Kibitz Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 (editat) Va salut, Ma bate gandul la un Patrol Y60 inmatriculat (sau inmatriculabil) SWB cu motor de 2.8 pentru ca e mai mic impozitul (iar prieteni Bulgari n-am). La un pret pe la 4500 - 5000 Euro. :top Pile la RAR nu am, la ITP nu am... asa ca mari modificari nu vreau sa aiba (sau sa-i fac) si, oricum, mi-ar trebui pentru iesiri soft pe coclauri (poate eventual Strategica). Am gasit mai multe anunturi dar pt. moment nu ma pot apropia de nimic... Am gasit ceva [aici]... Am cateva intrebari: 1. Cunoaste cineva aceasta masina? Merita banii din descrierea ei (pretul este peste ce pot dar poate mai negociaza omul...) 2. Taxa inmatriculare poate fi doar 580 EUR cum apare in descrierea anuntului? 3. 264.000 sunt multi pt masina asta? 4. La ce trebuie sa fiu atent cand cumpar un Y60? Cu stima, Sorin P.S. Sper ca e ok ca am pus link-ul aici. Daca nu e voie, rog mult un moderator sa stearga link-ul (nu mesajul). Multumesc. Editat Septembrie 3, 2011 de Kibitz aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Conform calculatorului de aici cam asta e taxa daca e autoutilitara. Un lucru bun e ca are Rar-ul facut, alti bani si alta bataie de cap. La restul intrebarilor sper ca iti vor raspunde posesorii de Patrol. 1 Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Selejan Raul Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Masina s-a vandut de vreo doua saptamani, a fost a unui vecin, si da avea RAR-ul facut iar masina se prezenta foarte bine.Taxa chiar atat era. Daca te intereseaza contacteaza-l ca el aduce masini de pe Olanda in special autoutilitare ca la astea este mai mica taxa. 1 TODAY IS A GIFT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Septembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Salut, Baghy, Selejan Raul - multumesc pentru lamuriri. Am o alta intrebare: pentru o utilitara (cum ar fi asta de s-a vandut) care sunt costurile intretinerii: impozitul anual, asigurare, rovigneta? :h5 aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Re: Vise umede la... Y60 sal, impozitul este 560 lei. asigurare undeva 800-1200 depinde de firma. vigneta pe la 400 lei/an. una peste alta iesi mai bine decit daca-i turism si are impozitul 20mil.... Daca accepti ca nu ai bancheta spate . 1 Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Si geamurile lateral spate netrasnparente. Am vazut si eu live masina din anuntz. Arata intr-un mare fel. NU stiu sa iti spun de starea tehnica, dar de frumoasa era frumoasa (aproape ca si a mea:P). La y60 cand i-l cumperi trebuie sa te uiti f atent la sasiu dc nu ii copt tare (cam toate is ruginite, dar este o diferenta intre ruginit si copt) si asta mai ales in partea dreapta spate inainte de roata. Acolo este cel mai vizibil si cel mai vulnerabil punct (zic eu). Spor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Septembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Ura!:al Numai vesti bune pana acum. Nu ma deranjeaza sa nu am bancheta in spate... si nici geamurile obturate. Din calculele de impozit iese intr-adevar mult mai bine ca autoutilitara. Daca tot sunt la varsta intrebarilor, va mai sacai cu cateva: - Y60-ul are din fabrica blocant sau LSD (la puntea spate)? - E mai bine sa fie pe motorina sau pe benzina pentru mers in offroad? - Cu turbo sau fara turbo? Sunt cu turbo si diesel si pe benzina? - La astea este vre-o "generatie cu probleme"? Cum e la Y61 morotul de 3l de prin 2000? Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Din cate stiu eu cele care sunt facute pt Olanda sunt cu LSD. Noi avem una la fel si ne dam in concurs cu ea. Am pus si blocant fata, dar LSD-ul chiar isi face treaba f bine. Motoarele pe benzina la patrol sunt de 4,2. Din start sunt f grele.... parerea mea este ca daca stii cum sa mergi si cel de 2,8 ii bun. Noi cu 2,8 ne dam. Diesel cu turbo gasesti, dar f greu. Cele pt Australia sunt facute cu turbo, dar sunt in pricipiu cu 5 usi. Am mai auzit pe la unii alti ca au pus turbina cu geometrie variabila de q7 si l-au dus undeva la 200 cp, dar nu prea cred ca merita pt ca din nou blocul de 4,2 este enorm de greu.... La y60 probleme majore nu prea stiu sa fie, dar daca stie careva sigur o sa scrie. "singura lui probla este ca nu se prea strica :P" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Citeste si asta. Poate te ajuta. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Re: Vise umede la... Y60 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?63241-Un-nou-Patrol-95-autoutilitara Sau asta, pentru detalii ma poti contacta:wink: Si eu am plecat tot de la Vitara, si pe Olanda le poti gasi MULT sub 5000:h5 1 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Septembrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Ok, am inteles asa (va rog sa ma corectati daca gresesc): Y60 este generatia a patra de "Patroale" (1987-1997). - 2.8 motorina - 4.2 benzina (sau sunt si 4.2 motorina si 2.8 benzina??) / aspirat - Turbo deobicei pt varianta 4.2 benzina - Majoritatea au din fabrica LSD; unele cu blocant - Cele din Olanda care sunt autoutilitare au deobicei plafonul inalt @baghi, multumesc, am citit firul de la link-ul tau. @Florin, feilitari! Ai o masina f. faina. Am urmarit firul cu prezentarea masinii tale mai demult. (ma duce cu gandul la o reclama mai veche unde era o replica de genul "Cosa vuoi di più dalla vita?") Ma tenteaza din de in ce mai mult si pe mine varianta cu Olanda pentru achizitie. Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Y60 din cate stiu eu s-a facut de la sf lui '89 pana la inceputul lui '98, este 2,8 doar diesel si 4,2 motorina si benzina fara turba. Ziceam si mai sus ca este 4,2 diesel cu turbo, dar sunt f rare in europa si maijoritatea sunt lungi. Majoritatea au blocant spate si doar cele din NL au LSD si nu sunt toate neaparat inaltatate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Re: Vise umede la... Y60 2.8 diesel sunt toate turbo. Se gasesc si in Olanda destul de usor cu blocant spate. @vitara, doar sa vrei.... ca se poate:wink: 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Vise umede la... Y60 2.8 diesel sunt toate turbo. Se gasesc si in Olanda destul de usor cu blocant spate. @vitara, doar sa vrei.... ca se poate:wink: si decretezi tu asa...cu voce tunatoare ca 2,8 sunt TOATE turbo??? afla ca la inceput au fost facute rd28 FARA turbo si aveau rapoarte mai bune in grupuri...pana prin 91 care nu stie... ar fi mai bine sa stea in banca lui, pentru ca uite asa, pentru vanitatea ta, omul se pacaleste... patoalele mai vechi, in special ebro au un diesel aspirat de 2,8 in 4 cilindrii cu chulasa de fonta... ala motor tata..ca si fiabilitate nu se compara cu rd28 in 6 cilindrii, dar e mult mai slab ca si cai dar mult mai tare ca si cuplu deci, ca si sfat general nenea florin, mai usor cu decretele, ca nu stii, lasa pe altii sa raspunda, pentru ca si eu la inceput am facut cateva gafe luandu-ma dupa cate unu ca tine care se dadeau cunoscatori dar ei de fapt aveau doar opinii si pareri 1 forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Vise umede la... Y60 @soimu din cate stiu eu motoarele alea s-au pus doar pe k260. Ii drept? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Septembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Salut, Eu va respect pe toti (si va multumesc pentru raspunsuri) - si credeti-ma - ca pentru mine orice discutie constructiva este buna pt. ca asa invat. @soimu` - e f. bine venita corectia dar nu il "certa" asa de tare pe Florin. Sunt mai mult ca sigur ca intentiile lui sunt bune. Te rog, ai un link unde este explicata care este diferenta dintre motorul 'simplu' si cel 'aspirat' (am cautat un pic pe google dar nu m-am lamurit)? @mao - anul 1987 l-am gasit in wikipedia cand am cautat despre Patrol. Oricum Wikipedia nu e Biblia :grin:... @Florin - Te rog mult, daca aflii cumva ca vecinul tau mai aduce din Olanda (LSD/blocant, din 95 sau mai nou, Autoutilitara) sa ma anunti si pe mine, sau poate pui un link pe forum acici (pt. toata lumea). - Am citit pe forum despre LSD si Blocant. Ce e mai bun in urmatoarele situatii: a) - urcat panta abordata frontal / ^ \ b) - urcat panta abordata (semi)lateral (din motive de drum, etc., pt. ca altfel e periculos din cauza inclinatiei laterale) / > \ c) - cand esti cu doua roti in aer (sa zicem dreapta-fata, stanga-spate) :h5 Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Vise umede la... Y60 simplu=aspirat am si spus, modelele vechi, adica doar pe 260 si in special pe modelele ebro au fost cele de 2,8 in 4 cilindrii totusi, cei care spun cu litera de lege ceva raspunzand la intrebari puse de novici, FARA sa stie exact daca e adevarat ceea ce spun, ori sa sublineze ca e doar o parere ori se abtin sa spuna ceva cei care nu stiu, aici e locul unde pot intreba, dar cei care raspund cu informatii eronate, eu cred ca ar trebui sanctionati reaua credinta e greu de probat, dar inducerea in eroare (chiar si fara intentie), poate fi sanctionata in fond, de aceea se intreaba aici pentru ca sa afle omul informatii, iar daca e indus in eroare... ai atunci sa inchidem forumul, ca nu isi are sens, mai rau face decat sa ajute forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Septembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Salut, Intre timp am mai dat peste un anunt aici. Poate stie cineva / a vazut masina. Multumesc, Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Vise umede la... Y60 si decretezi tu asa...cu voce tunatoare ca 2,8 sunt TOATE turbo??? afla ca la inceput au fost facute rd28 FARA turbo si aveau rapoarte mai bune in grupuri...pana prin 91 care nu stie... ar fi mai bine sa stea in banca lui, pentru ca uite asa, pentru vanitatea ta, omul se pacaleste... patoalele mai vechi, in special ebro au un diesel aspirat de 2,8 in 4 cilindrii cu chulasa de fonta... ala motor tata..ca si fiabilitate nu se compara cu rd28 in 6 cilindrii, dar e mult mai slab ca si cai dar mult mai tare ca si cuplu deci, ca si sfat general nenea florin, mai usor cu decretele, ca nu stii, lasa pe altii sa raspunda, pentru ca si eu la inceput am facut cateva gafe luandu-ma dupa cate unu ca tine care se dadeau cunoscatori dar ei de fapt aveau doar opinii si pareri Am sa te las pe tine nenea soimu, sa-i explici omului ce varianta de Y60 poate sa-si cumpere. Si discutand de autoutilitara, si inmatriculat in Romania, eu stiu sa aiba doar 1 optiune 2.8, RD28T, care poate fi euro 2. Pentru restul il "omoara " taxa de poluare. Nu cred ca era cazul sa reactionezi in acel fel. :tk 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Soimu, Y60 cu RD28 fara turbo nu prea am vazut ...decat cu turbo stricat, nefunctional. Nu zic ca nu exista motoare de 2.8 fara turbo dar pe alte versiuni de Nissan. Daca arunci un ochisor pe piata o sa vezi ca astea bune is foarte scumpe iar alea handralite nu le mai ia nici dracu ... Cand apare una buna si la un pret rezon ...dispare instant ... In rest Y60 e o masina buna... tapana ... exista solutii ptr toate ... dar depinde ce ce vrei de la ea si de cat de departe vrei sa mergi cu ea ... As "decreta" si eu ceva daca ar fi loc ...mergi cu un 4.2 benzinar ...si dupa aia stam de vorba ... despre care-i masina, care-i avion si care-i ce vreti voi!:ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Vise umede la... Y60 nenea ionut...sa sti ca pe patrol 2,8 e vreo 3 ani motorul Rd28 ...adica fara turbo, si la care nea japonezul a pus rapoarte mai nune in grupuri... e unul in arad sigur, nu sunt multe...ca destul de repede japonezul sa prins ca masina e o mortaciune si a pus RD28T.... adica cu turbo pe urma, ca motorul in continuare e o petarda...chiar fata de alte 2,7 sau 2,8 japoneze, a facut RD28Ti... care e cu chiulasa modificata sa nu se arda la primul ou fiert, si cu alte imbunatatiri care au mers mai departe pe Y61 primele modele daaar, asa cum ziceam, tot pe patrol, le k260 ebro, au fost alte 2,8 diesel...in 4 cilindrii, ceva nesimtit de fiabil si economic (vreo 6-7 % consum) sa vina cineva sa zica ca 2,8 pe patrol e turbo tot..e gresit, pentru ca omul care a intrebat e in cautari, iar daca stie el ca tot ce e 2,8 e turbo... poate face un drum de olanda sa vada ca informatia e gresita forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Pe Y60? Ceteste titlul topicului ...despre Y60 e vorba ...citeste ce am zis eu ..tot despre Y60 e vorba ... Si-au pus probabil altii motoare pe Y60 chiar si de Toyota ...nu zic nu sau si-au facut operatiunea masochista de suntare a turbinei...dar pe usa fabricii nu cred ca a iesit vreun Y60 2.8 diesel aspirat ... Cea mai simpla sursa sa verifici ce spun eu "la vedere" o gasesti la googalit: Pe Y60 (a patra generatie de patroale) s-au pus urmatoarele motoare: 3.0L RB30S benzinar 4.2L TB42S/TB42E benzinar 2.8L RD28T turbodiesel 4.2L TD42 diesel Masina pe care s-a pus motorul de care vorbesti (RD28) se numeste "260" . (generatia a treia de patroale) Poate nu am eu datele corecte ...cine stie ...iar 6-7 consum la Patrol ... :ha: ...poate litri de ulei /1000 km... fara suparare! Decat daca ii pui in fata doi cai frumosi ...asa da ...se poate si mai putin ...:ha: Omu de mai sus a spus ...ca pe Y60 s-au pus doar motoare de 2.8 diesel cu turbo in afara celorlalte care le-am enumerat eu mai sus...atata tot, ceea ce nu e gresit deloc dupa parerea mea! Dar poate oi fi si eu in eroare ...deci, sa ne lumineze nenea Luigi care stie mai bine decat noi ce si cum ... :wink: 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Eu unul de 3.0 benzina nu am auzit pe y60. Dar asta nu insemna ca nu o fi :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Vise umede la... Y60 am gasit pe wikipedia: Engine 3.0L RB30S I6 4.2L TB42S/TB42E I6 2.8L RD28T Turbodiesel 4.2L TD42 Diesel corect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Septembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Re: Vise umede la... Y60 Salut, Ok, am inteles cum sta treaba. Oricum, ca sa nu pun intrebari care s-au mai pus deja, m-am apucat sa "ling" paginile (din firele de discutii) de la sectiunea Nissan - Y60. Raman valabile intrebarile din mesajele mele anterioare. :tk Sorin. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate