Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Disco 1 din 1999 are diferential blocabil ?

georgeprava

Postări Recomandate

Salutam,

Am gasit un Discovery 1 in Anglia din anul 1999 (?), cutie automotata, motor 19L (122 CP), o varianta destul de full (dar nu ES).

Intrebarea mea:

Aceasta masina are diferential blocabil ? (vanzatorul nu vrea sa imi dea seria de caroserie).

In general masinile ieftine mi le cumpar din poze, niciodata nu bat atata drum sa verific detalii. Oricum mi se pare dubios anul pentru Disco 1 (1999), si mai am si nelamurirea asta cu diferentialul blocabil.

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Disco 1 din 1999 are diferential blocabil ?

Dupa codul de motor (19L), ma duce mintea la un 300Tdi EDC, motoare care au echipat masinile exportate in Japonia. Erau obligatoriu cu cutie automata. Disco 1 au fost produse pana in 1998. Se poate sa fi fost adus inapoi din Japonia si inmatriculat prima oara in 1999. Sau, la fel de bine se poate sa fi suferit o inlocuire de motor si doar asta a fost disponibil la momentul respectiv (ma gandesc ca asta sa fie motivul refuzului de a-ti da VIN-ul).

La ora asta la atat ma duce mintea. Despre diferential nu stiu ce sa zic, toate Disco 1 au diferential central blocabil din cate stiu eu....se poate sa ma si insel.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Sau, la fel de bine se poate sa fi suferit o inlocuire de motor si doar asta a fost disponibil la momentul respectiv (ma gandesc ca asta sa fie motivul refuzului de a-ti da VIN-ul).

.

Nu imi dau VIN-ul sau nr. de masina ca sa nu iau legatura cu proprietarul.

Da` era buna si o tuica :x

Link spre comentariu

Daca este Disco1 toate au blocant central. Daca este Disco1 1999 este printre ultimele tipuri. Baga macar niste poze cu restul ca ne dam noi seama.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Daca este Disco1 toate au blocant central. Daca este Disco1 1999 este printre ultimele tipuri. Baga macar niste poze cu restul ca ne dam noi seama.

Pozele:1.jpg.b9b7ad1ab9247219a47a6959cd7b79cd.jpg2.jpg.85589bfd3ab862406645b16e7572cc4d.jpg3.jpg.bf13992d130fbe7f1916de6d60aa485b.jpg

Vad destul de mult oxid de aluminiu la motor, se pare ca a stat "pe dreapta", dar are doar 93.000 mile.

Link spre comentariu

E Disco1. Poate anul nu este 1999.

Anul mi se pare si mie ciudat. Am doar o bucatica din serie:

SALLJGM73WA

Nu stiu daca poate cineva sa isi dea seama doar cu atat.

Oricum o sa dau maine un telefon, sper sa imi da toata seria...cine stie ?!

Sau poate e ce spunea BEAR mai sus: a fost exportata in Japonia si ulterior reimportata in UK, greu verificabil. (personal nu ii inteleg pe japonezi cum de isi cumparau o masina relativ scumpa, cand ei produceau super masini - HDJ80, Patroale etc)

Link spre comentariu

Anul mi se pare si mie ciudat. Am doar o bucatica din serie:

SALLJGM73WA...

Dupa cum reiese din ce ai aici, singura nedumerire e 7-le ala....ar fi trebuit sa fie F in locul lui. Arunca o geana aici: http://www.lrfaq.org/FAQ.3.Chassis_Numbers.html

Si... DA, anul fabricatiei e '99 din ce reiese aici... desi peste tot se spune ca Disco1 a fost produs pana in '98...

Oricum, e bine de tinut minte si asta.

Link spre comentariu

ultimele sase cifre nu-ti mai folosesc la identificare ca sunt doar seria.... tot ce trebuie sa stii sunt continute in primele 11. W-ul inseamna ca-i din '98, pentru '99 trebuia sa fie X. Da, 7 nu are ce cauta acolo, eventual 6 era pentru 300TDI cu EGR, iar 3 inseamna ca e cutie automata. Linkul ala nu e complet si contine si greseli, asta e bun http://landroveroneten.com/cgi-bin/vin_checker.cgi/

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Dupa codul de motor (19L), ma duce mintea la un 300Tdi EDC, motoare care au echipat masinile exportate in Japonia. Erau obligatoriu cu cutie automata. Disco 1 au fost produse pana in 1998. Se poate sa fi fost adus inapoi din Japonia si inmatriculat prima oara in 1999. Sau, la fel de bine se poate sa fi suferit o inlocuire de motor si doar asta a fost disponibil la momentul respectiv (ma gandesc ca asta sa fie motivul refuzului de a-ti da VIN-ul).

La ora asta la atat ma duce mintea. Despre diferential nu stiu ce sa zic, toate Disco 1 au diferential central blocabil din cate stiu eu....se poate sa ma si insel.

Nu neaparat, putea fi comanda pt tarile arabe, unde gasesti si Matiz cu CV automata, iar vis-a-vis de an, daca a fost produsa in ultimile zile lucratoare din an poate sa apara in anul urmator ca data de productie.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Din 1999 cu siguranta nu este deoarece eu cand introduc seria de sasiu in microcat la Disco 2 imi spune ca este fabricat in 12.1998. Imii vine greu sa cred ca s-a mai produs Disco 1 dupa ce s-a lansat Disco 2.

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

Din momentul cand se trecela o noua serie, inca 2-3 luni se mai produce modelul anterior, din motive ce tin de dealeri si reprezentante.

Doar cu CIV-ul masinii in fata poti sti cu certitudine.

Link spre comentariu

CIV-ul e facut de autoritatea din tara in care e inmatriculata dupa seria de sasiu, in functie de decodificarea codului si competenta celor care il emit. Al meu l-am luat din Ungaria si pe CIV-ul unguresc scria Discovery II 2,5D in loc de Td5. Mie mi se pare destul de clar atata timp cat a 10-a cifra e W = 1998, singurul lucru ciudat e 7-le ala care nu are nici o corespondenta. iar ultimul A demonstreaza ca nu-i nici o comanda speciala ci e pentru Europa... pentru export ar fi fost F sau V

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

... pentru export ar fi fost F sau V

Nu are relevanta, depinde de cerinta dealerului.

Link spre comentariu

UPDATE:

am insistat si am primit seria intreaga:

SALLJGM73WA750380

sper ca toata seria ajuta mai mult la descifrarea "misterului"

Din nou ajungem la acel 7: unele site-uri nu bifeaza nimic la motorizare, altele pur si simplu nu recunosc VIN-ul:cn

Undeva e o greseala...

Link spre comentariu

SAL -Manufacturer code: Land Rover

LJ -Model: Discovery, 200 Series (1989-1994) or 300 Series (1994-1998)

G -Wheel base: 100 inch

M -Body type: 4-door station wagon (LWB)

7 -Engine type: 2.5 litre Td5 diesel, basic

3 -Steering and transmission: Right-hand drive (RHD), 3-, 4-, 5-, or 6-speed automatic

W -Model year: 1998

A -Assembly location: Solihull, UK

750380 -Serial number

Discovery II TD5 2000

Series III 88" 2.25 diesel

Range rover clasic 3.5 V8 carburator.

Link spre comentariu

SAL -Manufacturer code: Land Rover

LJ -Model: Discovery, 200 Series (1989-1994) or 300 Series (1994-1998)

G -Wheel base: 100 inch

M -Body type: 4-door station wagon (LWB)

7 -Engine type: 2.5 litre Td5 diesel, basic

3 -Steering and transmission: Right-hand drive (RHD), 3-, 4-, 5-, or 6-speed automatic

W -Model year: 1998

A -Assembly location: Solihull, UK

750380 -Serial number

Nu are cum sa die Td5, se vede in poza ca e un 300 tdi

Tuturor va multumesc de informatii si precizari. Am verificat si seria de la LR-ul care il am acum, e identica pana la litera de an fabricatie.

Sa concluzionam ??

E un LR Discovery din 1998, 300Tdi cu cutie automata si diferential blocabil (sper)

Oricum, tot n-am inteles de ce mi-a zis englezu` ala ca e din 1999, probabil vroia sa-i creasca pretul.

Link spre comentariu

E un LR Discovery din 1998, 300Tdi cu cutie automata si diferential blocabil (sper)

are Diferential Central Bolcabil 100%

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

Am tot discutat, am cautat informatii, GATA !! m-am hotarat sa iau masina:

Dau repede mail la englez sa-mi trimita factura, omu` raspunde imediat, raman uimit de promtitudine (ma gandesc ca e interesu` lui sa ia banii mai repede).

Dar...ma holbez ca prostu` la mail, cica masina s-a vandut. Nervi, injuraturi...ies in curte 10 min., ma consolez cu gandu` ca nevasta-mea ar fi facut mare taraboi sa mai vada inca un acaret pe la poarta...in fine ma potolesc. Asta e !

Partea proasta e ca vine sezonul de stiuca si n-am masina inmatriculata. O sa mai iau o data numere rosii la masina asta si gata...la dezmembrari.

Ma apuc de " treaba" http://forum.club4x4.ro/images/smilies/aa7.gif sa caut (pe furis, din nou) alta buna si cu acte OK, musai Disco 1 cu AC si cutie automata.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare