sau ce mama lor au de pot face etapa anual si gata . Ce atat tam tam, nu inteleg.

Daca CNOR'UL NU TINE CONT DE PARERILE VOASTRE - BOICOTATI-L si iar gata. Pt asta trebuie sa fiti uniti si sa cadeti de comun acord , si nu pe forumuri ci la masa , in scris ,club la club, face to face.

Daca 10 zic stop dupa etapa si 10 se duc oricum la urmatoarea, pai nu o sa rezolvati niciodata problemele astea mai baieti. Peste alti 5 ani o sa deschideti aceleasi topicuri

Acum, confruntandu-te cu problema direct si personal intelegi ce spuneau cei care se plangeau atunci ;)

Roxana: tipurile de greseli de roadbook pot fi urmatoarele:

1) Distanta gresita. Asta poate proveni de la copierea gresita sau de la diferenta de teren / abordare intre momentul cand este facut / verificat roadbook si momentul cand este parcurs traseul.

2) Pozitie gresita

Pozitiile gresite pot fi:

2.1) pozitie incompleta / inexacta (sunt desenate 4 drumuri si tu gasesti 5 , sau dimpotriva sunt desenate 3 si tu gasesti 2 si o urma de bicicleta) Astea tin de cum isi reprezinta fiecare in cap, schematic realitatea.

2.2) pozitie cu indicatie gresita ( iti zice stanga cand tu trebuie sa mergi dreapta) . Aici e chiar nasol si ar trebui sa nu existe.

ca si gravitate pot fi

1) greseala cu abatere mica (poate proveni de la diferenta ud/uscat, de unde resetezi tu teratripul fata de unde l-a resetat organizatorul, etc)

2) greseala cu abatere mare (la TAT anul asta a fost o pozitie de 4 km care era de fapt la 8 :uameni ) - nici astea nu ar trebui sa existe...

Ce zice Oresti e in esenta corect, e nasol sa iti zica la stanga si sa fie la dreapta. Si mie mi se pare corect ca organizator sa parcurgi traseul PE ROADBOOK (dai altcuiva decat l-a scris) pentru a verifica inainte sa dai la concurenti.

Sigur ca da, nu intotdeauna lucrurile merg cu vrem si nimeni nu vrea taxe si mai mari, astfel incat organizatorii sa poata trai numai din organizare...

Link spre comentariu

in asentimentul lui wacher :)

confirm ceea ce spune despre TAT - Deva de anul asta cand o pozitie care trebuia sa fie la 4,6 km a fost defapt la 8,2 o alta care defapt ultimele 15-20 de pozitii din prima zi au fost cu abatere pe +30% din distanta adica mai mari in realitate fata de ce scria in RB,culmea e ca acolo la distanta aia cu eroare de 20 de metri chiar era un drum iar dupa inca alti 10-15 metri era drumul cel bun exact dupa un boschet :) am pierdut acolo 2 ore in ziua respectiva si locul 3 dupa Ioana si Mauri si Sorin parca ei erau pe 2.

corect este o mare problema cand ti se spune inainte pe road book iar in teren trebuie sa mergi dreapta ca in fata e rapa dar astea sunt grave si l amintea cocosului ca doar no fi cretin nici organizatorul sa iti spuna sa cobori prin rapa cand drumul la stanga ocoleste pe coama dealului pe curba de nivel si ajunge acolo cu un ocol de 2 km.

un exemplu in ultima zi la TAT am balarit 3 ore pentru a gasi niste CP-uri si acolo unde distantele erau duble eroare inadmisibila dealtfel Popica si Adi ei parca erau au zis ca isi baga ...ceva si merg daca nimeresc bine daca nu merg direct in camp,noi nu am mai avut rabdare sa continuam dupa 3 ore de balareala si refacerea traseului de 5 ori asa ca am descoperit cel mai frumos drum de coborare de la muntele Gaina inapoi in camp pe o distanta de aproape 10 Km un track salvat pe GPS superb,cu niste peisaje si o natura de o salbataicie si un arhaism aparte cu un sentiment indescriptibil de placere si satisfactie un adevarat drum si traseu de extrem facut de noi niste amarati cu niste Dustere dar ce am facut in cele 4 zile de pana atunci la TAT e nimic pe langa ce emotii am avut atunci in cele cateva ore cat a durat drumul de intoarcere.

probabil multi imi vor sari in cap...foarte bine e o tara libera si ne exprimam fiecare opiniile in mod deschis si responsabil...ce vreau eu sa spun este ca desi am pierdut timp si am "gresit" traseul a fost o experienta pe care nu o voi uita si nu vreau sa o uit pentru ca a fost extraordinara, asa ca din orice situatie neplacuta poti sa vezi si partea frumoasa a acestei pasiunii,OffRoadul pe care o impartasim cu totii...in fond asta e defapt telul cred...cel putin al meu asta este :):tk

cu respect va salut si felicitari celor care au dovedit inca odata de ce sunt in stare.

Link spre comentariu

Am pus o intrebare si n-am primit raspunsul inca: cati au fost cei care au avut problema asta? Pentru ca se pare ca majoritatea au nimerit-o...

Alin Radu
Link spre comentariu

Se bate apa-n piua de pomana. Stiu ca o sa fiu intrebat la cate etape m-am dat, dar o sa raspund deja cu o intrebare: Ce are :pt cu Prefectura?

Ideea generala in tara asta este ca nimeni nu-si asuma greseala. Adica ZERO cohones cand ai facut ceva prost. Si nu vorbim aici numai de RB. Asa face si medicul, si zugravul sau instalatorul, etc.

Nu contest ca @oresti nu e nebun, dar e un nebun frumos care se lupta cu morile de vant.

Ce daca sunt unii care au ghicit... putea sa fie unul singur care sa nu gaseasca drumul, situatia era aceeasi. RB GRESIT! Si nu conteaza nici unde s-a intamplat sa fie gresit si nici unde o sa mai fie.

Problema e ca nu putem sa ne rupem de acest LAS-O BA CA MERGE ASA! Nu asta inseamna normalitate!

Ca si solutie ma gandesc ca se poate imprumuta modelul din campionatul de Rally, cu antrenamente, merge toata lumea incolonata si isi scrie RB, ca sa nu mai fie loc de interpretari la sageti, boscheti, etc...

Editat de Marse

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Vizitator mao

Pai atunci navigatorul nu isi mai are rostul. Dc pilotul stie track-ul, copilotul i-l poate astepta la bere, ca na stie el pe un sa mearga si un toliu nu ii asa de greu de scos :)))

Link spre comentariu

Din alte topicuri, in care au scris miejii off-roadului, inclusiv Oresti, am inteles urmatoarele :

" Tiriplicilor, nu aveti bani de off-road , stati acasa !"

Asa ca sfatul meu este:

Nu-ti convine road-book-ul, ...renunta la statutul de participant ........

Vorba aceea " Nu e p....st cine cere , ci ala care da !":ha::ha:

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

gresealaa majora de roadbook e cind cel care il scrie nu are habar de importanta drumurilor, ce sa marcheze si ce nu si te innebuneste cu toate urmele de tractor. Il deseneaza primavara devreme fara frunza si iarba si te pune sa gasesti slabvizibile nepanglicate vara. Te baga pe drumuri neparcusrse de ani de zile, din total nerespect fata de concurent, prin simpla copiere a traseelor mai vechi (TAT), indica ca puncte de reper case, garduri, copaci orice ce in timp a disparut, etc. Astea sint greseli.

Ptr a face diferenta de ce inseamna in mod practic a fi o greseala, consider ca trebuie sa ai o vedere de ansamblu, in cazul acesta sa fi parcurs mai multe roadbookuri in mai multe situatii. Fara aceasta cunostinta, nu ai termen de comparatie ce inseamna a fi "perfect".

Trebuie sa simti unde doreste sa te conduca cel care a facut traseul. El prin desene si distante te poate ajuta, daca e in stare. Deseori nici nu ar fi nevoie de distanta sau desene amanuntite.

Apar desene foarte corecte, frumoase la unii. La Nea Gigi Gavrila am cunoscut marcarea cu + sau - caile care duc in sus sau in jos. E si aia un ajutor. Jos palaria. Asa a fost si la Cluj acum. Au mai fost greseli de distanta, dar era clar desenul. Sau invers. Au fost nedesenate bifurcatii dar se intelegea care e cea importanta.

Competitiile de offroad sint si de navigare. La noi. In asta intra toate condimentele aduse de greseli. Devine plictisitor sa primesti un roadbook perfect, verificat imediat inainte de competitie, panglicate la putin dupa pozitie RB chiar si caile clare.

Cel care necesita aceasta precizie nu e ptr aceste concursuri. E ptr trialuri.

Eu doresc greseli de copiere de distante, de desene. Dar originalul de pe care sa copiat sa fie facut de unul care stie. Ar fi incorect fata de cei cu mai putina experienta sa ne doresc si copieri de roadbookuri neverificate de 4- 5 ani etc.

Apoi sa doresc si ploaie si noapte peste astea.

La standard ... poate fi farmacie, acolo in general arata si mai simplu intersectiile, mai simplu de desenat, mai clare pozitiile. Si e si o clasa si loc ptr a invata sistemul de navigare dupa roadbook. Aici trebuie avut deosebite grija ca apare un incepator si va intelege gresit jocul. Cum se intimpla si acum.

Editat de Miko Istvan
Link spre comentariu

Am pus o intrebare si n-am primit raspunsul inca: cati au fost cei care au avut problema asta? Pentru ca se pare ca majoritatea au nimerit-o...

Se pare ca doar voi de la Suzuki ... iar cei doi care au ajuns inaintea noastra, (3 masini care am balaurit o ora pana sa alegem sa mergem gresit ca voi) s-au ratacit (le-am gasit urmele) si ei dar dupa ce v-au vazut ca ati trecut glont prin pozitia 148 si-au dat seama si ei probabil ca nu e stanga e inainte/dreapta ....

... Cine stie ... mister mare in pozitia 148. Plus ca dintre cei care au venit dupa noi, au ajuns si pe la 7 seara ...

Link spre comentariu

Am urmarit acest topic si am inteles ca multi dintre voi cred ca din organizarea unei etape se scot bani (profit)GRESIT.Scriu roadbook din 1996(pentru OFF-ROAD ) si am cerut scuze de multe ori pentru greseli facute, nu inteleg de ce organizatori nu fac la fel,tot odata nu inteleg vehementa unora de a da cu pietre in organizatorii de etape care merita un pic de respect macar pentru faptul ca au creat acest campionat. Imi place perfectiunea unora, si faptul ca se ofera sa scrie ROADBOOK-uri CORECTE dar sa nu ceara bani sa o faca pentru PROCENT DIN PROFIT. Daca mai dam mult cu pietre s-ar putea sa mergem numai la prietenesti. Amenintarea cu procese este o gluma cu iz AMERICAN.Haideti sa criticam mai CONSTRUCTIV!!!!!!!!!!!

Link spre comentariu

Inainte de toate o precizare - nu am participat la nici un concurs, nu ma pricep, etc.

Ceea ce am inteles eu din intreg topic-ul asta: Oresti a semnalat o greseala si se intreba cum se poate face ca in viitor sa fie redus riscul de a aparea astfel de greseli. Citind toate mesajele din acest topic, dupa parerea mea, raspunsul cel mai la obiect a fost dat de solutia ca organizatorul (sau cineva platit/voluntar special pentru chestia asta) sa parcurga traseul, dupa roadbook, cu o zi inainte de concurs, pentru a verifica daca lucrurile corespund. Daca nu corespund, le corecteaza pe loc.

Tot din discutie am inteles ca in cazul in care verificarea se face pe uscat iar concursul e pe ploaie (sau invers), atunci diferentele vor fi semnificative, insa toata lumea va sti asta de la inceput.

Atat vroiam sa spun.

• Like 1
Link spre comentariu

Salut tuturor,

Deseara am sa merg la intalnirea de fiecare marti organizata de cei de la Kamikaze.

Pentru intrebarile puse aici - am sa va ofer la fata locului raspunsurile cerute catre organizator.

Cu stima,

Paul Cioban

M Pajero MK I - 2.3TD - 86

T Land Cruiser LJ 70 - 2,4TD - 92

Link spre comentariu

Roadbook fara nici o greseala nu am vazut(eu personal) inca, asa cum nu cred ca exista copilot care care sa nu faca macar o greseala pe cursa.Asa ca...

Daca as organiza o etapa de campionat, as face la sfirsitul roadbook-ului o mentiune notata cu asterix cum ca "exista posibilitatea unor greseli, survenite in urma transcrierii, masuratorilor, etc" de care eu, ca organizator ma absolv.:ha: .Personal, eu ca si organizator as anunta ca exista un nr. de greseli tocmai pentru a demonstra calitatile si abilitatile copilotului.Altfel copilotul nu ar fi decit un fel de parte vocala a GPS-ului : " ...pe urmatoarea ravena, virati brusc la dreapta..."Pina la urma si asta face sarea si piperul unui concurs.Daca vrei egalitate la singe,faci un trial si toti se dau cu aceasi masina, si gata.Asta egalitate de sanse.Nu ca ala are masina mai buna, a avut noroc etc. Ideea acestui tip de concurs este ca pina in ultima clipa pot exista rasturnari de situatii.Greseli de orientare, greseli de pilotaj, masina nepregatita corespunzator.Toate astea pot schimba soarta concursului.

Cum a spus cineva mai inainte ar fi bine ca un arbitru sau altcineva decit organizatorii sa verifice traseele cu o zi inainte.Dar greseli intentionate tot as pune si am explicat de ce.

Afirmatiile si "rautacismele" unora cum ca pozitia 148 ar fi fost aranjate, mi se par nefondate.Cu ani in urma, se smulgeau de catre unii, benzile de pe traseu sau se luau CP-urile cu totul de pe copaci.Asta ca cei din spate sa piarda urma.Atunci haiducie.

Link spre comentariu

stau....citesc.....si mor de ras.,.....topic inceput cu o zi in urma...are atatea posturi....e clar...samanta de vorba goala trece inaintea iesirilor in teren.....

se pare ca va trebui sa-mi fac un stoc zdravan de floricele...cateva doze reci...cu bere.....

Link spre comentariu

Salut tuturor,

Deseara am sa merg la intalnirea de fiecare marti organizata de cei de la Kamikaze.

Pentru intrebarile puse aici - am sa va ofer la fata locului raspunsurile cerute catre organizator.

Cu stima,

Paul Cioban

@Paul, ne face placere ca vii la intalnirile noastre de martea, dar nu noi (Kamikaze) suntem nelamuriti cu "greseala"

Cred ca lui Oresti trebuie sa-i explici sau sa-i ceri scuze :ha::ha:

Cu toate ca si noi avem "gura" mare cand nu este corect ceva, dar de data asta nu am fost noi :ha:

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

@oresti

Am citit tot ce ai scris dar nu am inteles ceva.

Pe copiloti aia care gasesc solutia repede la o gresala de roadbook ii apreciezi pentru calitatea asta sau si aia sunt ........??

Adica care este parerea ta despre copiloti astia?

Ti-am scris aici ca sa nu stricam topicul etapei de la Cluj.

E frumos sa incurajezi organizarea unei etape si sa le dai

solutii la eventualele greseli pe care le-au avut.

Te salut

Rasty

Rasty ,hai sa discutam asa cum stim noi doi cand nu exista stresuri:

Faptul ca un co-pilot gaseste mai repede decat altul o greseala a organizatorului in road book poate fi maestrie, faptul ca e ranga si are noroc , sau e atat de idiot incat nu intelege de fapt ca organizatorul ii arata sageata la dreapta in loc de drept pe unde de fapt trebuie sa o ia.

Norocul joaca cel mai mare rol in aceasta instanta iar NOi nu venim la etape pt a juca la lotto .

Sa te mai intreb ceva , te rog: daca NOI suntem penalizati ca am daramat un jalon in trial cu 10 puncte sau 50, alti 50 ca nu am luat un CP, alti 100 precum in cazul Mihai Turcan pt conduita nesportiva , de ce nu poate fi si organizatorul penalizat pt greseli in roadbook ???? Ca pana a urma noi dam bani nu ei noua !!!

Ar mai fi ceva ; Mai sus unii incearca sa imi explice cum ca greselile in roadbook sunt normalke si e uman sa greseti. Ce parere ai daca de acum incolo refuzam sa luam cate un CP asa pe unde nu avem noi chef si iese cu mare scandal daca ne depunctati pt asta ca pana la urma E UMAN SA MAI SI GRESESTI nu?

4 greseli in roadbook , eu vin fara 4 cp'uri si astept sa nu fiu penalizat . suna ok?

Rasty , ca organizator si mai ales membru CNOR , tu in special nu trebuie sa fi de acord cu faptul ca este ok ca sa existe greseli in roadbookuri. Oamenii platesc acest roadbook si defectele in roadbook denota lipsa de calitate in cea ce vindeti . Nu cautati scuze pt asta , nu aveti voie sa faceti greseli. Stiu ca suntem in Romania si ca 'merge si asa' dar na ca din cand in cand se mai trezeste cate un 'dement' ca mine care incearca sa va deschida ochii. Nu o fac cu rautate chiar daca asa pare la prima vedere . Putem progresa impreuna dar nu si daca mentalitatea ramane aceiasi si nu corectati atitudinea care va face sa spuneti ca e normal sa se intample asa ceva si ca organizatorul nu trebuie sanctionat , ca participatul nu trebuie cumva 'despagubit' fie prin punctaj sau ..nustiu gasim o solutie.

Te rog, ne cunoastem si cu toate ca par extremist , vreau sa ajut. Poate ca faptul ca am venit cu o 'gura de aer proaspat ' in CNOR alaturi de voi ma face sa vad lucrurile asa cum sunt STRAMBE , lucruri care din obisnuita voi nu le mai puteti vedea decat drepte sau neimportante. Nu o sa progresam cu aceasta atitudine si ar fi pacat. I-ti stau la dispozitie si te ajut personal la orice etapa , orice roadbook in incercarea de a face lucrurile altfel . Deabia atunci o sa va uitati in urma si o sa realizati ca pana acum a-ti gandit gresit.

Editat de oresti
Link spre comentariu

Din alte topicuri, in care au scris miejii off-roadului, inclusiv Oresti, am inteles urmatoarele :

" Tiriplicilor, nu aveti bani de off-road , stati acasa !"

Asa ca sfatul meu este:

Nu-ti convine road-book-ul, ...renunta la statutul de participant ........

Vorba aceea " Nu e p....st cine cere , ci ala care da !":ha::ha:

te bagi in seama ? inseamna ca esti important? Nu renunt in favoarea celor ce 'ma fura' intr-un fel sau altul. E dreptul NOSTRU sa ne plangem.

Editat de oresti
Link spre comentariu

Am urmarit acest topic si am inteles ca multi dintre voi cred ca din organizarea unei etape se scot bani (profit)GRESIT.Scriu roadbook din 1996(pentru OFF-ROAD ) si am cerut scuze de multe ori pentru greseli facute, nu inteleg de ce organizatori nu fac la fel,tot odata nu inteleg vehementa unora de a da cu pietre in organizatorii de etape care merita un pic de respect macar pentru faptul ca au creat acest campionat. Imi place perfectiunea unora, si faptul ca se ofera sa scrie ROADBOOK-uri CORECTE dar sa nu ceara bani sa o faca pentru PROCENT DIN PROFIT. Daca mai dam mult cu pietre s-ar putea sa mergem numai la prietenesti. Amenintarea cu procese este o gluma cu iz AMERICAN.Haideti sa criticam mai CONSTRUCTIV!!!!!!!!!!!

Constructiv ar fi sa faceti in asa fel incat sa nu mai existe greseli. orice altceva nu este constructiv este Romanesc.

Link spre comentariu

bai domnilor, bai fratilor .... chiar asa de acrii sunt strugurii astia ????

am inteles ca desconsideri cam toti pilotii din campionat

citez din dnu oresti "Acum sunt de acord cu tine, mai putin la partea cu americanii care nu au tehnica. Ca si la noi, nu au toti. De fapt la noi , mai toti nu au. "

daca " e " toti asa de prosti sau slabi , ce mai cautati dnu la concursurile noastre ??

ati vrut sa ne aratati ceva si a iesit altceva ..... si pe partea de copilotaj ......

io zic ca ne ati aratat destul .... e adevarat , mai putin pe traseu , mai mult din taste ....

Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak

Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo

T44

Link spre comentariu

Inainte de toate o precizare - nu am participat la nici un concurs, nu ma pricep, etc.

Ceea ce am inteles eu din intreg topic-ul asta: Oresti a semnalat o greseala si se intreba cum se poate face ca in viitor sa fie redus riscul de a aparea astfel de greseli. Citind toate mesajele din acest topic, dupa parerea mea, raspunsul cel mai la obiect a fost dat de solutia ca organizatorul (sau cineva platit/voluntar special pentru chestia asta) sa parcurga traseul, dupa roadbook, cu o zi inainte de concurs, pentru a verifica daca lucrurile corespund. Daca nu corespund, le corecteaza pe loc.

Tot din discutie am inteles ca in cazul in care verificarea se face pe uscat iar concursul e pe ploaie (sau invers), atunci diferentele vor fi semnificative, insa toata lumea va sti asta de la inceput.

Atat vroiam sa spun.

:wink: unii inteleg , altii NU VOR sa inteleaga

Link spre comentariu

bai domnilor, bai fratilor .... chiar asa de acrii sunt strugurii astia ????

am inteles ca desconsideri cam toti pilotii din campionat

citez din dnu oresti "Acum sunt de acord cu tine, mai putin la partea cu americanii care nu au tehnica. Ca si la noi, nu au toti. De fapt la noi , mai toti nu au. "

daca " e " toti asa de prosti sau slabi , ce mai cautati dnu la concursurile noastre ??

ati vrut sa ne aratati ceva si a iesit altceva ..... si pe partea de copilotaj ......

io zic ca ne ati aratat destul .... e adevarat , mai putin pe traseu , mai mult din taste ....

John . ma mananca rau sa iti raspund dar acum 8 ore am inteles ca de fapt unii dintre voi sunteti 'mai deosebiti' , si trebuie sa va tratez ca atare , asa ca ...

asa e , cum spui tu. :wink:

Link spre comentariu

stau....citesc.....si mor de ras.,.....topic inceput cu o zi in urma...are atatea posturi....e clar...samanta de vorba goala trece inaintea iesirilor in teren.....

se pare ca va trebui sa-mi fac un stoc zdravan de floricele...cateva doze reci...cu bere.....

nu mai bine ai adauga ceva constructiv la cea ce se discuta aici? e mai simplu cu floricele ?

Link spre comentariu

Roadbook fara nici o greseala nu am vazut(eu personal) inca, asa cum nu cred ca exista copilot care care sa nu faca macar o greseala pe cursa.Asa ca...

Daca as organiza o etapa de campionat, as face la sfirsitul roadbook-ului o mentiune notata cu asterix cum ca "exista posibilitatea unor greseli, survenite in urma transcrierii, masuratorilor, etc" de care eu, ca organizator ma absolv.:ha: .Personal, eu ca si organizator as anunta ca exista un nr. de greseli tocmai pentru a demonstra calitatile si abilitatile copilotului.Altfel copilotul nu ar fi decit un fel de parte vocala a GPS-ului : " ...pe urmatoarea ravena, virati brusc la dreapta..."Pina la urma si asta face sarea si piperul unui concurs.Daca vrei egalitate la singe,faci un trial si toti se dau cu aceasi masina, si gata.Asta egalitate de sanse.Nu ca ala are masina mai buna, a avut noroc etc. Ideea acestui tip de concurs este ca pina in ultima clipa pot exista rasturnari de situatii.Greseli de orientare, greseli de pilotaj, masina nepregatita corespunzator.Toate astea pot schimba soarta concursului.

Cum a spus cineva mai inainte ar fi bine ca un arbitru sau altcineva decit organizatorii sa verifice traseele cu o zi inainte.Dar greseli intentionate tot as pune si am explicat de ce.

Afirmatiile si "rautacismele" unora cum ca pozitia 148 ar fi fost aranjate, mi se par nefondate.Cu ani in urma, se smulgeau de catre unii, benzile de pe traseu sau se luau CP-urile cu totul de pe copaci.Asta ca cei din spate sa piarda urma.Atunci haiducie.

concluzia la cea ce spui tu este :

e OKK asa , in stil romanesc cu greseli multe , e sare si piper , e cooool ,

daca nu sti sa citesti printre greselile altora nu esti co-pilot bun ? Prietene probabil ca 1/2 din cei ce au facut acel traseu cu o zi inainte sunt cei ce erau ranga pe sub mase si scaune in noptile cand eu si altii nu dormeam . Altfel nu vad motive intemeiate pt greseli in roadbookuri ....cu exceptia ca pot fi retardati si nu au invatat la gradinita sa faca bete si bastonase.

Editat de oresti
Link spre comentariu

offf topic...... rau poate .......alcoolul :grin: cumva acele greseli permisive de toti si de toate nu sunt facute pentru a permite ,,sponsorilror,, importanti sunt .....permise si cu intentie facute in asa fel ca cei cu dare de mana mai ,,larga,, sa castige ?

Link spre comentariu

offf topic...... rau poate .......alcoolul :grin: cumva acele greseli permisive de toti si de toate nu sunt facute pentru a permite ,,sponsorilror,, importanti sunt .....permise si cu intentie facute in asa fel ca cei cu dare de mana mai ,,larga,, sa castige ?

de multe ori da, dar nu intotdeauna.

De cand am deschis acest topic am primit mai multe mesaje (pe 2 forumuri diferite) de la diversi , care i-mi explica cum STAU lucrurile la etape. Cum unii trebuiesc dusi in trasee inainte de etapa, cum altii trebuie sa castige etc.

Prieteni, aceste lucruri nu se discuta aici ca ar fi rusinos, dar eu acum stiu anumite lucruri si va asigur ca acestea exista. Dar vedeti voi, nu se discuta deoarece ar insemna sa fie stopate si cum mai iau Ei bani si cum mai castiga ALTII etapele respective?

Rasty cu parere de rau te anunt ca CNOR'ul este o mare panarama cat timp voi nu stopati aceste farse si greseli aduse NOUA concurentilor

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare